Everton – Chelsea 3:1 (kon.) | Bournemouth – Liverpool 0:3 (kon.) | Tottenham – Burnley 5:0 (kon.)
Watford – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Manchester City – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
5:0 (3:0)
Burnley FC
Sobota 07.12.2019, 16:00 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Tottenhamu, který svého soupeře porazil poměrem 5:0. Druhý poločas nám přinesl vyrovnanou podívanou, při které se domácí hráči snažili neudělat žádnou fatální chybu. To se nestalo, naopak Tottenham dokázal vstřelit další dvě branky, nakonec je konečným výsledkem stav 5:0. Burnley tak z tohoto zápasu nebere ani jeden bod. (17:51:58)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Avšak to vypadá, že se domácím povede udržet čisté konto. Tottenham se totiž nachází daleko od branky soupeře, na jakoukoliv změnu skóre to nevypadá.
     
    90+1
    Hosté se na delší časový úsek usídlili na polovině soupeře, jenomže k ničemu nebezpečnému to zatím nevede. Tottenham je v tomto okamžiku hodně pasivní.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě můžeme počítat s nastaveným časem. Podaří se Burnley vstřelit čestnou branku?
     
    88
    Sessegnon je po svém příchodu na hrací plochu zatím celkem neviditelný, nicméně v tomto okamžiku se mu dokonale povedlo eliminovat hostujícího Hendricka.
     
    87
    Z velké vzdálenosti se pokoušel zahrozit Rodríguez, který v tomto duelu vypálil snad popáté. Tento pokus skončil v hledišti, o ohrožení branky se tak nejednalo.
     
    86
    Vydra se pokoušel seběhnout pro kolmici, která směřovala k hranici pokutového území. Stejně tak se z branky vydal také Gazzaniga, který zodpovědně zakročil.
     
    85
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Troy Parrott.
     
    84
    Už to vypadalo, že se Lennon na levém křídle dostane k centru, avšak nahrávka na jeho osobu byla přeci jenom o něco delší. Gazzaniga tak bude moci vykopávat.
     
    82
    Dnešní utkání sleduje 58401 diváků.
     
    81
    Lennon se vymanil ze sevření, načež po jeho nahrávce operoval s míčem Lowton. Ten se ještě snažil najít Corka, který v souboji s protihráčem přišel o balón.
     
    80
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Serge Aurier, přichází Oliver Skipp.
     
    79
    Pieters se celkem neohroženě podíval na druhou stranu, kde do kombinace zapojil také Lennona. Právě druhý jmenovaný hráč odcentroval na kopačku Sáncheze.
     
    78
    A ta nebyla vůbec špatná. Son si totiž zkušeně počkal na náběh Alliho, který to zkoušel z jedničky. Technické zakončení nakonec doputoval do rukavic brankáře.
     
    77
    Práci měl také domácí brankář Gazzaniga, kterému se povedlo vyboxovat centrovaný míč do bezpečnější vzdálenosti od branky. Spurs ihned zkouší založit protiakci.
     
    76
    I po páté brance se domácí hráči drží u míče. Vertonghen s ním dokráčel k hranici vlastního pokutového území, odkud úspěšně přenášel hru na kolegu Auriera.

    David Suchý

    Branky: 4. Kane (Son Hung-min), 9. Lucas Moura (Alli), 32. Son Hung-min (Vertonghen), 54. Kane (Alli), 74. Moussa Sissoko (Kane)

    Karty:   72. Dier (TOT) – 22. Lowton (BLY)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:8.
    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier (80. Skipp), D. Sánchez, Alderweireld, Vertonghen – Dier, Moussa Sissoko – Son Hung-min, Alli (85. Parrott), Lucas Moura (75. R. Sessegnon) – Kane (C).
    Náhradníci: Whiteman – Eriksen, Lo Celso, Parrott, Rose, R. Sessegnon, Skipp.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Pieters – Brady (71. Lennon), Hendrick, Cork, McNeil – Jay Rodriguez, Wood (65. Vydra).
    Náhradníci: Hart – Drinkwater, Vydra, Lennon, B. Gibson, Driscoll-Glennon, Goodridge.

    Rozhodčí: Friend – Holmes, Scholes

    Diváci: 58401
    thejrc.org