Štrasburk – Lyon 1:2 (kon.) | Lille – Dijon 1:0 (kon.) | Montpellier – Amiens 4:2 (kon.)
Nice – Angers 3:1 (kon.) | Nîmes – Méty 1:1 (kon.) | Remeš – Bordeaux 1:1 (kon.)
konec
Lille OSC
1:0 (1:0)
Dijon FCO
Sobota 30.11.2019, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:10:12)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 8:6. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:16.
     
    Je dobojováno! Hráčům, fanouškům i všem představitelům Lille se závěrečným hvizdem spadl nemalý kámen ze srdce. Domácí tým uhájil těsný náskok 1:0 a může slavit teprve druhé vítězství od konce září. Jediný gól podprůměrného zápasu padl z pokutového kopu, který až v šesté minutě nastaven prvního poločasu vstřelil Victor Osimhen. Před zbylými zápasy patnáctého kola patří Lille sedmé místo, z něhož ztrácí už jen dva body na třetí Angers, ale zároveň má jen čtyřbodový náskok na patnáctý Brest. Dijon naopak potvrdili pozici týmu s nejslabší ofenzivou v lize a klesl za Méty na osmnáctou příčku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Osimhenův individuální protiútok vyvrcholil jen hodně nepřesným zakončením. Po odkopu Gomise přišel ještě jeden faul a standardka pro Dijon, jenže ze série hlaviček se nikdo ke střele nedostal.
     
    90+5
    Hosté navíc propadli ve středu pole a museli se bleskově vracet do vlastního vápna. Překombinovaný brejk definitivně zazdil Sanches příliš pomalou krátkou přihrávkou na pravou stranu.
     
    90+4
    Pied využil autového vhazování k trochu teatrálnímu zavazování tkaniček. Dijon nemá sebemenší šanci alespoň se přiblížit k brance Maignana.
     
    90+2
    Domácí se po rohovém kopu zbytečně dostali do postavení mimo hru. I tak ukrojili ze zbývající času několik dalších desítek vteřin.
     
    90+1
    Neúnavný Renato Sanches nabral skvělou rychlost na pravé straně. Ndong ani Alphonse jej vůbec nestíhali, nicméně následný centr před Osimhenem odvrátil Coulibaly.
     
    90
    Nějaký ten čas na vyrovnání hostům ještě zbývá. Nad rámec druhé půle je přidána další pětiminutovka.
     
    89
    Amalfitanovi se nepovedlo na pravém kraji velkého vápna obejít jednou kličkou dva hráče. Naopak se zahnal ke koncové čáře a před branku už míč nedopravil.
    88. Jhonder Cádiz (DIJ)
     
    88
    Na druhé straně hrací plochy se odražený míč dostal ke Cádizovi, který pohotově vyslal nadějnou technickou střelou a ta proletěla jen malý kousek nad břevnem.
     
    87
    Osimhen dal pod sebe na Bambu, který moc šikovně uvolnil přes několik obránců a střelou pravačkou i dokázal potrápit Gomise, který míč krotil až nadvakrát.
     
    86
    Žádný větší tlak Dijonu se nekoná. Místo toho je hra strašlivě rozkouskovaná, což samozřejmě hraje do karet domácímu Lille.
     
    85
    Sennou Coulibaly skryl hlavu do dlaní, protože tuší, že při hlavičce z rohového kopu mohl vytěžit o něco více než jen hodně nepřesný pokus.
     
    84
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Reinildo, přichází Domagoj Bradarić.
     
    82
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Romain Amalfitano.
     
    81
    Sanches prošel s míčem na noze velký kus hřiště. U pravé lajny se vysmýkl Ndongovi a přihrál Araújovi, kterému byl odpískán faul na Mangu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+6. Osimhen (pen.)

    Karty:   42. Pied (LIL), 80. Reinildo (LIL) – 51. Écuélé Manga (DIJ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 8:6. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:16.
    Lille OSC: Maignan – Pied, J. Fonte (C), Gabriel, Reinildo (84. D. Bradarić) – Sanches, Xeka – Ikoné (78. Araújo), Yazıcı (71. André), Bamba – Osimhen.
    Náhradníci: Leonardo – André, D. Bradarić, Celik, Araújo, Djaló, Soumaré.

    Dijon FCO: A. Gomis – Chafik, Coulibaly, Écuélé Manga (C), Alphonse – M. Baldé, Lautoa (82. Amalfitano), Ndong, Chouiar – Mavididi (57. Tavares), Cádiz.
    Náhradníci: Rúnarsson – Amalfitano, Balmont, Ngouyamsa Nounchil, Pereira, Sammaritano, Tavares.

    Rozhodčí: Stinat – Lang, Hebrard
    ocianews.com