Toronto – Colorado 1:3 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 3:0 (kon.) | Edmonton – Ottawa 2:5 (kon.)
Los Angeles – Washington 1:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 05.12.2019, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:41 Joonas DONSKOI - 1:3
     
    58:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny zřejmě pečetí své dnešní vítězství! JOONAS DONSKOI skóroval do prázdné brány a navyšuje vedení Colorada. Dostal na hůl přesnou přihrávku od Calverta a už neměl problém s tím, aby puk dopravil do prázdné klece Toronta. 1:3. Asistence: Matt Calvert.
     
    57:55
    Andersen je na střídačce. Domácí celek hraje v šesti.
     
    54:38
    Brejková situace 3 na 2 v podání Colorada málem skončila třetí brankou. Ničuškin dostal puk do tandemu a rázem se zjevil v ideální pozici. Bránu ale o pár centimetrů přestřelil.
    46:40 Valerij NIČUŠKIN - 1:2
     
    46:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté dávají branku na konci svého oslabení. Rielly se na útočné modré čáře nedohodl se Spezzou a zaváhání těchto dvou hráčů potrestal VALERIJ NIČUŠKIN. Ruský hokejista se rázem řítil úplně sám na bránu domácích a přesnou střelou pod víko překonal Andersena. 1:2. Bez asistence.
     
    44:44
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (J. T. Compher – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:16
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Muzzin – 2+2 min., vysoká hůl).
     
    Střely na bránu: 23 – 23.
    32:42 Zach HYMAN - 1:1
     
    32:42
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Vzápětí je srovnáno! Toronto využilo své útočné akce a vyrovnává průběžný stav. Kerfoot přesným pasem našel před bránou ZACHA HYMANA, kterému stačilo přesně nastavit čepel. Grubauer byl proti teči z bezprostřední blízkosti bezmocný. 1:1. Asistence: Alexander Kerfoot a Cody Ceci.
    30:52 Nathan MACKINNON - 0:1
     
    30:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají svou první přesilovku a jdou do vedení! Makar posunul puk na pravou stranu, kde operoval Rantanen. Finský hokejista stáhl hru na svou stranu a následnou křížnou přihrávkou vybídl NATHANA MACKINNONA ve výhodné pozici. Útočník Colorada poté vymetl pavučinku na zadní tyči a otevřel skóre zápasu. 0:1. Asistence: Mikko Rantanen a Cale Makar.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Dmytro Timashov – 2 min., hákování).
     
    24:54
    Grubauer zachránil svůj tým. Matthews pěkně prostrčil puk na Nylandera, který se z pravé strany natlačil před bránu. Při zakončení se snažil zastrčit puk mezi betony, ale tento prostor si hostující brankář pohlídal.
     
    20:50
    Obrovskou šanci měl na holi Matt Nieto. Levé křídlo druhé lajny se dostalo do samostatného úniku, jenže ve finální fázi bránu bekhendem netrefilo.
     
    Střely na bránu: 12 – 10.
     
    06:33
    Timashov se řítil společně se Spezzou do přečíslení 2 na 1. Přihrávka se ale prvnímu jmenovanému hráči vůbec nepovedla, a proto Spezza ani nezakončil.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 33. Hyman (Kerfoot, Ceci) – 31. MacKinnon (Rantanen, Makar), 47. Ničuškin, 59. Donskoi (Calvert, MacKinnon)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Dermott, Barrie – W. Nylander, Matthews, A. Johnsson – Marner (A), Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Kerfoot, Hyman – Timashov, Spezza, Engvall.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Graves, Makar, Girard, Zadorov, C. Rosén, Cole – MacKinnon (A), Kadri (A), Rantanen – Donskoi, Compher, Nieto – O'Connor, Bellemare (A), Ničuškin – Tynan, Jost, Calvert.

    Rozhodčí: Charron, Lee – Devorski, Berg

    Diváci: 19 351
    thejrc.org