USA – Česko 5:4 (po pr.)
po prodl.
USA
5:4 (2:0, 1:3, 1:1 - 1:0)
Česko
Úterý 10.12.2019, 03:08 • Encana Events Centre, Dawson Creek • World Junior A Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (05:31:23)
     
    Češi mají po dvou zápasech World Junior A Challenge na kontě tři body a jsou v tabulce třetí. Ziskem bodu v duelu s Američany se přiblížili postupu do semifinále, které budou chtít potvrdit v dalších utkáních, v nichž vyzvou oba kanadské výběry.
     
    Český tým svedl se Spojenými státy vyrovnanou bitvu, ve které byl velmi blízko cenného vítězství. V 55. minutě dokázal Všetečka dostat Čechy do vedení 4:3, ale dotáhnout duel k výhře se nakonec nepovedlo. Proti byl zejména Fontaine, který napřed v 58. minutě vyrovnal na 4:4 a poté rozhodl v první minutě prodloužení, když nadvakrát překonal skvěle chytajícího Dobeše.
     
    Nejlepší hráči zápasu
    Gunnarwolfe Fontaine 2+0
    Marcel Barinka 2+1
     
    Konec zápasu.
    60:56 FONTAINE - 5:4
     
    60:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    GUNNARWOLFE FONTAINE vybojoval puk na útočné modré, vřítil se do útoku za obranou českého týmu a Dobeše překonal nadvakrát. První střelu český brankář vyrazil, dorážku ovšem dostal mezi betony a puk už nezachytil. Asistence: Sam Colangelo.
     
    60:26
    Úmyslné postavení mimo hru Američanů, bude se vhazovat v jejich pásmu.
     
    60:09
    Zakázané uvolnění Spojených států po nepřesné přihrávce skrz střední pásmo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    I druhý zápas českého týmu bude muset rozhodnout prodloužení. Případně nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:09
    Dobeš se stihl natáhnout po střele z voleje z kraje levého kruhu a srazil puk do rohu kluziště. Další z řady těžkých zákroků.
     
    58:44
    Rozhodčí vykazuje hru z českého obranného pásma. Vhazuje se u modré čáry.
    57:33 FONTAINE - 4:4
     
    57:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanům se nakonec jejich aktivita a nápor vyplatilo. GUNNARWOLFE FONTAINE přijal puk v pravém kruhu, vybruslil si do mezikruží a parádní střelou k levé tyči do horní poloviny klece vyrovnal! Asistence: Brendan Brisson, Luke Reid.
     
    56:56
    Meehan přihrával před branku Dobeše, puk si adresáta nenašel.
     
    56:27
    Dobeš úspěšně přerušil hru a nepustil soupeře k dorážení.
     
    55:35
    Američané čelí porážce, ač jsou ve třetí třetině aktivnější a měli několik gólových šancí. Nyní se snaží vytvořit tlak na Dobeše.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 12. Farrell (Brisson), 20. Miller (Brisson), 36. Kuntar (Groll, Miller), 58. Fontaine (Brisson, Reid), 61. Fontaine (Colangelo) – 21. Pšenička (Klapka, Barinka), 28. Barinka (Pšenička), 35. Barinka (Šiller, Poizl), 55. Všetečka (Morong, Rutar)


    USA: Haider (Stein) – Miller, Reid, Koster, Krenzen, Meehan, Millar, Berger – Fontaine, Brisson Farrell – Knies, Caponi, Laferriere – Kuntar, Lopina, Pitlick – Groll
    Česko: Dobeš (Škorpík) – Poizl, Černohorský, Kowalczyk, Rutar, Malík, Volráb, Šiller – Jindra, Najman, Rychlovský – Všetečka, Morong, Bernat – Princl, Přikryl, Jelínek – Klapka, Barinka, Pšenička – Poppel
    thejrc.org