Villach – Znojmo 3:5 (kon.)
konec
EC Villach SV
3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 29.11.2019, 19:15 • Stadthalle Villach • bet-at-home ICE Hockey League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Znojmo se tak v tabulce posunuje na 7. příčku, o tři body za svého dnešního soupeře. Orli mají v neděli volno, k dalšímu duelu nastoupí v úterý 3. prosince na ledě lídra v Salzburgu. Do té doby se mějte fajn, hezký zbytek večera. (21:38:56)
     
    Třemi góly v závěrečné třetině otočilo Znojmo zápas ve Villachu a odváží si do Česka tři body. Rozhodla dvouminutovka zhruba deset minut před koncem, kdy nejprve v přesilovce vyrovnal McRae a následně se o šťastný vítězný gól postaral Novák. Orli se tak stávají teprve druhým týmem v letošní sezóně, který ve Villachu dokázal vyhrát.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Villach to ještě zkouší, ale už nemá čas.
     
    58:46
    Orli právě vstřelili branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto, prázdnou branku trefuje AARON BERISHA, který si ve vlastním pásmu obhodil obránce a následně od červené čáry skóruje. Asistence: Michal Gago, Matěj Češík.
     
    58:26
    Domácí v šesti bez brankáře.
     
    58:26
    Oddechový čas pro Villach.
     
    58:26
    Další icing Znojma. Maxwell zatím zůstává v brance.
     
    57:35
    Lassila vychytal Collinse! Villach se vřítil do pásma ve čtyřech, rychle si předal kotouč a Collins z první střílel ve skvělé pozici, jenže Lassila vykopl levý beton a zastavuje puk.
     
    57:02
    Zakázané uvolnění Orlů, Villach může zkonsolidovat síly na závěrečný nápor.
     
    56:38
    Teď se hraje delší dobu bez přerušení, což domácím zrovna nevyhovuje. Čas pomalu ubíhá a Znojmo se zatím brání aktivně.
     
    55:49
    Mrázek vyrazil za vyhozeným pukem, dojel jej, ale neprosadil se přes stíhajícího obránce.
     
    55:26
    Pollastrone udělal na útočné modré kličku navíc, je z toho ofsajd Villachu.
     
    55:03
    Bowles se na levém kruhu dostal ke střele, Maxwell vyráží do ochranné sítě.
     
    54:56
    Luciani v situaci dva na dva chtěl přejít přes obránce a málem se mu to podařilo. Těsně před Maxwellem mu puk z hole odpálil jeden z domácích beků.
     
    54:17
    Šance na obou stranách. Nejprve Svoboda z otočky protáhl Maxwella, který jeho střelu vykopl špičkou betonu, na druhé straně v protiútoku pálil Pollastrone na bližší tyč, kam se stihl přesunout Lassila.
     
    53:46
    Orli se řítili do přečíslení tři na dva, ale zakončení z mezikruží mířilo jen do středu branky. Tam byl připravený Maxwell.
     
    53:28
    Znojmo je v plném počtu.
     
    53:10
    Orli vyhazují.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 19. Karlsson (Collins, Schmidt), 21. Pollastrone (Fraser), 38. Karlsson (Reid) – 11. Berisha (Gago, Stehlík), 25. Češík (Beránek, Berisha), 49. McRae (Flick, Svoboda), 50. Novák (Bowles, Bořuta), 59. Berisha (Gago, Češík)


    EC Villach SV: Maxwell (Schmidt) – Fraser, Pöyhönen, Bibic, Schmidt, Bacher, Schlacher, Urbanek – Pollastrone, Karlsson, Reid – Björkstrand, Lahti, Spannring – Maxa, Collins, Ulmer – Wappis, Alagic, Lahoda.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – Bowles, McRae, Novák – Gago, Češík, Berisha – Oščádal.

    Rozhodčí: Bulovec, Trilar – Bärnthaler, Kontschieder
    ocianews.com