Litoměřice – Poruba 2011 6:1 (kon.) | Chomutov – Vsetín 6:2 (kon.) | Motor ČB – Havířov 5:3 (kon.)
Jihlava – Sokolov 6:4 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:2 (po pr.) | Přerov – Frýdek-M. 1:2 (po pr.)
Slavia – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
6:4 (3:1, 1:0, 2:3)
HC Baník Sokolov
Pondělí 02.12.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré pondělní odpoledne z Jihlavy! I když je pro Duklu po sobotní prohře s Havířovem postup do první osmičky prakticky zajišťující postup do play-off tabu, stále je ještě o co hrát, alespoň v té spodní osmičce. Každý bod se totiž bude hodit v následné honbě za předkolem play-off. Jasným favoritem v utkání, které vám textově z Horáckého zimního stadionu přineseme, bude domácí Jihlava, která by se ráda pomalu naladila na těžké boje ve spodní osmičce. Ale Sokolov několikrát ukázal, že umí být nepříjemným soupeřem a jistě nás čeká zajímavý zápas. Z Jihlavy začínáme v tradičních 17:30, příjemnou zábavu!
     
    HC BANÍK SOKOLOV
    15. místo, 15 bodů, skóre 76:114, bilance 4-1-1-21

    Sokolov ve své premiérové prvoligové sezoně platí za otloukánka a vyjma 15. a 16. kola nedokázal nikdy udělat více bodů v řadě. Na svoji první výhru čekal až do čtvrtého kola, kde si doma dokázal poradit s Frýdkem-Místkem. Jenže na výhru z úvodní euforie pak nenavázal a další bodové zisky přicházely ve velkých prolukách.

    Relativně dobrou statistiku má však Baník v severočeských soubojích. Z celkových šesti zápasů dokázal vyhrát třikrát, tedy alespoň jednou nad každým týmem z podhůří Krušných hor. Jedna výhra přišla v již zmiňovaném 16. kole, kdy to odnesl Chomutov (4:2), jenom dva dny předtím navíc Baník slavil výhru nad silným Přerovem v nájezdech (4:3 SN). S tím také souvisí ještě jedna nelichotivá bilance. Spolu s Kadaní ani jednou Sokolov nevyhrál na venkovním kluzišti. Nejblíže za poslední dobu k tomu měli Západočeši právě na ledě Kadaně, ta ale dokázala vedení udržet a po výhře 4:3 si připsat teprve třetí domácí výhru.

    O největší bodový přísun do týmu se stará trio Jaromír Kverka, Tomáš Vracovský a Matěj Zadražil. Prvně jmenovaný odehrál kompletních 27 zápasů s bilancí 9+14, jenom o jediný bod za ním je Vracovský (23 utkání, 9+13). Pozici střelce drží ale velký kamarád Tomáše Harkabuse, Matěj Zadražil, s deseti zásahy, které doplňuje 11 asistencemi. Ve výčtu nesmíme zapomenout ani na loňského hráče Dukly, Martina Osmíka (25 zápasů, 8+6).
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    10. místo, 39 bodů, skóre 62:59, bilance 11-1-4-11

    Pokud by se mělo definovat ve sportu slovo nepovedená sezona, pak by se určitě definice motala okolo slova Dukla. Jihlavě se za 27 kol nepovedlo najít správnou herní pohodu a vyjma období mezi 13. – 18. kolem, kdy Dukla ze šesti utkání vyhrála pět, to dlouhodobě herně nesedělo. Sílící kritika k hernímu projevu týmu dokonce vyvrcholila i odvoláním dlouholetého lodivoda Jihlavy Petra Vlka (po 20. kole a prohraném zápasu v Litoměřicích). Jenže ani nové duo trenérů Viktor Ujčík s Karlem Nekvasilem tým do první osmičky nedotáhlo.

    Osud Dukle zpečetil hrubě nepovedený závěr základní části. Z posledních devíti zápasů totiž vyhráli Jihlavští jenom dva (v Chomutově a s Frýdkem-Místkem. To i přesto, že hra týmu nebyla rozhodně špatná, Dukla však doplácela na slabý útok. Po Kadani totiž na jejím kontě svítí druhý nejmenší počet branek (62). A s průměrem 2,3 gólu na zápas se těžko vyhrává, jak podotkli sami hráči i trenér Ujčík...

    Současná situace doléhá samozřejmě i do týmových statistik. Loňská bombardovací sezona Matěje Pekra je pryč, rodák z Uničova má za 24 utkání bilanci 8+8. Ale i tak je nejlepším střelcem svého týmu. Celkovou produktivitu vede s náskokem jednoho bodu Michal Poletín (6+12), za ním je jihlavská ikona Tomáš Čachotský (5+12). Trápí se i Lukáš Anděl (24 utkání, 6+4), pod největší – a často neoprávněnou – kritikou fanoušků se ocitl Tomáš Harkabus, který čekal 27 utkání na svůj první gól. K němu připočetl sedm asistencí. Suma sumárum, Jihlavě letošní sezona nesedla a o postup do play-off bude muset ještě tvrdě bojovat...
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    Chance Liga 2018/2019, 13. kolo, sobota 12. října: HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava 4:5 (0:3, 1:1, 3:1)

    Do 13. kola vyjela Dukla na led Sokolova za cílem přivézt nutně tři body. První třetina vyšla Dukle znamenitě. Po trefách Daniela Koláře, Davida Čermáka a Jana Holého šli Ježci do kabin za stavu 0:3. Ve druhé třetině zvýšil jihlavský náskok Jan Pohl, ale také domácí celek se dostal do hry po gólu Švece. Ve velmi napínavé třetí třetině se Sokolov dotáhl až na rozdíl jedné branky, ale Dukla znovu uskočila – rozhodující gól na 5:3 si připsal Jiří Fronk a zařídil pro Duklu tři velmi cenné body, na kterých nic nezměnilo ani snížení domácích v závěru v power-play na konečných 4:5.

    Branky a nahrávky: 33. Švec (Kadeřávek, M. Zadražil), 42. Osmík (Gorčík, Vrána), 46. Vrána (T. Rohan), 60. Gorčík (Vrána) – 4. D. Kolář (Harkabus), 8. D. Čermák (Davídek, Lichanec), 15. J. Holý (Čachotský), 28. J. Pohl (Lichanec), 52. Fronk (D. Kolář, Čachotský)
     
    -20:00
    Ještě jednou vám přeji mrazivé odpoledne z Jihlavy! Do začátku zápasu zbývá nějakých 20 minut a dnes to bude suverénně nejmenší návštěva sezony. Na zimáku se jede na hodně úsporný mód, bufet na hlavní tribuně je stále zavřen a v kotli domácích se tísní celých 10 diváků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly před skoro prázdnými tribunami vyhrál Sokolov, který se vrhl do útoku. Jenže tam nepochodil a svoji ofenzivní sílu ukazuje také Jihlava.
     
    00:41
    Osmík pláchl po pravém křídle a nahrával před branku Kverkovi na teč, ten však minul. Momentálně se chvíli hrát nebude, neboť bolestivě dostal kotoučem Vracovský a po necelých 41 vteřinách hry má asi po zápase...
     
    00:59
    Vracovský za doprovodu doktora opouští hrací plochu a vypadá to na tržnou ránu na čele.
     
    01:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se ujímá brzkého vedení po 66 sekundách hry. Lukáš Anděl udržel kotouč v útočném pásmu, nahrál puk na Tomáše Chlubnu, který od modré vystřelil na Haase. Mladý gólman Sokolova neudržel puk ve výstroji, což byla snadná kořist pro JOSEFA SKOŘEPU. Ten jenom doklepl do branky a potěšil tribuny – 1:0! Asistence: Tomáš Chlubna, Lukáš Anděl.
    01:06 Josef SKOŘEPA - 1:0
     
    02:08
    Baník právě vstřelil branku!
    Několik silných hlasů z tribuny by si přálo Duklu, neboť Sokolov brzo srovnává! Domácí obrana se hrubě nepohodla při rozehrávce za vlastní brankou, Staněk se srazil s Chaloupkem a puk se zpoza branky dostal na TOMÁŠE VRACOVSKÉHO. I když zřejmě Vracovský není po ráně kotoučem z první minuty fit, gól pro Baník zařídil a srovnává stav na 1:1! Bez asistence.
    02:08 Tomáš VRACOVSKÝ - 1:1
     
    02:33
    Dvě dlouhá nahození přes obě strany ledové plochy nepřinesly odpískání zakázaného uvolnění, zato šanci na straně Sokolova ano! Marek Švec ujel domácí obraně a vydal se sám na branku, střelu k pravé tyči ale neumístil přesně a jenom rozduněl zadní plexi!
     
    03:58
    Po delší době zběsilého útočení má Jihlava opět kotouč a zkusila to přes Adama Zemana, ten byl nicméně na modré čáře zastaven.
     
    04:39
    Kolář se rozhodl po nahrávce na osu tvrdě pálit přes padajícího obránce Baníku, první část akce se povedla, druhou část zastavil Přindiš. Sokolov na to konto vyhazuje puk až k Chaloupkovi.
     
    05:27
    Ofsajdové postavení Jana Holého přerušuje zápas. Na tribunách se to nakonec sešlo v obstojném počtu, osobně odhaduji zhruba 800 – 900 diváků.
     
    05:44
    Chlubnovi nic u mantinelu nedaroval Osmík, který vyšel ze souboje jako vítěz. Postrčil puk pro Vránu, jeho slabá střela na Chaloupkovu klec však nevyklovala druhý zásah Sokolovských.
     
    06:31
    Nahození od Poletína přes osu ledové plochy zachytil Haas, raději přerušil hru, čímž zahájil komerční přestávku. Doposud to nejhlasitější, co bylo na zimáku k slyšení.
     
    06:52
    Tomáš Pařízek nic nevymýšlel a zkusil poslat dlouhou kolmici vpřed na startující křídelníky, jejich rychlost však nebyla závratná a Ondřej Chaloupek tento kotouč skrývá ve své lapačce.
     
    07:23
    Švec takovým nenápadným vyhozením z pásma nastartoval na protějším křídle Kovaříka, ten sice sprintoval, kotouč byl ale rychlejší a z pomalu vznikajícího brejku nic nebylo.
     
    08:02
    Rychlá kombinace Dukly na jeden dotek v útočném pásmu nekončí gólem. Zeman zkoušel z ostrého úhlu střílenou nahrávkou vyzvat Matýse, ten ale položil hůl na led později, než by měl.
     
    08:48
    Daniel Kolář si sjel podél modré čáry až k hostující střídačce a vypálil na kasu, Radek Haas tento pokus viděl a přerušuje tím hru.
     
    09:02
    Kotouč končí přes hrazení na sektoru D, domácí však reklamují neodpískané zakázané uvolnění. Po krátké poradě sudích nakonec verdikt zůstává v platnosti a vhazuje se před brankou Dukly.
     
    09:36
    Václav Půža (JIH) důrazně dojížděl nahození a osprchoval Haase, což se nelíbilo bijci Petru Přindišovi. Potenciální strkanici nakonec čároví rychle rozehnali, Půža ale míří na trestnou lavici.
     
    10:00
    Tomáš Vracovský si sjel v přesilové hře na levý kruh a střílel, Chaloupek nastavil lapačku, což ani nebylo třeba, neboť kotouč letěl až do rohu.
     
    10:41
    Zadražil střílel z první proti přesunujícímu se obránci Kolářovi, Kolář stihl do dráhy letu strčit v poslední chvíli brusli, Chaloupek měl tak práci poněkud usnadněnou.
     
    11:31
    Přesilová hra Baníku se pomalu blíží ke konci a Jihlava se v pohodě dokázala bránit. Na změnu to nevypadá ani v dalších momentech, proto může naskočit Půža na led s klidem.
     
    12:20
    Pohl odmítl u mantinelu Švece a pomohl založit útok domácí straně. Pod září reflektorů se na pravém křídle ukázal Ondřej Matýs, jeho následná přihrávka před kasu však byla nepřesná.
     
    13:24
    Po druhé komerční přestávce dostane Baník druhou přesilovku. Náhoda? Nemyslím si. Každopádně, Adam Zeman (JIH) si za brankou podle rozhodčího Doležala pomohl nedovoleným bráněním a je vyloučeným hráčem.
     
    13:30
    Kverka odmítl poslat Sokolov do vedení! Po vyhraném buly na něj mířila křižná přihrávka a Kverka z první na pravém kruhu pálil, střela mu ale nesedla tak, jak by mohla a Chaloupek se stihl výborně přesunout!
     
    14:15
    Hosté si tvoří další postupný tlak na domácí obranu a nebezpečně kombinují v předbrankovém prostoru, Dukla zatím tyto momenty přečkává.
     
    15:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští přečkali přesilovou hru Sokolova a jdou podruhé v zápase do vedení! MICHAL POLETÍN ukázal, jaká jednoduchá cesta vede ke vstřelení gólu. V obranném pásmu mu přiťuknul puk Harkabus a domácí #33 se vydala na výlet do útoku. Poletín nejprve z vrcholku kruhu vystřelil, Haas vyrazil před sebe, ale také přímo na hůl nejproduktivnějšího hráče Dukly. Dorážka pak skončila přímo ve vinglu – 2:1! Asistence: Tomáš Harkabus.
    15:41 Michal POLETÍN - 2:1
     
    16:34
    Domácí se už řítili do brejku 2 na 1, Matýs přihrával před branku najíždějícímu Zemanovi, kterého zakřižoval Pařízek a zvedl Zemanovi hůl, vylučovat se proti vůli tribun ale nebude.
     
    17:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Konstantní tlak po druhém gólu Dukly rezultuje v další zásah domácí skvadry! Robin Staněk si zpracoval puk na modré čáře a vystřelil na branku. Opět to byl nedůraz v předbrankovém prostoru Baníku, Haas holí vyklepl puk před sebe, kde se motalo duo TOMÁŠ ČACHOTSKÝ a Peter Lichanec. Právě domácí ikona je označena nakonec za střelce gólu po dorážce z pádu – 3:1! Asistence: Robin Staněk.
    17:19 Tomáš ČACHOTSKÝ - 3:1
     
    18:27
    První přesilovou hru dostává do svého arzenálu i Dukla. Jaromír Kverka (SOK) zahákoval rozjíždějícího se Holého a jde ven.
     
    19:29
    Přesilová hra ze strany Jihlavských není ta nejlepší, Baníkovci se brání bez sebemenších komplikacá a vypadá to, že první třetina končí za stavu 3:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak se i stalo, ač v posledních sekundách ještě měl možnost střílet Michal Poletín. Po prvních dvacet minut jsme sledovali útočný hokej z obou stran, na jedné straně i trochu bezstarostný. Jihlava je oproti svému západočeskému sokovi lepším soupeřem a díky důrazu v předbrankovém prostoru a síle na odražených kotoučích vede už poměrně nadějným náskokem 3:1. Sokolov však dokázal několikrát zahrozit v útoku a rozhodně neřekl poslední slovo. Druhá třetina začne za 16 minut.

    Střely na branku: 10 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly do druhé třetiny zvládla lépe Jihlava, která dohrává přesilovou hru po vyloučení Kverky. Ale gól z toho pravděpodobně rozhodně nebude.
     
    20:35
    Vracovský se v plném počtu hráčů zmocnil kotouče a posunul jej na naskakujícího Kverku, který si zkoušel udělat Chaloupka přetaženou kličkou. Jenže domácí gólman se obalamutit nenechal a připsal si klíčový zákrok!
     
    21:08
    Anděl vybojoval mezi kruhy kotouč a přistrčil jej na Daniela Koláře, který z levého kruhu v plné rychlosti střílel. Ale jenom do vyjetého Haase.
     
    21:42
    Přindiš odehrál puk v útočném pásmu po prknech, jenže jej nedokázal zachytit jeho spoluhráč a Jihlavští se opět motají v útočném pásmu.
     
    22:51
    Sokolov se dostal vlastní chybou pod tlak v pásmu a musel vyhazovat. Jihlava pomalu jde do většího náporu a začíná postupně kontrolovat hru.
     
    23:30
    Souhra elitní formace Dukly nepřinesla pořádně ani ohrožení branky, neboť Lichanec nedosáhl na dlouhou nahrávku od Fronka. Domácí proto střídají a posílají na led čerstvé síly.
     
    24:23
    Tomáš Chlubna dostal od Daniela Koláře, brousícího levé křídlo, nahrávku před branku na umístění puku do kasy. Jenže se mu v cestě zamotal Skořepa a Chlubna nedostal přes dva hráče puk do branky!
     
    24:39
    Tomáš Pařízek (SOK) zatáhl před brankou za záchrannou brzdu, holí stáhl k zemi Anděla a za tento zákrok je oprávněně vyloučen na dvě minuty.
     
    25:30
    Přesilovkové komando žlutočervených ukázalo něco ze svého umu a finální nahrávka Anděla krosem na Fronka už byla skoro půlka gólu. Do nahrávky ale vrazil svoji hokejku Osmík a tečí poslal kotouč na tribuny.
     
    26:03
    Sokolov ale jinak brání přesilovku spolehlivě. Nepouští Jihlavské do větších útočných nájezdů a obranná čtyřka je hodně vytažená.
     
    26:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ HARKABUS sice 27 zápasů čekal na gól a valila se na něj kritika, ale svojí prací v posledních utkáních si toto odčiňuje! Právě Harkabus vystřelil současně s koncem přesilovky od modré, Haas vyrazil jenom před brusle Skořepy, který v nastalém zmatku nedokázal dotlačit puk do branky. Přesto ale tlak Jihlavy pokračoval a po zpětné přihrávce Skořepy před branku Harkabus na protější tyč kotouč bez problémů zavěsil – 4:1! Asistence: Josef Skořepa, Tomáš Čachotský.
    26:41 Tomáš HARKABUS - 4:1
     
    28:55
    Drobné technické problémy momentálně neumožnily vám popsat textově dvě minuty ze zápasu. Nicméně během tohoto časového úseku se toho moc nedělo, Jihlava si drží útočné pásmo.
     
    29:55
    Matěj Zadražil (SOK), mimojiné velký kamarád střelce čtvrtého gólu Dukly, teď bude snahu Sokolova sledovat z trestné lavice. Dopustil se totiž podrážení.
     
    30:14
    Po četných soubojích se nakonec Baníku povedlo vyhodit kotouč až k Chaloupkovi a Dukla tak musí začínat od začátku.
     
    30:53
    Čtyři střely za sebou pochytal Radek Haas, který si tímto vysloužil na našem komentátorském stanovišti velkou pochvalu! Střílel na něj Zeman, Poletín, Harkabus i Čachotský, ani jedna střela ale nepřešla přes mladého sokolovského gólmana.
     
    31:21
    Poletín chtěl podél prken nahrát na Matýse, jenže puk byl přizvednut do ochranné sítě, čímž bylo po celé srandě.
     
    32:42
    Přindiš udělal na modré zbytečnou kličku navíc, čímž vystavil svůj tým do ofsajdu a zahájil tím komerční přestávku v utkání.
     
    33:27
    Tomáš Čachotský (JIH) sice protestuje, ale na trestnou půjde stejně. Za důrazný souboj s Kadeřábkem je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    33:48
    Přindiš od modré napálil jenom prvního bránícího obránce, toho domácí využili a vyhodili puk až na druhou stranu.
     
    34:24
    Ondřej Chaloupek se po delší době celkem dost zapotil, neboť u jeho levé tyče operovalo několik hráčů Sokolova, konkrétně tři. Jenže ani jeden z nich se nedostal k pořádné střele.
     
    35:15
    Pavel Kuběna dostal nahrávku z oblouku na pravý kruh, kde na nic nečekal a z první střílel, Ondřej Chaloupek ale reflexivně betonem kotouč vyrazil.
     
    36:03
    Sokolov se po přesilové hře dostal do útočného laufu a hýří před Chaloupkovou brankou pohybem, ale je to beze střel, to se rovná bez gólů. A když jste bez více vstřelených gólů, tak se nemůžete vrátit do zápasu... Tento navazující příběh bychom zde skládali donekonečna, zatím se spokojme s tím, že Sokolovu chybí na remízový stav tři góly.
     
    37:09
    Anděl z bekhendu našel před brankou Skořepu, kotouč mu ale šel přímo na brusle, nikoliv na hokejku. Proto trvalo zpracování a celá akce tak skončila v nenávratnu.
     
    38:07
    Piegl ještě udržel kotouč v pásmu, Jihlava dohrává tuto dvacetiminutovku v pohodě a nastěhována před Haasem.
     
    38:54
    Návrat starých pokřiků na zimák hlásí domácí kotel, který opět provolává slávu pivu Ježek, které se vaří hned přes silnici od zimního stadionu. Na ledě mezitím probíhá poslední minuta třetiny.
     
    39:42
    Adam Křemen, nadějný junior z Karlových Varů, nyní sice nepřesně nahrál, ale mrzet ho to nemusí, neboť domácí naložili se situací jenom vyhozením na icing.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po druhé třetině je Jihlava blíže výhře. Tuto periodu herně ovládla, co jí ale může lehce srážet, je vstřelený jenom jeden gól z několika šancí. Přesto si troufám tvrdit, že pokud se hra Dukly rapidně nezmění směrem dolů, tak jí tříbodový zisk. Tomáš Harkabus v 27. minutě navýšil vedení Dukly na 4:1 z přesilové hry a potěšil tak fanoušky, kterých nakonec na zimní stadion dorazil celkem solidní počet v poměru k současné situaci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Oba týmy začínají třetí třetinu v pěti hráčích a hosté si hned připsali úvodní brejk 2 na 1, nahrávka na Švece ale nebyla přesná. Hra se ihned otáčela a střílel tvrdě Fronk zprava, ale nad.
     
    40:56
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník hlásí povedený vstup do třetí třetiny a částečný návrat do utkání! JAROMÍR KVERKA se zmocnil kotouče na levé straně, vyměnil si jej s Osmíkem a z velice ostrého úhlu prostřelil Chaloupka na otevřeném prostoru přední tyče – 4:2! Asistence: Martin Osmík.
    40:56 Jaromír KVERKA - 4:2
     
    41:43
    Pohl se na modré napřáhl a pustil na kasu výbornou výbušninu, jenže také mířil o dost mimo. Další momenty ale nejsou tak moc hokejové. Tvrdá a nezaviněná srážka Matýse s Michálkem za brankou Sokolova skončila na první pohled dost špatně, nakonec se ale Michálek poměrně v klidu zvedl a dojel na střídačku.
     
    42:27
    Baník právě vstřelil branku!
    Hrubě nepovedený vstup do třetí třetiny a na stadionu se zase bučí! Krátkou nahrávku na Koláře vypíchl Osmík a postrčil puk do brejku na TOMÁŠE VRACOVSKÉHO. Ten nic nevymýšlel, udělal Chaloupkovi kličku do bekhendu a zavěsil pod víko. Dukla ještě nemá zdaleka jisté body – 4:3! Asistence: Martin Osmík.
    42:27 Tomáš VRACOVSKÝ - 4:3
     
    43:28
    Jihlava se sice po dvou inkasovaných gólech vrhla do útoku, ale nemělo to žádný větší gólový efekt. Sokolov začal po ledě létat, hrát s mnohem větší chutí a je vidět, že tenhle zápas chce ještě dotáhnout do alespoň bodového zisku.
     
    44:30
    Poletín si najel na pravý kruh, jeho tvrdá střela ale byla obráncem sražená a končí v ochranné síti nad brankou Haase. Proto se bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    45:15
    Kuběna mohl dokonat zmar Dukly ve třetí třetině, sám proti Chaloupkovi z levé strany ale neuspěl!
     
    46:31
    Po komerční přestávce se rozehraje další jihlavská přesilovka. Petr Přindiš (SOK) je trestán za hákování. Dukla má tedy dobrou možnost v přesilové hře odskočit zpět na klidnější náskok dvou branek.
     
    47:11
    Čachotský to zkusil ze své pozice na pravém kruhu, mířil však nad. Dukla nicméně pokračuje v náporu a lidově řečeno, trochu to v pásmu Sokolova „smrdí“. Navíc Haas nemá hůl!
     
    47:57
    Hostům se nakonec povedlo vyhodit a utlumit aktivitu Dukly v přesilové hře.
     
    48:43
    Emoce jdou po dlouhé době v Jihlavě opět nahoru. Po tvrdém hitu na Jiřího Fronka u hostující střídačky hra pokračovala dále, sudí si vyhlédli jako nedovolený zákrok až ten Josefa Skořepy (JIH), který dostává dvě minuty za podrážení.
     
    49:08
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolovský comeback a na domácích tribunách to zase vře, zlobou jak na hráče, tak na rozhodčí. Střela Petra Přindiše od modré byla dvakrát tečována a Chaloupek ji vyrazil jenom na JAROMÍRA KVERKU, od jehož nohy se puk odrazil do branky. Sudí ještě chtěli řešit možné kopnutí puku do branky, gól ale platí v plném rozsahu – 4:4! Asistence: Petr Přindiš, Tomáš Vracovský.
    49:08 Jaromír KVERKA - 4:4
     
    50:25
    Anděl si objel branku v útočném pásmu a z levého kruhu tvrdě vystřelil, Haas ale tento pokus skryl v lapačce a podržel svůj tým.
     
    50:54
    Zase to před sokolovskou brankou hořelo! Při signalizované výhodě vyplaval puk před branku na Harkabuse, který ale trefil tyčku. Vyloučeným na straně Sokolova je Matěj Zadražil (SOK) za držení.
     
    51:09
    Harkabus dostal nabito na modrou čáru, místo toho, aby ale kotouč letěl na branku, tak letěla jenom část hokejky. I tohle nějakým způsobem vykresluje situaci, ve které se Dukla nachází.
     
    51:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Všechny předchozí události částečně zapomenuty, Jihlava využívá přesilovku a bere si vedení zpátky! Krásná práce LUKÁŠE ANDĚLA, který si ze středového kruhu vybruslil na pravé křídlo, aby si zase sjel zpět před branku, odmítl si obránce a zblízka prostřelil Haase přes lapačku – 5:4! Asistence: Jan Pohl.
    51:47 Lukáš ANDĚL - 5:4
     
    52:58
    Na pravém křídle ujel sokolovskému útoku Zadražil a je tím pádem pískán ofsajd. Následuje komerční přestávka.
     
    53:21
    Dlouhá přihrávka na Rulíka byla zastavena Chlubnou, kterého kotouč zasáhl do nechráněné oblasti ruky, což evidentně dost bolí, soudě dle výrazu.
     
    53:52
    Další ofsajd Sokolova, do kterého tým vystavil Rulík. Po následném buly ale Jihlava vyhodila na icing, tím pádem se vše trochu srovnalo a bude se moci vhazovat před brankou Chaloupka.
     
    55:10
    Sokolov se sám dostává pod tlak, což nyní demonstroval poměrně nadbytečným zakázaným uvolněním. Díky tomu vznikla další šance Dukly na gól, Poletín ale z nadějné pozice zamířil těsně vedle levé tyče!
    56:30 Jiří FRONK - 6:4
     
    56:30
    Dukla právě vstřelila branku!
    Další individuální akce a tolik gólu snad diváci v Jihlavě hodně dlouho neviděli! JIŘÍ FRONK se sám nadechl na levém křídle, protáhl kotouč přes tři obránce a zkusil překonat Haase na bližší – levé – tyči. Prvně to sice vypadalo, že kotouč bude mít mladý gólman v lapačce, záhadným způsobem ale prolétl až do branky – 6:4! Asistence: Václav Půža, Tomáš Čachotský.
     
    56:49
    Baník už na nic nečeká a tři minuty, jedenáct sekund před koncem jde do hry bez gólmana.
     
    56:58
    Machač forčekingem dostal kotouč z pásma Dukly a předložil jej na Michala Poletína, jenže ten přímo z osy hřiště trestuhodně míjí branku!
     
    57:18
    Před samotným závěrem proběhne ještě vynucené střídání gólmanů. Zničený nůž na brusli Ondřeje Chaloupka vyžaduje větší opravu, proto musí střídat za Jana Brože.
     
    57:29
    Všechno to trvalo celých jedenáct sekund. Jan Brož nyní přijímá ovace, neboť letí zase hned zpátky, nůž se povedlo kustodovi Petru Mlíkovskému bleskurychle opravit.
     
    58:03
    Jdeme do poslední dvouminutovky třetí třetiny a Sokolov stále hraje bez gólmana. Dukla nicméně působí jistě a nechce dopustit zase žádná dramata nebo zklamání.
     
    58:39
    Dukla spáchala další zakázané uvolnění a bere si 81 sekund před koncem třetiny oddechový čas.
     
    58:45
    Kotouč skončil v půlkruhu určeném pro rozhodčí, kde o něj bojují tři hráči z každé strany.
     
    59:08
    Staněk napálil puk na obranné modré z první a Přindiš jej zablokoval mezi kruhy jako poslední sokolovský hráč. Teď měl Baník poměrně velké štěstí!
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas 28. kola v Jihlavě je za námi. Ač si drtivá většina osazenstva myslela, že po druhé třetině je hotovo, rozhodně tomu tak nebylo. Díky nekoncentrovanému vstupu Jihlavy do třetí části patřila první desetiminutovka sokolovským hráčům, kteří se dotáhli ze 4:1 na 4:4. Dva góly obstaral v tomto trháku Jaromír Kverka, dvě asistence měl pro změnu bývalý Duklák Martin Osmík. Jenže zápas nakonec pro sebe zlomila Jihlava. Břemeno na sebe vzali v čase 51:47 Lukáš Anděl, o pět minut později definitivně rozhodl pro duklácké barvy Jiří Fronk.

    Všehovšudy jsme tak viděli deset gólů a ve finále i pohledné ofenzivní utkání. Tolik gólů jsme letos v Jihlavě ještě skutečně neviděli, Sokolov byl skutečně blízko první venkovní výhře, ač předvedl velice dobrý výkon, na body zvenčí si bude muset ještě počkat.
     
    Dnešní utkání sledovalo 759 diváků.
     
    Z mé strany je to dnes vše. Po dlouhé době mi bylo ctí vás opět zápasem z Horáckého zimního stadionu provázet a budu se těšit zase někdy příště napočtenou! (19:56:43)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Skořepa (Chlubna, Anděl), 16. Poletín (T. Harkabus), 18. Čachotský (Staněk), 27. T. Harkabus (Skořepa, Čachotský), 52. Anděl (J. Pohl), 57. Fronk (Půža, Čachotský) – 3. Vracovský, 41. Kverka (Osmík), 43. Vracovský (Osmík), 50. Kverka (Přindiš, Vracovský)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (58.–58. Jan Brož) – J. Pohl, Staněk, Vála, D. Kolář, Půža, J. Holý, Piegl – Čachotský (A), Fronk, Lichanec – Anděl, Skořepa (C), Chlubna – T. Harkabus, Poletín, Machač – A. Zeman, Juda, Matýs.
    HC Baník Sokolov: Haas (Kašpar) – Přindiš (A), Vodička, A. Rulík, Kadeřávek, Šafář, Pařízek, Michálek – Kovařík (A), M. Zadražil, Švec – Vracovský, Kverka, Osmík (C) – T. Rohan, Vrána, Křemen – Křehlík, Kuběna.

    Rozhodčí: Doležal, Vrba – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 759
    thejrc.org