Toronto – Colorado 1:3 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 3:0 (kon.) | Edmonton – Ottawa 2:5 (kon.)
Los Angeles – Washington 1:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
St. Louis Blues
Čtvrtek 05.12.2019, 02:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburghem Penguins a St. Louis Blues. Duel začíná dvě hodiny po půlnoci.
     
    St. Louis Blues

    Obhájce Stanley Cupu zatím v letošním ročníku prožívá parádní sezónu. Blues odehráli dvacet devět zápasů, ve kterých vybojovali čtyřicet dva bodů a patří jim první pozice Západní konference. Na druhý Edmonton mají Blues k dobru pět bodů náskok. Blues navíc baví fanoušky skvělým hokejem. Dosud soupeřům nasázeli už 90 branek! V posledním duelu deklasovali Chicago na jeho ledě výsledkem 4:0. Nejproduktivnějším hráčem je Perron s osmadvaceti kanadskými body.
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh zatím prožívá takovou tradiční sezónu. V základní části totiž Penguins tradičně nezáří. Dosud v sedmadvaceti zápasech vybojovali třicet dva bodů a patří jim šestá příčka Východní konference. V posledním utkání prohrál Pittsburgh právě na ledě svého dnešního soupeře 2:5. Nejproduktivnějším hráčem je Guentzel s osmadvaceti kanadskými body. Pittsburgh však trápí obrovská marodka. Mimo hru jsou Bjugstad, Dumoulin, Schultz, Hornqvist a hvězdný Crosby.
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu střetli první prosincový den. St. Louis doma slavilo triumf 5:2.
     
    Češi a Slováci

    Dominik Simon (PIT) – 27 zápasů, 2 góly, 11 asistencí
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang, J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Malkin, Guentzel – McCann, Galchenyuk, B. Tanev – Blueger, Kahun, Lafferty – Blandisi, Aston-Reese, Noesen.

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Bouwmeester, Faulk, Dunn – Walker, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Thomas, Bozak, Barbašev – Brouwer, J. de La Rose, MacEachern..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Domácí budou hrát v černém, zatímco St. Louis oblékne bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování a ihned se vydali do útočného pásma. Dominik Simon dojel odražený puk, ale z ostrého úhlu nedokázal vypálit.
     
    00:25
    Jevgenij Malkin projel s pukem do útočného pásma, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl netrpělivý a projel přes modrou čáru ještě před kotoučem.
     
    00:39
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh se hned v úvodu dostává do vedení! Fantastický vstup domácích do duelu! TEDDY BLUEGER dostal přihrávku na modrou čáru, nahodil puk před branku a puk zapadl do sítě! Asistence: Marcus Pettersson, Brandon Tanev.
    00:39 Teddy BLUEGER - 1:0
     
    01:10
    Poprvé v utkání se do útoku vydali hosté. Stefan Noesen se však zapojil do obrany a získal puk pro domácí Pittsburgh, který tak může zaútočit.
     
    01:35
    Marcus Pettersson poslal zajímavé nahození před branku St. Louis. Tam jeho pobídku ještě tečoval Jevgenij Malkin, ale hostující brankář stačil vykopnout beton.
     
    02:10
    Zach Aston-Reese číhal před brankou na přihrávku z rohu ledové plochy. Domácí útočník se snažil zakončit forhendem, ale obránce mu na poslední chvíli přizvedl hůl.
     
    02:25
    Jake Guentzel se fantastickým způsobem zaparkoval před brankou soupeře a málem dosáhl na nástřel od mantinelu. Skvělý vstup Pittsburghu do utkání.
     
    03:02
    Zachary Sanford nabral velkou rychlost ve středním pásmu, jenže přes moudrou čáru projel ještě před kotoučem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    03:28
    Jaden Schwartz poslal dlouhou přihrávku na modrou čáru, jenže tam kralovala obrana domácího celku. Tučňáci tak vybojovali puk úplně zdarma.
     
    04:10
    Jared McCann se dral po pravém křídle do útočného pásma, ale na modré čáře se mu postavil urostlý obránce, který jeho průnik utnul.
     
    04:38
    Jake Guentzel získal puk v rohu ledové plochy a ihned jej poslal před branku Blues. Hostující brankář na poslední chvíli změnil holí směr letu kotouče.
     
    05:03
    Jarry musel vytáhnout první lepší zákrok. Domácí brankář si dal pozor na střelu od hrazení a ukryl puk do své lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    05:23
    Brandon Tanev se dostal k přihrávce zpoza branky a pohotově zakončil! Domácí hokejista už zvedal ruce nad hlavu, ale Binnington vytáhl skvělý zákrok betonem!
     
    06:10
    David Perron udělal krátký oblouk v útočném pásmu a poslal bekhendovou přihrávku mezi kruhy. Jeho přihrávku skvěle zachytil Dominik Simon.
     
    06:35
    Jarry si dal pozor na další slabé nahození a bez problémů ukryl kotouč do lapačky. St. Louis se zatím nemůže dostat do nebezpečné střelecké pozice.
     
    07:10
    Penguins už uklidňují hru v obranném pásmu. Domácí Pittsburgh předvedl skvostný vstup do dnešního duelu a nyní se nikam přehnaně netlačí.
     
    07:44
    Hosté si zahrají první přesilovku dnešního utkání. Jake Guentzel dostává dvě minuty za hákování.
     
    08:10
    David Perron vyfasoval krásnou přihrávku na levý kruh, ale Jarry se proti jeho pokusu dokázal včas přesunout. Brankář Penguins puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    08:35
    Perron mohl opět zakončit, ale raději zvolil prudkou přihrávku na modrou čáru. Hosté sice drží útočnou třetinu, ale zatím tomu schází zakončení.
     
    09:10
    Brayden Schenn poslal z otočky přihrávku před branku, jenže obětavý obránce Penguins předvedl skvělou rybičku a vypíchl kotouč do bezpečí.
     
    09:44
    Domácí v plném počtu.
     
    10:09
    Domácím se vůbec nepovedla rozehrávka. Dlouhá přihrávka na rozjetého Guentzela byla nepřesná a puk prosvištěl na zakázané uvolnění.
     
    10:28
    Jay Bouwmeester vypálil od modré čáry, jenže Jarry měl čistý výhled a jeho dělovku bez problémů vytěsnil mimo tři tyče. Pittsburgh může po delší době zaútočit.
     
    11:05
    Malkin tečoval nahození od modré čáry, ale také Binnington vytáhl dobrý zákrok betonem a zamezil kotouči v cestě za brankovou čáru.
     
    11:24
    Jarry vyjel za svou branku a vypomohl hokejistům Penguins s rozehrávkou. Jeho vyhození málem zachytil Perron, ale puk nakonec prolétl do středního pásma.
     
    12:02
    Joseph Blandisi spěchal za krásným nahozením před branku soupeře. Jordan Binnington byl o něco rychlejší a stačil před hráčem Penguins ukrýt puk do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    12:25
    Perron si nabruslil na přihrávku mezi kruhy, jenže jeho zakončení forhendem skončilo u prvního obránce v černém dresu Penguins.
     
    13:03
    Colton Parayko zavezl puk do útočného pásma, kde už byli tři jeho spoluhráči. Další postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    13:25
    Stefan Noesen vybojoval puk ve středním pásmu, ale jeho nahození z otočky směřovalo jen do míst, kde zrovna číhal jeden z obránců St. Louis.
     
    14:04
    Další ofsajd na straně úřadujících šampiónů Stanley Cupu. St. Louis má velké problémy s přechodem do útočného pásma. Opět se vhazuje ve středním.
     
    14:28
    Joseph Blandisi získal odražený puk na modré čáře a bekhendem jej odehrál mimo nebezpečný prostor. Po následném souboji vyletěl puk mimo led.
     
    15:10
    Dominik Simon zavezl puk do útočného pásma a přihrávkou o mantinel hledal Malkina. Ruská hvězda však měla pomalejší reakci a k puku se nedostala.
     
    15:35
    Jake Guentzel vyhodil puk z obranného pásma do pásma středního, kde se jej zmocnili hokejisté soupeře. Blues se ale u puku dlouho neohřáli.
     
    16:05
    Znovu se kotouč odrazil mimo ledovou plochu. Hokejisté Penguins se dožadovali trestu pro hráče Blues, ale sudí ukazuje, že vyhození bylo s tečí.
     
    16:24
    Jarry si dal pozor na dělovku z levého kruhu a připsal si vynikající zákrok levým betonem. Domácí brankář zatím podává přesvědčivý výkon.
     
    17:04
    Letang vypálil od modré čáry. Jeho dělovku příklepem ještě tečoval jeden z obránců Blues. Jordan Binnington přesto našel kotouč ve své lapačce.
     
    17:27
    Dominik Simon se v rohu útočného pásma nechal velmi snadno odstavit od kotouče. Český útočník o něj následně zabojoval, ale nepřihrál přesně.
     
    18:05
    Vince Dunn prosvištěl podél mantinelu do rohu útočného pásma, jenže jeho zpětná přihrávka před branku nepatřila mezi přesné.
     
    18:25
    Robert Thomas se dostal k volnému puku, ale nahozením o mantinel jej pouze odevzdal domácím zadákům. V posledních minutách se oba týmy spíše oťukávají.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:28
    Carl Gunnarsson rozjel další akci Blues. Rozehrávku hostujícího zadáka přečetl Stefan Noesen, který puk tečoval mimo dosah rozjetého soupeře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější domácí hokejisté! Pittsburgh totiž vlétl do utkání jako velká boda a už v první minutě otevřel skóre Teddy Blueger! Od té doby Penguins kontrolovali dění na ledové ploše a nepouštěli soupeře do šancí. Do kabin se proto jde za stavu 1:0.
     
    Střely na branku: 15 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Malkin uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí útočník poté poslal do útočného pásma Dominika Simona, ale tomu se nepovedlo zakončit.
     
    20:28
    Ryan O'Reilly projel na druhé straně do útočného pásma a zakončil příklepem. Jarry jeho dělovku přizvedl ramenem do ochranné sítě. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    21:10
    Dominik Simon nahodil puk z otočky za branku Blues, jenže tam nebyl nikdo v černém dresu Penguins. Hokejisté v černém pokračují v aktivní hře.
     
    21:25
    Jaden Schwartz poslal prudkou přihrávku před branku Pittsburghu, kde číhal Nathan Walker, jenže důrazný útočník puk nedoklepl do sítě.
     
    22:10
    Penguins se ubránili jen za cenu vyhození kotouče do středního pásma. Domácí celek však nestačil vystřídat, zatímco Blues poslali na led čerstvé síly.
     
    22:31
    Hosté si zahrají další přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Joseph Blandisi.
     
    23:05
    Alex Pietrangelo dostal krásnou přihrávku na modrou čáru a pohotově nahodil puk před branku. Jeho pobídku dokázal Jarry vykopnout betonem.
     
    23:21
    Domácí hokejisté se v obranném pásmu dostali k odraženému kotouči a hokejisté Penguins puk bez problémů vyhodili přes všechny čáry za branku soupeře.
     
    24:00
    Dominik Simon ve vlastním oslabení vyvezl puk do útočného pásma, kde pro domácí Pittsburgh nasbíral cenné vteřinky k dobru. Skvělá práce domácích!
     
    24:31
    Domácí v plném počtu.
     
    25:10
    Juuso Riikola uklidnil rozehrávku Pittsburghu za brankou a počkal na kompletní vystřídání domácí pětice. Hráči v černém mohou opět zaútočit.
     
    25:26
    Jordan Binnington vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Blues sice chtějí útočit, ale zatím je brzdí velké nepřesnosti.
     
    26:05
    Brandon Tanev skvěle napadal rozehrávku hostujícího celku ve středním pásmu. Domácí útočník dokonce vypíchl soupeři kotouč, ale už jej nestačil dojet.
     
    26:28
    Marcus Pettersson zablokoval rozehrávku Blues na útočné modré čáře. Domácí Pittsburgh dnes brání opravdu skvěle a nenechává soupeře zakončovat.
     
    27:05
    Jake Guentzel dostal přihrávku do útočného pásma, zbavil se obránce, jenže přihrávkou na pravý kruh nedokázal najít Brandona Taneva.
     
    27:22
    Na druhé straně musel zasahovat domácí brankář Jarry. Ryan O'Reilly jej prověřil bekhendovým zakončením na přední tyč, ale Jarry si mezírku skvěle pokryl.
     
    27:47
    První přesilovku si zahraje také Pittsburgh. Bozak dostává dvě minuty za hákování.
     
    28:05
    Domácím se úvod přesilové hry vůbec nepovedl. Přihrávku na Malkina totiž přečetl jeden z hráčů soupeře, který puk protečoval do středního pásma.
     
    28:25
    Znovu se St. Louis dostalo ke kotouči a vyhodilo jej až k brance domácího Pittsburghu. Hráči v černém se nejsou schopni usadit v útočném pásmu.
     
    29:02
    Až nyní projel do útočného pásma Kahun, který se pokusil o zakončení bekhendem, ale jeho projektil ukryl hostující brankář do lapačky.
     
    29:47
    Hosté v plném počtu.
     
    30:05
    Už po skončení přesilové hry pálil od modré čáry Jared McCann, jenže jeho pokus zápěstím prolétl kolem zadní tyčky a zaduněl o mantinel za brankou.
     
    30:25
    Malkin napadal rozehrávku soupeře v útočném pásmu. Ruský hokejista dostal pod tlak Parayka, ale zkušený zadák Blues si nakonec uměl poradit.
     
    31:07
    Pietrangelo nahodil puk do útočného pásma ještě před červenou čárou a jeho pobídka skončila na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Blues.
     
    31:21
    Domácí si zahrají další přesilovku. Carl Gunnarsson dostává dvě minuty za podrážení.
     
    32:05
    Bozak získal puk na modré čáře a bez problémů jej protečoval do středního pásma. Pittsburgh se nemůže dostat do útočného pásma ani v úvodu další přesilovky.
     
    32:27
    Jake Guentzel si nabruslil na přihrávku zpoza branky a bez váhání poslal kotouč směrem na branku. Jordan Binnington jeho pokus vykopl betonem.
     
    33:05
    Hosté získali odražený puk a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry za branku Pittsburghu. Domácím se nedaří ani v této přesilovce.
     
    33:21
    Hosté v plném počtu.
     
    34:05
    Letang zavezl puk do útočného pásma a pokusil se o bekhendovou přihrávku mezi kruhy. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v černém dresu.
     
    34:28
    Sam Lafferty uspěl v souboji u mantinelu ve vlastním obranném pásmu. Domácí hokejista poté vymyslel oblouček do pásma středního, kde kralovali Blues.
     
    35:10
    Troy Brouwer spěchal za nahozením do rohu útočného pásma. Domácí zadák Blandisi byl o něco rychlejší a před rozjetým soupeřem odehrál puk do bezpečí.
     
    35:38
    Jevgenij Malkin se skvěle otočil za brankou Blues, vybídl Dominika Simona, ale českého útočníka neskutečným zákrokem vychytal Jordan Binnington!
     
    36:00
    Přesilovku si zahraje St. Louis. Jevgenij Malkin dostává dvě minuty za hákování.
     
    36:16
    Alex Pietrangelo dostal nabito na modrou čáru a bez váhání zakončil příklepem. Domácí brankář jeho pokus dobře viděl a ukryl puk mezi betony.
     
    37:05
    Perron střílel pro změnu z levé strany útočného pásma, jenže jeho projektil trefil jen vnější oblouk domácí klece. St. Louis však drží útočné pásmo.
     
    37:19
    Alex Pietrangelo zasáhl kotouč vysokou holí, což neuniklo zraku rozhodčích, kteří vykazují hru ven z obranného pásma Pittsburghu.
     
    38:00
    Domácí v plném počtu.
     
    38:25
    Malkin ujel obráncům a řítil se sám na branku. Ruská hvězda se ale rozhodla pro překvapivou zadovku, po které pálil Simon, ale Binnington vytáhl fantastický zákrok ramenem!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nakonec jsme se dočkali branky i v prostřední periodě! A opět se radují domácí! STEFAN NOESEN si před brankou skvěle za vzduchu stáhl nahození od mantinelu a následně zakončil kolem bezmocného brankáře. Noesen oslavil svou premiéru v dresu Penguins brankou! Asistence: Jared McCann, Dominik Kahun.
    39:21 Stefan NOESEN - 2:0
     
    39:49
    Ještě jedno vyloučení na straně domácích. Chad Ruhwedel dostává dvě minuty za podrážení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách mohou být spokojenější domácí hokejisté! Pittsburgh byl ve druhé části mnohem lepším týmem, ale dlouho nemohl využít své šance. Dvě obrovské příležitosti zahodil také Dominik Simon. Až v závěru třetiny oslavil svůj debut v dresu Penguins brankou Stefan Noesen! Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    Střely na branku: 27 – 24
     
    Další třetina začne přibližně v 3:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. St. Louis v úvodu závěrečné periody dohrává přesilovou hru za vyloučení Ruhwedela za podrážení.
     
    40:35
    Schenn dostal přihrávku do rohu útočného pásma, jenže jeho následná pobídka na modrou čáru byla příliš prudká a kotouč skončil za modrou čárou.
     
    41:10
    Perron si příliš dlouho zpracovával přihrávku na pravou stranu útočného pásma a důrazný hráč domácího celku jej odstavil od kotouče.
     
    41:49
    Domácí v plném počtu.
     
    42:10
    Jay Bouwmeester dostal puk do rohu útočného pásma, jenže si nepotykal se spoluhráčem a nepřesnou přihrávkou odevzdal kotouč domácím hráčům.
     
    42:26
    Na druhé straně hrozil nebezpečnou tečí aktivní Jevgenij Malkin, ale připravený Jordan Binnington jeho pokus vykopl špičkou levého betonu.
     
    43:05
    Dominik Simon získal odražený puk ve středním pásmu, poslal přihrávku na modrou čáru, ale aktivní Brandon Tanev se nedostal do střelecké pozice.
     
    43:35
    Jared McCann objel branku St. Louis, projel celé útočné pásmo až na modrou čáru, kde se znovu otočil a nahodil puk na branku. Penguins kontrolují své vedení.
     
    44:10
    Letang zvládl bruslařský souboj s dotírajícím Nathanem Walkerem. Domácí obránce si s útočníkem soupeře pohrál jako kočka s myší.
     
    44:28
    Dominik Simon získal odražený puk ve středním pásmu a pomohl si zpětnou přihrávkou na Blandisiho. Penguins nechtějí soupeře pustit do útočného pásma.
     
    44:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh přidává třetí branku a podle všeho definitivně rozhoduje o svém triumfu! Do samostatného úniku se skvělým pohybem dostal ALEX GALCHENYUK a svou šanci zakončil střelou pod břevno! Asistence: Sam Lafferty.
    44:59 Alex GALCHENYUK - 3:0
     
    45:20
    St. Louis se usadilo v útočném pásmu a hosté si hledají prostor pro zakončení. Hokejisté domácího celku však pokračují v dobrém napadání.
     
    45:51
    Stefan Noesen se hnal za odraženým pukem na útočnou modrou čáru, ale zadáci St. Louis před ním odpálili kotouč daleko do bezpečí.
     
    46:12
    Zachary Sanford ustál tvrdý souboj s Dominikem Kahunem a vybojoval puk pro hostující mužstvo. Hráči Penguins pokračují v dobrém napadání.
     
    46:42
    Malkin se po pravém křídle řítil do útočného pásma, jenže důrazný obránce v bílém jej na modré čáře přišpendlil k mantinelu a obral Rusa o puk.
     
    47:10
    Dominik Simon zahodil svou třetí velkou šanci v dnešním duelu! Český útočník měl před sebou prázdnou branku, ale hostující brankář na poslední chvíli zasáhl puk lapačkou!
     
    47:27
    Ivan Barbašev si nabruslil na dlouhou přihrávku, prosmýkl se do útočného pásma, ale už neměl čas na zakončení zápěstím. Puk získali zadáci Penguins.
     
    48:03
    Zach Aston-Reese našel krásnou přihrávkou Johna Marina, který zakončoval k levé tyči, ale hostující brankář vytáhl další neskutečný zákrok betonem!
     
    48:19
    Pittsburgh se znovu dopustil vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se tak po delší době přesune před klec domácího mužstva.
     
    49:08
    Guentzel si nabruslil na Malkinovu zadovku, dral se do střelecké pozice, ale jeden z obránců skvěle zachytil jeho pohyb a nedovolil soupeři zakončit.
     
    49:32
    Další přesilovka pro Pittsburgh! Dvě minuty za krosček dostává Zachary Sanford.
     
    50:00
    St. Louis se na úvod oslabení zmocnilo odraženého kotouče a bez problémů jej vyhodilo přes všechny čáry k brance Penguins.
     
    50:25
    Alex Pietrangelo získal puk a prostor v obranném pásmu a bez problémů vyhodil kotouč k brance domácího celku. Pittsburgh už ale nikam nemusí spěchat.
     
    51:05
    Malkin vymyslel krásnou přihrávku na modrou čáru, ale Juuso Riikola měl velké problémy se zpracováním a kotouč mu nakonec uskočil do středního pásma.
     
    51:32
    Hosté v plném počtu.
     
    52:03
    Tanev sice protečoval prudkou přihrávku do útočného pásma, ale udělal to ještě před červenou čárou. Zakázané uvolnění, vhazuje se před Jarrym.
     
    52:25
    Tyler Bozak si nabruslil na modrou čáru, prosmýkl se do útočného pásma, ale bekhendovou přihrávkou před branku neoslovil nikoho v bílém dresu.
     
    53:05
    Jared McCann uklidnil hru Penguins na modré čáře. Domácí hokejista udělal krátký oblouk a rozehrál na levé křídlo. Duel už se pouze dohrává.
     
    53:28
    Ani hráči St. Louis už se nikam nežene. Zadní řady Blues dlouho otálely s rozehrávkou a nepřesnou přihrávkou nakonec hosté odevzdali puk Pittsburghu.
     
    54:02
    Ivan Barbašev projel po pravé straně do útočného pásma a poslal prudkou přihrávku před branku. Na jeho pobídku nikdo v bílém dresu nedosáhl.
     
    54:11
    Jordan Binnington je překvapivě na střídačce a hosté zkouší duel zdramatizovat v šesti bruslařích na ledě!
     
    54:19
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    55:05
    Carl Gunnarsson vybojoval puk v obranném pásmu a poslal jej obloučkem přes celé kluziště za branku Pittsburghu.
     
    55:28
    John Marino udržel pro Pittsburgh útočné pásmo, ale následnou rozehrávkou trefil prvního soupeře, od kterého se puk odrazil za modrou čáru.
     
    56:00
    Domácí se usadili v útočném pásmu, jenže tomu schází početnější střelba. Obranné kvarteto hráčů St. Louis stojí velmi dobře.
     
    56:19
    Hosté v plném počtu.
     
    57:10
    Jordan Binnington je na střídačce a hosté to znovu zkoušejí v šesti bruslařích!
     
    57:35
    Ryan O'Reilly se dral středem ledové plochy do útočného pásma, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl příliš netrpělivý a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:21
    Dominik Kahun se hnal za dlouhou přihrávkou do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu nemohl kotouč dostat do opuštěné klece.
     
    58:53
    Ještě jedno vyloučení pro hostující celek. Dunn dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    59:10
    John Marino nahodil puk před branku od modré čáry. Jeho pobídku ještě tečoval Malkin, ale kotouč se od jeho hole odrazil mimo tři tyče.
     
    59:27
    Další dobrou střeleckou pozici měl Dominik Simon, jenže českému útočníkovi dnes prostě není přáno. Jeho pokus prosvištěl kolem pravé tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Pittsburgh si vyšlápl na St. Louis a lídra Západní konference poráží 3:0. Ve třetí třetině už si domácí celek s přehledem kontroloval svůj náskok. Alex Galchenyuk navíc po úniku přidal třetí branku. Hosté zkoušeli odvolat Binningtona, ale jejich snahu poté přerušily zbytečné tresty. Penguins si své vedení nenechali protéct mezi prsty a mohou slavit vítězství.
     
    Střely na branku: 33 – 28
     
    Tři hvězdy utkání:
    1.Tristan Jarry (PIT) 28 zákroků, 0 gólů, 100%
    2. Stefan Noesen (PIT) 1+0
    3. Teddy Blueger (PIT) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 4 střely, čas na ledě 18:21
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 18 411 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:38:43)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 1. Blueger (M. Pettersson, B. Tanev), 40. Noesen (McCann, Kahun), 45. Galchenyuk (Lafferty)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang, J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Simon, Malkin, Guentzel – McCann, Galchenyuk, B. Tanev – Blueger, Kahun, Lafferty – Blandisi, Aston-Reese, Noesen.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Bouwmeester, Faulk, Dunn – Walker, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Thomas, Bozak, Barbašev – Brouwer, J. de La Rose, MacEachern.

    Rozhodčí: McCauley, Rank – Nagy, Alphonso

    Diváci: 18 411
    thejrc.org