Neapol – Genk 4:0 (kon.) | Salzburg – Liverpool 0:2 (kon.) | Dortmund – Slavia 2:1 (kon.)
Inter – Barcelona 1:2 (kon.) | Benfica – Zenit 3:0 (kon.) | Lyon – RB Lipsko 2:2 (kon.)
Chelsea – Lille 2:1 (kon.) | Ajax – Valencia 0:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
0:2 (0:0)
Liverpool FC
Úterý 10.12.2019, 18:55 • Red Bull Arena, Salzburg • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Liverpoolu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:0. Anglický celek měl ve druhém dějství výrazně navrch, navíc v krátkém časovém sledu dokázal vstřelit dvě branky. Salzburg se ve druhém poločasu směrem dopředu trápil, navíc se většinu času pouze bránil. Rakouský celek tak do vyřazovacích bojů nepostupuje, dvě postupové pozice totiž okupují Liverpool a Neapol. (20:46:08)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 2:11. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:4.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Salzburg se ještě na malý moment dostal na polovinu soupeře, což značí jednu z posledních šancí na snížení stavu. Liverpool ale skvěle napadá rozehrávku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Dominik Szoboszlai, přichází Majeed Ashimeru.
     
    89
    Mané si uvnitř pokutového území obhodil Onguéného, jenomže následnou ránu poslal vysoko nad branku. Dost možná se jednalo o ofsajdové postavení.
     
    88
    Domácí obrana se trochu rozestoupila, nicméně Milner nepředvedl nejpovedenější center na naběhnuvšího Maného, který ještě stihl míč před autovou lajnou.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Divock Origi.
     
    86
    Hra se v posledních momentech hodně často kouskuje, k vidění bylo další ofsajdové postavení. Tentokráte se za obranou soupeře zapomněl domácí Okugawa.
     
    85
    Po jednom ze soubojů se na zeleném pažitu ocitl Minamino, avšak sudí jasným gestem ruky naznačil, že se o faul nejednalo. Vzápětí byl v ofsajdu přichycen Salah.
     
    84
    Hwang se uvnitř pokutového území dostal k centru, který byl opětovně sražen do moci brankáře Alissona. Ten má ve druhém dějství podstatně méně práce.
     
    83
    Už máme před sebou něco málo kolem deseti minut. Liverpool pomalu a jistě kráčí za dalším vítězstvím, domácí hráči se přesto snaží s výsledkem něco udělat.
     
    82
    I tentokráte se jednalo o přízemní rozehrávku, po které se k zakončení dostal Salah, který trefil pouze protihráče. Následná Maného hlavička směřovala vedle.
     
    81
    Hodně nepovedeně zasahoval Onguéné, který špičkou kopačky poslal míč vedle domácí branky. Stankovic na balón neměl šanci dosáhnout, další rohový kop.
     
    80
    Reds si vyzkoušeli teprve druhý rohový kop, který si vzal na starost Alexander-Arnold. Jeho rozehrávka pro zemi nebyla nebezpečná, domácí včas zasáhli.
     
    79
    Salah dokázal ustát souboj s protihráče, následně si hrací předmět přehodil na levou nohu, avšak mířil pouze doprostřed. To bylo snadné sousto pro Stankovice.
     
    78
    Stankovic zvládl nápor napadajícího Maného, který se snažil napadat rozehrávku soupeře poblíž šestnáctky. Onguénému se přesto nepovedlo najít Kristensena.
     
    77
    Po delší době jsme sledovali rozehrávku rohového kopy. Szoboszlai se snažil svůj centr kroutit směrem od branky, avšak i přesto si míč našel náruč Alissona.

    David Suchý

    Branky: 57. Keïta (Mané), 58. M. Salah

    Karty:   51. Mané (LIV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 2:12. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:4.
    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Kristensen, Onguéné, Wöber, Ulmer (C) – Szoboszlai (89. Ashimeru), Junuzović (68. Daka), Mwepu – Minamino – Hwang Hi-čchan, Häland (75. Okugawa).
    Náhradníci: Miguel – Ashimeru, Daka, Ramalho, Vallci, Okugawa, Prevljak.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren (53. Joe Gomez), V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, J. Henderson (C), Keïta (87. Origi) – M. Salah, Firmino (75. Milner), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Jones, Milner, Origi, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra (všichni Nizozemsko)

    Diváci: 29 520
    thejrc.org