Aston Villa – Leicester 1:4 (kon.) | Newcastle – Southampton 2:1 (kon.) | Norwich – Sheffield Utd. 1:2 (kon.)
Brighton – Wolverhampton 2:2 (kon.)
konec
Newcastle United
2:1 (0:0)
Southampton FC
Neděle 08.12.2019, 15:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:58:13)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:17.
     
    Je konec! Newcastle nakonec dokonal obrat a poráží Southampton 2:1! Hosté totiž od úvodního hvizdu hráli častěji s míčem na kopačkách a vypracovali si dvě velké šance. V obou z nich se objevil Redmond, jenže jeho dobré střely dokázal fantasticky zlikvidovat Martin Dúbravka. Branky začaly padat až po změně stran. Southampton se dostal do vedení zásluhou Dannyho Ingse! Domácí Newcastle však dokázal vyrovnat dvacet minut před koncem, kdy se prosadil Jonjo Shelvey! Straky navíc pokračovaly v aktivitě a tři minuty před koncem rozhodl o výhře domácím Federico Fernández!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dúbravka si došel pro další nepovedenou rozehrávku hostujícího celku a schoval míč do svých rukavic. Slovenský brankář následně rozehrál na pravé křídlo.
     
    90+3
    Shane Long se dral za dlouhou přihrávkou do pokutového území, jenže důrazný obránce Fabian Schär jej tělem odstavil a nedal mu prostor pro zakončení.
     
    90+2
    Ryan Bertrand prošel po levé straně na polovinu soupeře, jenže jeho kličku skvěle přečetl Javier Manquillo, který špičkou kopačky odehrál míč do autu.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    89
    Domácí fotbalisté opět hrají s míčem na kopačkách a kontrolují své vedení. Pro Southampton to je další velká rána v závěrečných minutách utkání.
     
    88
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Che Adams.
    87. Federico FERNÁNDEZ - 2:1
     
    87
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Domácí celek se krátce před koncem zápasu dočkal branky a otáčí vývoj dnešního utkání! FEDERICO FERNÁNDEZ se po zákroku hostujícího brankáře dostal k odraženému míči a dorážkou uklidil míč do sítě!
     
    87
    Newcastle se v posledních minutách tlačí do útoku a snaží se urvat důležité tři body na svou stranu. Straky vybojovaly rohový kop.
     
    86
    Bertrand rozkmital své rychlé nohy po pravé straně, jenže si nedal pozor na dlouhé předkopnutí míče a už nedohnal míč na hrací ploše.
     
    85
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Miguel Almirón, přichází Sean Longstaff.
     
    84
    Javier Manquillo si udělal místo na pravé straně a Danny Ings jej taktickým zákrokem poslal k zemi. Hostující útočník se sice diví, ale skutečně porušil pravidla.
     
    83
    Boufal chtěl překvapit obranu Newcastlu dlouhou přihrávkou z autového vhazování. Jeho pobídku získal Long, ale nenašel nikoho v červeném dresu.
     
    82
    Redmond rozkmital své rychlé nohy po pravém křídle a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku však domácí zadáci prodloužili jen na roh.
     
    81
    Danny Ings si naskočil na nebezpečný centr z pravé strany a snažil se zakončit hlavou. Hostující střelec nezasáhl balón úplně nejlépe a prodloužil jej mimo zadní tyč.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 68. Shelvey (Carroll), 87. F. Fernández – 52. Ings (J. Stephens)

    Karty:   48. Shelvey (NEW) – 44. Ward-Prowse (SOT), 62. P.-E. Höjbjerg (SOT), 67. Soares (SOT)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:17.
    Newcastle United: Dúbravka – Manquillo, F. Fernández, Clark (46. Schär), P. Dummett, Willems – Almirón (85. S. Longstaff), Hayden, Shelvey, Saint-Maximin – Joelinton (59. Carroll).
    Náhradníci: Darlow – Carroll, Atsu, Schär, Gayle, Krafth, S. Longstaff.

    Southampton FC: A. McCarthy – Soares, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Djenepo (73. Boufal), Ward-Prowse, P.-E. Höjbjerg, Redmond – S. Long, Ings (88. Adams).
    Náhradníci: Gunn – Vestergaard, Romeu, Jošida, Boufal, Obafemi, Adams.

    Rozhodčí: Coote – Lennard, Kirkup
    thejrc.org