Skalica – Topoľčany 0:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Bratislava Capitals 4:5 (po pr.) | Trnava – Dubnica 3:4 (po pr.)
Žilina – Levice 4:2 (kon.) | Martin – Pov. Bystrica 11:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
11:2 (3:0, 6:1, 2:1)
HK 95 Považská Bystrica
sk Středa 04.12.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Juraj Firit (tréner HK 95 Považská Bystrica): "Z mojej strany sa stretnutie hodnotí ťažko, trpko. Cestovali sme do Martina s cieľom potrápiť domácich. Chceli sme aspoň remízu, či odniesť si nejaké body. Už od začiatku zápasu sa ale tento cieľ začal vzďaľovať. Úvod nebol z našej strany optimálny. Ako sme inkasovali dva rýchle góly, chlapci prestali tomu veriť a boli sme zakríknutí. Nenadviazali sme na naše výkony z predchádzajúcich zápasov, čo je ale najmä zásluha domáceho tímu. Jeho hráči lepšie korčuľovali, boli blízko pri nás, nedovolili nám hrať s pukom. Rýchlo nás napádali, boli dnes lepší vo všetkom."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Z môjho pohľadu som spokojný s oboma odohraný stretnutiami, tak s reprezentačným výberom do 18 rokov ako aj s Považskou Bystricou. Spokojný som s pohybom hráčov, so všetkým, pretože dnes to naozaj fungovalo. Brankár – obrana – útok. Dnes sa mi páčili všetky štyri útoky, nikto nezaostával. Na chlapcoch som videl enormnú snahu. Pre mňa je to ďalší poznatok, že ak budeme produktívni a dávať góly, mužstvo môže takto odohrať viac zápasov."

    Ján Zlocha (útočník HK 95 Považská Bystrica): "Už po úvodnej tretine za stavu 3:0 to pre nás nevyzeralo najlepšie, bol to hrozivý náskok domáceho tímu. Naposledy sme tu síce dokázali za tohto stavu vyrovnať na 3:3 a vynútiť si predĺženie, v ktorom sme inkasovali nešťastný gól v oslabení. Dnes bol však celý zápas pre nás zlý. Hráči pristúpili k zápasu nezodpovedne, nekoncentrovane, to je obraz našej hry. Martinu tam na druhej strane všetko padlo, všetko sa im odrážalo na hokejky. Strelili góly i z toho, z čoho nemuseli. Na druhej strane sme si nedokázali pokryť hráčov pred bránkou, robili sme chyby pričom Martin zaslúžene zvíťazil. Naša obrana dnes bola mizerná, brankári sa prestriedali spolu s hráčmi, ani oni dnes nemali svoj deň. V útoku sme sa presadili iba dvakrát. Tri body zostali v Martine, je to rovnaké ako v prípade prehry 4:3. Táto prehra však mrzí o to viac, ako viac sme dostali gólov. Musíme si vstúpiť do svedomia, hrať úplne iný hokej ako niekedy predvádzame. V piatok nás čaká Bratislava, v predchádzajúcich piatich stretnutiach sme sa trikrát radovali zo zisku bodov, dúfam, že sa vrátime k tomu, čo sme predvádzali v týchto zápasoch. Dnes nám to nevyšlo, koncentrovať sa musíme na ďalší ťažký duel, ktorý nás čaká doma s Bratislavou."

    Lukáš Žiak (útočník HK VITAR Martin): "Každý zápas je iný, dnes stálo šťastie pri nás a strelili sme viac gólov. Hra bola z pohľadu dodržiavania systému výborná. Zvíťazili sme zaslúžene, potešili i góly. Sám viem, aké je to prehrávať takýmto výsledkom. Padlo nám tam ale všetko, za čo môžeme byť radi. Vraví sa, že do tretice všetko dobré. Musíme preto veriť, že šťastie bude pri nás i v piatok. Ak aj vyhráme 1:0 a budeme hrať tak ako dnes, budeme spokojní. Dva inkasované góly trošku mrzia, bol som pri oboch. Chceli sme, aby mal peknú spomienky na stretnutie aj náš brankár. Góly padli po hlúpych chybách. Ak sa ale dokážeme pripraviť na najbližšie stretnutia tak ako na dnešné, môžeme uspieť v každom. Dúfam, že v piatok príde čo najviac divákov, ktorí sú naším šiestym hráčom. Je síce zima, verím, že si ale nájdu čas podporiť nás." (22:57:10)
     
    Gólová smršť domácich končí po výsledku 11:2. Góly: 14. Pokrivčák (Murček, Videlka), 18. Poliaček (Brezniak, Langhammer), 19. Dírer (Žiak), 26. Žiak (Nauš, Burzík), 28. Paulíny (Dvořák, Tabaček), 30. Žiak, 31. Rudzan (Jurášek, Burzík), 33. Brezniak (Langhammer, Poliaček), 33. Burzík, 41. Videlka (Dvořák, Langhammer), 55. Videlka (Murček, Pokrivčák) – 36. Zlocha (Cíger, Niník), 49. Drevenák (Švantner).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:23
    Jurášek v závere skúša pozornosť brankára. Ten použil svoju lapačku.
     
    59:06
    Nauš triafa hornú žŕdku. Puk následne končí na ochrannej sieti.
     
    58:44
    Nauš z pravej strany. Kmošena zasahuje.
     
    58:23
    Individuálna akcia Žiaka. Prešiel dvojicou brániacich hráčov.
     
    57:49
    Pokus Drevenáka. Aspoň o skorigovanie výsledku.
     
    57:21
    Dírer sa snaží dostihnúť nahadzovaný puk. Domáce tribúny už sprevádzajú svoj tím potleskom.
     
    56:47
    Nauš bol blízko ku gólu. Spytuje si svedomie po nepremenenej príležitosti.
     
    56:14
    Cígerov oblúk. Pekná strela.
     
    55:36
    Krieger z ostrého uhla. Hra je prerušená.
     
    54:56
    Niníkov pokus. Strela do stredu bránky.
     
    54:20
    Martin dal gól!
    Michal Murček nachádza DAVIDA Videlku, ktorý prvýkrát netrafil, puk sa ale k nemu odrazil od mantinelu a následne nebolo ťažké dopraviť ho do bránky. Druhú asistenciu si pripisuje Tomáš Pokrivčák.
     
    53:40
    Zakončujúci Pokrivčák. Vedľa bránky.
     
    52:42
    Videlka získava puk. Skúša to stredom klziska.
     
    51:48
    Obranný zákrok Ligasa. Domáci sa k zakončeniu nedostali.
     
    51:16
    Cíger sa prekľučkoval až do zakončenia. Gavalier má puk v náručí.
     
    50:21
    Pelech z pravej strany. Hra je prerušená.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 14. Pokrivčák (Murček, Videlka), 18. Poliaček (Brezniak, Langhammer), 19. Dírer (Žiak), 26. Žiak (Nauš, Burzík), 28. Paulíny (Dvořák, Tabaček), 30. Žiak, 31. Rudzan (Jurášek, Burzík), 33. Brezniak (Langhammer, Poliaček), 33. Burzík, 41. Videlka (Dvořák, Langhammer), 55. Videlka (Murček, Pokrivčák) – 36. Zlocha (Cíger, Niník), 49. Drevenák (Švantner)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Matejka, Tabaček – Dvořák, Burzík – Šimon, Rusina – Babka, Themár – Videlka, Murček, Pokrivčák – Brezniak, Langhammer, Poliaček – Nauš, Jurášek, Žiak – Dírer, Paulíny, Rudzan
    HK 95 Považská Bystrica: Lamper (Kmošena) – Augustín, Nahálka – Šefčík, Ďurkech – Knudsen, Niník – Pelech, Rodionov – Dolinajec, Zlocha, Cíger – Ligas, Dmitriev, Drevenák – Mokrohájsky, Rufati, Švantner – Krieger, Turan, Németh

    Rozhodčí: Valko, Šotek – Makúch, Čajovský

    Diváci: 550
    ocianews.com