Třinec – Plzeň 5:2 (kon.) | Litvínov – Kladno 4:1 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 3:6 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 0:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:2 (3:1 po s.n.)
Pardubice – Kometa Brno 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
Neděle 08.12.2019, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek vše. Příští týden je na programu reprezentační přestávka, další utkání tady v O2 areně bude na programu 18. prosince proti Plzni. To byla dnes poslední informace. Mějte se hezky, na počtenou! (18:33:31)
     
    Utkání je minulostí. Hosté zásluhou Petra Koloucha šli opět do vedení a na jejich trefu sparťané už nedokázali najít odpověď. Sparťané se tak dnes musejí spokojit s nulou, Olomouc si domů odváží tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Ještě tu máme poslední vyloučení na straně domácích. Milan Jurčina (SPA) dostal dvě minuty za hrubost. Utkání končí vítězstvím Olomouce.
     
    59:49
    Obránce Lukáš Rousek (SPA) musel faulovat a dostává dvě minuty za podrážení. Olomoučtí tak utkání dohrají v přesilové hře. Buly u Machovského.
     
    59:39
    Za pukem do obranného pásma spěchal Tomášek, ten měl ale k puku moc daleko a sparťané následně přicházejí o své útočné pásmo. Je rozhodnuto.
     
    59:22
    Po souboji u mantinelu zůstal puk pod bruslemi hráčů. Rozhodčí tak přerušují hru a vhazovat se bude po krátké pauze ve středním pásmu.
     
    58:39
    Kalina ještě vybojoval puk v obranném pásmu, ale sparťané už moc času na další útočení nemají. Sukeĺ navíc v pásmu soupeře nedobruslil kotouč.
     
    58:24
    Mohlo být hotovo! Petr Kolouch našlápl ve středním pásmu a mířil do odkryté branky. Svou střelou ale orazítkoval jen horní tyčku.
     
    57:59
    Kolouch v útočném pásmu nedopravil puk do opuštěné klece, jelikož se včas zorientoval obránce Piskáček. Sparťané najíždí do útočného pásma.
     
    57:38
    Brankář Machovský zůstává na střídačce, domácí hrají v šest!
     
    57:38
    Sparťanští trenéři si vzali oddechový čas na poradu a zkusí ještě naordinovat závěrečné pokyny svým svěřencům do útočného pásma.
     
    57:24
    Kalina neudržel kotouč ve útočném pásmu, ale hosté na další útok už neměli síly. Na druhé straně Dvořáček jen odevzdal kotouč soupeři.
     
    56:46
    Čas se sparťanům krátí opravdu mílovými kroky. Jeden z domácích udělal chybu na obranné modré čáře, ale hosté nedokázali toto zaváhání potrestat.
     
    55:59
    Smejkal nezpracoval prudkou přihrávku ve středním pásmu a domácí museli rázem zpátky do obranného pásma. Machovský musel zasahovat.
     
    54:59
    Machovský připravil puk za svojí brankou pro Kalinu, u kterého začala další útočná akce. Pech se rozhlédl na pravém kruhu, ale svou přihrávku nasměroval mimo.
     
    54:52
    Musil si vzal kotouč ve středním pásmu a zvedl hlavu, aby se podíval, komu přihrát. Jeho nahrávka byla ale nakonec nepřesná, jelikož se píská icing.
     
    54:19
    Vyloučený Vyrůbalík je zpátky na ledové ploše a domácí si tuto přesilovku za rámeček určitě nedají. Nyní navíc Růžička zlomil při snaze vystřelit hokejku.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 19. Košťálek (Kalina, Tomášek) – 8. Olesz (Ondrušek), 49. Kolouch (Ondrušek)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Polášek, Košťálek, Piskáček – Smejkal, Tomášek, Rousek – Michnáč, Pech, Forman – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Vitouch, V. Růžička, Dvořáček.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Škůrek – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Knotek, V. Tomeček – J. Káňa, Strapáč, Skladaný.

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Ganger, Klouček

    Diváci: 8 850
    ocianews.com