Třinec – Pardubice 7:0 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 6:2 (kon.) | Sparta – Zlín 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 4:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 01.12.2019, 15:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu její čtyřiadvacáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Vítkovice Ridera.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se dále potácejí na chvostu extraligové tabulky a i letošní sezóna pro ně zatím není rozhodně dobře rozjetá. Letos je to o to horší, že se už nehraje baráž a poslednímu celku tedy hrozí přímý sestup do Chance ligy. Verva je v současné době na posledním třináctém místě se ziskem jednadvaceti bodů. Šestkrát vyhrála a sedmnáctkrát prohrála. Naposledy nestačila na zlínské Berany, kteří doma zvítězili 3:1. Dnes ji čeká další těžká bitva o důležité body, když na svém ledě hráči Litvínova vyzvou vítkovickou Rideru.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek – 16 bodů (8+8)
    Jakub Petružálek – 16 bodů (5+11)
    Viktor Hübl – 11 bodů (6+5)
     
    HC Vítkovice Ridera

    Hosté z Vítkovic jsou na tom jen o něco lépe. Jsou dvanáctí se sedmadvaceti body na svém kontě. Desetkrát vyhráli a čtrnáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Vítkovičtí tak musejí také sbírat body, aby se dostali o nějaký ten stupínek v tabulce výše. Rádi by dnes na ledě Litvínova brali body a uvidíme, zda se jim to podaří. Vítkovickým hokejistům se naposledy nedařilo na svém ledě, kde padli 3:7 s Mladou Boleslaví. Dnes nás tak čeká zajímavý duel dvou týmů, které prahnou po zisku důležitých bodů.

    Nejproduktivnější hráči

    Roberts Bukarts – 21 bodů (10+11)
    Šimon Stránský – 13 bodů (8+5)
    Ondřej Roman – 12 bodů (4+8)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly. V říjnu zvítězily na svém ledě Vítkovice nad Litvínovem 2:0 Domácí celek tak prahne po úspěšné odvetě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Baránek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Myšák, Helt, Gerhát – Válek, J. Mikúš, Trávníček – Zygmunt.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Piták (C)) – Výtisk, Kvasnička, Trška, Bodák, Šidlík, Gregorc, Černý (A) – Dej, Lakatoš, Mallet – Roberts Bukarts, O. Roman, Razgals – Schleiss (A), Š. Stránský, P. Zdráhal – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Brejcha, Jelínek.
    Prosadí se dnes František Lukeš?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hosté se hned po vhazování dostali do akce, proti střele Dominika Lakatoše zasáhl holí Janus. Poté ale ještě od modré čáry pálil Dej, Janus znovu kryje. Hra je pozastavena.
     
    00:45
    Jakub Petružálek dostal přihrávku od Viktora Hübla a hned střílel na Dolejše. Brankář hostů ale jeho pokus vyrazil a dostal puk do bezpečí.
     
    01:49
    Marek Baránek střílel na branku hostů od modré čáry, puk ale skončil jen vedle Dolejšovy branky.
     
    02:27
    Válek přišel o kotouč a Guman objel branku Litvínova. Jenže než stačil sjet před Januse, obral ho o puk Michal Trávníček a poté ho vyvezl pryč z obranné třetiny.
     
    02:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení. Kvasnička poslal puk před branku domácích, kde si ho k sobě stáhl a zpracoval DOMINIK LAKATOŠ a poté střelou ke vzdálenější tyči nedal Janusovi žádnou šanci – 0:1. Asistence: David Kvasnička.
    02:57 Dominik LAKATOŠ - 0:1
     
    04:10
    Litvínovští založili další útočnou akci, ale obrana Vítkovic byla pozorná a opět zabránila jakékoli střele chemiků.
     
    04:37
    Juraj Mikúš se dostal ke střele z pravého kruhu a nebyl daleko od vyrovnávací branky. Rána litvínovského útočníka ale skončila jen na tyči hostující klece!
     
    05:24
    Po této velké šanci se znovu domácí ocitli v útočném pásmu a z pravé strany vyslal jedovku Richard Jarůšek. Avšak jeho pokus končí jen vedle branky Dolejše.
     
    06:12
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:23
    Šidlík vyhodil puk přes celé kluziště až před domácí branku a je z toho zakázané uvolnění. Hra se tedy stěhuje před branku Dolejše a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    06:34
    Poté se do útoku dostali hosté a David Kvasnička vyslal pokus, se kterým neměl Daniel Dolejš sebemenší problém.
     
    07:12
    Další vhazování před brankou hostů. Verva tak udržela útočné pásmo a bude se snažit znovu o vyrovnání pro ni zatím nepříznivého stavu.
     
    07:52
    Jakub Petružálek obdržel dalekonosnou přihrávku a málem šel do úniku před branku hostů. Ovšem obrana Vítkovic se stihla vrátit a možné nebezpečí tak zastavila.
     
    08:47
    Litvínovští mají ponechanou výhodu a pokud nevsítí branku, zahrají si jako první přesilovou hru. František Gerhát už mohl zakončovat do odkryté klece, ale Stránský musel zatáhnout za záchrannou brzdu!
     
    09:16
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Šimon Stránský – 2 min., hákování).
     
    09:51
    Tomáš Pavelka napřáhl na levém kruhu a jeho nebezpečný projektil zastavil Daniel Dolejš, jenž poté hned přerušil hru.
     
    10:04
    Po vhazování získali puk hosté a hned ho bez čekání odpálili až před litvínovskou branku. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    11:09
    Pavelka vrátil puk Hüblovi, ten ho posunul ještě na Martina Hanzla, jehož pokus, který byl sražen mimo, ještě dorážel znovu Hübl. Ovšem znovu to bylo nepřesné a tohle oslabení hosté už zvládnou.
     
    11:16
    Vítkovice jsou v plném počtu.
     
    12:05
    Další komerční přestávka.
     
    12:26
    Patrick Kudla poslal puk do středního pásma, poté se zblízka snažil prosadit Juraj Mikúš, ale jeho pokus z levé strany neskončil mezi třemi tyčemi.
     
    13:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Domácí pronikli do útočného pásma, od mantinelu poslal přihrávku Mahbod najíždějícímu RICHARDU JARŮŠKOVI, který si sjel do těsné blízkosti Dolejše a svižnou střelou k jeho pravé tyči mu nedal šanci – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Samson Mahbod.
    13:30 Richard JARŮŠEK - 1:1
     
    14:34
    Jan Myšák poslal puk Pavelkovi, který mu ho vrátil hned zase zpátky a další pokus domácí Vervy skončil jen vedle tyče Daniela Dolejše.
     
    15:06
    Baránek místo střely zvolil přihrávku na Michala Trávníčka, ale ten byl tísněn obranou Vítkovic a kotouč tak skončil jen v moci Daniela Dolejše.
     
    15:49
    Schleissova střela z pravého kruhu končí na Jaroslavu Janusovi, který sklapl betony a kotouč ukryl.
     
    16:04
    Dominik Lakatoš se opět zjevil před Jaroslavem Janusem, tentokráte ho ale nepřekonal. Poté se k puku dostali domácí, ale na druhé straně před Dolejšovou brankou nic nevymysleli.
     
    16:35
    Viktor Hübl vyslal na Dolejše další pokus, ale i když byl kotouč neposedný, nakonec ho hostující gólman zkrotil a dostal pod kontrolu.
     
    17:04
    Kudla vybojoval puk za brankou Januse a poté ho společně se spoluhráči zavezl mimo domácí území.
     
    17:31
    Jenže hosté se vrátili rychle zpět před branku Litvínova a Janus musel hasit další nebezpečí, když zastavil střelu z levé strany.
     
    17:43
    Válek poslal kotouč před Dolejše, kde ho ale Mikúš nedokázal dopravit za jeho záda. Následně pak poslali puk do neutrální zóny obránci vítkovické Ridery.
     
    18:25
    Martin Hanzl se utrhl, proháčkoval se kolem beků hostů až před Dolejše, dvakrát chtěl střílet, ale pokaždé promáchl, poté poslal puk jen do rohu kluziště.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    Jan Schleiss potáhl puk podél pravého mantinelu, ale byl tísněn. Přesto ho poslal ještě na Šimona Stránského, který střílel nepřesně.
     
    19:49
    Od vlastní branky zahrávají další akci hosté, ale už se nikam neženou. První část hry je tak pomalu, ale jistě minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní se do vedení už ve třetí minutě dostali hosté díky přesné trefě Dominika Lakatoše. Domácí ale postupně začali srovnávat hru a brzy to přineslo kýžené ovoce. Ve čtrnácté minutě po pěkném pasu od Mahboda prostřelil Dolejše Richard Jarůšek a začínalo se znovu od začátku. Nakonec se už ani jeden tým neprosadil a poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.
     
    Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která bude znovu hodně zajímavá a začne přibližně v 16:23.
     
    Střely na branku: 12 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Po neúspěšné akci hostů následovala nepřesnost také na straně Litvínova a Vítkovice od vlastní branky zakládají další akci.
     
    21:12
    Kvasnička vyrazil před branku domácích. Bukarts pak našel přihrávkou svého krajana Razgalse, ale ten střílel jen vedle Janusovy tyče.
     
    21:52
    Jakub Petružálek nahodil puk z pravého kruhu a Dolejš raději kryje lapačkou. Hra je pozastavena a puk bude vhozen po levé ruce vítkovického brankáře.
     
    22:46
    Baránek nahodil puk za vítkovickou branku a Litvínov rychle střídá. Hosté poté založili další akci, ale před brankou Januse včas zakročil Adam Jánošík.
     
    23:12
    Lukáš Válek se snažil dojet kotouč, který směřoval do hostujícího teritoria, ale nakonec byl u něho blíže jeden z hostujících beků a dostal ho pod kontrolu.
     
    23:48
    Nyní se vhazuje v blízkosti branky Jaroslava Januse.
     
    23:56
    Domácí pak okamžitě vytáhli puk na druhou stranu, kde o něj přišli. Záhy pak z pravého kruhu střílel Ondřej Roman, Janus si však poradil a opět připsal další důležitý zákrok.
     
    24:41
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva jde poprvé v utkání do vedení a otáčí tak skóre zápasu na svou stranu. Jakub Petružálek poslal na levou stranu přesnou přihrávku pro FRANTIŠKA LUKEŠE, jenž poté svou přesnou střelou propálil Dolejše – 2:1. Asistence: Jakub Petružálek a Viktor Hübl.
    24:41 František LUKEŠ - 2:1
     
    25:44
    Souboj o puk u mantinelu nakonec vyhráli hosté, kteří ho vyšťourali a zdrží se tak v útočném pásmu.
     
    26:23
    Werbik se snažil dorážet puk před Janusem, ten chvíli nevěděl, kde je kotouč, nakonec byl mimo ohrožení jeho branky.
     
    26:35
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., podrážení).
     
    26:43
    Martin Hanzl ujel ve vlastním oslabení až před Dolejše a ten jeho následnou střelu ukryl Daniel Dolejš. Poté se hosté osvobozují.
     
    27:40
    Michal Trávníček zakončil mezi kruhy po přihrávce od Gerháta a byla to další velká šance domácích ve vlastním oslabení. Hned na to se branka hostů vychýlila ze svého postavení a bude se muset upevnit zpět.
     
    28:15
    Teď si ale hráči Litvínova museli dávat pozor, když se už hosté rozestavěli v jejich pásmu, ale nepustili je k zakončení. Už to vypadá, že své oslabení Verva zvládne.
     
    28:35
    Baránek je na ledě a Litvínov je tedy v plném počtu.
     
    28:54
    Zakázané uvolnění Vervy a hra se stěhuje před branku Jaroslava Januse. Hosté tak zadarmo získali útočné pásmo, vhazovat se bude po pravé ruce Januse.
     
    30:00
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přesně v polovině utkání je vyrovnáno! Velmi dobře to udělal JAN SCHLEISS, jenž se prodral až před Januse, poté si ho položil a z pravé strany zakončil už do mírně odkryté jeho sítě – 2:2. Asistence: Patrik Zdráhal a Tomáš Černý.
    30:00 Jan SCHLEISS - 2:2
     
    30:08
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    30:33
    Jaroslav Janus si nyní připsal další přesný zákrok a po něm raději přerušil hru. Buly tak bude vhozeno znovu před jeho brankou.
     
    30:53
    Werbik nahodil kotouč před branku Litvínova, kde ho ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Nicméně stále hosté operují před brankou Januse.
     
    32:08
    Hosté měli další povedenou akci, ale nedokázali ji přesněji dokončit. Na druhé straně pak střílel Samson Mahbod, ale i on si počínal nepřesně.
     
    32:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí hráči znovu vedou. Samson Mahbod poslal puk do mezikruží, kde se pořádně do střely opřel TOMÁŠ PAVELKA, který poté pořádnou dělovkou propálil doslova vše, co mu stálo v cestě – 3:2. Asistence: Samson Mahbod.
    32:38 Tomáš PAVELKA - 3:2
     
    32:59
    Následuje další komerční přestávka.
     
    34:04
    Hosté se natlačili před branku Litvínova, Malletovu střelu zachytil Janus a už mají puk zase jeho spoluhráči, kteří míří na opačnou stranu kluziště.
     
    35:17
    Lukeš udělal obránci kličku a z pravé strany vystřelil na Dolejšovu branku, avšak brankář hostů jeho pokus zastavil. Hra je pozastavena.
     
    35:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí celek vede o dva góly. Dominik Lakatoš neudržel puk na své holi, ten poté vypíchl FRANTIŠEK GERHÁT, nabruslil si blíže Dolejšovi a poté ho bleskově prostřelil – 4:2. Bez asistence.
    35:30 František GERHÁT - 4:2
     
    35:56
    Hosté se hned po vhazování ve středovém kruhu dostali do útočného pásma, ale obrana Vervy uhasila nebezpečí a dostala puk pod kontrolu.
     
    36:55
    Domácí jsou nyní hodně na koni a Mahbod se dostal před Dolejše, čistě ho však obral o puk jeden z hostů a Vítkovice spěchají do rychlé akce na druhé straně.
     
    37:34
    Dominik Lakatoš chtěl napravit předchozí chybu, ale jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    37:57
    Šidlík rozehrál z obranného pásma puk až před Januse, Baláž z levé strany vyslal přízemní pokus, který ale končí jen na Janusově holi.
     
    38:47
    Baláž opět nahazoval puk před litvínovskou klec, ale znovu zakročila pozorná obrana Vervy.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Půl minuty před koncem druhé části hry se ještě vhazuje před Jaroslavem Janusem. Hosté se tak ještě pokusí jeho branku ohrozit.
     
    39:44
    Nakonec to nevyšlo, Verva dostala kotouč do útočného pásma a drží ho daleko od své branky.
     
    39:54
    Ještě je tu ale jeden pokus Vítkovic, který kryje Jaroslav Janus a ještě se tak bude znovu vhazovat před ním.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se domácí hráči dostali do vedení, ale hosté srovnali. Avšak Verva dalšími dvěma góly šla postupně do dvoubrankového náskoku a podruhé do kabin se jí tak jde mnohem lépe, než hráčům Vítkovic.
     
    Střely na branku: 20 – 25
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Rastislav Dej má kotouč na své holi a už s ním míří do útočného pásma. Hosté hned od začátku půjdou za kontaktní brankou.
     
    40:41
    Janus za brankou zaváhal v rozehrávce kotouče, poté sám upadl a hrozilo velké nebezpečí před jeho zcela prázdnou klecí. Nakonec mu pomohl Pavelka, který poslal puk mimo ohrožení jeho branky!
     
    41:36
    Schleiss střílel z pravého kruhu na Jaroslava Januse, který sklapl betony a ukryl v nich puk. Znovu tak podržel svůj tým.
     
    41:56
    Jan Schleiss znovu pálil na Januse, který znovu proti jeho ráně uspěl. Nyní je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    43:40
    Domácí byli v další šanci, ale Hübl zblízka na Dolejše nevyzrál. Na druhé straně pak musel zakročit opět Jaroslav Janus, jenž lapil pokus Zdráhala.
     
    44:06
    Bukarts s Romanem založili pohlednou kombinaci, tu ale zastavila obrana domácích, která hru odvrátila před hostující branku.
     
    44:17
    Jan Schleiss nahodil puk do rohu útočného pásma. Poté ho chtěl Mikúš poslat mimo, ale nepovedlo se mu to. Hosté se tak na chvíli před Janusem ještě zdrželi.
     
    45:21
    Dominik Lakatoš pálil z pravého kruhu, jeho povedená střela však skončila opět na brankáři Litvínova.
     
    45:35
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Zimním stadionem v Litvínově právě zní písnička "Pátá, právě teď odbila", protože pátý gól vsítil MAREK BARÁNEK, jenž si nabruslil na levou stranu a svižnou ranou umístil puk k protější tyči – 5:2. Verva tak má už tříbrankový náskok. Asistence: Lukáš Válek.
    45:35 Marek BARÁNEK - 5:2
     
    45:35
    Nyní následuje nucená pauza, jedno z plexiskel nevydrželo a vysypalo se. Mantinel se tak opravuje a dojde tak na delší přerušení hry.
     
    45:35
    Hráči obou celků krouží po ledové ploše, aby nevyšli z tempa. Úprava plexiskla už ale finišuje, takž bychom mohli během několika dalších minut zase pokračovat.
     
    45:41
    Vše už je v pořádku a jdeme na to. Martin Hanzl poslal puk Adamu Jánošíkovi, jenž ho zavezl před Dolejše, ale před ním nezakončil.
     
    46:11
    Richard Jarůšek byl osamocen v útočném pásmu, poté mu přispěchal na pomoci Michal Trávníček, ale ke střele před brankou Vítkovic nedošlo k žádnému nebezpečí.
     
    46:48
    František Lukeš se natlačil před branku Dolejše a zakončil po zemi. Avšak proti byla obrana Vítkovic, která jeho pokus srazila mimo.
     
    47:22
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:23
    Douderovo nahození před branku hostů se odrazilo od Dolejše a nikdo z domácích tak nemohl vystřelit. Nicméně domácí hráči se stále drží v útočném pásmu.
     
    47:51
    Zakázané uvolnění hostů a hra se tak stěhuje opět před jejich branku.
     
    48:35
    Michal Trávníček odpálil puk na Martina Hanzla, ten poté švihl do kotouče před Dolejšem, ale jeho pokus byl sražen do bezpečí. Stále však Verva operuje před Dolejšovou brankou.
     
    49:10
    Marek Baránek vyslal pokus na Dolejše od modré čáry a puk následně pak kryje do lapačky brankář Vítkovic a hra je pozastavena.
     
    49:18
    Doudera srazil puk do ochranné sítě a vhazovat se tentokráte bude před brankou Jaroslava Januse.
     
    50:03
    Mallet se pokusil najít někoho ze svých spoluhráčů před Janusovou brankou. Ale nestalo se tak, na druhé straně pak už zase hrozí před Dolejšem Litvínovští.
     
    50:23
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Alexandre Mallet – 2 min., podrážení).
     
    50:48
    Verva má k dispozici další přesilovou hru a má tak šanci ještě své vedení navýšit. Rána Říhy skončila na Dolejšovi a hra je pozastavena.
     
    50:54
    Bukarts poslal puk do pásma domácích a šetří tak cenné vteřiny z hostujícího oslabení. Domácí tak musejí zakládat svou akci od vlastního brankáře.
     
    51:25
    Samson Mahbod zakončil před hostující brankou a nebyl daleko od šestého domácího gólu. Puk jen těsně minul vítkovickou branku.
     
    51:45
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., hrubost).
     
    52:06
    Přichází další komerční pauza.
     
    52:23
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    52:50
    Z levé strany vystřelil Rastislav Dej, ale jeho tvrdou ránu kryje do lapačky Jaroslav Janus, který nechal hru plynout a poslal puk svým spoluhráčům.
     
    53:22
    Lakatoš clonil před domácí brankou, ale nedočkal se přihrávky a poté už letí puk až před hostující branku, kam ho poslali domácí beci.
     
    53:45
    Litvínov je v plném počtu.
     
    54:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., podrážení).
     
    54:26
    Samson Mahbod získal puk a hned ho poslal až před branku hostů. Hned na začátku oslabení tak pošetřil cenné vteřiny.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 267 diváků.
     
    55:43
    Domácí své oslabení zvládají velmi dobře a znovu se dokázali osvobodit. Stále tak hájí svůj bezpečný náskok. Hosté jdou do další akce od svého brankáře Dolejše.
     
    56:14
    Litvínov se ubránil a je už v plném počtu.
     
    56:27
    Werbik sklepl kotouč těsně před Janusem a ten pohotově zakročil. V přerušené hře se pak do sebe pustili dva hráči na každé straně, ale vše vyřešila domluva hlavních sudích.
     
    57:02
    Mallet šikovně plácl do kotouče, který se odrazil od mantinelu, ale Januse nakonec nepřekonal.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Tomáš Guman nepřešel přes obrannou modrou čáru. Napodruhé se mu to už povedlo a sám se pak před Janusem dostal ke střele. Tu ale poslal jen do ochranné sítě.
     
    59:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Definitivně je rozhodnuto. Trávníček šikovně posunul puk na JURAJE MIKÚŠE, který z prostoru mezi kruhy prostřelil Dolejše a dává tak už šestou domácí branku – 6:2. Asistence: Michal Trávníček.
    59:12 Juraj MIKÚŠ - 6:2
     
    59:50
    Poslední vteřiny třetí třetiny, ještě se do pásma dostali domácí hráči a Filip Helt pak trefil jen bránící hráče. Mrzet ho to ale vůbec nemusí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči ve třetí třetině přidali další dva góly a své vedení si tak pojistili. Po delší době tak zase rozradostnili své fanoušky a doufají, že právě tento zápas by je mohl nakopnout k nějaké vítězné šňůře, aby se už odpíchli od extraligového dna.
     
    Střely na branku: 33 – 36
     
    Nejlepším hráčem na hostující straně byl vyhlášen Jan Schleiss, na té domácí pak Samson Mahbod.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 267 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:11:19)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. Jarůšek (Mahbod), 25. F. Lukeš (Petružálek, V. Hübl), 33. T. Pavelka (Mahbod), 36. Gerhát, 46. Baránek (Válek), 60. J. Mikúš (Trávníček) – 3. Lakatoš, 30. Schleiss (P. Zdráhal, Černý)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Baránek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Myšák, Helt, Gerhát – Válek, J. Mikúš, Trávníček – Zygmunt.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Piták (C)) – Výtisk, Kvasnička, Trška, Bodák, Šidlík, Gregorc, Černý (A) – Dej, Lakatoš, Mallet – Roberts Bukarts, O. Roman, Razgals – Schleiss (A), Š. Stránský, P. Zdráhal – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 3 267
    ocianews.com