Chabarovsk – Viťaz 2:3 (0:1 po s.n.) | Kunlun – Spartak Moskva 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Omsk 5:2 (kon.)
Barys – Jokerit 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | Petrohrad – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.)
Riga – Čerepovec 0:1 (kon.)
po prodl.
Red Star Kunlun
4:3 (2:0, 0:3, 1:0 - 1:0)
Spartak Moskva
Středa 04.12.2019, 12:30 • Sportoviště univerziády Šen-čen • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (KUN) celý zápas na lavičce náhradníků
    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:51
    David Bondra (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:30
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:35 (14:56:51)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 38:26.
    Zblokované střely – 11:5.
    Vyloučení – 5:1.
    Využití přesilovek 1/1 – 2/5.
    Vhazování – 30:26.
     
    Je konec! Kunlunu se povedlo ve třetí třetině srovnat krok, načež jsme sledovali vyrovnanou podívanou. Tento zápas přeci jenom musel do prodloužení, ve kterém byl opět úspěšnější čínský celek, který využil přesilovou hru. Kunlun se tak raduje z dvoubodového zisku, naopak moskevský celek získává jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    62:56 Trevor MURPHY - 4:3
     
    62:56
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Druhý bod nakonec berou na své konto hráči Kunlunu! Ti totiž rozjeli nesmírně nebezpečnou kombinaci, po které se k puku dostal TREVOR MURPHY, který velice svižně zamířil nad vyrážečku brankáře Bespalova.
    Asistence: Gilbert Brulé.
     
    62:08
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Anatolij Nikoncev – 2 min., hákování).
     
    62:01
    Zatím sledujeme hodně opatrnou podívanou, což se drzým výpadem pokusil změnit Lockhart. Toho čistě odzbrojil protihráč, který zakládá rychlou protiakci.
     
    61:02
    Zubov se celkem snadným způsobem dostal mezi kruhy, odkud se pokoušel o zakončení. To přizvedl jeden z protihráčů, na opačné straně neuspěl Sproul.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě jel s pukem za vlastní branku, kde se o rozehrávku pokouší Višnevskij.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani poslední perioda nerozhodla o vítězi tohoto zápasu, na řadu tak přijde prodloužení. Bude se hrát ve třech na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:20
    Zcela jistě se dočkáme prodloužení, nicméně čínský celek se ještě snaží s výsledkem něco udělat. Wong navíc dokázal nahodit puk o mantinel za branku soupeře.
     
    58:44
    Hodně tvrdým způsobem se opřel do kotouče hostující obránce Musin, který trefil pouze připraveného brankáře. Kunlun se snaží neudělat žádnou chybu.
     
    57:03
    Ani jednomu z celků se nedaří založit kloudnou kombinaci, což se prokázalo také při snaze Spartaku Moskva. Nahrávka o mantinel byla pro Hanzla příliš složitá.
     
    56:13
    Prudkým nástřelem na branku soupeře to zkoušel Bondra, kterému se povedlo vyprášit pouze hrudník brankáře. Bespalov raději přerušil hru, bude se vhazovat.
     
    55:07
    Také Werekovi se příliš nepovedlo zpracování neposedného touše, hra se tak otočila na druhou stranu. Tam neudržel nervy na uzdě Smith-Pelly, který nebude vyloučen.
     
    54:20
    Pro nahrávku za branku si sjel hostující Chochlačov, který to přesto měl na dlouhou hůl. Kotouč se mu tedy nepovedlo udržet, hra se otáčí na druhou stranu.
     
    53:03
    Rylovovi se ještě povedlo udržet touš v útočném pásmu, což vedlo k hodně nebezpečné nabídce v podání Fjodorova, který zřejmě trefil pouze beton brankáře.
     
    52:06
    Kunlunu se zatím daří velice kvalitně bránit prostor kolem svého brankoviště, soupeř se tak nedostává k zakončení, což brankáři Smithovi pochopitelně vyhovuje.
     
    50:18
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Jake Chelios – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:00
    Do konce třetí třetiny zbývá přesně deset minut hry. I nadále sledujeme maximálně vyrovnanou podívanou, která nabízí šance na obou stranách ledové plochy.
     
    49:05
    Kunlun sice vyhodil přes všechny čáry, avšak pro sudího to nebyl signál k odpískání zakázaného uvolnění. Kutějkin tak musel pořádně zabrat, aby puk dojel.
     
    48:01
    Spartak nedokázal další přesilovou hru využít, nicméně o poznání nebezpečnější byl soupeř. Ten zkouší rozehrát od své branky, kde se nachází Murphy.
     
    47:02
    Spartak Moskva je hodně nezodpovědný, což před malým momentem mohl potrestat Miller. Americký útočník si sjel k pravému kruhu, odkud nastřelil brankáře.
     
    46:04
    Kunlun opět mohl udeřit při vlastním oslabení. Werekovi se totiž v tandemu povedlo najít Bartleyho, kterému se pro změnu nepovedlo najít místečko mezi betony.
     
    45:19
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Cory Kane – 2 min., hákování).
     
    45:01
    Za volným pukem spěchal hostující Daugavinš, kterému se povedlo rozehrát. Jeho kolega Hersley však neudržel puk na hokejce, ten se dostal až za branku domácích.
     
    44:02
    Celkem dost prostoru se zjevilo před Palolou, který se snažil vypálit tvrdým způsobem. Jeho zakončení trefilo beton brankáře, kterému se tak povedlo zakročit.
    43:36 Tyler WONG - 3:3
     
    43:36
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Jenomže zničehonic máme opět vyrovnáno! Obrovský kus práce odvedl Brulé, který se hezkým způsobem dostal přes lehkovážně hrající obranu, načež se mu povedlo najít volného TYLERA WONGA, který prudkou ránou z jedničky překonal Bespalova.
    Asistence: Gilbert Brulé, Andrew Miller.
     
    43:05
    Cheliosovi se díky mantinelu povedlo vyhodit do středního pásma, což jeho celku moc nestačí. Útočit potřebuje právě Kunlun, který stále strádá jednu branku.
     
    42:06
    Spartak Moskva si pořádně a celkem zbytečně zkomplikoval rozehrávku z vlastní třetiny, nic vážnějšího se nakonec neudálo. V tuto chvíli je u kotouče Šustr.
     
    41:02
    Ihned v úvodu závěrečné třetiny si to před brankáře namířil rychlonohý Miller, kterému se nepovedlo zakončit zrovna nejlépe, neboť narazil na připravený beton.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří si ihned poradili s napadajícím protihráčem. Posléze přišla na řadu rozehrávka od Sproula.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, která nám rovněž nabídla celkem zajímavou podívanou. Spartak si totiž do ní přenesl přesilovou hru, kterou dokázal po necelé minutě hry zužitkovat. Moskevský celek i po této brance působil mnohem aktivnějším způsobem, navíc se mu povedlo vstřelit další dvě branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:19 Maxim GONČAROV - 2:3
     
    39:19
    Spartak právě vstřelil branku!
    Další rozklad domácí obrany, po které se Spartak Moskva poprvé v utkání dostává do vedení! Tentokráte si mezi kruhy sjel aktivně hrající Kotljarevskij, kterému se velice přesně povedlo najít volného MAXIMA GONČAROVA, jenž bezpečně uklidil kotouč do odkryté branky.
    Asistence: Michajl Kotljarevskij, Michajl Juňkov.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:33 Arťom FJODOROV - 2:2
     
    38:33
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté využívají i další přesilovou hru, skóre je tak srovnané! Spartak se totiž dostal k drtivému tlaku, který nabídl nesmírně nebezpečnou kombinaci. U brankoviště byl navíc nekrytý ARŤOM FJODOROV, kterému se povedlo tečovat nahrávku až za záda domácího brankáře.
    Asistence: Jakov Rylov, Ilja Zubov.
     
    38:15
    Přesouvající se Smith si dokázal poradit s tvrdým pokusem od Zubova, odražený puk navíc jako první sebral domácí Sproul, který ho bezpečně poslal na druhou stranu.
     
    37:11
    Hosté se snažili doslova protlačit do útočné třetiny, jenomže přitom se vystavili do ofsajdového postavení. Opět se bude vhazovat před modrou čárou.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Cory Kane – 2 min., faul loktem).
     
    36:08
    Spartak se dokázal usadit v pásmu soupeře, kde to tvrdou ránou od levého hrazení zkoušel Rylov. Jeho pokus skončil na brusli protihráče, poté se hosté prezentovali icingem.
     
    35:07
    Směrem dopředu si to namířil Stoljarov, jenomže puk nechal za sebou. To se paradoxně hodilo jednomu ze spoluhráčů, který nahozením vyprášil beton Smitha.
     
    34:02
    Ukázkovým hitem se prezentoval hostující Fjodorov, který u mantinelu doslova zahodil Wonga. Ten je trochu otřesen, nicméně tento zákrok byl v rámci pravidel.
     
    33:05
    Smithovi se nepovedlo rozehrát vůbec dobře, naopak jeho lajdáckou nahrávku dokázal vystihnout Stoljarov, kterého domácí obrana nepustila do zakončení.
     
    32:06
    Do protiútoku se snažil vyrazit domácí Werek, jenomže nahrávka do tandemu na Palolu nebyla zrovna nejpřesnější. S dalším výpadem se pokouší uspět Višněvskij.
     
    31:12
    Nikoncev měl před brankářem celkem dost času, nakonec tečoval nahozený puk kousek vedle branky. Domácí obrana málem doplatila na nedůrazné počínání.
     
    30:00
    Máme za sebou přesně polovinu zápasu, utkání se nám o poznání vyrovnalo. Najednou Kunlun táhne za kratší konec provazu, avšak stále vede o jednu branku.
     
    29:04
    Na opačné straně se snažil tečovat nahození Wong, nicméně i tentokráte byl Bespalovem se svým betonem připraven. Napadající Brulé málem oloupil o touš Musina.
     
    28:05
    Do nadějné šance se dostával hostující Karsums, jenomže nahrávku před brankář dokázal srazit jeden z protihráčů. Ležící brankář Smith měl velké štěstí.
     
    27:02
    Hra je v krátkém časovém sledu opět přerušena, což si vyžádá prostor na další komerční přestávku. Ihned po ní se bude vhazovat před brankářem Bespalovem.
     
    26:04
    Třetí formace domácích se konečně dostala na druhou stranu, kde dostal obránce Sproul naloženo. Nakonec mu utekl puk od hokejky, hrát tak může soupeř.
     
    25:08
    Spartaku se nepovedlo přejít přes modrou čáru, jenomže hostující hráči budou mít další příležitost. Kunlun se v úvodu druhé periody směrem dopředu trápí.
     
    24:03
    Domácí obrana nyní propadla a Spartak se hnal do nadějného přečíslení dvou na jednoho. Nakonec to na sebe vzal Chochlačov, který trefil beton brankáře Smitha.
     
    23:14
    Na levém křídle čekal na nahrávku Fjodorov, který poté ještě spolupracoval s Chochlačovem. Druhý jmenovaný nabíjel k modré čáře, odkud Rylov nahazoval vedle.
     
    22:05
    První formace Kunlunu se nedokázala prokombinovat do pásma soupeře, naopak nepřesnou nahrávku zastihl Višněvskij, který umožnil svému celku vystřídat.
     
    21:20
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, hostujícímu celku se totiž vydařil vstup do druhé periody. Navíc i po vhazování působí o něco aktivnějším dojmem.
    20:52 Ilja ZUBOV - 2:1
     
    20:52
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hostující celek se díky využité přesilové hře dostává zpět do hry! Sledovali jsme hodně dlouho kombinaci, která nenabízela žádné zakončení. Až poté přišla na řadu famózní nahrávka na ILJU ZUBOVA, který od pravého kruhu zamířil přesně do horní části domácí branky.
    Asistence: Arťom Fjodorov, Jakov Rylov.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, kterému se okamžitě povedlo vyhodit na druhou stranu. Spartak totiž pokračuje ve své přesilovce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám přinesla hodně zajímavou podívanou. Spartak byl v úvodu aktivnější, nicméně směrem dopředu byl výrazně nebezpečnější soupeř, který se dokázal dvakrát střelecky prosadit, ve druhém případě se jednalo o trefu v oslabení. Moskevský celek to bude mít hodně složité.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Jake Chelios – 2 min., vražení na hrazení).
     
    19:23
    Parádní dělovku vypustil ze své hole obránce Nikišin, který našel pouze lapačku Smitha. Ten se po delší době zapotil, kotouč raději nechal v lapačce do přerušení.
     
    17:12
    Lockhart objel branku soupeře, kde byl neúnavně napadán dvojicí protihráčů. Na pomoc mu tak přispěchal Bondra, avšak ani on se daleko s pukem nedostal.
     
    16:08
    Sám na sebe to zkoušel vzít Cracknell, který byl na modré čáře trochu přidržen. Sudí se rozhodli nevylučovat, poté se hrací předmět dostal až na střídačku.
     
    15:03
    Bespalov zachránil svůj celek od další pohromy, naopak třetí branku měl na hokejce domácí kapitán DeFazio, který ani natřikrát nepřekonal ležící beton brankáře.
     
    14:00
    Po dalším přerušení přichází na řadu druhá komerční přestávka tohoto zápasu. Ihned po ní se bude opět vhazovat ve středním pásmu, což domácím vyhovuje.
     
    13:05
    Do střelecké pozice si nabruslil Werek, který to rovněž zkoušel svižnou střelou ke vzdálenější konstrukci. Bespalov byl pozorný, puk vyrazil pouze před sebe.
     
    12:12
    Spartaku se tak předchozí přesilová hra vůbec nepovedla, v tuto chvíli strádá už dva přesné zásahy. Před malým momentem musel Bespalov opět zasahovat.
    10:42 Brandon DEFAZIO - 2:0
     
    10:42
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Domácí hráči se prosazují ve vlastním oslabení! BRANDON DEFAZIO dokázal ve středním pásmu obrat o kotouč soupeře, načež se sám dostal do zakončení. Puk skončil někde pod Bespalovem, ten si ho ve finální fázi sám kopl za brankovou čáru.
    Bez asistence.
     
    10:01
    Riskantní zadovka nakonec velice přesně našla hokejku Hersleyho, který ještě předával do tandemu na Nikonceva, jehož následnou přihrávku vystihl Lockhart.
     
    09:20
    Spartak se kostrbatým způsobem udržel v útočném pásmu, kde u levého kruhu operoval s toušem Višněvskij. Jeho zakončení skončil na pozorném Smithovi.
     
    08:57
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Gilbert Brulé – 2 min., podrážení).
     
    08:08
    Vhazovalo se po pravici ruského brankáře, na vhazování se dokázal prosadit hostující Juňkov. Spartaku se nedaří založit akci, puk navíc skončil u Bespalova.
     
    07:11
    Obrana Spartaku si prozatím nepočíná zrovna nejlépe. Tentokráte měl hodně času na tvrdé zakončení Cracknell, který narazil pouze do brankáře Bespalova.
     
    06:02
    Na ledovou plochu naskočila čtvrtá formace moskevského celku, která se musela bránit. Nakonec Bespalov nezasahoval, DeFazio totiž neudržel kotouč v pásmu.
    05:57 Cory KANE - 1:0
     
    05:57
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    I tak se domácí celek dostává do kýženého vedení! Parádní nahrávka směřovala přesně do jízdy na kterou COREYHO KANEA, který měl na zakončení z mezikruží hodně prostoru. Americký forvard to zkoušel tvrdou střelou pod lapačku, což slavilo úspěch.
    Asistence: Ryan Sproul, Trevor Murphy.
     
    05:01
    Celkem slušná šance pro domácí. Mezi kruhy se Bondrovi ještě povedlo vyšperkovat akci přihrávkou na Cracknella, který nepřekonal ležícího Bespalova.
     
    04:12
    Smith vyrážel kotouč pouze před sebe, tam se naštěstí pro Kunlun jako první zjevil obránce Sproul. Red Star si dává s rozehrávkou ze svého pásma záležet.
     
    03:05
    Hersley ještě udržel puk před modrou čárou, jenomže ani přesto se Spartak nedostal na dostřel branky soupeře. Posléze musel zasahovat brankář Bespalov.
     
    02:07
    O první zakončení tohoto duelu se postaral hostující Zubov, který zkoušel vypálit z vrcholku pravého kruhu. Smith byl připraven, touš ukryl do své výstroje.
     
    01:11
    Na opačné straně to směrem dopředu zkoušel Wong, avšak nepřešel přes dobře postaveného protihráče. Spartak se navíc vystavil do ofsajdového postavení.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned rozjel první útočnou akci. Nahrávka v podání Musina nebyla zrovna úspěšná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Bartley, Chelios, Šustr (A), G. Reinhart – Brulé, Miller, Wong – Lockhart, Cracknell (A), Bondra – Smith-Pelly, Kane, DeFazio (C) – Palola, Werek, Hunt.

    Spartak Moskva: Bespalov (J. Hudáček) – D. Musin, D. Višněvskij, Hersley, Rylov (A), Gončarov, Nikišin, Trišin, Kutějkin – Daugavinš, Zubov (A), Nikoncev (C) – Chochlačov, R. Hanzl, Fjodorov – Cyplakov, Juňkov, Kotljarevskij – Kokarev, Stoljarov, Karsums.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov – Viljugin, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (KUN)
    Andrej Šustr (KUN)
    Robin Hanzl (SPM)
     
    Spartak Moskva

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Spartak, kterému naopak patří pátá pozice západní konference, což by v konečném důsledku znamenalo vyřazovací boje. Moskevskému celku se povedlo nasbírat dvaačtyřicet bodů, nicméně manko mezi třetím a šestým celkem konference je pouze dvoubodové. Spartaku se v posledních duelech celkem daří, z posledních pěti totiž prohrál pouze jedinkrát, a sice proti Chabarovsku, a to potupným výsledkem 0:5. Spartaku se povedlo tento ostudný výsledek rychle hodit za hlavu, navíc uspěl v posledním kole, tentokráte zdolal Vladivostok výsledkem 2:0.
     
    Red Star Kunlun

    Hokejisté Kunlunu mají za sebou čtyřiatřicet ligových duelů, díky kterým se jim povedlo nasbírat šestatřicet bodů, což stačí na momentální desátou pozici východní konference. Domácí celek tohoto zápasu ale nemusí smutnit, manko na šestý Vladivostok je pouze dvoubodové, což by se v případě vítězství v tomto duelu dalo smazat. Čínský tým v posledních dvou zápasech naplno bodoval, nejprve si vyšlápl na druhý celek konference, tedy na Omsk, který porazil po prodloužení. Následně uspěl také v souboji s Viťazem, tentokráte o osudu tohoto duelu rozhodly samostatné nájezdy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Red Star Kunlun a Spartak Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Kane (Sproul, T. Murphy), 11. DeFazio, 44. Wong (Brulé, Miller), 63. T. Murphy (Brulé) – 21. Zubov (Fjodorov, Rylov), 39. Fjodorov (Rylov, Zubov), 40. Gončarov (Kotljarevskij, Juňkov)


    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Bartley, Chelios, Šustr (A), G. Reinhart – Brulé, Miller, Wong – Lockhart, Cracknell (A), Bondra – Smith-Pelly, Kane, DeFazio (C) – Palola, Werek, Hunt.
    Spartak Moskva: Bespalov (J. Hudáček) – D. Musin, D. Višněvskij, Hersley, Rylov (A), Gončarov, Nikišin, Trišin, Kutějkin – Daugavinš, Zubov (A), Nikoncev (C) – Chochlačov, R. Hanzl, Fjodorov – Cyplakov, Juňkov, Kotljarevskij – Kokarev, Stoljarov, Karsums.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov – Viljugin, Ivanov
    thejrc.org