Newcastle – Manchester City 2:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:1 (kon.)
Liverpool – Brighton 2:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:2 (kon.) | Southampton – Watford 2:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
2:1 (2:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 30.11.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (18:04:33)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 3:10.
     
    Liverpool opět potvrdil, že zbytek Premier League nijak zvlášť neválcuje, ovšem zvládl i další těžké utkání a i po čtrnácti odehraných kolech zůstává neporažen. Na Manchester City, který dnes pouze remizoval s Newcastlem, mají Reds už jedenáctibodový náskok. Svěřenci Jürgena Kloppa dnes zvítězili díky dvěma povedeným standardním situacím z prvního poločasu, Ryana dvakrát překonal Virgil van Dijk. Po přestávce domácí trochu polevili, v šestasedmdesáté minutě byl navíc po hře rukou mimo šestnáctku vyloučen brankář Alisson. Seagulls se vzápětí dostal na dostřel, z přímého kopu překvapil střídajícího Adriána Lewis Dunk, na vyrovnání už se ale hosté nezmohli.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Adam Webster se ve snaze o hlavičku dopustil nedovoleného zákroku, proti Dejanu Lovrenovi si viditelně pomohl rukama, čehož si všiml i sudí Martin Atkinson.
     
    90+2
    Maupay prováhal ideální okamžik pro přihrávku na vlevo volného Trossarda, pod tlakem Lallany byl posléze nucen otočit hru směrem vzad. Hostům dochází čas.
     
    90+1
    Do další dobré možnosti se zkoušel prodrat střídající Maupay, který rozhýbal hru svého celku. Pomezní sudí podruhé v krátkém časovém sledu správně viděl jeho ofsajd.
     
    90
    Druhý poločase se protáhne o čtyři minuty. Povede se Brightonu vyrovnat, nebo zůstanou fotbalisté Liverpoolu i po čtrnáctém kole tohoto ročníku anglické Premier League neporaženi?
     
    89
    Trossardovo přenesení hry pro Alzateho bylo až příliš razantní, anglický mladík nemohl jeho pas dostihnout. Následuje odkop od Adriánovy branky.
     
    88
    Hosté utahují smyčku. Po Alzateho centru z pravého křídla se k hlavičce dostal Pascal Groß, nejistý Adrián tentokráte zkrotil balon až nadvakrát.
     
    87
    Teď už musel Adrián zasahovat! Španělský náhradník v brance Liverpoolu předvedl velice povedený zákrok proti utažené pumelici z kopačky Aarona Mooye.
     
    86
    Davy Pröpper našel milimetrově přesným pasem Maupaye, tomu byl ale zcela správně odmáván a odpískán ofsajd. Těsná situace, dobrá práce pomezního arbitra.
     
    85
    Aaron Mooy se hnal za balonem v pokutovém území. Dobře jej pokryl Dejan Lovren, a dal tak Adriánovi dostatek času na to, aby předvedl včasný výběh.
     
    84
    Nutno poznamenat, že až na situaci z před pár okamžiků zvládají domácí bránění těsného náskoku velice dobře. Hráči Brightonu nemají tolik volného prostoru.
     
    83
    Maupay sklepl pro dobře postaveného Burna. Vysokému obránci balon nepříjemně skákal, což se podepsalo na zakončení, které nemohlo Adriána ohrozit.
     
    82
    Něco vymyslet se pokoušel střídající Leandro Trossard, jehož pokus o centr z prostoru levého křídla dokázal na poslední chvíli zablokovat Alexander-Arnold.
     
    81
    Seagulls jsou posilněni kontaktní brankou, vzhledem k početní převaze můžeme ve zbytku utkání očekávat jejich velký tlak. Dočkáme se vyrovnání?
    79. Lewis DUNK - 2:1

    Vojtěch Tůma

    Branky: 18. V. van Dijk (Alexander-Arnold), 24. V. van Dijk (Alexander-Arnold) – 79. Dunk

    Karty:   76. Alisson (LIV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 3:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Oxlade-Chamberlain (78. Adrián) – M. Salah (69. Lallana), Firmino (76. Origi), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Milner, Keïta, Joe Gomez, Lallana, Shaqiri, Origi.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Montoya (69. Alzate), Dunk (C), Webster, Burn – D. Stephens, D. Pröpper, Bissouma (69. Trossard) – Groß, Connolly (76. Maupay), Mooy.
    Náhradníci: Button – Duffy, Schelotto, Alzate, Trossard, Maupay, G. Murray.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Lee Betts, Daniel Cook

    Diváci: 53 319
    ocianews.com