Vancouver – Buffalo 6:5 (po pr.) | Detroit – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Tampa – San Jose 7:1 (kon.)
Florida – Columbus 4:1 (kon.) | Boston – Colorado 1:4 (kon.) | Carolina – Minnesota 6:2 (kon.)
St. Louis – Toronto 2:5 (kon.) | Nashville – New Jersey 6:4 (kon.) | Dallas – NY Islanders 3:1 (kon.)
Calgary – Los Angeles 4:3 (kon.) | Winnipeg – Anaheim 3:2 (kon.) | Florida – San Jose 5:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
San Jose Sharks
Neděle 08.12.2019, 23:08 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Sergej Bobrovskij se stal hlavní hvězdou zápasu, se loučím a přeji vám dobrou noc nebo příjemné sledování dalších zápasů NHL. (01:36:25)
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:52
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Sergej Bobrovskij (FLA) 30 zákroků, 1 inkasovaný gól, 96,6% úspěšnost zákroků
    2. Aleksander Barkov (FLA) 1+1
    3. Jonathan Huberdeau (FLA) 0+2
     
    V poslední třetině se San Jose dočkalo i kratičké dvojnásobné početní výhody, kterou neproměnilo. Postupně se tlak Žraloků otupoval, což bylo naopak velmi důležité pro Floridu. Domácí mužstvo se tak raduje z vysokého vítězství. Sharks doplatili na promarněné šance a také na bránění předbrankového prostoru. Martin Jones s většinou inkasovaných gólů nemohl nic dělat, jelikož měl zakrytý výhled.

    Střely na branku: 33:31.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:10.
     
    Konec zápasu.
    58:31 Frank VATRANO - 5:1
     
    58:31
    Florida právě vstřelila branku!
    V útočném pásmu ztratil kotouč Tomáš Hertl. Puk pak po mantinelu doputoval k FRANKU VATRANOVI, jehož pokus z obranného pásma zamířil do tyče, od níž se odrazil do kasy. Asistence: MacKenzie Weegar a Aaron Ekblad.
     
    57:50
    Trochu překvapivě zamířil Martin Jones na střídačku, a tak je San Jose se šesti bruslaři ve hře. Ovšem zatím se nedokáže ani dostat do útočného pásma.
     
    57:18
    Znovu se Žraloci dočkali jen vyhození do středního pásma, kam se výborně vrátil Michael Matheson. Další útok Floridy byl přerušený, jenže Sharks vyhodili na další icing.
     
    56:19
    San Jose Sharks potřebuje hrát v útočném pásmu, ovšem nahození po mantinelu moc šancí nepřináší. Florida zatím závěr normální hrací doby kontroluje.
     
    54:59
    Přes osu hrací plochy do pravého kruhu vjel Vincent Trocheck, jehož zakončení bylo vysláno po ledě. Martin Jones se dobře přesouval a zakročil betonem.
     
    54:04
    Zpoza branky přihrával Tomáš Hertl, jenž viděl spoluhráče na hranici brankoviště. Kotouč cestou trefil hůl soupeře, a tak k zakončení nedošlo.
     
    53:12
    Na modrou čáru se musel vracet Brent Burns, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus byl obráncem sražený k mantinelu, San Jose ale zůstává v útočném pásmu.
     
    Střely na branku: 28:27.
     
    52:30
    Na osu hrací plochy si najel Patrick Marleau, jenž chtěl zamířit k pravé tyčce. jenomže pokus byl nepřesný. Následně tak zakončil z pravé strany, ovšem Sergej Bobrovskij puk vyrazil před sebe a poté si připsal ještě zákrok betonem.
     
    52:04
    Nepřesnou přihrávku zachytil za brankou Brent Burns, jenž okamžitě vyhodil přes všechny čáry. San Jose pak prostřídalo unavenou čtveřici
     
    51:35
    Od pravého mantinelu znovu střílel Keith Yandle, jehož pokus našel mezi kruhy spoluhráčovu hůl. Hostující brankář byl tentokrát dobře postaven a kotouč zastavil.
    50:19 Brett CONNOLLY - 4:1
     
    50:19
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí celek využívá další početní výhodu a dost možná definitivně rozhoduje o osudu zápasu! Z pravé strany nahodil puk na branku Mike Hoffman, jehož pokus vyrazil Martin Jones před sebe. Ke kotouči se tak dostal BRETT CONNOLLY, jenž neměl problém zasunout černou gumu za dezorientovaného gólmana. Asistence: Mike Hoffman a Keith Yandle.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Yandle (Huberdeau, Barkov), 9. Barkov (Dadonov, Huberdeau), 27. Matheson (Ekblad, Vatrano), 51. Connolly (Hoffman, Yandle), 59. Vatrano (Weegar, Ekblad) – 11. Labanc (E. Karlsson, E. Kane)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad, Weegar, Strålman, Yandle, Brown, Matheson – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Connolly, Trocheck, Hoffman – Acciari, Saarela, Vatrano – Sceviour, B. Boyle, Toninato.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns, Ferraro, E. Karlsson, Vlasic, Heed, Dillon – Goodrow, Couture, E. Kane – Marleau, Hertl, Meier – Labanc, J. Thornton, Sörensen – M. Karlsson, Gambrell, Gregor.

    Rozhodčí: Pollock, Rehman – Kovachik, Barton

    Diváci: 11 340
    ocianews.com