Lille – Brest 1:0 (kon.) | Nîmes – Lyon 0:4 (kon.)
konec
Nîmes Olympique
0:4 (0:1)
Olympique Lyon
Pátek 06.12.2019, 20:45 • Stade des Costières, Nîmes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Olympique Lyon potvrdil papírové předpoklady a díky vyloučením ušetřil síly pro týdenní souboj s Lipskem, se loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (22:38:36)
     
    O osudu střetnutí se rozhodlo v prvním poločase, kdy domácí celek inkasoval dvě červené karty a favorit střetnutí poté už potvrzoval papírové předpoklady. Nejlepším hráčem na zeleném pažitu byl Memphis Depay, který z pokutového kopu odšpuntoval skóre zápasu. Lyon se díky třem bodům s dnešního střetnutí posunul na pátou příčku, naopak Nîmes kvůli debaklu spadlo na samotné dno tabulky Ligue 1.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Po průniku po pravé straně byl míč poslán před branku, kde si jej chtěl stáhnout patou Moussa Dembélé. Hostující útočník měl za sebou soupeře, který ho značně rozhodil, a tak získal míč.
     
    89
    Naopak Nîmes Olympique spadne na poslední příčku. Pojďme se ale věnovat zápasu, v němž bude Lyon rozehrávat další roh. Jenže centr z pravé strany skončil v brankářových rukavicích.
     
    88
    Je jasné, že Lyon se posune na páté místo tabulky. Ovšem hostující celek bude čekat, s čím přijdou celky těsně za ním.
     
    87
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Zinedine Ferhat, přichází Antoine Valério.
     
    87
    Zinedine Ferhat opět získal míč a byl sražen na trávník. Přetížená obrana Nîmes si na chvíli odpočina a navíc domácí budou ještě jednou střídat.
     
    85
    Stále sledujeme snažení favorita zápasu navýšit své vedení. Hráči v červených dresech už toho musejí mít doslova plné zuby.
     
    83
    Jeff Reine-Adélaïde poslal centr na zadní tyč, kde se nacházel Thiago Mendes. Hráč Lyonu na míč pořádně nedoskočil, a tak jeho hlavička mířila jen nad břevno.
     
    82
    Lamine Fomba se dopustil faulu na levé straně, a tak Lyon bude rozehrávat další standardní situaci. Hostující celek má v pokutovém území o dva hráče více.
     
    79
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Florian Miguel, přichází Luca Valls.
    79. Joachim ANDERSEN - 0:4
     
    79
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tohle už je další demolice domácího mužstva! Střelou zpoza šestnáctky se prezentoval JOACHIM ANDERSEN, jehož rána zamířila křížem do levého spodního rohu branky. Paul Bernardoni se po střele natahoval, jenomže míč prolétl pod jeho rukama.
     
    77
    Jdeme do koncovky zápasu, který už je dávno rozhodnutý. Lyon je opět na balonu a bude chtít přidat další hřebíček do rakve Nîmes Olympique.
     
    75
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    74
    Houssem Aouar se znovu nacházel na levé straně pokutového území, odkud mířil do vzdálenější šibenice. Ovšem zakončení zamířilo jen těsně nad břevno.
     
    73
    O čtvrtý zásah se z pravé strany šestnáctky postaral Kenny Tete, jenže celá situace byla přezkoumána a gól neplatí. Memphis Depay se totiž na začátku celé akce nacházel v ofsajdu.
     
    72
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Lucas Buadés, přichází Théo Sainte-Luce.

    Michal Luxa

    Branky: 16. Depay (pen.), 64. Depay (Tete), 71. Aouar (Depay), 79. J. Andersen (Tousart)

    Karty:   38. Paquiez (NOQ) – 17. Caqueret (LYO), 50. B. Traoré (LYO)   40. Paquiez (NOQ)   5. Valls (NOQ)


    Držení míče: 21 % : 79 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:15.
    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon, P. Martinez, Miguel (79. Valls) – Ferhat (87. Valério), Fomba, Valls, Philippoteaux – Buadés (72. Sainte-Luce), Ripart.
    Náhradníci: Dias – Denkey, Ben Amar, Duljević, Sainte-Luce, Valério, Valls.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, J. Andersen, Denayer, Rafael (46. Bard) – Mendes, Caqueret (68. Tousart) – B. Traoré, Depay (75. Reine-Adélaïde), Aouar – M. Dembélé.
    Náhradníci: Racioppi – Marcelo, Jean Lucas, Reine-Adélaïde, Terrier, Tousart, Bard.

    Rozhodčí: Thual – Haquette, Lombard
    bahis siteleri