Sheffield Utd. – Newcastle 0:2 (kon.) | Arsenal – Brighton 1:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:2 (0:1)
Brighton & Hove Albion
Čtvrtek 05.12.2019, 21:15 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Arsenal nestačil na Brighton & Hove Albion, se loučím a přeji vám dobrou noc. (23:12:43)
     
    Za obrovského bučení končí další střetnutí londýnského Arsenalu, který tak znovu více prohloubil krizi. The Gunners doslova prospali první poločas, ovšem v začátku druhého to vypadalo, že se domácí zvednou. Podařilo se jim sice vyrovnat, ale postupně se šťáva zase vytrácela, a tak přišel trest. Brighton z ojedinělé akce ve druhé části vstřelil gól a po konečném hvizdu se může radovat z cenného vítězství.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Individuální akcí se prezentoval Leandro Trossard, jenž od půlící čáry zamířil až do šestnáctky, kde rychlou kličkou ošálil soupeře. Jeho pokus pak zamířil těsně nad břevno. Hostující hráč si od fanoušků Brightonu vysloužil obrovský potlesk – pěkná akce.
     
    90+3
    Z pravé strany odcentroval Pierre-Emerick Aubameyang, který v šestnáctce našel jen soupeře. Brighton je u balonu a rozhodně už s ním nikam spěchat nebude.
     
    90+1
    Fanoušci houfně opouštějí tribuny, Arsenalu zbývají poslední čtyři nastavené minuty. Podaří se The Gunners alespoň vyrovnat nebo přijde další porážka?
     
    90
    Jednu z posledních příležitostí budou mís Londýnští po rozehrání přímého kopu. Balon si postavil střídající technik Nicolas Pépé, jehož zakončení zamířilo do spodního rohu branky, kde stál Mathew Ryan.
     
    88
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Steven Alzate, přichází Shane Duffy.
    87. Gabriel Martinelli (ARS)
     
    87
    Arsenal vyslal centr z levé strany a v šestnáctce si na míč vyskočil Gabriel Martinelli. Jeho hlavička mířila k pravé tyči, ovšem Mathew Ryan vytáhl parádní zákrok, kterým možná vybojoval Brightonu vítězství.
     
    86
    Do akce se hnal Neal Maupay, jehož soupeř na hranici šestnáctky obral o míč. Čas se Kanonýrům hodně rychle krátí.
     
    85
    Pět minut zbývá Arsenalu, aby alespoň vyrovnal. Centr z pravé strany vyslal Héctor Bellerín, ovšem míč k vlastnímu brankáři v šestnáctce srazil Daniel Burn.
     
    83
    Zakončením z zpoza šestnáctky se převedl Nicolas Pépé, jehož pokus ale letěl jen doprostřed branky. Mathew Ryan tak zaznamenal další snadný zákrok.
     
    82
    Režie zápasu si vybírá domácí fanoušky, kteří jsou z dosavadního stavu opaření. Kudy vede cesta ven z tak hluboké krize?
    80. Neal MAUPAY - 1:2
     
    80
    Brighton právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že krize Arsenalu se bude dále prohlubovat! Z levé strany odcentroval Aaron Mooy, který na malém vápně našel NEALA MAUPAYE, který se pro hlavičku musel trochu vracet, ale umístil ji k zadní tyči. David Luiz v tomto momentě zaspal a nechal autora gólu snadno zakončit.
     
    80
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Pascal Groß, přichází Leandro Trossard.
     
    79
    Domácí mužstvo dál hledá cestičky k velkým šancím, ovšem v kombinaci je stále více nepřesností. A tak se do akce vydal Brighton, ale jeho zakončení bylo zablokované.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Gabriel Martinelli.

    Michal Luxa

    Branky: 51. A. Lacazette (Özil) – 36. Webster, 80. Maupay (Mooy)

    Karty:   20. Bellerín (ARS), 45+1. Papastathopoulos (ARS), 68. David Luiz (ARS) – 60. Groß (BRN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 10:11.
    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac (72. Tierney) – Xhaka, Torreira – Aubameyang (C), Willock (46. Pépé), Özil – A. Lacazette (77. Martinelli).
    Náhradníci: E. Martínez – Chambers, Tierney, Martinelli, Nelson, Pépé, Guendouzi.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Webster, Dunk (C), D. Stephens – Alzate (88. Duffy), D. Pröpper, Mooy, Burn – Groß (80. Trossard), Connolly (76. Montoya) – Maupay.
    Náhradníci: Button – Bernardo, Duffy, Bissouma, G. Murray, Trossard, Montoya.

    Rozhodčí: Scott – Bennett, Davies
    thejrc.org