Mountfield HK – Zug 1:1 (kon.) | Frölunda – Biel 2:3 (kon.) | Djurgården – Mnichov 5:1 (kon.)
Lausanne – Luleå 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:1 (0:1, 0:0, 1:0)
EV Zug
Úterý 03.12.2019, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:15
    Chalupa zachytil pokus o vyhození, nabruslil si na vrcholek kruhu a jen těsně svou ranou švihem netrefil zařízení.
     
    56:46
    Leuenberger dlouho držel puk za brankou, nikdo z hradeckých ho od něj nedokázal oddělit. Švýcarský forvard si pak vybruslil na pravý kruh a přes klubko hráčů vyslal přízemní pokus, který Mazanec vůbec neviděl a může být rád, že mířil těsně mimo branku.
     
    54:55
    Hosté neví, kde jim hlava stojí! Do zakončení a skvělé kličky se dostal rychlík Perret, jenže ani na podruhé Hollensteina dnes nevymíchal. Ten špičkou betonu vytlačil puk mimo tři tyče.
     
    46:30
    Další obrovská šance domácích, kteří jsou po vstřelené brance jako polití živou vodou. Chalupa parádní prostrkovačkou našel před brankovištěm nechráněného Smoleňáka, toho ale opět vychytal spolehlivý Hollenstein.
     
    44:20
    Hradec mohl jít okamžitě do vedení, když se po střele Perreta odrazil kotouč na čepel Jergla, který znovu nechal vyniknout švýcarského mladíka v brance Zugu.
    44:07 VINCOUR - 1:1
     
    44:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přesilovku bleskově využívá a vyrovnává stav utkání! Po vyhraném vhazování Mountfield zůstal v pásmu a po ráně Filipa Pavlíka Hollenstein puk jen reflexivně vyrazil před Smoleňáka, který sice zblízka neuspěl, jenže z druhé vlny se do situace přihnal TOMÁŠ VINCOUR a doklepl puk za ležícího brankáře. Asistence: Radek Smoleňák, Filip Pavlík.
     
    43:49
    Klingberg si u mantinelu přidržel Šaldu a způsobil jeho pád k zemi a možná nějaké lehké zranění. Švédský forvard za to byl odměněn dvouminutovým trestem a začíná třetí přesilovka Lvů.
     
    42:55
    Domácí odchovanec za to byl odměněn skvělou šancí. V přečíslení dva na jednoho znemožnil obránce, kterého bez problému přebruslil, a puk nejpřesnějším možným způsobem předložil na hůl svého parťáka Pilaře. Hollenstein se ale parádně přesunul a předvedl další skvělý zákrok.
     
    36:20
    Hradec o svou výhodu přichází. Červený si chtěl pokrýt puk, svou hokejkou ale manipuloval příliš neobratně a zasáhl soupeře do helmy. Hrajeme ve čtyřech.
     
    36:09
    Domácí přišlo o pásmo a po lehkovážné chybě před vlastní brankou se do skvělé příležitosti dostal napadající Klingberg. Svižnou střelu zápěstím polapil Mazanec.
     
    34:58
    Hradec je za svou aktivitu odměněn druhou přesilovou hrou, Lindberg podrazil soupeře a odjel na trestnou
     
    31:45
    Zahozená šance na druhé straně. Rychlé přečíslení chtěl namísto střely Lindberg vyřešit přihrávkou až do kuchyně pro najíždějícího Zehndera, to se mu ale vymstilo a Zug celou situaci překombinoval.
     
    31:28
    Dostihl ho včas a poslal ho naprosto přesně na hůl Šaldy, který si sjel od modré a vyslal směrem na Hollensteina prudkou a dobře mířenou ránu. Švýcarský brankář si ale dobře povyjel a puk ramenem vytěsnil.
     
    28:30
    Modro-bílí ale ihned pásmo vybojovali zpátky a Schlumpfovu střelu před Mazancem, který vůbec nic neviděl, ještě lehce lízl Langenegger. Teď měli Lvi velké štěstí.
     
    25:00
    Znovu se aktivní Cingel dostal k zakončení, tentokrát se prodral přes Schlumpfa a snažil se procpat puk přes Hollensteina silou, ten zůstává nepřekonán.
     
    24:20
    Po zpětném pasu Šaldy zpoza branky dostal nabito do ideální pozice na levém kruhu Cingel, jenže touš netrefil ideálně a branku Hollensteina trestuhodně přestřelil.
     
    19:00
    Skvělá šance Lindberga zůstává nevyužita. Ten se po skvělém pasu dostal nikým nechráněný za obranu soupeře, ale byl až příliš blízko Mazance, který přitlačil beton k ledu a puk si nenechal propadnout do branky.
     
    18:06
    Rosandič musel při rychlém kontru soupeře zatáhnout za záchrannou brzdu, zahákoval pronikajícího soupeře a sedí na trestné.
     
    17:57
    Chalupa hraje v posledních zápasech v obdivuhodné formě a znovu to prokázal. Skvělým způsobem přebruslil obranu a z bekhendu se snažil puk procpat za Hellensteina, marně.
     
    14:36
    První přesilovou hru si zahraje i Hradec po hákování ze strany Leuenbergera. Domácí fanoušci se probouzí.
     
    10:14
    Hradec znovu potvrdil, že po změně herního stylu chce sázet hlavně na rychlé brejky. Do jednoho takového se dostal rychlonožka Perret, puk si hezky dvakrát potáhl, Hollenstein se ale parádně roztáhl a forhendovou kličku Francouze vystihl.
     
    08:01
    Rákos využil chyby soupeře, chopil se volného kotouče a upaloval sám na švýcarského gólmana. V zakončení si ale neporadil dle představ a střelou na vyrážečku vůbec netrefil branku.
     
    06:14
    Hradec se vyprostil z tlaku hostů pouze za cenu nedovoleného zákroku, Zámorský si odsedí menší trest za sekání a bude doufat, že na trestné lavici stráví celé dvě minuty. Přesilovky Zugu jsou totiž smrtící.
     
    05:57
    Býkům najednou narostla křídla a bez problémů kombinují v pásmu. Ke dvěma nebezpečným pokusům se dostal Zehnder, proti tomu druhému se Mazanec stihl skvěle přesunout a také utěsnit škvíru mezi betony.
    04:48 SIMION - 0:1
     
    04:48
    Zug právě vstřelil branku!
    Zug jde do vedení! Druhé vhazování ovládli hosté a Díaz toho využil ke krásné průnikové přihrávce na najíždějícího DARIA SIMIONA, který ujel všem strážcům a řítil se sám vstříc Mazancovi. V zakončení zvolil parádní bekhendový blafák, který zavěsil přímo pod víko a nedal brankáři šanci. Asistence: Raphael Díaz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 45. Vincour (Smoleňák, Pavlík) – 5. Simion (Díaz)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Šalda, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel, Pilař, Čáp – Červený (A), Rákos, Vincour – Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Miškář, Jergl – R. Pavlík (A), Vopelka, Klíma – Pilař
    EV Zug: Hollenstein (Meyer) – Zgraggen, Schlumpf, Thiry, Díaz (C), Zryd, Alatalo (A), Morant – Zehnder, Lindberg, Klingberg – Hofmann, Kovář, Martschini (A) – Meyer, McIntyre, Simion – Langenegger, Albrecht, Leuenberger

    Rozhodčí: Sjöqvist, Öhlund (oba SWE) – Brejcha, Svoboda (oba CZE)
    Úterý 10.12.2019
    Zug - Mountfield HK 0:4

    Branky a nahrávky: 23. Koukal (Čáp), 28. Smoleňák (Chalupa), 30. F. Pavlík (Zámorský), 59. Chalupa (Smoleňák)

    thejrc.org