Chabarovsk – Kunlun 2:3 (kon.) | Magnitogorsk – Riga 5:1 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – Petrohrad 2:3 (0:1 po s.n.) | Jokerit – Spartak Moskva 3:2 (kon.) | Omsk – Barys 2:3 (kon.)
Viťaz – N.Novgorod 3:2 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Pondělí 09.12.2019, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:17:16)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 5 střel na branku. 14/23 vhazování vítězných, 4 hity, čas ledě – 21:27.

    Tomáš Hyka (CLJ) – 0+0, 3 střely na branku, čas na ledě – 11:04, odstoupil ve druhé třetině pro zranění.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5987 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 35 – 29
    Trestné minuty: 4 – 6
    Vhazování: 27 – 27
    Zblokované střely: 17 – 20
    Hity: 21 – 14
     
    Je konec! A Novosibirsk si z Čeljabinsku odveze počet dvou bodů za výhru v základní hrací době. Rozhodující branku vstřelil Jegor Milovzorov, jehož rána zápěstím se vešla na přední tyč. Čeljabinsk sice udával tempo třetí periody, ale snížení se dočkal až půl minuty před koncem zápasu. Nick Bailen dostal nabito na modrou a jeho krásná rána se zastavila až v síti. Na srovnání už ale čas nezbyl, a tak Traktor doma padl 1:2.
     
    Konec zápasu.
    59:25 Nick BAILEN - 1:2
     
    59:25
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Traktor přece jen dramatizuje dnešní utkání, i když je otázkou, jestli už není příliš pozdě. Jesse Virtanen dostal křižnou přihrávku. Hned z první nabil na modrou připravenému NICKU BAILENOVI, jehož bomba z první se zastavila až v síti. Harri Säteri toho přes Sedláka moc neviděl. Asistence: Jesse Virtanen a Alexej Kručinin.
     
    59:00
    Čeljabinsk je usazený v útočném pásmu, kde kombinuje. Novosibirsk se však dobře pohybuje a nepouští svého soupeře do gólového zakončení.
     
    58:37
    Domácí to zkoušejí bez gólmana!
     
    58:37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:18
    Nick Bailen dostává v této části hodně prostoru na ledě. Vyslal tedy další střelu od modré, ale ta vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    57:48
    Nyní se sice povedlo osobní souboj vyhrát, ale dlouho se u puku nezdrželi. Na druhé straně se hostující hráči dostali jen do ofsajdového postavení.
     
    57:12
    Přesto ještě domácí hokejisté pokračují vcelku sympatickým výkonem a jsou usazení v útočné třetině. Tam ale musí podstupovat souboje, které se jim nedaří.
     
    56:27
    Nikita Komarov se hnal za nahozeným puk za mantinel, ale tam byli obránci hostí přece jen dříve. Čeljabinsk si na domácím stadionu body dnes nepřipíše.
     
    55:58
    Jaroslav Kosov to chtěl zkusit alespoň od mantinelu, ale jeho pokus příliš šancí a úspěch neměl. Takto mu ránu zblokoval první hráč stojící před ním.
     
    55:39
    Lukáš Sedlák přiťuknul do rychlého protiútoku spoluhráči a najel si na střed hřiště. Tam dostal přihrávku zpět, ale Säteri stihl sklapnout betony včas.
     
    55:10
    Sibir znovu vyhodil na zakázané uvolnění, ale nemusí mu to vadit. Na ledě jsou čerstvé síly, jelikož před chvilkou proběhla poslední komerční přestávka.
     
    55:00
    Harri Säteri měl plné ruce i nohy práce, aby udržel puk před brankovou čárou! Vznikla totiž obrovská skrumáž v jeho brankovišti, ale domácí puk za jeho záda nedostali!

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 60. Bailen (Virtanen, Kručinin) – 23. A. Jakovlev (Puustinen, Ruohomaa), 47. Milovzorov (Ruohomaa)


    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (S. Galimov) – Virtanen, Bailen, Sergijenko, S. Těreščenko, Borodkin, Menšikov, Žiljakov – Sedlák, Hyka, Calof – Karlin, Avcin, Ščerbak – Fatějev, Kručinin, Malychin – Stěpanov, Koňkov, N. Komarov – Kosov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jokipakka, Loginov, K. Alexejev, Děmidov, Jermakov, Ilja Morozov, Jefremov, J. Chabarov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov, Sajustov, J. Peltola – Česalin, V. Komarov, Šaškov – Zyrjanov, Torčeňuk, A. Jakovlev.

    Rozhodčí: Kuljov, Ščeňjov – Goljak, Strelcov

    Diváci: 5987
    thejrc.org