Luleå – Lausanne 5:2 (kon.) | Biel – Frölunda 3:5 (po pr.) | Zug – Mountfield HK 0:4 (kon.)
Mnichov – Djurgården 0:3 (kon.)
po prodl.
EHC Biel-Bienne
3:5 (0:2, 1:0, 2:2 - 0:1)
Frölunda HC
Úterý 10.12.2019, 19:45 • TISSOT Arena, Biel-Bienne, Švýcarsko • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Stadion se v Bielu postupně vyprazdňuje, což je signál i pro mne, abych se s vámi rozloučil. Dnešní zápas ukázal, že ani celkově vedení o dvě branky čtyři minuty před koncem nemusí stačit. Jak by řekl Jeremy Clarkson: A s touto bombou se pro dnešek loučíme!

    Mějte krásný zbytek týdne, ve zbytku sportovního úterý třeba sledujte fotbalovou Ligu mistrů a budu se někdy přiště u CHL těšit zase napočtenou! (22:27:54)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 592 diváků.
     
    Česká republika nebude zřejmě chvíli v Bielu oblíbená. Vyloučení Rathgeba za podrážení totiž rozhodlo celý zápas. Nutno ale říci, že to byl jasný faul a rozhodčí odpískal jenom to, co viděl.

    Do zápasu rozhodně lépe vstoupil švédský tým, který svého soupeře jasně přehrával. Také ze svého tlaku vytěžil dva góly, nejprve se ve 4. minutě prosadil nejlepší střelec týmu Ryan Lasch, povedený výkon Frölundy korunoval o 12 minut později Joel Lundquist, dvojče slavnějšího Henrika.

    Druhá třetina nám nabídla to nejnudnější z celého zápasu. Kdyby Biel nesnížil na 1:2 zásluhou Stefana Ulmera, prakticky nic by za zmínku nestálo. Ani jeden tým si nevytvořil pořádné šance, hlavní bylo to, že švýcarský tým srovnal celkově skóre z obou zápasu na 4:4.

    Zato v třetí to bylo vše plně vynahrazeno. První opatrnou desetiminutovku rozčísl v čase 52:08 gólové mlčení Marc-Antoine Pouliot. Tím posunul švýcarský celek do vedení o jednu branku, a když se o čtyři minuty později prosadil Peter Schneider, aréna byla v extázi, neboť věděla, že postup je pro Biel velice blízko. Jenže ani celkový polštář dvou branek EHC nestačil. Frölunda okamžitě přešla do stádia hry bez gólmana. Sice mohla hned záhy inkasovat, čímž by definitivně prohrála, ale štěstí při ní stálo a góly v časech 57:10 a 57:29 způsobily šok. Nejprve přiblížil hosty na dostřel Patrik Carlsson, hrdinou týmu se pak následně stal Nicklas Lasu. Švédové byli v posledních sekundách blízko senzaci ještě v základním čase, ale Hiller si proti nahození nakonec poradil a zápas šel do prodloužení.

    V něm rozhodlo vyloučení Yannicka Rathgeba z konce 64. minuty. Biel sice obětavě bránil, ale proti střele Patrika Carlssona v čase 65:53 už neměl nárok – 3:5 OT.,

    Frölunda v semifinále vyzve ve švédském derby Luleu, která si poradila celkem pohodlně s Lausanne. Do společnosti těchto dvou týmů se podívá i Hradec Králové, který svede bitvu o finále s Djurgardenem.
     
    Konec zápasu.
    65:53 CARLSSON - 3:5
     
    65:53
    Frölunda právě vstřelila branku!
    V Bielu je hotovo a dobojováno! Šest sekund před koncem přesilové hry rozhoduje PATRIK CARLSSON povedenou a skrytou střelou přes bránící obránce. Na vrcholku postavení v přesilové hře si vyměnil puk dvakrát s Rakhshanim, využil toho, že Hiller nemohl vůbec nic vidět a prostřelil jej přes otevřený prostor bližší tyče – 3:5! Asistence: Rhett Rakhshani.
     
    65:17
    Hiller opět raději zastavil hru, neboť puk skončil u levé tyče jeho branky. Frölunda si bere oddechový čas.
     
    64:51
    Domácí navíc vyhazují a dočkali se potlesku od zaplněné haly. Ale mají za sebou teprve polovinu.
     
    64:19
    Hosté tlačí soupeře v pásmu a po Lundquistově střele přišly dvě dorážky, Hiller obě vytěsnil a stále drží Švýcary ve hře!
     
    63:59
    Nejkritičtější moment pro Biel přichází právě nyní! Yannich Rathgeb (BIE) podrazil jednoho ze soupeřů v obranném pásmu a míří na trestnou lavici. Frölunda má dvě minuty 4 na 3!
     
    63:34
    Oba týmy se spíše v poslední minutě soustředily na málo chyb a prostřídání útočných trojek. Biel držel kotouč za brankou, Frölunda však neútočila.
     
    62:44
    Mattsson kryje střelu Mosera z levého kruhu a opět přerušuje hru.
     
    61:44
    Rajala vytáhl hru do útočného pásma a trojice Bielu zcela vyšachovala tu indiánskou ze hry, nedokázala však díky překombinované situaci trefit ani branku!
     
    61:32
    Nahození na hostující branku od Ulmera zachytil Mattsson do lapačky a přerušil tím hru.
     
    61:11
    Brunner zkusil zmást obránce Frölundy a i přes nevýhodnou pozici vystřelil, jeho pokus byl ale zblokován a šlo se na druhou stranu. Tam najíždějící Rakhshani ale zboural branku a bude trvat, než se postaví zpět do výchozí pozice.
     
    60:50
    Lasch se projížděl u domácí branky, následně nahrál za sebe na Lundquista, který ale střelu usměrnil jenom do Hillera. Ten si tak připisuje zákrok a přerušuje hru.
     
    60:15
    Pro připomenutí, prodloužení se hraje ve formátu 3 na 3, dlouhých 10 minut. Je tedy hodně malá šance, že uvidíme prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Ulmer (Gustafsson), 53. Poulliot (Rajala), 57. Schneider (Cunti) – 4. Lasch (Gormley), 16. Lundquist (Friberg), 58. Carlsson (Lasch), 58. Lasu (Friberg), 66. Carlsson (Rakhshani)


    EHC Biel-Bienne: Hiller (Paupe) – Satarič, Salmela, Moser, Kreis (A), Forster, Rathgeb – Ullström, Pouliot, Rajala (A) – Brunner, Cunti, Künzle – Schneider, Fuchs, Neuenschwander (C) – Kohler, Gustafsson, Ulmer
    trenér: Antti Tormanen

    Frölunda HC: Mattsson (Rubin) – Moverare, Ekbom, Lennström, Stollery, Grönlund, Gormley, Printz, Stalberg – Mustonen, Lundquist (C), Friberg – Carlsson, Sundström, Fagemo – Peterson, Hjalmarsson (A), Lasch – Söderblom, Lasu (A), Rakhshani
    trenér: Roger Rönnberg

    Rozhodčí: Pešina, Jeřábek (oba CZE) – Kovacs, Progin (oba SUI)

    Diváci: 5 592
    03.12.2019
    Frölunda - Biel 2:3

    Branky a nahrávky: 51. Lasu (Carlsson, Grönlund), 54. Mustonen (Moverare) – 25. Fuchs (Salmela), 34. Brunner (Kreis), 41. Pouliot (Rajala, Moser)

    thejrc.org