Nantes – Toulouse 2:1 (kon.) | Rennes – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:1 (1:1)
AS Saint-Étienne
Neděle 01.12.2019, 17:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rennes, které porazilo svého soupeře poměrem 2:1 Druhý poločas nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou, naopak jsme sledovali celou řadu nepřesností, a to z obou stran. I tak bylo směrem dopředu aktivnější Rennes, které neustále bušilo do obrany soupeře. Kýžená branka přišla v nastaveném čase, tři body tak zůstávají v Rennes. (18:57:17)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Damien Da Silva - 2:1
     
    90+4
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči to přeci jenom dokázali! Rennes totiž zahrávalo poslední rohový kop, který se zakroutil přesně hlavu osamoceného DAMIENA DA SILVY, jenž uklidil hrací předmět přesně k bližší brankové konstrukci. Stadion je ve varu!
     
    90+3
    Poté na hranici pokutového území číhal hostující Kolodziejczak, kterému se povedlo zakročit. Akce hostujících hráčů měla hodně krátké trvání.
     
    90+2
    Do nadějného protiútoku se dostával domácí Hunou, který se ještě snažil přenést hru na naběhnuvšího Raphinhu, avšak míč se svezl pouze za autovou lajnu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na žádnou další změnu ve skóre to nevypadá. Oba celky mohou počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, stav je i nadále nerozhodný. Rennes je výrazně aktivnější, nicméně stále bez kýženého střeleckého úspěchu.
     
    86
    Tlak hráčů Rennes neustále sílí, domácí si navíc vybojovalo standardku z levé strany. Bourigeaud centroval do malého vápna, kde jeden z hráčů prodlužoval vedle.
     
    85
    Ani další rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, naopak se hra hodně rychle otočila na opačnou polovinu, kde se po delší době dostal k míči také Mendy.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Sergi Palencia (AS Saint-Étienne).
     
    83
    Třetí rohový kop domácích rozehrál z levé strany Raphinha, který to zkoušel centrem k přední tyči, kde vzdušnou nabídku odklízel na další rohový kop Trauco.
     
    82
    Na pravém křídle spolupracoval Raphinha společně s Leou, nicméně ani jeden z hráčů nevymyslel nic nebezpečného. Avšak i přesto přijde na řadu rohový kop.
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Mahdi Camara.
     
    80
    Rennes se dožadovalo pokutového kopu, nicméně místo toho bude pouze rohový kop pro domácí. Předchozí zákrok zkoumal také jeden z videorozhodčích.
     
    76
    Do bránění se zapojil také šikula Boudebouz, který na jistotu před dotírajícím protihráčem odehrál balón do zámezí, což přinese další autové vhazování.
     
    75
    Raphinha se kousek od brankové čáry pokoušel otřít míč o napadajícího Moukoudiho, jenomže ten s tímto úmyslem počítal. Rohový kop to nakonec nebude.

    David Suchý

    Branky: 25. Raphinha (Del Castillo), 90+4. Da Silva (Bourigeaud) – 19. Diony

    Karty:   40. Niang (REN) – 29. Youssouf (SET), 84. Palencia (SET)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:11.
    Stade Rennes: Mendy – H. Traoré, Da Silva (C), Morel, Maouassa – Raphinha, Bourigeaud, Camavinga (72. Siliki), Niang (60. Siebatcheu) – Hunou, Del Castillo.
    Náhradníci: Salin – Gnagnon, Siliki, Nyamsi, Tait, Siebatcheu, Da Cunha.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Moukoudi, Perrin (C) (46. Fofana), Kolodziejczak – Palencia, Youssouf, M'Vila, Trauco – Boudebouz, Diony (81. M. Camara), Bouanga (60. Nordin).
    Náhradníci: Moulin – M. Camara, Nordin, Berić, Gabriel Silva, Benkhedim, Fofana.

    Rozhodčí: Wattellier – Viala, Berthomieu
    thejrc.org