Poruba 2011 – Chomutov 4:5 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 2:6 (kon.) | Prostějov – Benátky n/J 3:4 (po pr.)
Sokolov – Slavia 3:5 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 2:4 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:2 (0:2 po s.n.)
Třebíč – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
HC Litvínov
Sobota 30.11.2019, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • turnaj O Pohár DHL • 23. kolo
Partner:
     
    59:49
    Hradec si vzal oddechový čas, po jeho vypršení zůstává Sajdl na střídačce!
     
    59:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ale na druhé straně se překonat brankovou lajnu povedlo, jedenáct vteřin před sirénou se Litvínov dostává do vedení! Lukáš Stehlík obkroužil bránu a předložil puk do mezikruží, odkud jej krásně k tyči dopravil DAVID JINDRA – 2:3. Asistence: Lukáš Stehlík, Vojtěch Kysela.
     
    59:26
    Tadeáš Pinkas prokličkoval hřištěm a jeho pokus zprava Pejsar vyrazil jen před sebe. Z dorážky mohl rozhodnout Marek Tecl, ale nepřekulil puk přes beton!
     
    51:37
    Marek Tecl se po zásahu hostujícího Ondřeje Baláže ocitl na ledu, přičemž mu ještě vylétla hokejka z rukou. Litvínovský bek byl vyloučen za napadení.
     
    49:35
    To ale nyní přerušila velká šance Lvů! Martin Pěnčík nahodil z úhlu puk na bránu a kotouč se z Pejsarovy výstroje vykutálel před odkrytou klec. Tam se ale k puku nestihl dostat včas nikdo z domácích, aby ho mohl pohodlně dorazit.
     
    45:25
    Mountfield mohl jít do vedení! Vojtěch Síla totiž najížděl sám na gólmana a chtěl mu prostrčit puk mezi výstrojí bekhendem, Martin Pejsar však předvedl skvělý zákrok v přesunu!
     
    42:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši vstoupili do třetiny aktivně a už máme vyrovnáno! KRYŠTOF LANG si udělal prostor mezi kruhy a pohlednou švihovkou uklidil touš pod horní tyčku. Na tohle neměl brankář nejmenší nárok – 2:2. Asistence: Matyáš Budina, Petr Moravec.
     
    37:55
    Petr Moravec sklepl ze vzduchu hostující rozehrávku a rázem měl před sebou volný prostor k zakončení. Zamířil do protipohybu brankáře, Pejsar se ale roztáhl a dosáhl na kotouč lapačkou!
     
    33:29
    Hosté vystihli domácí rozehrávku a rychle obrátili hru, Matěj Pinkas řešil nastalou situaci podrážením. A Severočeši tak mají početní výhodu.
     
    32:26
    Jaroslav Fišer byl v mezikruží nikým nehlídaný a z první přiklepával puk za přesouvajícího se Sajdla, ten však stihl betonem nebezpečnou situaci zlikvidovat!
     
    29:42
    Martin Pěnčík narazil tvrdě soupeře na mantinel a odpyká si 2+10 minut za vražení na hrazení. Svůj náskok tedy může Litvínov navýšit z početní výhody.
     
    26:30
    Jan Vopat našel parádní nahrávkou Jaroslava Fišera, který se ocitl úplně sám před brankářem. Tomáš Sajdl ale jeho úmysly se zakončením vystihl a vytěsnil střelu vedle levé tyčky!
     
    23:48
    Obrovská šance Hradce! Kryštof Lang v přečíslení tři na jednoho střílel z pravého kruhu a k dorážce se pak dostal Marco Lukačka. Nedokázal ale trefit odkrytou část branky, protože Pejsar puk špičkou výstroje vyrazil!
     
    23:06
    Teď už se ale vylučuje. Ondřej Baláž totiž v obranném pásmu hákoval a Hradečtí mají přesilovku.
     
    20:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovští svou první návštěvu útočného pásma v této třetině proměňují ve vedoucí branku! Lukáš Stehlík vyslal do samostatného úniku VOJTĚCHA KYSELU, jenž si roztáhl gólmana v brankovišti a pohledně uklidil kotouč do sítě – 1:2. Asistence: Lukáš Stehlík, David Jindra.
     
    16:13
    A za svou aktivitu si domácí vysloužili další přesilovku, neboť Jaroslav Fišer byl nucen soupeře zahákovat.
     
    13:20
    Hradečtí už jsou v plném počtu, přesilovku si nyní vyzkouší oni. Radovan Miškovič si totiž odpyká trest za vysokou hůl.
     
    11:07
    První přesilovku mače si zahrají hosté. Jakub Váchal totiž vystřelil puk přímo mimo kluziště a už je na trestné lavici.
     
    09:50
    Tadeáš Pinkas se dostal ke střele z pravého kruhu a Martin Pejsar měl tentokrát i kousek štěstí. Puk totiž proskákal těsně kolem levé tyčky!
     
    09:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Teď už to ale hostům vyšlo a po krátké době tu máme znovu vyrovnaný stav – 1:1! JAKUB ŠARLINGER Si nabruslil od pravého mantinelu až před branku, nechal za sebou hradeckou obranu a poté zvedl touš přesně do levého horního rohu. Asistence: Daniel Jouza, Lukáš Hocelík.
     
    07:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    A Východočeši za svou aktivitu sklízejí ovoce v podobě prvního gólu! MAREK TECL nebezpečně vypálil od modré lajny a brankář stihl jeho pokus jen vyrazit. Hradecký forvard si proto sjel k brankovišti, vzal kotouč na hůl podruhé a tentokrát jej uklidil do úplně prázdné klece – 1:0. Asistence: Tadeáš Pinkas, Vojtěch Síla.
     
    05:51
    Tadeáš Pinkas parádně přejel modrou lajnu a předložil puk Vojtěchu Sílovi, který mířil mezi betony. Ty stihl Pejsar sklapnout včas a na následnou dorážku se vrhl celým tělem.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 8. Tecl (T. Pinkas, Síla), 43. Lang (Budina, Moravec) – 10. Šarlinger (Jouza, Hocelík), 21. Kysela (Stehlík, Jindra), 60. Jindra (Stehlík, Kysela)


    Mountfield HK: Sajdl (Ševců) – Drbal, Váchal (C), M. Pinkas, Voňka, Naar, Pěnčík (A) – Lukačka, T. Pinkas, Moravec, Síla, Budina, Lang, Janda (A), Daniel Šedivý, Tecl.
    HC Litvínov: Pejsar (Zajíček) – Bártek (C), Hocelík, Kadár, Baláž, Miškovič – Jindra, Skuhrovec, Kysela (A), Vopat, Stehlík, Limanovský, Jouza, Šarlinger, Fišer.

    Rozhodčí: Micka – Hnát, Kis
    thejrc.org