Plzeň – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 0:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 9:1 (kon.)
Liberec – Třinec 5:0 (kon.) | Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pátek 06.12.2019, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Ještě velký závar před Vejmelkou, ale Němec do sítě puk nedotlačil. Tento duel skončí výsledke 4:2.
    59:35 Pavel JENYŠ - 4:2
     
    59:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno v závěru upravuje skóre gólem v oslabení. Mertlovi v útočném pásmu utekl puk, přes Moravčíka se přehnali Plekanec s Jenyšem a vlastně jeli ve dvou sami na Frodla. Plekanec přihrával a PAVEL JENYŠ zakončil jednoduše do poloprázdné branky nad beton přesouvajícího se plzeňského gólmana. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    59:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Lev – 2 min., faul kolenem).
     
    57:34
    Po Čerešňákově ráně ještě dorážel zblízka Vojtěch Němec, Vejmelka puk vytáhl nad horní tyčku!
     
    55:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2 min., podrážení).
     
    54:51
    Dnešní utkání sleduje 7113 diváků!
    50:31 Milan GULAŠ - 4:1
     
    50:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Matyáš Kantner nejprve zazmatkoval v rozehrávce a jeho chybu musel hasit při šanci Plekance pohotový Frodl, a z protiakce udeřili Západočeši! Právě Kantner ujel po levé straně, ale nešel do střely. Ještě nahrával dojíždějícímu MILANU GULAŠOVI, který prvním bodem v zápase posílá Plzeň do třígólového vedení. Asistence: Matyáš Kantner a Tomáš Mertl.
     
    49:10
    Západočeši vyrazili do přečíslení tří proti dvěma, který Kodýtek vyřešil přesným pasem na levou stranu, odkud pálil Luboš Rob. Od horní tyčky se puk odrazil do ochranné sítě, Kometu dnes potřetí zachránila branková konstrukce!
     
    47:28
    Západočeši opět zastavili akci hostů ještě ve středním pásmu, Dočekal se do útoku nedostal, a sami zahrozili! Tomáš Mertl dostal přihrávku na střelu z první, Karel Vejmelka je však znovu připraven!
     
    45:38
    Miroslav Indrák ve dvou zajímavých střeleckých pozicích! Nejprve si vybruslil na levý kruh a překvapivým zakončením trefil bližší tyč, poté z podobné pozice branku minul!
     
    39:25
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vojtěch Němec – 2 min., sekání).
    39:01 Tomáš MERTL - 3:1
     
    39:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši přesilovku využívají a odskakují na rozdíl dvou gólů! Gulaš s Robem si vyměnili role, po přihrávce plzeňského kapitána pálil z pravého kruhu Luboš Rob. Vejmelka puk vyrazil před sebe, v závaru se nejlépe zorientoval TOMÁŠ MERTL a doklepl puk za dezorientovaného brněnského gólmana! Mertl se prosadil po sedmi zápasech bez gólu. Asistence: Matyáš Kantner a Luboš Rob.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Petr Holík – 2 min., hákování).
     
    37:36
    Čerešňák udržel útočné pásmo, Kantner následně přihrával před branku najíždějícímu Tomáši Mertlovi, který nedokázal překonat Vejmelku zřejmě jen proto, jelikož byl zahákován Holíkem!
     
    36:27
    Bohumil Jank dobře četl hru a zachytil rozehrávku Brna na červené čáře, vyměnil si puk se Suchým a rázem byl sám před Vejmelkou, ten jeho zakončení mezi betony z levého kruhu dokázal vyrazit.
    33:27 Vojtěch NĚMEC - 2:1
     
    33:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Trvalo to pouze 23 sekund a Škodovka našla odpověď, bere si tedy vedení zpět! Zakončení Petra Straky zblízka dokázal Vejmelka vyrazit pouze před sebe a pohotovou dorážkou do poloprázdné branky se prezentoval VOJTĚCH NĚMEC. Asistence: Petr Straka.
    33:04 Vladimír SVAČINA - 1:1
     
    33:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hned po buly v útočném pásmu Brno střílí vyrovnávací gól! VLADIMÍR SVAČINA ZŮSTAL volný před brankou a propasíroval puk mezi beton a levou tyčku Frodlovy branky. Asistence: Martin Dočekal a Silvester Kusko.
     
    30:55
    Orsava zblízka bekhendem Frodla nepřekonal a dorážející Zaťovič z úhlu branku minul!
     
    30:32
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2 min., sekání), zbytečný útočný faul domácího hráče a Kometa dostává další šanci na srovnání.
     
    26:24
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., držení). Po komerční přestávce si hosté zahrají druhou přesilovku.
     
    22:33
    Přihrávka před branku na Orsavu neprošla a dopředu zamířil Matyáš Kantner, vymíchal obránce a natlačil se před Vejmelku, kličkoval, položil si brněnského gólmana, ale nakonec trefil pouze jeho položený beton!
    20:47 Jaroslav KRACÍK - 1:0
     
    20:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dobrý nástup do druhé části Západočeši korunují gólem! Nahození Janka od modré čáry tečoval JAROSLAV KRACÍK nejprve do boční sítě, poté se však puk záhadně, zřejmě od Vejmelky, odrazil za brankovou čáru. Asistence: Bohumil Jank a Vojtěch Budík.
     
    20:20
    Lukáš Pulpán nabral rychlost na levé straně, napřáhl k prudké střele, které rozezvonila horní tyčku Vejmelkovy branky!
     
    17:54
    Po mantinelu domácí nedokázali vyhodit a dostali se pod velký tlak, velkou šanci měl najíždějící Lev, jenže pokusem po ledě minul plzeňskou branku.
     
    16:54
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:46
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Luboš Horký – 2 min., podrážení).
     
    08:44
    Plzeň už potřetí v zápase pokazila rozehrávku. Využít toho mohl Petr Holík, který dostal přihrávku před poloprázdnou branku, jenže v tísni nezamířil přesně!
     
    07:38
    Vojtěch Budík si sjel na hranu levého kruhu, dostal přihrávku, napřáhl a vypálil, Karel Vejmelka dokázal puk vytěsnit mimo branku!
     
    05:43
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jack Glover – 2 min., zdržování hry / úprava výstroje).
     
    01:34
    Suchý se uvolnil na levém kruhu, ještě poslal puk do lepší pozice Jaroslavu Kracíkovi, jenže ten si kotouč zpracovával příliš dlouho a Vejmelka se stihl proti jeho střele přesunout!
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 21. Kracík (Jank, Budík), 34. V. Němec (Straka), 40. Mertl (Kantner, Rob), 51. Gulaš (Kantner, Mertl) – 34. Svačina (Dočekal, Kusko), 60. Jenyš (Plekanec)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Jank, Budík, Moravčík, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, Kracík, Indrák – Straka, V. Němec, Pour – Rob, Kodýtek, Malát.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Bartejs (C) – Zaťovič, P. Holík, Kucsera – Jenyš (A), Plekanec, L. Horký – Hruška, Lev, Orsava – Dočekal, Kusko, Svačina.

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Pešina – Malý, Pešek

    Diváci: 7113
    thejrc.org