Kolín nad Rýnem – Augsburg 1:1 (kon.) | Hertha – Dortmund 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Düsseldorf 1:1 (kon.)
Paderborn – RB Lipsko 2:3 (kon.) | Bayern – Leverkusen 1:2 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:2 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 30.11.2019, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (17:36:19)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 3 – 5
    Střely mimo: 5 – 1
    Držení míče: 48% – 52%
    Rohové kopy: 2 – 2
    Ofsajdy: 4 – 1
    Fauly: 13 – 8
    Žluté karty: 3 – 2
    Červené karty: 0 – 1.
     
    Borussia po dvou ztrátách výsledkově zabrala, ale z pátého místa Bundesligy se nijak neposunula. To Hertha se posunula o další příčku směrem dolů, po třinácti kolech ji bude patřit barážové šestnácté místo.
     
    Je dobojováno! Jürgen Klinsmann započal své trenérské působení v berlínském klubu porážkou, kterou způsobila zejména kratičká pasáž mezi patnáctou a sedmnáctou minutou, kdy dva rychlé brejky Borussie dokonale zužitkovali Sancho s Hazardem. Hertha se poté oklepala a ve čtyřiatřicáté minutě díky gólové teči Vladimíra Daridy snížila. O chvíli později byl vyloučen Hummels a hned první vteřiny domácí přesilovky naznačily, že BVB budou mít s bráněním hubeného náskoku velké starosti. Opak však byl pravdou. Selke krátce po změně stran skóroval z ofsajdu a to bylo to poslední, co modrobílí proti deseti vymysleli. Závěr už byl hodně nervózní a Dortmund výhru 2:1 ustrážil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Skjelbred roztáhl hru doleva na Dilrosuna, po jehož centru se ve vápně ocitl neustrážený Grujić, jenže střela srbského záložníka byla jedním z hostů sražená.
     
    90+4
    Prakticky vůbec se nehraje, což samozřejmě hraje do karet mužům ve žlutém. Ti si každopádně zkomplikovali závěr zápasu nákopem na Krafta.
     
    90+3
    Hosté ukrojili další desítky vteřin z nastaveného času, který by měl trvat ještě dvě minuty. Začíná to vypadat, že Hertha v tabulce skutečně klesne na třetí místo od konce.
     
    90+2
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Mario Götze.
     
    90+2
    Boyata hlavou zahrál na Selkeho, který místo střely ještě jednou hlavičkoval do malého vápna, jenže Kalou v hlavičkovém souboji s dvěma hráči moc šancí neměl.
     
    90+1
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Marcel Schmelzer.
     
    90
    Thomas Kraft dobře přečetl hru, při náznaku protiútoku vyběhl dobrých třicet metrů ze své branky a odehrál míč před rychle se přibližujícím Sanchem.
     
    89
    Dortmund standardní situaci ubránil díky odmávanému ofsajdu. Ve druhé půli nezaměstnaný Roman Bürki rozhodně nebude spěchat s rozehrávkou.
     
    88
    Z obou stran je to hodně nervózní. Proti regulím se tentokrát provinil belgický záložník Witsel, který ve středovém kruhu povalil Dilrosuna.
     
    87
    Boyata hlavou prodlužoval balón do vápna. Muži ve žlutém si ho ale vzdali a rychle přešli do protiútoku, který nakonec Sancho logicky zbrzdil a pošetřil tím více času.
     
    86
    Konec zápasu se rychle blíží. Borussia hraje v deseti, ale až na jednu ofsajdovou situaci nepovolila domácím ve druhé půli ani jednu šanci na vyrovnání.
     
    85
    Vedad Ibišević před malou chvíli dostal žlutou kartu a teď si hodně nahlas řekl i o druhou. Po zákroku na Witsela s ním měl hlavní sudí opravdu velkou shovívavost.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Łukasz Piszczek.
     
    83
    Vedad Ibišević se v přerušené hře pokusil zvednout Dilrosunem faulovaného Hazarda. Ten se po něm ohnal a bosenský hráč k tomu všemu dostal čtvrtou žlutou v sezóně.

    Michal Břuchanský

    Branky: 34. Darida (Lukebakio) – 15. Sancho (Brandt), 17. T. Hazard (Hakimí)

    Karty:   18. Darida (HER), 83. Ibišević (HER) – 20. Hummels (DOR)   45. Hummels (DOR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:18.
    Hertha BSC: Kraft – Stark (C) (68. Dilrosun), Boyata, Rekik – M. Wolf, Grujić, Skjelbred, Mittelstädt – Darida (78. Kalou), Lukebakio (68. Ibišević) – Selke.
    Náhradníci: Smarsch – Dilrosun, Ibišević, Kalou, Klünter, Köpke, Maier, Plattenhardt, Torunarigha.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Zagadou, Hummels, Guerreiro – Witsel, Akanji – Sancho (90+1. Schmelzer), Brandt, T. Hazard (84. Ł. Piszczek) – Reus (C) (90+2. M. Götze).
    Náhradníci: Hitz – Balerdi, Dahoud, M. Götze, Morey, Ł. Piszczek, Raschl, Schmelzer, N. Schulz.

    Rozhodčí: Jablonski – Henschel, Schüller
    ocianews.com