Plzeň – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 0:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 9:1 (kon.)
Liberec – Třinec 5:0 (kon.) | Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 06.12.2019, 18:00Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Vítám vás u zápasu 25. kole Tipsport extraligy, ve kterém se proti sobě postaví účastníci posledního finále play-off – Bílí Tygři Liberec a HC Oceláři Třinec. Pojďme si nyní oba týmy krátce představit.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Souboj s Třincem bude pro šelmy posledním ze tří za sebou jdoucích na domácím ledě. Minulý týden Tygři nejprve přivítali poslední Pardubice. Znovu se ukázalo, jak těžké mohou takové zápasy být. Statečně vzdorující Východočechy srazila precizní teč Radana Lence, který v závěru vyrovnal na 2:2. Rozhodnout nakonec musely až nájezdy, v nichž přisoudil Liberci bod navíc kapitán Petr Jelínek.
    O dva dny později přijela brněnská Kometa. Ta dokázala hned dvakrát smazat těsný liberecký náskok. Když se však ve třetí části s trochou potřebného štěstíčka prosadil Jaroslav Vlach, hosté už odpověď nenašli. Tygři tedy navlékli na úctyhodnou vítěznou šňůru již devátý korálek. Před utkáním s Oceláři měli více než týdenní zápasovou pauzu, nyní už jsou ovšem připraveni vrátit se zpět do boje.
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinec už tradičně patří do okruhu spolufavoritů soutěže. A také letos dokazuje, že právem. Po trošku nepovedeném začátku se Slezané zvedli a i díky předehraným zápasům se usadili mezi elitní šesticí. V posledním utkání si s chutí zastříleli, když doma přehráli Pardubice jednoznačně 7:0.
    Druhé čisté konto v sezóně proti Dynamu vychytal Petr Kváča, který po Patriku Bartošákovi převzal roli jedničky. A nezhostil se ji vůbec špatně, aktuálně se může pochlubit velice slušnou úspěšností zásahů těsně pod 92,50 %. Ještě o něco lépe si v tomto ohledu vede liberecký Dominik Hrachovina, jehož procentuální úspěšnost ukazuje hodnotu 93,20. Nová posila v brankovišti klubu z města pod Ještědem stále ještě ani jednou neprohrála!
     
    Poslední vzájemný zápas pro Oceláře
    Oba týmy se zatím v tomto ročníku potkaly jen jednou, a to v 12. kole. Tygři měli v tu dobu na svém kontě šňůru dvou porážek, kterou se jim na třineckém ledě nepodařilo přetrhnout. Zápas se pro ně přitom nevyvíjel špatně, domácí ale díky dvěma slepeným gólům v prostřední dvacetiminutovce získali dvoubrankový náskok, který hosté dotahovali marně. Oceláři nakonec vyhráli 5:2. Liberečtí si pak ještě připsali dvě porážky, od té doby už však neprohráli. Jak to dopadne dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, Kolmann, T. Hanousek – Birner (A), L. Hudáček, Ordoš – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Šír, A. Musil, J. Vlach – D. Špaček.

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Malík) – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, Zahradníček – Hrehorčák, P. Vrána, M. Stránský – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Novotný, Martynek.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Frodl, Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Mladý gólman je dnes znovu připraven v roli dvojky.
     
    Oba týmy už jsou po rozbruslení, zápas začne za necelých deset minut. Domácí do něj vstoupí v tradičních bílých dresech, hosté obléknou červené trikoty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní buly vyhráli Tygři, Ronald Knot nahodil kotouč do útočného pásma, tam u něj ale byli jako první Oceláři.
     
    00:56
    Vladimír Dravecký vjel do útočného pásma a zpoza kruhů zkusil překvapit Dominika Hrachovinu, ten byl však pozorný a kotouč vyrazil.
     
    01:30
    Hostům se nepovedla rozehrávka, píská se zakázané uvolnění.
     
    02:10
    A další zakázané uvolnění Třineckých, hra je teď hodně rozkouskovaná.
     
    02:52
    Matěj Stránský vypálil z levé strany, Dominik Hrachovina ale střelu viděl a zkušeně ji ukryl do své lapačky.
     
    03:25
    Zakázaným uvolněním se teď naopak provinili domácí.
     
    04:00
    Kotouč se nachází ve středním pásmu, kde o něj bojuje několik hráčů. Na začátku se zatím bojuje o každý centimetr ledu.
     
    04:21
    A další zakázané uvolnění domácích, hra je hodně rozkouskovaná.
     
    04:40
    První větší šance zápasu! Dominik Hrachovina vyrazil kotouč jen na hůl Petra Vrány, ten ale před poloprázdnou brankou promáchl!
     
    04:56
    Adam Musil u mantinelu tvrdě srazil Ondřeje Kovařčíka, za což si vysloužil trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Třinečtí si zahrají čtyřminutovou přesilovku.
     
    05:45
    Po zákroku Dominika Hrachoviny se před brankou vytvořila další mela. Vypadá to, že nás ještě čeká hodně vyhecované utkání.
     
    06:32
    Oceláři si dlouho přihrávali kotouč v útočném pásmu, ke střele se ale neodhodlali. Jaroslav Vlach nakonec jednu z nahrávek přečetl a vyvezl kotouč z obranné třetiny.
     
    07:30
    Tygři teď hrají v oslabení skvěle, drží kotouč na svých hokejkách a šetří tak cenné vteřiny.
     
    08:11
    Rostislav Martynek dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, Hrachovina ale proti jeho střele předvedl skvělý zákrok.
     
    08:40
    Obrovská šance Libereckých v oslabení! Třineckým se nepovedla rozehrávka, čehož využil Radan Lenc, který stal před poloodkrytou brankou, trefil však pouze tyčku!
     
    08:56
    Domácí v plném počtu. Ocelářům se tahle čtyřminutová početní výhoda nepovedla.
     
    09:40
    Tygrům se nepovedl přechod přes modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    10:26
    Kotouč se nachází ve středním pásmu, k vidění je hodně nepřesností na obou stranách.
     
    11:16
    První třinecká formace si vypracovala dobrý tlak, žádnou větší šanci z něj však nevytěžila. Tygři vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    12:00
    Jan Ordoš se vřítil do útočné třetiny, prokličkoval se až na vrcholek pravého kruhu, odkud vyslal jedovatou ránu, která jen těsně minula pravou tyč Kváčovy branky!
     
    12:58
    A další šance Tygrů. Rostislav Marosz vjel do útočného pásma, přenechal kotouč Lukáši Krenželokovi, jenž z pravé strany z první vypálil. Petr Kváča ukryl kotouč ve své náruči, píská se zakázané uvolnění.
     
    14:37
    K vidění je opět hodně nepřesností na obou stranách, hra se přelévá ze strany na stranu. Ani jednomu z týmů se nedaří vytvořit si stálý tlak.
     
    15:01
    Po další strkanici v rohu kluziště bude rozhodčí vylučovat. Na trestnou lavici putují Ladislav Šmíd (LIB) a Patrik Hrehorčák (TRI). Oba tam stráví čtyři minuty za hrubost. Bude se pokračovat v pěti na každé straně.
     
    15:41
    Další šance aktivního Jana Ordoše! Michal Birner ho z levé strany našel před brankou, Petr Kváča však střelu mladého útočníka dokázal vyrazit!
     
    16:30
    Tomáš Marcinko vystihl rozehrávku Bílých Tygrů a zpoza pravého kruhu vypálil, jenže přestřelil. Dopředu tak míří opět Tygři.
     
    18:00
    Další tvrdý zákrok, hráči si zatím opravdu nedarují ani centimetr ledu. Petr Kolmann si teď počkal na Matěje Stránského a čistým hitem ho poslal k zemi.
     
    18:40
    I na konci první třetiny je hra vyrovnaná, žádný z týmů nemá nijak navrch.
     
    19:20
    Petr Jelínek od modré čáry nahodil kotouč na branku, střelu ještě zkusil tečovat Lukáš Krenželok, to se mu ale nepovedlo a Petr Kváča tak se zákrokem neměl žádné větší problémy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, ve které jsme neviděli žádnou branku. Šance přitom byly, oba gólmani ale zatím předvádějí skvělé výkony. Utkání je zatím hodně vyhecované, už dokonce padl jeden trest do konce zápasu, který obdržel Adam Musil. Uvidíme, jak se bude zápas dál vyvíjet, vše je zatím otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Ladislav Šmíd hned po buly poslal kotouč do útočného pásma, tam o něj ale Tygři přišli a dopředu míří Oceláři.
     
    20:44
    Martin Gernát vypálil od modré čáry, kotouč ale těsně minul branku Dominika Hrachoviny.
     
    21:30
    Ocelářům se nepovedl přechod přes modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    22:11
    Petr Kolmann vjel do útočné třetiny a přenechal kotouč Janu Šírovi, jenž vyslal nebezpečnou ránu, Kváča byl ale pozorný a kotouč ukryl ve své náruči.
     
    22:57
    Po střele Ronalda Knota od modré čáry se k dorážce dostal Libor Hudáček , před nímž už stála odkrytá branka, Oceláři ale s vypětím všech sil kotouč před brankovou čárou zastavili!
     
    23:58
    Martin Adamský vystihl rozehrávku Tygrů a z levé strany nebezpečně vypálil, jenže Dominik Hrachovina jeho ránu ramenem zastavil.
     
    24:56
    Třinečtí si zahrají přesilovku. Lukáš Krenželok (LIB) nedovoleně zastavil Šimona Stránského a jde za to na dvě minuty pykat na trestnou lavici. Domácí fanoušci s tímto verdiktem nejsou vůbec spokojeni.
     
    25:15
    Domácí se v úvodu oslabení osvobozují.
     
    25:44
    Tomáš Kundrátek vypálil od modré čáry, Dominik Hrachovina si však i přes clonící hráče kotouč našel a ukryl ho v lapačce.
     
    26:30
    Přesilovka hostů je u konce. Na trestnou lavici míří Petr Vrána (TRI) za držení protihráče.
     
    26:45
    Ladislav Šmíd drží kotouč za svou brankou a čeká na začátek přesilovky svého týmu.
     
    26:56
    Domácí v plném počtu. Začíná jim zkrácená početní výhoda.
     
    27:35
    Libor Hudáček se z první tvrdě opřel do nahrávky Ladislava Šmída, jenže minul a hosté následně vyhazují.
     
    28:20
    Tygři se usadili v útočném pásmu, žádnou větší šance si však nevytvořili.
     
    28:30
    Hosté v plném počtu.
     
    29:36
    Daniel Špaček se vřítil do útočné třetiny a pokusil se natlačit až před Petra Kváču, Martin Gernát se s ním ale zkušeně vypořádal. Kotouč se nachází v lapačce třineckého gólmana, následuje komerční přestávka.
     
    29:41
    Jan Ordoš se hned po buly dostal až před Kváču, kotouč ještě přenechal Michalu Birnerovi, jehož střelu z mezikruží ale třinecký gólman lapil! Domácí by tyhle neproměněné šance v dalším průběhu zápasu ještě mrzet.
     
    30:30
    Tygři jsou teď lepším týmem, momentálně jsou opět nastěhováni v útočném pásmu, žádnou větší příležitost si však nevytvořili.
     
    31:10
    Po delší době si slibnou šanci vypracovali také hosté. Rostislav Martynek získal kotouč u pravého mantinelu, navedl si ho na střed a vyslal jedovatou ránu zpoza obránce, Dominik Hrachovina však předvedl skvělý zákrok a dostal kotouč pod svou kontrolu.
     
    32:01
    Roman Graborenko se vydal na výlet do útočného pásma, dostal se až za branku Kváčy, tam o kotouč však přišel.
     
    32:58
    Další velká šance Bílých Tygrů! Jaroslav Vlach dostal hezkou přihrávku na modrou čáru a mířil sám na Kváču, jenže ten jeho přízemní střelu chytil!
     
    33:44
    Na nahození Romana Graborenka si počíhal třinecký gólman, vhazovat se bude po jeho pravici. Hra teď trochu ztrácí tempo.
     
    34:40
    Lukáš Krenželok zavezl kotouč do útočné třetiny, dostal se do dobré pozice, hledal ale ještě Petra Jelínka, což se mu nepodařilo.
     
    35:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jdou do vedení! Nahození Hanouska od modré čáry před brankou za záda Kváčy tečoval sváteční střelec PETR KOLMANN, který si tak přispal první gól letošní sezóny. Asistence: Tomáš Hanousek, Marek Zachar.
    35:28 Petr KOLMANN - 1:0
     
    36:09
    Oceláři mohou vyrovnat v přesilovce. Na trestnou lavici usedl Libor Hudáček (LIB) za vysokou hůl.
     
    36:43
    Třinečtí si v úvodu početní výhody vypracovali dobrý tlak, žádnou větší šanci z něj však nevytěžili a domácí následně vyhazují.
     
    37:20
    A šelmy se opět osvobozují.
     
    37:59
    Hostům se nepovedla rozehrávka, píská se zakázané uvolnění. Tahle přesilovka se jim zatím vůbec nedaří.
     
    38:09
    Domácí v plném počtu.
     
    38:55
    Nahození Romana Graborenka od modré čáry ztečoval jeden z třineckých beků do ochranné sítě.
     
    39:40
    Slezané před koncem druhé třetiny zamkli Tygry v jejich obranném pásmu. Jejich tlak vyvrcholil šancí Matěje Stránského, jenž se zpoza branky přetlačil až před Hrachovinu, ten si však s jeho pokusem poradil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, Tygři po ní vedou nejtěsnějším možným rozdílem. Nutno říci, že se jedná o vedení zasloužené, domácí byli na ledě více vidět. Hodně šancí pochytal Petr Kváča, na teč Petra Kolmanna už ale nestačil. Uvidíme, jestli Oceláři v třetí třetině svou aktivitu zvýší. Výsledek ještě rozhodně můžou změnit ve svůj prospěch.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Hned po úvodním buly zavezli Oceláři kotouč do útočné třetiny, kde o něj ale rychle přišli a dopředu míří Tygři.
     
    41:15
    Tomáš Filippi vypálil zpoza levého kruhu, jeho tvrdou ránu však Kváča vyrazil!
     
    42:01
    Na druhé straně se ke střele dostal na modré čáře David Musil, Dominik Hrachovina ale jeho kotouč ukryl v lapačce.
     
    43:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři vedou o dvě branky! Ladislav Šmíd dlouho na modré čáře míchal s kotoučem, nakonec ho poslal na Kváču, který ho vyrazil pouze na hůl JANA ŠÍRA, jenž se z mezikruží nemýlil. Situace ještě musela být zkoumána u videa, nakonec byl však gól uznán. Asistence: Ladislav Šmíd.
    43:18 Jan ŠÍR - 2:0
     
    43:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to o tři branky! Po střele Hudáčka se k puku v prostoru mezi kruhy dostal Ordoš, který ještě krásně našel volného MICHALA BIRNERA, před nímž už byla jen prázdná branka. Asistence: Jan Ordoš, Libor Hudáček.
    43:48 Michal BIRNER - 3:0
     
    43:48
    Střídání v týmu HC Oceláři Třinec: ze hřiště odchází Petr Kváča, přichází Nick Malík.
     
    45:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    A další gól v rychlém sledu! Liberecký rychlík MAREK ZACHAR se rozjel ve středním pásmu, dostal se až před Nicka Malíka, kterého bekhendovou střelou mezi betony překonal. Asistence: Tomáš Hanousek.
    45:03 Marek ZACHAR - 4:0
     
    45:58
    Třinečtí jsou třemi inkasovanými góly evidentně zaskočeni, na ledě jsou teď více vidět.
     
    46:37
    Po ofsajdu domácích následuje komerční přestávka.
     
    47:20
    Rostislav Marosz se dostal do dobré pozice na vrcholku levého kruhu, místo střely ale ještě hledal Tomáše Filippiho, jehož následný pokus skončil jen v boční síti.
     
    47:51
    Na druhé straně ztečoval Ladislav Šmíd střelu Patrika Hrehorčáka do ochranné sítě.
     
    48:03
    Liberečtí můžou navýšit své vedení v přesilovce. Za podrážení putuje na trestnou lavici Martin Gernát (TRI).
     
    48:50
    Libor Hudáček nebezpečně vypálil zpoza levého kruhu, Nick Malík však proti jeho střele předvedl skvělý zákrok betonem.
     
    49:08
    Oceláři se osvobozují.
     
    50:03
    Hosté v plném počtu. Tygři si ke konci přesilovky vypracovali dobrý tlak, žádnou větší šanci z něj však nevytěžili.
     
    51:14
    Z Třineckých vyzařuje zklamání z dosavadního průběhu zápasu, Tygři jsou na ledě více vidět.
     
    52:00
    Rostislav Marosz vjel do útočného pásma, prokličkoval se až na vrcholek pravého kruhu, odkud prověřil Malíka. Ten ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    52:31
    Po dalším přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    53:18
    Třetí liberecká formace si v útočném pásmu vytvořila chvilkový tlak, nakonec ale o kotouč Lukáš Krenželok přišel a dopředu míří Oceláři.
     
    53:58
    Třinec se po delší době dostal do větší šance! Matěj Stránský se prokličkoval až před Hrachovinu, puk za něj ale nedotlačil!
     
    54:14
    Střelu Tomáše Kundrátka od modré čáry si liberecký gólman našel i přes clonícího hráče. Dominik Hrachovina dnes chytá skvěle.
     
    54:24
    Severočeši si zahrají další přesilovku. Na trestnou lavici usedl Vladimír Dravecký (TRI), jenž se provinil krosčekem.
     
    55:10
    Libor Hudáček už byl v dobré pozici na vrcholku pravého kruhu, ještě ale hezky našel Radana Lence, který byl sám před Malíkem, bekhendovým pokusem na něj však nevyzrál!
     
    Dnešní utkání sleduje 6 145 diváků.
     
    55:40
    Tygři jsou v tlaku, zatím ale nevystřelili.
     
    56:24
    Přesilovka domácích je u konce. Žádnou větší šanci si v ní šelmy nevytvořily, už je to však nemusí tolik mrzet.
     
    56:32
    Početní výhodu si před koncem zkusí i hosté. Na trestnou lavici míří domácí kapitán Petr Jelínek za podrážení.
     
    57:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arena je na nohou, Tygři vstřelili v oslabení pátou branku! Tomáš Filippi při přečíslení 2 na 1 krásně našel RADAN LENC, proti jehož střele se Nick Malík nedokázal přesunout. Asistence: Tomáš Filippi.
    57:26 Radan LENC - 5:0
     
    58:30
    Zápas už se jen dohrává, o vítězi je dávno rozhodnuto. Puk mají pod kontrolou Tygři.
     
    59:39
    Liberečtí dohrají tento zápas v početní výhodě. Na trestnou lavici usedl David Musil (TRI) za nesportovní chování.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, Bílí Tygři si proti Třinci připisují desátou výhru v řadě. Nutno říci, že si domácí výhru jednoznačně zasloužili, po většinu hrací doby byli na ledě více vidět. Před druhou třetinou to přitom bylo jen o jednu branky, v poslední části hry však Liberečtí nasázeli hned čtyři branky. Skvělý výkon předvedl také gólman Dominik Hrachovina, jenž si připsal první čisté konto v libereckém dresu!
     
    Nejlepší hráči utkání

    HC Oceláři Třinec – David Musil
    Bílí Tygři Liberec – Petr Kolmann
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji pěkný zbytek dne! (20:50:51)
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 36. Kolmann (T. Hanousek, M. Zachar), 44. Šír (Šmíd), 44. Birner (Ordoš, L. Hudáček), 46. M. Zachar (T. Hanousek), 58. Lenc (Filippi)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, Kolmann, T. Hanousek – Birner (A), L. Hudáček, Ordoš – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Šír, A. Musil, J. Vlach – D. Špaček.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (44. Malík) – Gernát, Kundrátek, M. Doudera, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, Zahradníček – Hrehorčák, P. Vrána, M. Stránský – Dravecký, Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (A), Novotný, Martynek.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Frodl, Komárek
    thejrc.org