Pardubice – Sparta 4:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Mountfield HK
Sobota 07.12.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • turnaj O Pohár DHL • 25. kolo
Partner:
     
    59:44
    Sudí Vrba možná trochu nepochopitelně vyloučil jenom Jindřicha Kardoše (JIH) za sekání. Ale to už je jedno, neboť Hradec definitivně získává tři body.
     
    59:35
    Ani na třetí pokus se nepovedlo Hradeckým dostat puk do prázdné branky! Mnohem zajímavější jsou však momenty na druhé straně, kde se strhla po přerušení hry hromadná potyčka a čekáme na tresty!
     
    54:32
    Piskač dostal Moravce mimo střelecký úhel a sám domácí hráč pak vyjel do útoku, svojí tvrdou střelou od modré trefil břevno hradecké branky!
     
    47:10
    Fiala se už tlačil zpoza branky do zakončení, Jakub Naar (MHK) mu ale sekl do hole a od hlavního rozhodčího je za toto odměněn dvěma minutami.
     
    45:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Havlíčkobrodský odchovanec o něco více zase potopil akcie Dukly v tomto zápase! Hosté rychle zakombinovali v útočném pásmu, Vojtěch Síla z pravého kruhu křížem přesunul hru na MARKA TECLA, který z první překonal Chaloupka a přibližuje Hradec ke třem bodům – 1:3! Asistence: Vojtěch Síla.
     
    43:21
    Dan Fiala (JIH) je šestým vyloučeným hráčem Dukly. Klasifikace menšího trestu zní nedovolené bránění.
     
    42:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Remízový stav však v Jihlavě vydržel jenom minutu. Mountfield se po inkasovaném gólu vrhl do útočení, Lukačka vybojoval zdánlivě ztracený kotouč na pravém kruhu, okamžitě nahrál mezi kruhy na DALIBORA ĎURIŠE, který prostřelil Chaloupka – 1:2! Asistence: Marco Lukačka.
     
    41:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava srovnává stav zápasu velice brzy ve třetí třetině! Hosté se nedokázali vůbec dostat z útočného pásma, Rašín od modré nastřelil kotouč na Tichého, který vyrazil pouze před sebe. Bohužel pro hradecké barvy také přímo na MARTINA ZADRAŽILA, který pohotově doklepl do branky – 1:1! Asistence: Patrik Rašín, Jindřich Kardoš.
     
    38:14
    Hradec sice dosáhl druhého gólu, když Tecl dotlačil kotouč do branky přes Chaloupkovy betony, zásah ale není uznán kvůli postavení Tecla v brankovišti. Stále tak tedy zůstává stav 0:1!
     
    37:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se dvě a půl minuty před koncem druhé třetiny dostává do zaslouženého vedení! Domácí obrana zapomněla na KRYŠTOFA LANGA, který se prosmýkl až před branku, klepl si o přihrávku zpoza branky od Moravce a následně prostřelil Chaloupka mezi betony – 0:1! Asistence: Petr Moravec.
     
    33:27
    Jihlava bude mít 1:24 4 na 3! Jakub Váchal (MHK) nedovoleně bránil v pohybu Smolkovi, za což dostává dvě minuty.
     
    32:51
    Patrik Čermák (JIH) a Martin Pěnčík (MHK) se do sebe po pískání značící přerušení hry pustili za hostující brankou do sebe a oba dostávají dvě minuty za hrubost. Bude se hrát 4 na 4.
     
    29:53
    Patrik Čermák (JIH) obdržel za zbytečný faul v útočném pásmu dvě minuty za podrážení. Hradec má 30 sekund 5 na 3!
     
    28:23
    Adam Dvořák (JIH) spáchal recidivu, krátce po svém návratu na led dostává další dvě trestné minuty, opět za sekání.
     
    25:58
    Adam Dvořák (JIH) se stává druhým vyloučeným hráčem Jihlavy, tentokrát dostává dvě minuty za sekání.
     
    25:24
    Daniel Šedivý startoval po křídle a zakládal útok, který mohl dopadnout gólem! Ďuriš s Budinou totiž vymysleli přečíslení jihlavské obrany a Budina dostával puk před prázdnou branku, ale promáchl!
     
    24:40
    Pětník si přetáhl kličku zprava až mezi kruhy a vypálil přetahem na pravou tyč, kotouč lízl šibenici jenom o pár centimetrů!
     
    21:27
    Moravec na pravém křídle přebruslil Rašína a nahrával před branku úplně volnému Teclovi, ten ale dostal přihrávku na bekhend, a proto ji nemohl prakticky zpracovat!
     
    17:09
    Reflexivní zákrok rukou nyní předvedl hostující gólman proti skryté střele Pětníka z levého kruhu. Jihlava nebyla vůbec daleko od vedoucího gólu!
     
    13:31
    Chaloupek startoval proti Lukačkovi za kotoučem a stihl jej odpálit, jenže jej trefil jenom do mantinelu, odkud se odrazil puk zpět pro Lukáše Pinkase. Ten v rychlosti nahrával křížem na Lukačku, jeho střelu ale likviduje pozorný Chaloupek!
     
    08:51
    Jenže to bylo nedovoleně. Valentýn Smolko (JIH) míří na trestnou za držení a Hradec má první přesilovou hru.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 42. Zadražil (Rašín, Kardoš) – 38. Lang (Moravec), 43. Ďuriš (Lukačka), 46. Tecl (Síla)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Dvořák (C), Smolko, Rašín, Grauer, Trávník (A), Křišta – Fiala, Čermák, Kardoš – Doležal, Krajíček, Pětník – Barák (A), Zadražil, Piskač
    trenér: Štěpán Moravec

    Mountfield HK: Tichý (Sajdl) – Pěnčík (A), Naar, Váchal (C), M. Pinkas, Voňka, Drbal – Síla, T. Pinkas, Lukačka – Lang, Moravec, Tecl – Budina, Šedivý, Ďuriš
    trenér: David Kočí

    Rozhodčí: Vrba – Polák, Kleprlík
    thejrc.org