Crystal Palace – Bournemouth 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:4 (kon.)
konec
Burnley FC
1:4 (0:1)
Manchester City
Úterý 03.12.2019, 21:15 • Turf Moor • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:6. (23:10:58)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas patnáctého kola končí. Manchester City si odváží z Burnley vítězství 4:1!

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Manchester City měl sice výraznou územní převahu, ale do slibnějších pozic se ne a ne dostat. Již v sedmé minutě sice dopravil Gabriel Jesus míč do sítě po střele Angeliňa, gól ale nemohl platit po jasném ofsajdu. Stále jen dvaadvacetiletý Brazilec se dočkal o něco později. Po přihrávce Davida Silvy měl Gabriel Jesus volný prostor na levé straně a parádní ránou umístil míč přesně k tyči.

    Po změně stran bylo Burnley zcela bezzubé. Svěřenci Pepa Guardioly zvyšovali nápor a byli odměněni dalšími góly. Nejprve se dnes podruhé radoval Gabriel Jesus, který zužitkoval přihrávku Bernarda Silvy. Po hodině hry vyslal pořádnou dělovku z hranice vápna Rodri a bylo to o tři góly. V samém závěru poté ještě umístil balon do sítě střídající Rijád Mahríz, poslední slovo však měl Robbie Brady, který využil nepozornosti hostující obrany a překonal Edersona.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Otamendi nechtěl způsobit podobné potíže jako u dnešního pátého zásahu a tak raději pod tlakem napadajícího Rodrigueze odpálil balon daleko od Edersonovy branky.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Burnley je najednou aktivnější na balonu. Na pravé straně si však vůbec nerozuměl s Lennonem Bardsley a balon skončil mimo hrací plochu.
    89. Robbie BRADY - 1:4
     
    89
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Ederson nulu neudrží! Po zmatcích v pokutovém území City se balon odrazil proti noze ROBBIEHO BRADYHO. Střídající záložník byl u míče jako první i přes rychlé vyběhnutí Edersona a pod rukou brazilského gólmana umístil střelu do sítě.
    87. Rijád MAHRÍZ - 0:4
     
    87
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester City v závěru navyšuje své vedení na čtyři branky! Gabriel Jesus sice prohrál hlavičkový souboj, poté se ale míč odrazil přesně do pohybu Bernarda Silvy. Portugalec následně oslovil přihrávkou osamoceného RIJÁDA MAHRÍZE, který si připravil pozici a povedenou ránou překonal Popea.
     
    86
    David Silva musel skousnout další tvrdý souboj. Zezadu sestřelil kapitána City Jeffrey Hendrick, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Eric García.
     
    85
    Rijád Mahríz je stále čerstvý po příchodu na trávník. Angeliňo po jeho přihrávce nabízel hattrick Jesusovi, ale ten ve skluzu na balon nedosáhl.
     
    85
    Po Popeově výkopu se zmocnil balonu ve středu pole Fernandinho. A znovu si nechtěl zadělat na problémy a tak přihrával za sebe až k Edersonovi.
     
    84
    Hosté se soustředí na držení balonu. Walkerova pobídka do pokutového území neprošla zhuštěným prostorem, ale nakonec se City ještě probojovalo k míči.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. S Mahrízem si narazil na pravém kraji Bernardo Silva. Střídající Brady se k míči nedostal, ale alespoň vytlačil soupeře od vápna.
     
    81
    Právě střídající Foden se velmi rychle zmocnil balonu. Burnley sice ještě přitlačilo bránícího Fernandinha, který ale pohlídal míč směřující za koncovou čáru.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Philip Foden.
     
    80
    Kombinace Manchesteru nemá konce. Angeliňo si několikrát posunul míč s Fernandinhem, od kterého poté putovala přihrávka do autu.

    Vít Schück

    Branky: 89. Brady (Hendrick) – 24. Jesus (D. Silva), 50. Jesus (B. Silva), 68. Rodri, 87. Mahríz (B. Silva)

    Karty:   86. Hendrick (BLY) – 15. B. Silva (MAC)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:6.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Lennon, Cork, Hendrick, Drinkwater (59. A. Barnes), McNeil (75. Brady) – Wood (59. Jay Rodriguez).
    Náhradníci: Hart – B. Gibson, Brady, A. Barnes, Lowton, Jay Rodriguez, Vydra.

    Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho (85. García), Otamendi, Angeliño – D. Silva (C), Rodri, De Bruyne (80. Foden) – B. Silva, Jesus, Sterling (72. Mahríz).
    Náhradníci: Bravo – Stones, B. Mendy, Mahríz, Cancelo, Foden, García.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Smart
    thejrc.org