Tisková konference fotbalové reprezentace (kon.)
konec
Tisková konference fotbalové reprezentace

Pondělí 09.12.2019, 11:10Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Česká reprezentace se v posledních dnech před startem evropského šampionátu utká v Itálii (4. června) a následně vyzve 7. června na domácí půdě v Praze Rakousko. Díky za pozornost a mějte se fajn. (11:28:43)
     
    Šilhavý o domácích týmech na EURO: Anglii už máme více méně zanalyzovanou. Musíme počkat, kdo postoupí z play-off. Jestli to budou Skotové, tak možná to pro nás bude překážka vzhledem k jejich domácí půdě, ale na druhou stranu jsou zde všechny týmy velmi vyrovnané a nemusí to být taková překážka.
     
    Malík: Co se týká našich březnových soupeřů, stále zatím není jasno. Nevíme, s kým se utkáme, paradoxně je tady to domlouvání těžší než před samotným Eurem. V březnovém termínu se každopádně můžete těšit na dva zápasy.
     
    Martin Malík o volbě kempu: Z hlediska náročnosti domlouvání soupeřů musím zmínit to, že tu na jaře hrála Brazílie a navíc jsme uhráli dobrý výsledek s Anglií. Zájem o nás tudíž jevilo více týmů. Kromě Itálie to byli třeba ještě Španělé. Měli jsme tentokrát lepší výchozí pozici tím, že o nás byl intenzivní zájem zvenčí. Soupeře nebylo proto tak těžké sehnat.
     
    Sionko: Osobní zkušenost s Oriamem nemám. Mě do Edinburghu zavedla vždy jen fotbalová nebo turistická povinnost. Je to takový univerzitní kampus. Je to přizpůsobeno modernímu životu mládeže. Jsem rád, že i naše reprezentace může těžit z moderního hotelu i moderních tréninkových ploch.
     
    Sionko: Logisticky je Skotsko velice náročné. Bohužel takový ale je formát Eura. V Dublinu, v Londýně i ve Skotsku jsme ale udělali takzvaný visit. UEFA nám ale dost pomohla, protože sama vytvořila katalog basecampů a nabízí v každém městě několik hotelů a tréninkových center.
     
    S
    Libor Sionko: Přemýšlíme o kempu v severní části Itálie tak, abychom to neměli od nás moc daleko.
     
    Malík o přípravě před Eurem: Jsou to zápasy, kde zatím nevíme sami, kde se odehrají. Bezprostředně po losu jsme byli příliš optimističtí, ale k finálnímu výběru zatím nedošlo. Jen doplním, budeme hrát s Rakouskem v Praze.
     
    Šilhavý: Musím Libora Sionka i další kluky pochválit. Podmínky jsou tady velmi dobré. Je to takové klidné místo a máme zde prakticky vše kolem nosu. Určitě sem ještě pojedeme, abychom zde mohli doupravit pár detailů. Jsem spokojený s výběrem místa.
     
    Sionko: Desátého června odlétáme do Skotska. Využijeme k tomu Basecamp u Edinburghu. To je necelá hodina od Glasgow. Skotský národní tým si možnost v Glasgowě zarezervoval v případě postupu na šampionát, takže jsme museli hledat jinde. Reprezentace bude bydlet v hotelu Courtyard Edinburgh West. Využívat budeme tréninkové středisko Oriam Scotland´s Sports Performance Centre. To bylo otevřeno v roce 2016, k dispozici je několik tréninkových ploch.
     
    Šilhavý: Jsem spokojený. Jsou to podobní soupeři těm, co máme na EURO. Věřím, že nás Itálie a Rakousko prověří.
     
    Česká reprezentace se 4. června 2020 utká v Itálii s domácím výběrem, 7. června pak vyzve v Česku Rakousko.
     
    Přípravný kemp:
    30. května v Praze
    31. května odlet do Itálie
    4. června – první přípravný zápas v Itálii s domácím týmem
    7. června přípravný zápas v Čechách s Rakouskem
    10. června odlet do Skotska
     
    Na tiskové konferenci bude představen program před Eurem i během turnaje.
     
    Aktéři tiskové konference už přišli do sálu.
     
    Tisková konference začne s desetiminutovým zpožděním.
     
    Na tiskové konferenci o dalších plánech fotbalové reprezentace před blížícím se evropským šampionátem 2020 budou přítomni Libor Sionko (manažer reprezentace), Martin Malík (předseda VV FAČR), Jaroslav Šilhavý (trenér reprezentace) a Petr Šedivý (mluvčí reprezentace).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Radek Barkman

    bahis siteleri