Litoměřice – Poruba 2011 6:1 (kon.) | Chomutov – Vsetín 6:2 (kon.) | Motor ČB – Havířov 5:3 (kon.)
Jihlava – Sokolov 6:4 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:2 (po pr.) | Přerov – Frýdek-M. 1:2 (po pr.)
Slavia – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:3 (1:2, 1:1, 3:0)
AZ Havířov
Pondělí 02.12.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:18:12)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 30 – 23
    Střely mimo: 17 – 10
    Zblokované střely: 15 – 11
    Vhazování: 42 – 22
    Trestné minuty: 6 – 16
     
    Je konec! Havířov téměř rezignoval na útočnou hru v poslední třetině, což se mu stalo osudným. Osm minut před koncem totiž našel Matouš Venkrbec parádním pasem přes hřiště Zdeňka Doležala, jenž se prosadil parádním bekhendovým blafákem pod horní tyčku, přestože byl tísněn. A o pět minut později byl obrat dokonán. Znovu se o to postaral Zdeněk Doležal, jenž se prosadil parádní střelou do vzdálenějšího rohu sítě. Slezané to ještě zkusili bez gólmana, ale místo vstřelení branky jen inkasovali. Holcovo přihrávku do středního pásma dojel jako první Jakub Babka, jenž trefil prázdnou síť neomylně. Jihočeši tak předvedli ve třetí části parádní obrat a berou pátou výhru v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Conor Allen – 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Lubomír Malina – 2 min., hrubost).
     
    59:38
    Po vstřelené brance se strhla bitka u střídačky hostujícího celku, když Lubomír Malina zbytečně poslal k zemi Babku po vstřelení brance. Ještě padnou nějaké tresty, ale výhru Motoru nikdo nevezme.
    59:38 Jakub BABKA - 5:3
     
    59:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor trefuje prázdnou branku a rozhoduje dnešní utkání ve prospěch domácích! Miroslav Holec posunul puk do střední třetiny, ve které ho získal JAKUB BABKA. Ten si najel až do útočného pásma a prázdnou síť trefil neomylně. Asistence: Miroslav Holec.
     
    59:02
    Havířov hraje v šesti!
     
    58:48
    Martin Beránek protečoval kotouč do útočného pásma, kam pro něj také jel. O kotouč se však strhla bitva v útočné třetině, kterou vyhráli hosté.
    57:55 Zdeněk DOLEŽAL - 4:3
     
    57:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají přesilovou hru a otáčejí utkání ve svůj prospěch! Miroslav Holec odvedl parádní práci, když zastavil ránu po mantinelu. ZDENĚK DOLEŽAL nakonec dostal přihrávku v přečíslení, najel si na vrcholek kruhu a parádní ranou trefil vzdálenější tyč! Asistence: Matouš Venkrbec a Miroslav Holec.
     
    57:20
    Pavel Pýcha poslal kotouč na Zdeňka Doležala, kterému rána z první vůbec nesedla. Následně se navíc Havířov znovu dokázal osvobodit.
     
    56:54
    Jihočeši chtěl předvést rychlý přechod do útoku, ale Martin Novák byl zastavený před modrou. Proto je domácímu celku nakonec odpískán ofsajd.
     
    56:43
    Hostující hokejisté vyhráli buly ve svém obranném pásmu a poslali ho přes všechny čáry. Filip Seman se navíc dostal ke střele z dobré pozice, ale Jan Strmeň ji vyrazil maskou do ochranné sítě.
     
    56:15
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Lubomír Malina – 2 min., podrážení).
     
    55:49
    Pavel Pýcha už je na ledě celkem dlouho, a tak si nekomplikoval situaci. Poslal puk po mantinelu do středního pásma a spoluhráči mohli vystřídat.
     
    55:13
    Slezané měli velmi dobrou šanci! Jeden z hostí posílal velmi dobrou přihrávku na zadní tyč, do které stihl padnout Pavel Pýcha, jenž poslal puk do boční sítě.
     
    54:41
    Matouš Venkrbec poslal zadovkou přihrávku do území nikoho. Tam se jako první dostal ke kotouči havířovský hráč, který zavezl puk do útoku.
     
    53:47
    Jan Kloz se chtěl dostat do střelecké pozice, ale dlouho se mu to nedařilo. Nakonec nahodil kotouč od modré, které tečoval Ondřej Kachyňa mimo branku.
     
    53:22
    Krásná práce domácího týmu, který je nyní na koni a Havířov je pod velkým tlakem! Vít Christov si najel na přihrávku před branku, ovšem Aleš Stezka se stihl přesunout!
     
    52:52
    Jakub Babka se nám znovu objevuje na pozici beka. Neměl jednoduchou úlohu, ale stihl vystřelit puk od modré. Jeho střela ale nešla mezi tři tyče.
    52:18 Zdeněk DOLEŽAL - 3:3
     
    52:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovice předvedly parádní přihrávku přes celé hřiště a už je srovnáno! ZDENĚK DOLEŽAL si najel na útočnou modrou, a přestože byl tísněn obráncem, předvedl parádní bekhendový blafák! Asistence: Matouš Venkrbec.
     
    51:46
    Ivan Lytvynov vyslal pěknou střelu zápěstím od modré. Martin Beránek měl co dělat, aby se jeho ráně, která šla vysoko nad branku, vyhnul.
     
    51:08
    Alex Rašner je na ledě!
     
    50:25
    David Gilbert se snažil zablokovat hokejku, jelikož neměl šanci být u mantinelu dříve. Přesto se hráč Havířova k puku dostal a poslal ho přes čáry.
     
    49:55
    Domácí hokejisté se museli dostat do útočného pásma, což se mu povedlo celkem záhy. Následně vznikla obrovská skrumáž před brankou hostujícího gólmana, Motoru bylo odpískáno postavení hráče v brankovišti.
     
    49:08
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Alex Rašner – 2 min., podrážení).
     
    48:35
    Slezané dnes opravdu nedarují Motoru ani kousek ledu, kterému to evidentně nevoní. Nejproduktivnější Roman Přikryl navíc odstoupil v druhé části.
     
    47:59
    Motor vybojoval útočné pásmo, když se prosadil Ivan Lytvynov u mantinelu. Matouš Venkrbec chtěl tečovat nahození od modré, ale gólman má puk ve výstroji.
     
    47:17
    Dnešní utkání sleduje 5665 diváků.
     
    47:04
    V té naopak skončil na druhé straně Martin Beránek. Ten byl přistrčen hráčem hostí, kdy sebou vzal i gólmana. Zákrok se mu navíc ani trochu nelíbil, a tak si to chtěl se soupeřem vyříkat i ručně. K tomu nedošlo.
     
    46:53
    Václav Karabáček dobře vystihl přihrávku hostí v obranném pásmu. Přesto z toho Jihočeši nevytěžili ani jednu přesnější střelu na branku.
     
    46:10
    Jakub Babka dostal přihrávku na modrou, kdy předvedl kličku. Jeden z jeho spoluhráčů se ale dostal do ofsajdu, který byl také odpískán. Následuje komerční pauza.
     
    45:31
    Jakub Suchánek dostal nabito na útočnou modrou a vyslal opravdu dobrou ránu. Ta však bohužel pro domácí proletěla jen vedle vzdálenější tyčky.
     
    45:15
    Jan Maruna je na ledě!
     
    44:56
    Další vyhrané buly domácího celku, který je zatím v této činnosti opravdu lepší. Pavel Pýcha nahodil od modré, ale nikdo jeho pokus nedokázal tečovat.
     
    44:39
    Zdeněk Doležal se dostal s kotoučem do útočného pásma. Vyslal střelu ze strany, ale mířil přesně do míst, kde byl připravený Aleš Stezka.
     
    43:55
    Filip Seman se hnal se spoluhráčem do přečíslení. Ve finální fázi chtěl předvést kličku do středu, ale tu dobře vystihl jeden z domácích hráčů.
     
    43:36
    České Budějovice jsou zatím úspěšnějším týmem na vhazování. Nakonec přišla střela z vrcholku kruhu, kterou má Aleš Stezka schovanou v lapačce.
     
    43:15
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jan Maruna – 2 min., držení hole).
     
    42:30
    Motor sice vyhrál souboj u mantinelu, ale Radek Prokeš neposlal moc prudkou přihrávku na útočnou modrou. Proto se Havířov dostal do středního pásma.
     
    41:51
    Na ledě vidíme vcelku promíchané sestavy, Václav Prospal zatím neměl moc důvodů ke spokojenosti. Proto nyní vidíme Karabáček – Gilbert – Beránek.
     
    41:27
    David Gilbert dostal přihrávku do jízdy, tak zkusil svou typickou střelu, ze které se mu poslední dobou daří. Nyní však byla jeho rána sražena do ochranné sítě.
     
    40:51
    Pavel Pýcha vyslal celkem pomalou střelu z vrcholku kruhu, ale mířil dobře na zadní tyč. Ještě trojice domácích hráčů chtěla dorážet, ale nebyla úspěšná.
     
    40:13
    Martin Novák si najížděl před branku, kde chtěl tečovat kotouč. Byl však v souboji, který nakonec neustál, takže Aleš Stezka jen zasáhl betonem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 15 – 22
    Střely mimo: 9 – 7
    Zblokované střely: 9 – 9
    Vhazování: 24 – 17
    Trestné minuty: 4 – 8
     
    Už jsou za námi dvě třetiny, po kterých nadále vede Havířov o jednu branku. Slezané se znovu navíc dostali do dvoubrankového vedení. Ondřej Kachyňa napřáhl na vrcholku kruhu a parádní ranou vymetl pavouky ze Strmeňovy branky. Jihočeši za šest minut snížil opět stav na rozdíl jedné branky. Jan Kloz našel křižným pasem Ivana Lytvynova, jehož střela skončila přesně pod horní tyčkou. Motor mohl srovnat ve vlastním oslabení, jenže Vít Christov trefil jen tyč.

    Další třetina začne přibližně v 19:16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Jan Dvořák je na ledě!
     
    39:27
    Zdeněk Doležal byl sice podražen na vrcholku kruhu, ale sudí si toho nevšiml. Proto se Havířov dostal ke střele, ale Jan Strmeň ji vykopl betonem.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:29
    Jan Veselý dostal ještě z těžké pozice kotouč na Karla Plášila. Ten ale prováhal dobrý moment pro střelu z první, takže poté už jen nahrál.
     
    38:03
    Martin Novák tak dlouho kličkoval s kotoučem, až mu do hokejky soupeř klepl a puk se dostal jen do středního pásma.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jan Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    37:14
    David Gilbert je na ledě!
     
    37:03
    České Budějovice předvádějí parádní hru v oslabení. Měly podstatně více šancí než soupeř, ale ze všeho rezultovala jen nastřelená tyčka.
     
    36:20
    Obrovská šance domácího celku v oslabení! Vít Christov se dostal s Babkou do přečíslení dva na jednoho. Vzal to celé na sebou a vyslal parádní tyč, která trefila bližší tyč!
     
    35:55
    Ani nyní se Havířov nedostal do útočného pásma. Provinil se totiž přihrávkou rukou, takže se bude vhazovat v jeho obranném pásmu.
     
    35:31
    Miroslav Holec se dostal k přihrávce svého spoluhráče jako první, a tak poslal kotouč přes všechny čáry a dostal ho až za branku gólmana hostí.
     
    35:14
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., sekání).
     
    35:02
    Jihočeši se hnali do přečíslení, ovšem to nevyřešili zrovna dobře! Václav Karabáček místo přihrávky udělal kličku, načež jeho střela nepřešla přes prvního soupeře!
     
    34:36
    Motor zase začíná přidávat a nejspíše zařadil druhý rychlostní stupeň. Hostující gólman má puk ve své lapačce, a tak následuje buly po jeho pravici.
     
    34:16
    Martin Beránek si dojel pro kotouč, který byl poslaný podél mantinelu. Následně o něj ještě Jihočeši bojovali v útočné třetině, ale Slezané ho získali.
     
    33:35
    Jan Kloz ve velké šanci! Dosta se totiž k odraženému kotouči, který rovnou mířil na branku. Aleš Stezka se však stihl přesunout a předvedl důležitý zákrok vyrážečkou!
     
    33:21
    Ještě přišla následně střela ze špatného úhlu, kterou Aleš Stezka má někde ve výstroji. Hra je poté přerušena a před námi je další z komerčních přestávek.
     
    33:02
    Jihočeši jsou nabuzení vstřelenou brankou a bojují o kotouč v útočném pásmu. Pavel Pýcha se dostal ke střele, ale ta byla sražena do rohu kluziště.
    32:26 Ivan LYTVYNOV - 2:3
     
    32:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jenže Motor přesto snižuje stav na rozdíl jedné branky! Jan Kloz zavezl kotouč do pásma, kde z jeho rohu našel mezi kruhy IVANA LYTVYNOVA, jenž ranou z první vymetl místo pod horní tyčkou. Krásná rána, Asistence: Jan Kloz a Martin Novák.
     
    31:43
    Slezané se prosazují hlavně aktivní hrou, kdy nenechávají soupeřům ani špetku místa nebo chvilky. Domácí si s tím zatím neumějí poradit.
     
    31:04
    Jan Strmeň má nejspíše dobře postavené tyče! Jozef Danielčák vypálil z kruhu a jeho rána trefila horní tyčku!
     
    30:31
    Jan Bernovský napadal v útočném pásmu, kde se sice ke kotouči nedostal, ale obránci Havířova mají puk ve svém obranném pásmu.
     
    29:45
    Radek Prokeš dostal přihrávku mezi kruhy, ale byl tísněn. Proto jeho pokus na zadní tyč neměl razanci. Aleš Stezka jeho nepříliš svižnou střelu vykopl betonem.
     
    29:12
    Kotouč se dostal mimo hrací plochu, ale rozhodčí ukazuje, že to bylo s přispěním teče plexiskla. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu Motoru.
     
    28:53
    Týmy hrají v plném počtu!
     
    27:54
    Pavel Pýcha předvedl dva parádní zákroky, kdy zastoupil Jana Strmeně! Hned dvakrát totiž vyrazil ránu, která už mířila do poloprázdné sítě. Dobrá práce kapitána Motoru!
     
    26:59
    Roman Přikryl byl dohrán u mantinelu poté, co bylo odpískáno špatné vhazování. Vypadá to na vyhozené rameno a nejproduktivnější hráč domácího celku jde do kabin a je naštván!
     
    26:53
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., nedovolené bránění).

    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Petr Fridrich – 2 min., držení hole).
    26:45 Ondřej KACHYŇA - 1:3
     
    26:45
    Havířov právě vstřelil branku!
    Motor pokračuje ve špatném výkonu, což soupeř trestá už třetí brankou v jeho síti. ONDŘEJ KACHYŇA napřáhl na vrcholku a parádní ranou vymetl pavouky v síti na vzdálenější tyči. Asistence: Jakub Kotala a Filip Seman.
     
    26:08
    Jan Strmeň musel čelit další střele a Havířov zatím podává velmi dobrý výkon. Nebyl si jistý, kde má kotouč, který měl ve výstroji. Následuje komerční pauza.
     
    26:02
    Jan Kloz dostal ránu od modré a puk dostal až do středního pásma. Jakub Babka se ho snažil rychlým bruslením dojet, ovšem soupeř měl náskok.
     
    25:27
    Jan Dvořák spíše zaútočil na své spoluhráče, když ránu švihem poslal jen na svou střídačku. Proto je hra přerušena a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    24:41
    Slezané se sami připravili o útočnou třetinu. Poslali si totiž přihrávku rukou, které si rozhodčí všiml a odpískal. Následuje vhazování na obranné modré Motoru.
     
    23:54
    Havířov zachytil kotouč ještě na útočné modré a nahodil ho zpět za branku. Tam si sice poradili jihočeští obránci, ovšem kotouč je zase u hráčů hostí.
     
    23:27
    Motor je zatím v útoku celkem bezzubý. Nyní se navíc provinil úmyslným ofsajdem, a tak se hra přesouvá zpět před gólmana domácího mančaftu.
     
    22:48
    Jozef Danielčák se individuálně dostal až ke střele z kruhu. Jan Strmeň jeho ránu vyrazil, načež se domácí dostali ke kotouči a poslali ho do středního pásma.
     
    22:15
    Ivan Lytvynov dostával přihrávku na druhou stranu obranného pásma, která ale nebyla ani trochu přesná. Mladičky bek měl co dělat, aby byl u puku dříve.
     
    21:56
    Filip Seman je na ledě!
     
    21:46
    Karel Plášil dostal přihrávku na modrou. Měl dostatek prostoru, a tak poslal střelu na teč. Jan Veselý se o ní pokoušel, ovšem na kotouč nedosáhl.
     
    21:12
    Od té doby se však Jihočeši nemohou dostat do útočného pásma. První přesilovkovou formaci nahradila druhá, která zatím nehraje tak dobře.
     
    20:42
    Ještě před vypršením trestu Fridricha si Motor připsal dvě velmi zajímavé šance. Aleš Stezka ale vytáhl dobré zákroky a podržel svůj tým.
     
    20:31
    Petr Fridrich je na ledě!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 9 – 13
    Střely mimo: 4 – 2
    Zblokované střely: 6 – 3
    Vhazování: 13 – 9
    Trestné minuty: 0 – 4
     
    Je za námi první třetina, po které jdou do kabin spokojenější rozhodně hostující hokejisté, kteří se celkem záhy dostali do vedení o dva góly. Obě branky navíc padly po laciných chybách domácí obrany. Po čtyřech minutách totiž Karel Plášil našel svým pasem jen Baláže, jehož puk se zastavil v brankovišti, odkud ho do sítě dorazil Lukáš Bednář. I gól o pět minut později nastala podobná situace, ze které se znovu trefil Lukáš Bednář. Motor však neskládal zbraně a zvládl ještě snížit stav zápasu. René Vydarený nahazoval puk od modré a jeho střelu tečoval pod horní tyčku hráč hostí. Budějovice navíc budou mít přesilou hru pět na tři na začátku druhé periody, a to půl minuty. Poté ještě případně minut normální početní výhody.

    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Filip Seman – 2 min., hákování).
     
    19:52
    Václav Prospal to zkouší bez gólmana!
     
    19:12
    První přesilovková formace domácího týmu toho moc nepředvedla. Za celou dobu se jednou dostala pořádně do pásma, kde dlouho nevydržela.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:31
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Petr Fridrich – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:00
    Zbývají poslední dvě minuty do konce první periody. Kotouč se sice nacházel v útočném pásmu domácího celku, když ho hosté získali bez potíží.
     
    17:22
    Vít Christov chtěl zpoza branky najít na modré Reného Vydareného, ale jeho skákavý pas byl hodně těžký na zachycení. Motor tak musí vyklidit pásmo.
     
    16:38
    Havířov se dostal do přečíslení v tomto zápase, ale nadále je to o gól! Dominik Cihlář to vzal celé na sebe, ale střelou na zadní tyč minul branku o pořádný kus.
     
    16:05
    Conor Allen to zkusil ve stísněné pozici na teč před branku. Nahození bylo velmi slušně, ale domácí hráč nedokázal tečovat puk do sítě, prolétl jen okolo tyčky,
     
    15:29
    Motor má nyní další obrovský tlak a rád by srovnal stav zápasu ještě do konce třetiny. Jan Kloz byl nyní před brankou zastaven na hranici pravidel.
     
    14:37
    Tohle už ale nebezpečně vypadalo, domácí klidně mohli srovnat! Zdeněk Doležal prokličkoval mezi obranou a poslal puk na druhou tyčku, kde byl Václav Karabáček, jenže jemu puk projel mezi bruslemi.
     
    14:00
    První třetina zatím moc hokejové krásy nenabízí. Sice jsme viděli tři branky, ale to byly i všechny nebezpečné šance. Dnes to bude spíše velký boj než něco jiného.
     
    13:23
    To Havířov předvedl na druhé straně rychlý přechod do útoku a Jan Strmeň si připsal zákrok lapačkou. Po přerušení následuje další komerční přestávka.
     
    13:15
    Stejný hráč chtěl nahodit puk o útočné třetiny, ale už neměl moc sil a trefil jen prvního hráče před sebou. Proto se Motor v útoku znovu moc dlouho neohřál.
     
    12:35
    Martin Beránek se objevuje poprvé v tomto utkání, a to z pozice třináctého útočníka. Nyní je s dalším dvěma spoluhráči v souboji u mantinelu.
     
    12:04
    Jan Veselý vystihl přihrávku hostí na útočnou modrou a posunul puk do středního pásma. Havířov je však znovu u kotouče a hrne se do útočné třetiny.
     
    11:45
    Jan Maruna to zkusil po vhazování, ale střela mu zrovna nesedla. Proto ji Jan Strmeň v pohodě přikryl a počkal, až se hra přeruší. Buly po jeho levé ruce.
    10:49 René VYDARENÝ - 1:2
     
    10:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor předvedl krásnou akci a už je to jenom o gól! RENÉ VYDARENÝ dostal pas na modrou, odkud vyslal střelu na teč. Tu nakonec tečoval hostující hráč krásně pod horní tyčku vlastní branky. Aleš Stezka neměl šanci. Asistence: Václav Karabáček a Jakub Suchánek
     
    10:30
    Jan Veselý to zkusil po mantinelu, když před brankou clonil spoluhráč. Aleš Stezka měl ukrytou přední tyč, takže má další zákrok. Následuje komerční přestávka.
     
    09:49
    Domácí to zkoušeli pasem po mantinelu, ale ten byl o něco delší, než bylo potřeba. Zatím se hraje zrovna atraktivní hokej se spoustou šancí,
    09:05 Lukáš BEDNÁŘ - 0:2
     
    09:05
    Havířov právě vstřelil branku!
    Další nedůslednost v budějovické obraně, kterou hosté nemilosrdně trestají! Trojice hráčů Jihočechů nedokázala odpálit puk jinam než na hokejku LUKÁŠE BEDNÁŘE, který se prosadil střelou po ledu. Asistence: Jozef Baláž.
     
    08:42
    V kombinaci domácího celku vidíme celkem hodně nepřesností. Sice si už dokázal dvakrát vytvořit větší tlak v útočné třetině, ale k větší šanci nevedl.
     
    08:08
    Lubomír Malina si jako první dojel ke kotouči u mantinelu v útočném pásmu, načež ho Martin Novák přišpendlil na mantinel. Motor je tedy u puku.
     
    07:40
    Jakub Suchánek chtěl poslat přihrávku mezi třemi hráči hostí. To se mu sice nepovedlo, ovšem stejný hráč se ještě dostal k puku a mohl rozehrát.
     
    06:55
    Ivan Lytvynov nahodil kotouč sice těsně vedle branky, ale David Gilbert se ho přesto pokusil tečovat. Aleš Stezka nakonec musel zasáhnout betonem.
     
    06:35
    Vypadá to, že Motor se začíná rozjíždět na plné otáčky. Havířov se nemůže dostat ze svého obranného pásma, a tak vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    06:06
    Jihočeši mohli pokračovat v tlaku, ale Pavel Pýcha spadl při obratu na útočné modré. Domácí mohou být rádi, že nevzniklo přečíslení dva na nikoho.
     
    05:27
    Viděli jsme první dobré střídání v podání Motoru. Jan Veselý se dostal ještě k dorážce, kdy si přikopl kotouč, ovšem na ten o kousek nedosáhl.
     
    04:56
    Jan Veselý se dostal ke svižné střele, která ale jen vyprášila beton. Nyní jsou proto Jihočeši usazení v útočném pásmu, kde mají solidní tlak.
     
    04:26
    Jakub Babka si najížděl na přihrávku, ovšem kotouč byl zpomalen. Proto se Budějovice dostaly do ofsajdu, který rozhodčí zpozorovali a odpískali.
    03:48 Lukáš BEDNÁŘ - 0:1
     
    03:48
    Havířov právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Karla Plášila znamená první branku v síti Strmeně! Ke kotouči se totiž dostal Jozef Baláž, jehož pokus zůstal v brankovišti. Tam byl nejrychlejší LUKÁŠ BEDNÁŘ, jenž měl jednoduchou pozici. Asistence: Jozef Baláž.
     
    03:38
    Petr Fridrich tečoval kotouč do útočného pásma, kde se ho snažil dojet jeden z hostí. K němu se ale nedostal, načež se hosté vystavili do ofsajdu.
     
    02:39
    Jakub Suchánek si najel na střelu, která byla sražena až ke stropu hřiště. Odtud se puk odrazil přímo na diváka, který kromě šrámu získal i puk.
     
    02:01
    Nakonec přišlo nahození od modré, ale to netrefilo prostor mezi třemi tyčemi. Následně Slezané vyhodili tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    01:31
    Martin Novák se snažil zavézt puk do útočné třetiny, ale jeho zadovka nebyla přesná. Přesto se domácí zase dostali ke kotouči a jsou v útočné třetin.
     
    00:47
    Petr Fridrich si objel branku a snaží se zakončit na přední tyč. Jan Strmeň ovšem nenechal u své tyčky žádné místo a nechal raději přerušit hru.
     
    00:34
    Motor se sice jako první dostal k nějaké střele, ale Aleš Stezka nemusel předvést těžký zákrok. Následně ještě zahráli domácí na zakázané uvolnění.
     
    00:12
    A dnešní utkání už začalo! Domácí hráči vybojovali jako první vhazování v tomto zápase a hrají ve žlutých dresech, Havířov dnes hraje v modrém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Gilbert – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Babka, Prokeš, J. Veselý – Beránek.

    AZ RESIDOMO Havířov: Stezka (Matoušek) – Rašner, Ševěček, Malina, Matai, Chroboček, Kachyňa – Kotala, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, Baláž, Fridrich – Maruna, Starý, Dvořák – Danielčák, Cihlář, Bernovský.

    Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Kokrment, Tichý.
     
    Co řekly oba tábory před zápasem?

    Patrik Rimmel (Havířov, manažer): "Budějovice disponuji nejlepším kádrem v soutěži a právem jsou v tabulce první. Pro všechny hlavně mladé hráče je to zkušenost zahrát si před takovou návštěvou. Jedeme do Budějovic s pokorou, ale chceme si odvést nějaký bod."

    Aleš Totter (Budějovice, trenér): "Havířov v posledním kole udělal jeden z nejdůležitějších kroků do první osmičky, když doma přetlačil Jihlavu. K jistotě už jim chybí opravdu málo, u nás nebudou mít co ztratit. Mají velice dobře organizované mužstvo a přechody do protiútoků. Znají nás dobře z uplynulého play off, spoléhat se i letos mohou na kvalitního brankáře. Hrají disciplinovaně, mají nejméně trestných minut v celé soutěži. Loni jsme s nimi neměli příliš dobrou bilanci, tak letos věříme, že to bude jiné."
     
    Poslední vzájemný zápas – 12.10.

    Havířov – České Budějovice 2:5

    Branky a nahrávky: 3. F. Seman (Bambula, Maruna), 38. L. Bednář (Rašner) – 5. Endál (Plášil, M. Novák), 15. Prokeš (Babka), 28. Z. Doležal (R. Přikryl, Lytvynov), 32. Karabáček (Prokeš, Pýcha), 50. M. Novák (Plášil, Endál).

    AZ RESIDOMO Havířov: Stezka (Štipčák) – Matai, Chroboček, Mrowiec, Rašner, L. Rutar, Malina, Kachyňa – Bambula (A), F. Seman (C), Maruna – Kotala, R. Veselý (A), L. Bednář – Fridrich, Baláž, Žiak – Dvořák, Cihlář, Danielčák.

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Vydarený (A), Plášil, Pýcha (C), Pavel, Lytvynov – Holec, Venkrbec, Christov – Z. Doležal, R. Přikryl, M. Novák (A) – Šimánek, Babka, Beránek – Endál, Prokeš, Karabáček – J. Veselý.
     
    AZ RESIDOMO Havířov

    To Havířov nehraje v takové pohodě jako jeho dnešní soupeř, ale vypadá to, že účast v nadstavbové osmičce si zajistil. Tři kola před koncem má totiž na devátý Prostějov náskok osmi bodů. Slezané mají po dvaceti sedmi kolech na svém kontě čtyřicet osm bodů a patří jim průběžná sedmá pozice. Od čtvrtého do osmého místa je to ale jen o dva body, takže se vše může zase brzy změnit. Havířov zatím vstřelil sedmdesát branek, což je spíše takový průměr, zatímco jich inkasoval šedesát, to je čtvrté nejlepší číslo.

    V nerovnovážném počtu na ledě se ale hostujícímu celku zrovna dvakrát nedaří. Začneme přesilovými hrami. V těch dosud Slezané vstřelili devatenáct branek, které jim zařizují úspěšnost 15,32%. Horší v této statistice jsou jen tři celky – Jihlava, Benátky a Chomutov. Ani oslabení na tom není o moc lépe. Jejich úspěšnost je 80,21%, která je řadí až na jedenáctou pozici.

    Havířov hrál z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát doma. Celá této série začala domácím trojbojem, ve kterém získal plný počet devíti bodů. Postupně porazil týmy ze spodku tabulky Kadaň, Ústí nad Labem a Benátky nad Jizerou. Následoval výjezd na Slavii, kde Slezané prohráli vysoko 0:5. V posledním kole si ale spravili chuť, a to ve velmi důležitém zápase. V boji o osmičku totiž doma porazili Jihlavu 3:1 a odsunuli jí nejspíše k bojům o předkolo.

    Nejproduktivnější hráči:
    Radek Veselý – 24 bodů (13+11)
    Jakub Kotala – 21 bodů (10+11)
    Lukáš Bednář – 17 bodů (8+9)
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    V podání Českých Budějovic je to v této sezóně zatím koncert. Ty totiž ztratily tři body jen v jediném zápase, jinak padly třikrát v prodloužení / nájezdech a rovnou třiadvacetkrát vyhrály. Proto jihočeští hokejisté mají na svém kontě sedmdesát dva bodů a na druhé Litoměřice mají obrovský náskok osmnácti bodů. Motor se může pyšnit nejlepší ofenzivou, když nasázel už gólů (průměr 4,6). K tomu ještě přidává druhou nejlepší obranu.

    Domácí hráčům se daří i se speciálními formacemi. Ze začátku sezóny sice hraní přesilových her nebylo úplně ono, ovšem v posledních zápasech přišel obrovský posun. Nyní už v těchto situacích nasázeli 27 branek, úspěšnost mají 21,77% a vládnou celé Chance lize. Ani oslabení rozhodně nebyla silnou stránkou Budějovic, ovšem i v těch už přišlo zlepšení, které jim stačí na šestou pozici v lize.

    Jihočeši drží parádní bodovou šňůru, která má už skvělých dvacet zápasů v řadě. Motor zde měl sérii dvanácti výher v řadě, ale ta skončila v zápase s Přerovem, kde padl na jeho ledě. Od té doby se však budějovičtí hokejisté zase vezou na vítězné vlně. Porazili totiž postupně Chomutov, Porubu na jejím ledě, Vsetín a Frýdek-Místek. To vše při skóre 18:7.

    Nejproduktivnější hráči:
    Roman Přikryl – 30 bodů (5+25)
    Pavel Pýcha – 28 bodů (4+24)
    Karel Plášil – 26 bodů (5+21)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 11. Vydarený (Karabáček, Suchánek), 33. Lytvynov (J. Kloz, M. Novák), 53. Z. Doležal (Venkrbec), 58. Z. Doležal (Venkrbec, Holec), 60. Babka (Holec) – 4. L. Bednář (Baláž), 10. L. Bednář (Baláž), 27. Kachyňa (Kotala, F. Seman)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák, J. Kloz, Gilbert – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Babka, Prokeš, J. Veselý – Beránek.
    AZ Havířov: Stezka (Matoušek) – Rašner, Ševěček, Malina, Matai, Chroboček, Kachyňa – Kotala, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, Baláž, Fridrich – Maruna, Starý, Dvořák – Danielčák, Cihlář, Bernovský.

    Rozhodčí: Wagner, Jaroš – Kokrment, Tichý

    Diváci: 5665
    thejrc.org