Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Wolverhampton – West Ham 2:0 (kon.) | Manchester Utd. – Tottenham 2:1 (kon.)
Chelsea – Aston Villa 2:1 (kon.) | Southampton – Norwich 2:1 (kon.) | Liverpool – Everton 5:2 (kon.)
konec
Manchester United
2:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Středa 04.12.2019, 20:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Manchesteru United, který svého soupeře dokázal porazit poměrem 2:1. Domácí vstoupili do druhého poločasu znamenitě, hned v jeho úvodu si vybojovali pokutový kop, který hravě proměnil Rashford. Tottenham tak měl celkem dost času na vyrovnání, nicméně nepříliš dobrý výkon nepřináší žádný bodový zisk. Spurs se hodně trápili v přechodové fázi, navíc si za celý druhý poločas nevytvořili vážnější šanci. (22:24:24)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tvrdá rána od Alliho skončila v náruči brankáře.
     
    90+3
    Ani tentokráte se nejednalo o povedený centr, naopak nejvýše do vzduchu vyšplhal jeden z protihráčů. Domácí hráči mají na dosah zisk plného počtu bodů.
     
    90+2
    Jedna z posledních šancí na vyrovnání. Tottenham si totiž vybojoval rohový kop, který rozehraje Eriksen. Do pokutového území se stěhuje smečka hráčů v bílém.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, s domácím celkem to vypadá velice slibně. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Eriksen si absolutně neporozuměl se Sonem, který byl v pohybu na opačnou stranu. Míč tak skončil pouze v zámezí, což domácím přinese autové vhazování.
     
    87
    Aktivně hrající Aurier to zkoušel dalším centrem, avšak ani tentokráte se mu moc nevedl. Hrací předmět zaplul do náruče de Gey, který může nasbírat cenné vteřinky.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Luke Shaw.
     
    86
    Po odkopu se nejvýše do vzduchu dostal Alderweireld, kterému se povedlo odklidit míč pouze na nohu protihráče. Manchester United tak může v poklidu kombinovat.
     
    85
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Moussa Sissoko, přichází Giovani Lo Celso.
     
    85
    Aurier to zkoušel hodně nebezpečným pokusem, který bohužel pro hosty směřoval přímo doprostřed branky. Pro de Geu se jednalo o hodně snadné sousto.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Manchester United stále vede o jedinou branku, v posledních minutách nepouští soupeře k ničemu vážnějšímu.
     
    80
    NDombèlé si ve středu hrací plochy poradil s těžkou nahrávku, načež přeci jenom skončil na zemi. Jednoznačný faul, Tottenham si vyzkouší rozehrávku standardní situace.
     
    79
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Mason Greenwood, přichází Andreas Pereira.
     
    79
    Tottenham trápí přechodová fáze, což se potvrdilo také nyní. Nabízelo se roztažení na levé křídlo, jenomže Son dostal nahrávku na paty, což vyhovovalo Wan-Bissakovi.
     
    78
    De Gea si dal na výhozu od své branky záležet, nakonec si vybral vedle stojícího Lindelöfa, jehož nahrávku do strany dokázal zablokovat za postranní lajnu Kane.
     
    77
    Aurier zkoušel spolupracovat se Sissokem, jenomže ten předvedl příliš čitelnou nahrávku. Tottenham se přesto dostal k centru, který skončil u domácího brankáře.
     
    76
    Aurier dokázal u postranní lajny zastavit neúnavného Rashforda, který svému celku zajistil autové vhazování. Young však nahrával mimo dosah kolegy Lingarda.
     
    75
    De Gea z jedničky předvedl dalekonosný odkop, nicméně na opačné polovině se nenacházel nikdo ze spoluhráčů. To nemuselo vadit, Eriksen nenahrál přesně.
     
    74
    Aurier odklidil míč pouze na kopačku Rashforda, kterému se povedlo přenést hru na pravou stranu. Sánchez si ale dokázal pohlídat naběhnuvšího McTominaye.
     
    73
    Young to u rohového praporku udělal natolik zkušeně, že otřel balón o nohu napadajícího Eriksena. To znamená, že si de Gea po delší době vyzkouší odkop.
     
    72
    Posléze si rohový kop vyzkoušel také Eriksen, avšak ani jeho nabídka nebyla zrovna nebezpečná. V obraně navíc vypomohl Rashford, který zablokoval pokus o centr.
     
    71
    Následoval rohový kop z pravé strany, který velice nebezpečně rozehrál Fred. Jeho nabídku odklidit Sissoko, nicméně rychlý protiútok zazdil nepovedenou kolmicí.
     
    70
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Winks, přichází Tanguy NDombèlé.
     
    70
    K zajímavému pokusu se dostal aktivní James, který zkoušel své štěstí ránou ke vzdálenější konstrukci. Gazzaniga si s tímto pokusem dokázal poradit na jedničku.
     
    69
    Pokus o přenesení hry na Rashforda moc nevyšel, avšak poté se k volnému balónu jako první dostal Lingard, jehož průnik zastavil v pokutovým území Sánchez.
     
    64
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Christian Eriksen.
     
    64
    Prudká Fredova nahrávka našla pouze nohu Sáncheze, který odvracel do míst, kde se nacházel Young. Krátce poté pálil do náruče brankáře talentovaný James.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas se tak trochu podobá tomu prvnímu. Manchester United je stále aktivnější, hosté stále hledají recept.
     
    62
    Ani tentokráte si Kane neužil hracího předmětu, ihned po zpracování ho aktivně napadal Lindelöf, který si dobrým obranným zákrokem vysloužil potlesk stadionu.
     
    61
    Hodně prostoru měl kolem sebe aktivně hrající Rashford, který se snažil vymíchat Sissoka, což se mu nepovedlo. Tottenham má velké problémy s rozehrávkou.
     
    60
    Maguire sváděl hlavičkový souboj s Kanem, přičemž si pomohl přistrčením protihráče. Toho si všiml také hlavní rozhodčí, který nařídil volný kop pro Tottenham.
     
    59
    James se pokoušel pochopit záměr od Rashforda, jenomže ten přečetl také Sánchez, který prvně jmenovaného hráče za míčem nepustil. Gazzaniga tak vyběhl ze své branky.
     
    58
    Aurierovi se povedlo předskočit Greenwooda, který příliš pozdě reagoval na přihrávku od spoluhráče. Rozehrávku Tottenhamu narušil faulem domácí Lingard.
     
    57
    Winks se pokoušel centrovat k přední tyči, avšak tam se nacházel pozorný McTominay, který odvracel až na druhou stranu. Tottenhamu se tato rozehrávka vůbec nepovedla.
     
    56
    Pohledná kombinace Tottenhamu nakonec nabídla nepřesnou ránu v podání Kanea. Jeho střela ještě lehce lízla nohu protihráče, úvodní rohový kop pro Spurs.
     
    55
    Manchester United se ani v tomto případě daleko nedostal, Fredova kolmice totiž směřovala mimo dosah Greenwooda. Navíc nepřesně nahrával také Wan-Bissaka.
     
    54
    Tentokráte autové vhazování mohl moci obstarat Young, který si nepočínal zrovna předpisově. To se nelíbilo ani sudímu, který domácímu obránci domluvil.
     
    53
    Son si uvnitř pokutového území hledal prostor ke střele, který přeci jenom našel. Do dráhy letu míče se připletl Maguire, který toto zakončení dokázal zablokovat.
     
    52
    Gazzaniga se rovněž zapojil do kombinace, přičemž z jedničky odkopával na opačnou polovinu. Míč se ocitl v zámezí, vhazovat tak bude moci obránce Wan-Bissaka.
     
    51
    Krátce po rozehrávce si nedovoleně počínal Kane, který se rukama opřel o jednoho z protihráčů. Z vlastní poloviny bude rozehrávat volný kop obránce Young.
     
    50
    Tottenhamu se tak nevydařil ani vstup do druhého poločasu, ihned v úvodu inkasuje druhou branku. Svěřenci Josého Mourinha to budou mít hodně složité.
    49. Marcus RASHFORD - 2:1
     
    49
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Domácí hráči si berou jednobrankové vedení zpět! K rozehrávce pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy MARCUS RASHFORD. Jeho rána směřovala k pravé tyči, zatímco se Gazzaniga vydal k opačné konstrukci.
    48. Penaltový zákrok.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu tu máme pokutový kop pro domácí!
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl dva přesné zásahy. Mnohem lépe do utkání vstoupil Manchester, který se po několika minutách dostal do vedení. Rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší, jenomže další šance domácích nenašly svůj cíl. Tottenham se směrem dopředu hledal celkem dlouho, avšak z ojedinělé šance se mu povedlo srovnat krok.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Koncovka prvního poločasu nám nepřináší nic závratného. Maguire si rozmyslel vyvezení míče vpřed, naopak ho ještě přenášel na vedle stojícího Lindelöfa, jehož nákop zaplul ke střídačce.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45
    Po souboji s Gazzanigou skončil na zemi Rashford, ke kterému se vydal lékařský personál.
     
    44
    Wan-Bissaka si na pravém křídle přichystal centr, který zaplul do rukavic pozorného Gazzanigy. Hostující brankář ihned odkopával, Kane předvedl výborně zpracování.
     
    43
    Winks si sice hodil míč daleko od kopačky, avšak i přesto ho dokázal odehrát před napadajícím McTominayem. Následně Alli vykřesal zisk autového vhazování.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Hlavní sudí ještě celou situaci projednal s videorozhodčím, který zřejmě zkoumal možné hraní rukou v podání Alliho. Ten měl horní končetinu u těla, branka tak platí!
    39. Dele ALLI - 1:1
     
    39
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku, obrovská rána pro lépe hrající United! Tottenham se dostal k velkému náporu, po kterém se na zadní tyči dostal do zakončení Aurier. Jeho ránu dokázal de Gea vyrazit před malé vápno, kde DELE ALLI fantastickým prvním kontaktem s míčem překvapil obranu, což vedlo k ráně ke vzdálenější konstrukci.
     
    39
    Sánchez odvrátil míč pouze na kopačku Greenwooda, kterému se povedlo velice chytře přeposlat na Wan-Bissaku, po jehož nahrávce pálil do soupeře McTominay.
     
    38
    Do hry se začíná dostávat celá řada nepřesností. Po jedné z nich se Tottenham dostal na dostřel branky, Aurier se však neodvážil k centru do šestnáctky soupeře.
     
    37
    Vertonghen si gestem ruky řekl o podporu spoluhráčů, avšak přesto musel odehrát míč na vlastní polovinu, kde se do kombinace zapojil také brankář Gazzaniga.
     
    36
    Alderweireld se rozhodl odehrát míč na jistotu, před Greenwoodem ho poslal do ochozů stadionu. Na řadu přijde autové vhazování, které si bere na starost Wan-Bissaka.
     
    35
    Kaneovi se povedlo ze vzduchu přeposlat na Vertonghena, který váhal s další nahrávkou. Spurs se přesto dostali k vápnu, kam se včas dostala smečka protihráčů.
     
    34
    Manchester United chvíli kombinoval na vlastní polovině, načež jsme sledovali dalekonosné přenesení hry na Lingarda, kterého za sebe nepustil Aurier.
     
    33
    Son si na pravém křídle všiml osamoceného Auriera, který měl na centr hodně prostoru. To mu naopak uškodilo, výsledkem je vysoká nabídka do zámezí.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím sledujeme celkem jednoznačnou záležitost. Tottenhamu se nedaří vůbec nic, avšak stále prohrává "pouze" o jednu branku.
     
    31
    Do rychlého protiútoku se pouštěl McTominay, kterému se nepovedlo nastartovat rychlonohého Rashforda. Jako první se k míči dostal Sánchez, který uklidnil hru.
     
    26
    Gazzaniga má plné ruce práce. I tentokráte měl zakončení na svědomí Rashford, který to zkoušel technickým pokusem, se kterým si hostující brankář poradil.
    25. Rashford orazítkoval břevno.
     
    25
    Fantastická rána v podání Rashforda končí na horní konstrukci! Střelec první branky se opřel do míče z dobrých pětadvaceti metrů, míč ale orazítkoval břevno branky.
     
    24
    Nepovedené přenesení hry se povedlo doběhnout Rashfordovi, který tak rozjel další útočnou akci. Po ní se k míči dostal také Greenwood, který neustál souboj se vzduchem.
     
    23
    Následně byl k vidění vůbec první rohový kop tohoto zápasu. James se ho pokoušel rozehrát cvičeným signálem, rozehrávku po zemi ale dokázal vystihnout Alli.
     
    22
    Gazzaniga musel do akce! Lehkovážné počínání hostující obrany mohl potrestat James, jehož tvrdá přízemní rána skončila na kopačce brankáře.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla jedinou branku. Ve vedení jsou hráči Manchesteru, kteří se prosadili hned ze své první šance.
     
    20
    Na opačné straně si Aurier přichystal další centr pravou nohou, který ani tentokráte nepřinesla nic nebezpečného. Tottenham ale udržel míč na útočné polovině.
    19. Rashford kroutil svůj přímý kop kousek vedle.
     
    19
    To nebylo vůbec špatné. Rashford se snažil svůj pokus poslat ke vzdálenější konstrukci, nakonec se jeho rána snesla kousek vedle branky soupeře.
     
    18
    Standardní situace také pro domácí tábor. Gazzaniga si již staví zeď, nicméně u kulatého nesmyslu číhá Rashford, který bude zkoušet štěstí z pětadvaceti metrů.
     
    17
    Navíc se podél autové lajny snažil prodrat Greenwood, který svému celku zajistil zisk autového vhazování. Young si dával načas, nakonec si ale vybral Freda.
     
    16
    Už se opět pokračuje ve hře, což přineslo centrovanou nabídku v podání Auriera. Ten uvnitř pokutového území našel prvního protihráče, který odklidil centr.
     
    15
    Opakovaný záběr navíc ukázal, že se tak trochu nechtěně zapojil do souboje také Mourinho. Na hostujícího trenéra upadl James, který nyní leží za postranní lajnou.
     
    14
    Před malým momentem byl k vidění hodně důrazný skluz od Winkse, který doslova sestřelil Jamese. Je tu první žlutá karta, nicméně se mohlo klidně červenat.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Harry Winks (Tottenham Hotspur).
     
    13
    K rozehrávce volného kopu se nakonec postavil sám faulovaný, tedy Kane. Jeho technická rána přeletěla břevno branky, de Gea tuto střelu kontroloval rychlým výskokem.
     
    12
    Kane se snažil celkem čitelnou nahrávkou najít Alliho, avšak tento úmysl přečetl pozorný Maguire. Poté ale zbytečně fauloval Fred, slibná standardní situace pro Spurs.
     
    11
    Na útočné polovině se ještě povedlo zabojovat Sissokovi, který měl najednou kolem sebe hodně času. Do kombinace se navíc zapojil také nevýrazný Kane.
     
    10
    Jako první se k míči dostal zkušený Vertonghen, kterému se povedlo udržet balón na hrací ploše, avšak následný odkop se dostal pouze na kopačku McTominaye.
     
    9
    Vůbec poprvé se k míči dostal také domácí brankář de Gea, který si dal s rozehrávkou celkem načas. Nakonec se mu povedlo najít Lindelöfa, který nákopem hledal Jamese.
     
    8
    Tottenham tak bude muset pořádně zabrat, nicméně na vyrovnání má téměř celý zápas. I tak brzká branka určitě nepotěší, Mourinho ihned vyletěl z lavičky.
    7. Marcus RASHFORD - 1:0
     
    7
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho! Sánchezovi se nepovedlo ustát souboj s Greenwoodem, navíc sám tak trochu nechtěně přihrál pode sebe, kde se nacházel volný MARCUS RASHFORD. Posledně jmenovaný hráč to zkoušel dělovkou na přední tyč, přičemž Gazzaniga vyrazil balón pouze do sítě.
     
    6
    Lucas musel až ke svému pokutovému území, kde se snažil otřít míč o napadajícího Younga. To se sice povedlo, avšak jako poslední se ho dotkl právě brazilský šikula.
     
    5
    Do hry se dostala další nepřesnost, po které pro změnu vhazoval míč zpět do hry Aurier. Jeho nabídka měla najít Lucase, avšak zodpovědně si počínal Maguire.
     
    4
    Po přenesení hry na Wan-Bissaku se míč přeci jenom zjevil za postranní lajnou, následoval autové vhazování v podání Vertonghena, který si vybral naběhnuvšího Sona.
     
    3
    Domácí hráči se krátce po rozehrávce dostali na útočnou polovinu, kde se Greenwood pokoušel sklepnout k postranní lajně, kde se nacházel kolega Rashford.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young (C) – McTominay, Fred – James, Lingard, Rashford – Greenwood.
    Náhradníci: Romero – Garner, Mata, Pereira, Williams, Tuanzebe, Shaw.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, D. Sánchez, Alderweireld, Vertonghen – Winks, Moussa Sissoko – Lucas Moura, Alli, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – Dier, Lo Celso, NDombèlé, Rose, Eriksen, Foyth.

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Lennard.
     
    Tottenham Hotspur

    Na opačné straně stojí ve zlepšené formě hrající Tottenham, který po příchodu José Mourinha stoupá tabulkou vzhůru. Spurs se v současné době nacházejí na šesté pozici, tedy jedinou příčku od pohárových umístění. Tottenhamu se navíc povedly poslední dva duely, navíc oba skončily totožným výsledkem, tedy 3:2. Nejprve si Spurs dokázali poradit s West Hamem, následně se jim povedlo zvládnout také domácí střetnutí proti Bournemouthu. V obou případech Tottenham vedl už o tři branky, nicméně lehkovážností nechal soupeře vstoupit zpět do zápasu. I tak to bude mít Tottenham hodně složité, manko na vedoucí Liverpool je dvacetibodové, proto se tedy nabízí stíhací jízda jiných celků.
     
    Manchester United

    Fotbalisté Manchesteru United letos neprožívají zrovna povedený vstup do soutěže, po čtrnácti odehraných zápasech se totiž nacházejí až na desáté pozici, což znamená přesnou polovinu tabulky. Manchester United má na svém kontě osmnáct bodů, navíc na vedoucí Liverpool ztrácí propastných dvaadvacet bodů. Domácí celek tohoto zápasu v posledních duelech nepředvádí zrovna oslnivé výkony, navíc se mu povedlo vyhrát pouze dvakrát z posledních pěti zápasů. Poslední kolo tak trochu navázalo na souboj proti Sheffieldu, který skončil nerozhodným výsledkem 3:3. Manchester United totiž nezvládl roli domácího mužstva, v souboji proti Aston Ville uhrál "pouze" remízu 2:2, což rozhodně při současné situaci nestačí. Manchester United bude muset pořádně zabrat, pohárové pozice má ale stále na dohled.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Manchester United a Tottenham Hotspur.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 7. Rashford, 49. Rashford (pen.) – 39. Alli

    Karty:   13. Winks (TOT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young (C) – McTominay, Fred – James, Lingard (86. Shaw), Rashford – Greenwood (79. Pereira).
    Náhradníci: Romero – Garner, Mata, Pereira, Williams, Tuanzebe, Shaw.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, D. Sánchez, Alderweireld, Vertonghen – Winks (70. NDombèlé), Moussa Sissoko (85. Lo Celso) – Lucas Moura (64. Eriksen), Alli, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – Dier, Lo Celso, NDombèlé, Rose, Eriksen, Foyth.

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Lennard
    thejrc.org