Pardubice – Sparta 4:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Mountfield HK
Sobota 07.12.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • turnaj O Pohár DHL • 25. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré mrazivé poledne z jihlavského zimního stadionu! Po dlouhé době se vám hlásím z mládežnického hokeje, tentokrát vám zprostředkuji utkání, které by mělo být dle předpokladů jasnou záležitostí Mountfieldu HK. Ten potvrzuje svoji dlouhodobou práci s mládeží a po 22 kolech náhražky juniorské extraligy je společně s Energií a Plzní osamocen na prvních třech místech turnaje se 47 body.

    HC Dukla Jihlava ale nebude chtít dát svoji kůži lacino. Sice na jejím kontě převažuje jasně větší počet porážek, díky tomu, že ale není soutěž sestupová, mohou být jihlavští junioři trošku „v klidu“. Na předposlední Slavii ztrácí už jediný bod, sobotní soupeř Jihlavy zvládl nasbírat za stejný počet zápasů 3,5krát větší počet bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Dvořák (C), Smolko, Rašín, Grauer, Trávník (A), Křišta – Fiala, Čermák, Kardoš – Doležal, Krajíček, Pětník – Barák (A), Zadražil, Piskač
    trenér: Štěpán Moravec

    Mountfield HK: Tichý (Sajdl) – Pěnčík (A), Naar, Váchal (C), M. Pinkas, Voňka, Drbal – Síla, L. Pinkas, Lukačka – Lang, Moravec, Tecl – Budina, Šedivý, Ďuriš
    trenér: David Kočí

    Rozhodčí: Vrba – Polák, Kleprlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Začátek zápasu je opožděn, hlavní sudí hned přerušil hru a odesílá na střídačku dva hráče Dukly z neznámého důvodu.
     
    00:01
    Nakonec se domácí zkonsolidovali a navíc vyhráli úvodní buly. První nahození na hostující branku však v klidu zpracoval Tichý.
     
    00:33
    Síla si obhodil hráče na pravém kruhu a přenechal kotouč pro Pinkase, který zblízka ale puk přes Chaloupka nedostal.
     
    01:05
    Pětník natlačil Váchala na mantinel, čímž donutil hostujícího kapitána ztratit kotouč. Hradec jej pak sice získal zpět, ale poslal puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    01:32
    Kardoš po vyhraném buly okamžitě střílel z mezikruží, střela ale neměla velkou razanci a Tichý bez problémů vytasil beton do cesty.
     
    02:15
    Drbal na modré promáchl, čímž dostal své spoluhráče ven z pásma. Mountfield ale střídá a nepotřebuje se okamžitě natlačit zpátky do útočného pásma.
     
    02:53
    Trávník vystřelil od modré, zatímco u hostující střídačky si masérské služby na zemi poskytovali Krajíček s Pěnčíkem. Trávníkovu střelu ale vyrazil Tichý jenom před sebe a byla z toho zajímavá tlačenice před brankou, hradecká obrana však odolala.
     
    04:12
    Pokus Síly skončil v ochranné síti nad Chaloupkovou brankou a teč jednoho z jihlavských hráčů rozhodla o tom, že se bude vhazovat před domácí brankou.
     
    04:35
    Nepříjemné nahození vzduchem Tichý raději přikryl do lapačky a nechává tak prostřídat oba týmy.
     
    04:44
    Ďuriš byl na levém křídle tvrdě sražen Dvořákem na zem, přesto však hra pokračuje dále bez nějakého zásahu rozhodčího. Právě díky tomuto hitu se dostala Dukla do rychlého brejku, špatná střela Čermáka ale nadějnou akci ukončila.
     
    05:40
    První formace Dukly hlásí návrat po peripetiích s výstrojí a hned se ukázala povedenou akcí. Nejprve si nabruslil za obranu Fiala, leč jeho pokus nebyl příliš umístěný. Z pokračující situace to zkusil Dvořák, stáhl si puk z osy na levý kruh, hostující gólman ale zasáhl lapačkou.
     
    06:28
    Barák dokázal ještě v pádu posunout na Zadražila, který se snažil celou akci šperkovat nahrávkou přes kruhy na spoluhráče, Drbal ale vystoupil a kotouč převzal na svoji hůl.
     
    07:34
    Dvořák se zbavil napadajícího Lukačky a přesunul těžiště hry před branku Jihlavy. Hradec působí lehce zakřiknutě a aktivita Dukly mu činí značné potíže.
     
    08:31
    Trávník zpoza branky přehrával situaci před branku, ale jeho přihrávka byla nepřesná. Do brejku se tak řítil po levé straně Ďuriš, stíhal ho Smolko a dokázal hostujícího útočníka zastavit.
     
    08:51
    Jenže to bylo nedovoleně. Valentýn Smolko (JIH) míří na trestnou za držení a Hradec má první přesilovou hru.
     
    09:47
    První momenty útočné snahy Mountfieldu v nerovném počtu ale domácí přečkali, dvakrát vyhodili kotouč a Hradec se musí snažit opět od začátku.
     
    10:29
    Pomalu se blížíme do závěru přesilové hry, od modré pálil Váchal a lehce sevřel bránící čtyřku Jihlavy, jenže nikdo z jeho spoluhráčů na to nedokázal zareagovat.
     
    11:13
    Domácí jsou v plném počtu a první oslabení tak přečkali.
     
    11:41
    Šedivý ztratil kotouč na modré a zastavil tím slibnou akci Hradce. Dukla signalizace ofsajdu využila a vrhla se do útoku, ani tam ale nepochodila.
     
    12:39
    Nahození Tecla těsně minulo čárového sudího, který musel uskočit před kotoučem. Nakonec se mu to povedlo a Mountfield mohl rozjet další útočnou snahu, jenže ho zradilo zakládání akce.
     
    13:31
    Chaloupek startoval proti Lukačkovi za kotoučem a stihl jej odpálit, jenže jej trefil jenom do mantinelu, odkud se odrazil puk zpět pro Lukáše Pinkase. Ten v rychlosti nahrával křížem na Lukačku, jeho střelu ale likviduje pozorný Chaloupek!
     
    14:25
    Kardoš chtěl posunout puk středem kluziště, vracející se Matěj Pinkas ale srazil letící puk pod sebe, aby mohl vyslat spoluhráče do brejku. Hradečtí se ale sami „zahrabali“ na polovině.
     
    15:46
    Tecl dostal přihrávku před branku, bleskově se otočil a střílel, jenže už měl Křištu na zádech, který mu znemožnil lepší zakončení celé situace.
     
    16:34
    Fiala u mantinelu postrčil puk na Krajíčka, který zkusil přebruslit Váchala a natlačit se před branku, což mu nevyšlo. Tichý ale raději přidržel kotouč, aby přerušil hru.
     
    17:09
    Reflexivní zákrok rukou nyní předvedl hostující gólman proti skryté střele Pětníka z levého kruhu. Jihlava nebyla vůbec daleko od vedoucího gólu!
     
    17:55
    Střílené nahození z ostrého úhlu raději Chaloupek shodil z hrudi do své lapačky a nechává prostor na prostřídání pro oba týmy.
     
    18:41
    Hradec posledními minutami hraje častěji v útočném pásmu a nebezpečně tam kombinuje, veškeré pokusy ale jihlavská obrana obětavě zastavuje.
     
    19:28
    Už jsme v poslední minutě třetiny, Jihlava vytlačila svého soupeře do středního pásma a vypadá to, že gólového zásahu se v této třetině nedočkáme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    A je tomu tak. První třetina nám sice nabídla bruslivý a důrazný hokej, ani jeden tým si ale nevytvořil konstantnější převahu či šance, stav je tedy stále bezbrankový. Blíže ke gólu měl Hradec, který se několikrát dostal do zajímavé situace u jihlavské brány, jenže vždy jej zradila nepřesná koncovka nebo zákrok Ondřeje Chaloupka v domácí brance.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly pro sebe nakonec urvala Dukla a hned se pustila do útočení. Fiala se otáčel okolo obránce na levém kruhu, jeho střela ale byla hned záhy zablokovaná.
     
    20:54
    Síla startoval na levém křídle a hledal najíždějícího Langa, avšak přihrávka byla dost nepřesná.
     
    21:27
    Moravec na pravém křídle přebruslil Rašína a nahrával před branku úplně volnému Teclovi, ten ale dostal přihrávku na bekhend, a proto ji nemohl prakticky zpracovat!
     
    21:58
    Tecl hrál chvíli bez hole a zahrál si na fotbalistu, puk stihl posunout za branku, ale to bylo tak jediné, co bez hokejky dokázal.
     
    22:34
    Lang byl tvrdě dohrán na mantinel a v bolestech odjíždí na střídačku, kde o něj pečují spoluhráči.
     
    23:08
    Kardoš startoval na pravém křídle rychlý brejk Jihlavy, který ale přihrávkou stejnojmenného hráče zase rychle skončil. Hradec je o poznání živelnější ve druhé třetině.
     
    24:00
    Síla to vzal na sebe a nabruslil si po levém křídle na vrcholek kruhu, odkud tvrdě vystřelil, Chaloupek měl ale prostor bližší tyče utěsněný bez potíží.
     
    24:40
    Pětník si přetáhl kličku zprava až mezi kruhy a vypálil přetahem na pravou tyč, kotouč lízl šibenici jenom o pár centimetrů!
     
    25:24
    Daniel Šedivý startoval po křídle a zakládal útok, který mohl dopadnout gólem! Ďuriš s Budinou totiž vymysleli přečíslení jihlavské obrany a Budina dostával puk před prázdnou branku, ale promáchl!
     
    25:58
    Adam Dvořák (JIH) se stává druhým vyloučeným hráčem Jihlavy, tentokrát dostává dvě minuty za sekání.
     
    26:26
    Piskač vyvezl kotouč a z modré čáry nahodil, jenže jeho rychlejší spoluhráč se mezitím dopustil ofsajdu. Proto se přesunuje hra do středního pásma, před jihlavskou střídačku.
     
    27:10
    Váchal poslal od modré nepříjemnou střelu, kterou Chaloupek viděl až v poslední chvíli přes blokující hráče. Nakonec dokázal zasáhnout a přerušit hru.
     
    27:31
    Pětník v poklidu vyvezl kotouč do útočného pásma, zde našetřil nějaký ten čas pro své spoluhráče a odjel střídat. Ani v této přesilovce Hradec pravděpodobně nezahrozí.
     
    28:23
    Adam Dvořák (JIH) spáchal recidivu, krátce po svém návratu na led dostává další dvě trestné minuty, opět za sekání.
     
    28:43
    Hradec sehrává přesilovku v pohybu, ale kombinace nevede stále ke gólovému zásahu.
     
    29:13
    Váchal na modré udržel ještě odražený kotouč, následně si najel na levý kruh a z první po přihrávce Tecla střílel. Chaloupek ale betonem vyrazil puk a jihlavská obrana dokázala vyhodit.
     
    29:53
    Patrik Čermák (JIH) obdržel za zbytečný faul v útočném pásmu dvě minuty za podrážení. Hradec má 30 sekund 5 na 3!
     
    30:13
    Tvrdá střela Naara od modré je sražena na zadní plexisklo a už je pomalu jasné, že dvojnásobnou výhodu Hradec určitě nevyužije.
     
    30:51
    Nyní už pokračuje klasická výhoda 5 na 4 pro Mountfield, který šťaví Duklu v pásmu a naprosto přebral iniciativu ve hře.
     
    31:21
    Jenže postavení Naara v brankovišti celý nápor hradeckého útoku zrušilo a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    31:54
    Dukla hraje zpět v pěti lidech a nejtěžší momenty ve druhé třetině tedy překonala bez inkasovaného gólu.
     
    32:17
    Zakázané uvolnění Dukly přestěhuje hru zpátky před Chaloupka, který má v této třetině skutečně velké množství práce. Zatímco Tichý by si na druhé straně mohl vzít ke čtení třeba Vojnu a mír, v četbě by se dostal zřejmě daleko.
     
    32:51
    Patrik Čermák (JIH) a Martin Pěnčík (MHK) se do sebe po pískání značící přerušení hry pustili za hostující brankou do sebe a oba dostávají dvě minuty za hrubost. Bude se hrát 4 na 4.
     
    33:27
    Jihlava bude mít 1:24 4 na 3! Jakub Váchal (MHK) nedovoleně bránil v pohybu Smolkovi, za což dostává dvě minuty.
     
    34:14
    Síla sám proti třem obráncům dokázal vykouzlit zakončení z ostrého úhlu, které ale Chaloupek jenom kontroloval, nebylo potřeba ani pořádného zakončení.
     
    35:00
    Dukla je již v plném počtu a hraje krátkou přesilovku 5 na 4.
     
    35:38
    Hosté už v plném počtu ujeli do brejku 3 na 1, jenže si nepřesně na modré nahráli, čímž celou akci hned pohřbili.
     
    36:14
    Pěnčík od modré nahodil na branku, kde si puk zpracovávali hned dva hráči Hradce, jenže ani jeden nedokázal dotlačit kotouč do branky, ba ani vystřelit.
     
    37:16
    Zakázané uvolnění Jihlavy uklidňuje rozbouřenou a emotivní pasáž hry. Hradec posílá na led čerstvé síly a hra se stěhuje před Chaloupka.
     
    37:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se dvě a půl minuty před koncem druhé třetiny dostává do zaslouženého vedení! Domácí obrana zapomněla na KRYŠTOFA LANGA, který se prosmýkl až před branku, klepl si o přihrávku zpoza branky od Moravce a následně prostřelil Chaloupka mezi betony – 0:1! Asistence: Petr Moravec.
     
    38:14
    Hradec sice dosáhl druhého gólu, když Tecl dotlačil kotouč do branky přes Chaloupkovy betony, zásah ale není uznán kvůli postavení Tecla v brankovišti. Stále tak tedy zůstává stav 0:1!
     
    39:12
    Jihlava vyhodila skoro na icing, jenže hradecký Naar hrál vysokou holí, respektive si puk takto zpracoval. Díky tomu se vhazuje před brankou Tichého.
     
    39:35
    Matěj Pinkas váhal se střelou až do poslední chvíle, nakonec sice poslal puk na branku, ale rozduněl jenom zadní plexisklo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla o poznání lepší hokejovou kvalitu. Hradec do ní vstoupil ve velkém stylu a měl herní převahu, kterou později korunoval gólem v 38. minutě, když se zblízka prosadil Kryštof Lang. Jenom o necelou minutu později přidal druhý hradecký gól Marek Tecl, jeho radost ale trvala jenom pár sekund, neboť nebyl zásah uznán.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetina začíná a Dukla se ihned vrhla do útočného pásma. Její útočnou snahu ale ruší Tecl, který vyvážel kotouč až za branku domácích.
     
    40:44
    Fiala nedosáhl na dlouhou nahrávku, proto je pískáno zakázané uvolnění pro domácí barvy.
     
    41:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava srovnává stav zápasu velice brzy ve třetí třetině! Hosté se nedokázali vůbec dostat z útočného pásma, Rašín od modré nastřelil kotouč na Tichého, který vyrazil pouze před sebe. Bohužel pro hradecké barvy také přímo na MARTINA ZADRAŽILA, který pohotově doklepl do branky – 1:1! Asistence: Patrik Rašín, Jindřich Kardoš.
     
    42:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Remízový stav však v Jihlavě vydržel jenom minutu. Mountfield se po inkasovaném gólu vrhl do útočení, Lukačka vybojoval zdánlivě ztracený kotouč na pravém kruhu, okamžitě nahrál mezi kruhy na DALIBORA ĎURIŠE, který prostřelil Chaloupka – 1:2! Asistence: Marco Lukačka.
     
    43:21
    Dan Fiala (JIH) je šestým vyloučeným hráčem Dukly. Klasifikace menšího trestu zní nedovolené bránění.
     
    44:15
    Hradec přesilovou hru, respektive její první část, nesehrál nijak závratně a Jihlava dokázala vyhodit kotouč až k Tichému.
     
    44:34
    Váchal si vybruslil na modrou a vystřelil, Chaloupek jeho pokus skryl v lapačce.
     
    45:00
    Čermák vyvážel v oslabení a zkusil na Váchala dlouhou kličku, která mu částečně vyšla, celý svůj výpad střelec včerejšího hattricku zakončil střelou, která ale nesedla tak, jak by si asi Čermák přál.
     
    45:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Havlíčkobrodský odchovanec o něco více zase potopil akcie Dukly v tomto zápase! Hosté rychle zakombinovali v útočném pásmu, Vojtěch Síla z pravého kruhu křížem přesunul hru na MARKA TECLA, který z první překonal Chaloupka a přibližuje Hradec ke třem bodům – 1:3! Asistence: Vojtěch Síla.
     
    47:10
    Fiala se už tlačil zpoza branky do zakončení, Jakub Naar (MHK) mu ale sekl do hole a od hlavního rozhodčího je za toto odměněn dvěma minutami.
     
    47:36
    Mountfield však hraje oslabení zcela bez problémů a nepřipouští žádné harakiri před vlastní brankou.
     
    48:03
    Tvrdá střela od Smolka z pravého kruhu končí v lapačce Tichého. Hradci zbývá ještě skoro minuta v oslabení.
     
    49:13
    Střílená nahrávka krosem na Krajíčka nebyla vůbec přesná, Hradečtí tak vyváží kotouč a přesunují hru zpět k soupeřově brance.
     
    50:18
    Tichý zákrokem opět přerušuje hru, navíc si musí spravit masku, kterou vytěsnil střelu Čermáka z levého křídla. Hradec ale pomalu směřuje za třemi body, ač Dukla útočí a snaží se.
     
    51:14
    Lang z druhé vlny nechal kotouč na najíždějícího Drbala, střela hostujícího obránce ale končí na Chaloupkově betonu.
     
    51:38
    Jihlava podnikla rychlý kontr, jenže dalekonosná střela Dvořáka končí jenom v Tichého lapačce.
     
    52:14
    Vracející se Barák doslova zahodil Langa, který obral jednoho z domácích hráčů o puk a pomalu se posouval k domácí brance. Jenže Dukla nedokázala kotouč z obrany dostat ven a Hradec nadále kombinuje.
     
    53:12
    Tecl důrazně dorážel na Chaloupka, což se nelíbílo Čermákovi a vyvolal tím menší konflikt, Tecl se však nenechal rozhodit a v klidu odjel střídat.
     
    53:33
    Icing Hradce stěhuje hru zpátky před Tichého.
     
    54:09
    Přihrávku rukou rozpoznal hlavní sudí a musel nadvakrát přerušit hru, neboť poprvé jej slyšel na stadionu málokdo. Jakékoliv další emoce tak byly prakticky zbytečné.
     
    54:32
    Piskač dostal Moravce mimo střelecký úhel a sám domácí hráč pak vyjel do útoku, svojí tvrdou střelou od modré trefil břevno hradecké branky!
     
    55:13
    Hradec v posledních minutách prakticky nedrží vůbec kotouč, Jihlava musí ale hrát do útoku, avšak naráží na pevnou hradeckou obranu, která jí toho moc nedovoluje.
     
    56:25
    Daniel Šedivý tvrdě poslal na mantinel Kardoše a mstít se ho vydal Adam Dvořák, do přímého střetu se Šedivým ale nešel. Mezitím hlavní rozhodčí raději přerušil hru a Jihlava si bere oddechový čas.
     
    56:41
    Zakázané uvolnění Jihlavy demoluje plán hrát bez gólmana, alespoň pro tuto chvíli zápasu.
     
    57:07
    Síla získal v útočném pásmu nevyhozený kotouč domácí obrany a střílel z mezikruží, Chaloupek ale tento střelecký pokus podržel v lapačce.
     
    57:30
    Trávník zahrál kotouč na středovém kruhu a rychle jej vrací do útočného pásma. Jihlava se ale nemůže stále dostat ke hře v šesti.
     
    58:09
    Tichý doslova z lapačky hodil kotouč na svého spoluhráče, hlavní rozhodčí toto okamžitě píská a bude se vhazovat v útočném pásmu Dukly, která hraje bez gólmana.
     
    58:25
    Tadeáš Pinkas vyvážel puk do útočného pásma, ale nedokázal trefit opuštěnou klec.
     
    59:08
    Jsme již v poslední minutě třetiny, hra se přesunula za branku Hradce, kde hráči bojují o kotouč.
     
    59:35
    Ani na třetí pokus se nepovedlo Hradeckým dostat puk do prázdné branky! Mnohem zajímavější jsou však momenty na druhé straně, kde se strhla po přerušení hry hromadná potyčka a čekáme na tresty!
     
    59:44
    Sudí Vrba možná trochu nepochopitelně vyloučil jenom Jindřicha Kardoše (JIH) za sekání. Ale to už je jedno, neboť Hradec definitivně získává tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    Hradec Králové si po dnešním zápase veze z víkendu domů šest bodů, neboť na výhru s Kometou navázal i v tomto utkání a poráží Jihlavu 3:1. Jihlava ve třetí třetině sice bleskově srovnala stav zápasu, už po 95 sekundách se prosadil Martin Zadražil. Klíčové se ale ukázalo to, že stav 1:1 vydržel na HZS jenom minutu. Vedení Hradci zpět vrátil Dalibor Ďuriš a o tři minuty později definitivně rozhodl pro hradecké barvy Marek Tecl. (14:07:39)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 42. Zadražil (Rašín, Kardoš) – 38. Lang (Moravec), 43. Ďuriš (Lukačka), 46. Tecl (Síla)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Dvořák (C), Smolko, Rašín, Grauer, Trávník (A), Křišta – Fiala, Čermák, Kardoš – Doležal, Krajíček, Pětník – Barák (A), Zadražil, Piskač
    trenér: Štěpán Moravec

    Mountfield HK: Tichý (Sajdl) – Pěnčík (A), Naar, Váchal (C), M. Pinkas, Voňka, Drbal – Síla, T. Pinkas, Lukačka – Lang, Moravec, Tecl – Budina, Šedivý, Ďuriš
    trenér: David Kočí

    Rozhodčí: Vrba – Polák, Kleprlík
    bahis siteleri