Litomyšl – Vsetín 1:8 (kon.) | Havlíčkův Brod – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 8:1 (kon.)
Chrudim – Žďár n/S 2:5 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Pátek 06.12.2019, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • DHL Extraliga juniorů • Skupina A
Partner:
     
    Na rozhodnutí zápasu jsme čekali až do poslední minuty prodloužení. V něm nakonec Havlíčkovu Brodu zajistil druhý bod nezastavitelný Richard Cachnín, který určitě vítězství se svými spoluhráči v Sobíňově náležitě oslaví a na páteční večer si tak zabalí o to lepší náladu.

    Kotlina se mezitím vyprázdnila, což je i pro mě signál, abych se s vámi rozloučil. Děkuji vám za pozornost a užijte si páteční večer i vy. (20:16:53)
     
    Konec zápasu.
     
    64:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Druhý bod nakonec vyválčili domácí. Puk se dostal na pravé křídlo k RICHARDU CACHNÍNOVI, ten využil volného prostoru před sebou, sjel si před brankoviště a zblízka prostřelil hostujícího brankáře, čímž dovršil hattrick. Na led bohužel nepřistála ani jedna čepice, o kterou v promrzlé Kotlině nikdo nechce přijít. Asistence: Matěj Škareda, Jaroslav Musil.
     
    63:50
    Teď se usadili v útočném pásmu domácí. Radim Pejchal vystřelil z okraje pravého kruhu, úspěšný zákrok předvedl také brankář ústeckého Slovanu.
     
    63:13
    Adam Janoušek vyhrál bruslařský souboj na levém křídle s obráncem Havlíčkova Brodu a dostal se ke střele, ze strany ale betony Štěpána Váchy nepropálil.
     
    62:23
    Richard Cachnín utahal hostující obranu a natlačil se před brankoviště. Po něm ještě mohl dorážet Alex Endl, ten ale zblízka nedokázal zvednout kotouč nad ležícího brankáře.
     
    61:36
    Roman Brandner zvolil o poznání jednodušší řešení. Po přejetí modré čáry prostě vypálil zápěstím, Štěpán Vácha zastavil puk lapačkou.
     
    60:57
    Na druhé straně se před brankoviště protlačil Richard Cachnín, zblízka si ale na Petra Kmocha nepřišel. Pak se mu kotouč zamotal pod bruslemi.
     
    60:26
    Matěj Harkabus se dostal za bránu, pak se obtočil kolem bránícího hráče a chytře nahrnul puk do brankoviště. Štěpán Vácha byl ale pozorný.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo. I když po první vyrovnání Richarda Cachnína strhl vedení zpátky na stranu Severočechů svým druhým gólem Vít Šindelář, podruhé se prosadil také Richard Cachnín. Za okamžik budeme pokračovat pětiminutovým prodloužením tří proti třem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Do útoku přešli hosté. První pokus zastavil Richard Cachnín, když přečetl ústeckou rozehrávku, Slovan ale dostal šanci na reparát. Štěpán Vácha se měl co ohánět, aby pokryl ránu Jakuba Tota.
     
    58:39
    Domácí získali puk ve středním pásmu a přešli do přečíslení tří na dva. Přihrávku na levou stranu obdržel Lukáš Pokorný, Petr Kmoch ovšem jeho střelu příklepem zneškodnil.
     
    56:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    V Kotlině je znovu vyrovnáno. Domácí pronikli do útočného pásma po pravém křídle a RICHARD CACHNÍN vyslal prudkou střelu zápěstím z kruhu. Puk zazvonil o vzdálenější tyč a pak se odrazil do sítě. Asistence: Matěj Trupl, Michal Kerber.
     
    55:38
    Jaroslav Šešina vystřelil z levé strany, Štěpán Vácha vyrazil puk zpátky k soupeři. Šešina tak pokračoval s pukem na holi, objel bránu a hledal spoluhráče před bránou, puk ale zastavila obrana Havlíčkova Brodu.
     
    54:38
    Richard Cachnín po přihrávce Radima Pejchala střílel na vzdálenější tyč. Petr Kmoch jeho pokus vyrazil betony, k dorážce se ovšem ještě dostal Jaroslav Musil. Ten ale zblízka kotouč do odkryté části klece neusměrnil.
     
    53:42
    Matěj Harkabus vyslal další střelu na bránu. Přes bránícího hráče mířil k levé tyči domácí brány, Štěpán Vácha prudkou střelu jen lízl lapačkou a tím ji srazil do rohu kluziště.
     
    53:19
    Matěj Krejčí s Dominikem Sapíkem si vyměňovali přihrávky za vlastní bránou, nakonec jim rozehrávka nevyšla. Puk doputoval na zakázané uvolnění, vhazovat se bude po levici Štěpána Váchy.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 9. Pokorný (Cachnín, Pejchal), 45. Cachnín, 57. Cachnín (Trupl, Kerber), 65. Cachnín (Škareda, Musil) – 24. Janoušek (Harkabus, Stuchlý), 40. Šindelář, 46. Šindelář (Brandner, Šešina)


    BK Havlíčkův Brod: Vácha (Nedvěd) – Kratochvíl, Krejčí, Endl, Sapík, Kerber, Trupl, Škareda (C) – Cachnín (A), Musil, Pokorný, Machovský, Pártl, Juřica, Pejchal, Havel
    HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch – Stuchlý (A), Jarábek, Šešina, Polata, Štěpán – Harkabus (C), Hampl, Matloch, Šindelář, Brandner, Kušej, Janoušek (A), Tot, Čermák

    Rozhodčí: Jan Bernat – Tomáš Krejčí, Erik Berger
    ocianews.com