Česko U21 – Slovensko U21 2:3 (kon.) | Česko – Nizozemsko 8:3 (kon.)
konec
Česko
8:3 (5:1)
Nizozemsko
Pondělí 02.12.2019, 19:00 • SH Sareza Ostrava • Přípravný zápas
     
    Čeští futsalisté zvládli první z dvojice přípravných duelů proti Nizozemsku. V Ostravě tohoto soupeře přehráli 8:3.

    Českému výběru vyšel velmi dobře zejména první poločas. Úvod zápasu svěřenci Tomáše Neumanna zcela ovládli a v 6. minutě vedli po trefách Michala Seidlera, Davida Drozda a Matěje Slováčka už 3:0. Nizozemci poté celkem vyrovnali hru a ve 12. minutě zásluhou Mohameda Attaibiho dokonce snížili, ovšem závěr úvodního dějství zase patřil českým futsalistům, kteří přidali ještě dva góly. Nejprve dorazil Drozdovu střelu do tyče do sítě Matěj Slováček a 11 sekund před přestávkou se radoval také Radim Záruba. Ten obešel vybíhajícího gólmana a skóroval do prázdné brány – 5:1.

    Po změně stran ale Nizozemci dokázali zápas lehce zdramatizovat, když Iliass Bouzit a Jamal el Ghannouti snížili na rozdíl dvou zásahů. Mírnou nervozitu na české straně zažehnal až ve 35. minutě kapitán Michal Seidler, jenž nechytatelnou dělovkou odčaroval kouzlo do té doby bezchybného gólmana de Witta, který nastoupil do druhého dějství. Ve 38. minutě tak ještě přesně pálil Tomáš Vnuk a skóre duelu i svůj hattrick uzavřel pár sekund před koncem Matěj Slováček. (20:48:07)
     
    Konec zápasu.
    40. Matěj SLOVÁČEK - 8:3
     
    40
    Česko právě vstřelilo branku!
    MATĚJ SLOVÁČEK v samotném závěru uzavírá skóre duelu! Po zakončení Seidlera brankář de Witt míč ztlumil, ale ten přesto propadl za něho a situaci pojistil doklepnutím balónu do sítě Slováček, který kompletuje hattrick. Asistence: Michal Seidler.
     
    40
    Vnuk zblízka zakončoval do de Witta, který dobře vykryl prostor.
     
    39
    Čeští futsalisté ještě jednou zkoušejí hru bez brankáře.
     
    39
    Oddechový čas českého týmu. Do konce zápasu schází minuta a 23 sekund.
    38. Tomáš VNUK - 7:3
     
    38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští reprezentanti zvyšují na 7:3! Radim Záruba získal míč na ose hřiště. Vyvezl ho dopředu a místo střely nahrál doprava TOMÁŠOVI VNUKOVI, který z voleje poslal balón k bližší tyči. Asistence: Radim Záruba.
     
    38
    Holanďané mají na kontě už pět akumulovaných faulů. Za další by tedy přišel desetimetrový kop!
     
    37
    Z ostrého úhlu zakončoval nepříjemně Janovský. De Witt předvedl další velmi dobrý zákrok.
     
    37
    Čeští hráči nyní chybovali na přihrávce. Holý pouští zpět do brány Hůlu.
     
    37
    Po spolupráci s Holým střílel z hranice brankoviště Seidler. Hattrick mu sebral pohotovým zákrokem de Witt.
     
    36
    A zase je tu česká power-play.
     
    36
    Zpět v české bráně je Michal Hůla. Ten si připsal těžký zákrok, když ho chtěl přes celé hřiště přehodit Bouzambou. Míč padal pod břevno a Hůla ho s vypětím všech sil vytáhl nad svou bránu.
    35. Michal SEIDLER - 6:3
     
    35
    Česko právě vstřelilo branku!
    MICHAL SEIDLER uklidňuje Česko! Kapitán týmu přebral míč právě od Holého a nechytatelnou dělovkou navyšuje na rozdíl tří zásahů. Asistence: Michal Holý.
     
    35
    Český tým si zase vyzkouší power-play. V roli falešného brankáře je Michal Holý.
     
    34
    Další šance Nizozemců! Bouzit chtěl obstřelit vybíhajícího Hůlu, bránu však netrefil. Naštěstí pro Česko si nevšiml, že mu ještě nabíhal Bouraarassi. Ten by to měl v případě přesné přihrávky už jednoduché.

    Martin Augustin

    Branky: 1. Seidler, 3. D. Drozd (Koudelka) (vla.), 6. Slováček (Koudelka), 18. Slováček (D. Drozd), 20. Záruba, 35. Seidler (Holý), 38. Vnuk (Záruba), 40. Slováček (Seidler) – 12. Attaibi (Ooievaar), 25. Bouzit, 30. Ghannouti (Zerouali)

    Karty:   15. Zerouali (NED), 32. Bouzambou (NED)


    Česko: Vahala (28. Hůla) – Černý, D. Drozd, P. Drozd, Holý, Janovský, Koudelka, Kovács, Slováček, Záruba, Seidler, Vnuk, Vokoun.
    Nizozemsko: Kuijk (21. de Witt) – Makraou, el Ghannouti, Saadouni, Martinus, Zerouali, Bouraarassi, Ooievaar, Attaibi, Bouzit, Bouzambou.
    thejrc.org