Tampa – NY Islanders 1:5 (kon.) | Washington – Columbus 2:5 (kon.) | Ottawa – Boston 5:2 (kon.)
Colorado – Calgary 4:5 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Boston Bruins
Úterý 10.12.2019, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:46:22)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaroslav Halák (BOS)
    do hry nezasáhl
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:18
    David Krejčí (BOS) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:30
    David Pastrňák (BOS) 0+2, 5 střel, čas na ledě 22:05.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anthony Duclair (OTT) 2+1
    2. Anders Nilsson (OTT) 38 zák., 2 góly, 95,0%
    3. Chris Tierney (OTT) 1+2.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 28 – 40 (14:8, 9.16, 5:16)
    Zablokované střely soupeře: 29 – 6
    Trestné minuty: 10 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/5
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 20 – 20.
     
    Senátoři přerušili sérii deseti porážek ve vzájemných zápasech s Bostonem a o chloupek zvýšili naději na senzační postup do play-off. Ze čtrnáctého místa ztrácí na osmé Buffalo stále hratelných sedm bodů a zároveň zvýšili svůj náskok na poslední Detroit už na deset bodů. Bruins naopak potřetí za sebou prohráli a nevyužili zaváhání Capitals, na které z druhého místa Východní konference stále ztrácí tři body.
     
    Je dobojováno! Ottawa navázala na velmi dobrou domácí formu a po takřka bezchybném a obětavém výkonu slaví už několikátý cenný skalp silného soupeře. Senátoři položili základ svého vítězství už ve druhé minutě gólem Anisimova. Po přestávce navíc přidali další rychlý gól na 3:1 a do samotného závěru víceméně nedali Bostonu větší naději na bodový zisk. Hostům nebyla platná výrazná převaha, Nilsson svůj brankářský protějšek jednoznačně přechytal a zaslouženě se dostal mezi tři nejlepší hráče zápasu.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Anthony DUCLAIR - 5:2
     
    59:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ještě jedna třešnička na domácí dort! Tierney zvítězil na buly proti Bergeronovi. Puku se zmocnil DeMelo a z rohu jej nahodil před ANTHONYHO DUCLAIRA, jenž vyhrál závod z časem a tři desetiny před koncem dopravil puk do prázdné branky. Asistence: Dylan DeMelo, Chris Tierney.
     
    59:51
    Fanoušci Ottawy už naplno slaví vítězství! Pastrňák převzal puk od Krejčího a z otočky jej poslal dovnitř brankoviště, kde si ho Nilsson uchmátl před dojíždějícím Bergeronem.
     
    59:26
    Krejčí znovu předal zodpovědnost Pastrňákovi, jenže Brad Marchand jeho křižnou přihrávku na pravé straně vůbec nezpracoval.
     
    59:08
    Domácí se zatáhli do obranné ulity u vlastní branky. Bergeronovu střelu nikdo pořádně nedorazil a Krug později trefil Nikitu Zajceva.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:38
    Krejčí pouze naznačil střelu a ještě přihrál Pastrňákovi, z jehož zakončení z nulového úhlu tentokrát žádná dorážka nevzešla.
     
    58:16
    Grzelcyk dobruslil vyhozený puk, načež se ozval hvizd signalizující zakázané uvolnění. Rask v přerušené hře znovu pustil do hry šestého bruslaře v bílém dresu.
    57:47 Jake DEBRUSK - 4:2
     
    57:47
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hned z následné akce je znovu sníženo na rozdíl dvou branek! Brad Marchand přenechal puk Pastrňákovi, po jehož ráně z levého kruhu neudržel Nilsson kotouč na své výstroji a důrazný JAKE DEBRUSK jej v závaru dorazil do sítě. Asistence: David Pastrňák, Brad Marchand.
    57:02 Jean-Gabriel PAGEAU - 4:1
     
    57:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Risk bez gólmana se hostům rychle vymstil! Hainsey s Naměstnikovem dostali puk z předbrankového prostoru a JEAN-GABRIEL PAGEAU měl snadnou cestu k šestnácté trefě v probíhající sezóny. Asistence: Vladislav Naměstnikov, Ron Hainsey.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Anisimov (DeMelo, Chabot), 16. Duclair (Tierney), 22. Tierney (Naměstnikov, Duclair), 58. Pageau (Naměstnikov, Hainsey), 60. Duclair (DeMelo, Tierney) – 18. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 58. DeBrusk (Pastrňák, Marchand)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (M. Högberg) – DeMelo, Chabot, N. Zajcev, Borowiecki (A), Goloubef, Hainsey (A) – Co. Brown, Pageau (A), B. Tkachuk – White, Anisimov, Ennis – Duclair, Tierney, Naměstnikov – Davidsson, L. Brown, N. Paul.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Heinen, Krejčí (A), DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Sutherland, O´Halloran – Sericolo, Baker

    Diváci: 13 894
    thejrc.org