Lecce – Janov 2:2 (kon.) | Sassuolo – Cagliari 2:2 (kon.) | Spal – Brescia 0:1 (kon.)
Turín – Fiorentina 2:1 (kon.) | Sampdoria – Parma 0:1 (kon.) | Bologna – AC Milán 2:3 (kon.)
konec
UC Sampdoria
0:1 (0:1)
Parma Calcio 1913
Neděle 08.12.2019, 18:00 • Stadio Comunale Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Juraj Kucka rozhodl souboj mezi Sampdorií a Parmou, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:58:51)
     
    Za obrovského pískotu z tribun skončilo utkání, v němž zvítězila Parma. O jediný zásah se v prvním poločase postaral slovenský reprezentant Juraj Kucka. Ve druhé části hry byla Sampdoria jasně lepší, jenže zahazovala vyložené šance a také pokutový kop. Když už se domácí dočkali, jejich radost zmařil VAR, jenž odhalil ofsajd. Celek z Janova se tak dál trápí a bude muset v boji o záchranu výrazně zabrat.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Riccardo Gagliolo chtěl udržet míč u rohového praporku, ale seběhli se k němu dva soupeři. Sampdoria musí v závěrečných vteřinách rychle upalovat před branku soupeře.
     
    90+5
    Fanoušci Sampdorie dál hlasitě podporují svůj tým, kterému už moc času na vyrovnání nezbývá. Navíc se hraje na útočné polovině Parmy, kde budou hosté vhazovat.
     
    90+3
    Hra se přesunula znovu rychle před branku Parmy, kde se zády k bráně nacházel Manolo Gabbiadini. Jeho pokus z otočky poté mířil doprostřed, kde stál brankář Luigi Sepe.
     
    90+3
    Gervinho se rozeběhl směrem k brance soupeře, ale raději počkal na spoluhráče. Bývalý reprezentant Pobřeží Slonoviny pak zakončil zpoza vápna, ale pokus se mu ani trochu nevydařil.
     
    90+1
    K postranní čáře putoval čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát hned šest minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    V poslední minutě normální hrací doby mířil pas za hostující obranu. Ovšem krajní bek se výborně stáhl do středu pole, odkud balon odhlavičkoval.
     
    89
    Utkání se velmi rychle chýlí ke konci a Parma je stále v těsném vedení. Přihrávka na střed hrací plochy byla zachycená, a tak rychlý protiútok musel nedovoleně zastavit Morten Thorsby (Sampdoria).
     
    87
    Riccardo Gagliolo se hodně rozčiluje na pomezního rozhodčího, který nejspíše pustil situaci, kdy míč už byl mimo hrací plochu. Centr z pravé strany vyslal Mehdi Léris, ovšem mířil ho až moc blízko k brance.
     
    86
    Ve druhém poločase byla Sampdoria blízko vyrovnání, ale koncovka jí pořádně trápí. Domácí hráči jsou po poločasové pauze výrazně aktivnější.
     
    84
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Dejan Kulusevski, přichází Alberto Grassi.
    83. Omar Colley (SMD)
     
    83
    Na hranici šestnáctky přišlo zrychlení hry, po němž se za obranu dostal Omar Colley. Domácí hráč měl před sebou jen brankáře a mířil do levé části branky. Ovšem Luigi Sepe zmenšil úhel a zasáhl.
     
    82
    Už se znovu hraje a Parma mířila do otevřené obrany. Gervinho roztáhl hru do strany, ale následný pas před branku byl sražen. Navíc jako poslední se míče dotkl Dejan Kulusevski, a tak se bude jen kopat od brány.
     
    81
    Po nepovedeném centru si na zem v pokutovém území sedl Matteo Darmian, jenž zřejmě od útočníka inkasoval ránu do obličeje. Na zelený pažit tak byl vpuštěn lékařský tým Parmy.
     
    80
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Gianluca Caprari.
    77. Penalta

    Michal Luxa

    Branky: 21. Kucka (Hernani)

    Karty:   50. Vieira (SMD), 72. Gabbiadini (SMD), 89. Thorsby (SMD) – 35. Cornelius (PRM), 75. Dermaku (PRM)

    Neproměněná penalta: 77. Quagliarella (SMD), brankář Sepe zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:11.
    UC Sampdoria: Audero – Thorsby, A. Ferrari, Colley, Murru – Vieira (59. Linetty), Ekdal, Jankto (80. Caprari) – G. Ramírez (59. Léris) – Gabbiadini, Quagliarella.
    Náhradníci: Falcone, Seculin – Rigoni, Augello, Regini, Chabot, Léris, Caprari, Murillo, Linetty, Maroni.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo – Kucka (46. Brugman), Hernani, Barillà – Kulusevski (84. Grassi), Cornelius (68. Dermaku), Gervinho.
    Náhradníci: Colombi, Alastra – Grassi, Scozzarella, Brugman, Gi. Pezzella, Sprocati, Adorante, Laurini, Dermaku.

    Rozhodčí: Abisso – Di Iorio, Pagliardini
    thejrc.org