Šachtar – Atalanta BC 0:3 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Manchester City 1:4 (kon.) | PSG – Galatasaray 5:0 (kon.)
Club Brugge – Real Madrid 1:3 (kon.) | Bayern – Tottenham 3:1 (kon.) | Olympiakos – CZ Bělehrad 1:0 (kon.)
Atlético – Lok. Moskva 2:0 (kon.) | Leverkusen – Juventus 0:2 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:0 (1:0)
FK Lokomotiv Moskva
Středa 11.12.2019, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Atlética Madrid, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0, což plně stačí k postupu do vyřazovacích bojů. I ve druhém dějství měl španělský celek výrazně více ze hry, navíc se mu povedlo přidat druhou trefu, díky které se pořádně uklidnil. Lokomotiv dnes nepodal vůbec dobrý výkon, zejména směrem dopředu to nebylo vůbec ideální, Oblak si za celý zápas nepřipsal žádný složitější zákrok. (22:51:02)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:0. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:15.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tribuny stadionu řídnou, nicméně Atlético může slavit postup do vyřazovacích bojů. Nic by na tom neměla změnit ani další útočná akce ruského celku.
     
    90+1
    Lokomotiv si až v nastaveném času vybojoval celkem dobrou standardní situaci. Mirančuk se snažil najít své spoluhráče uvnitř šestnáctky, což se nepovedlo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí hráči mají tento zápas pod kontrolou, ještě je ale čeká nastavený čas.
     
    88
    U postranní lajny šel příliš agresivně do protihráče hostující Cerqueira, který tak fauloval. Domácí rozehráli nakrátko, Llorenteho rána byla zablokována.
     
    87
    Thomas to zkoušel dalším střeleckým pokusem, přičemž to nemyslel vůbec špatně. Prudká navštívenka směřovala k zadní tyči, kterou přeci jenom minula.
     
    86
    Hermoso celkem dlouho hledal vhodného adresáta, načež se mu ke spolupráci nabídl obránce Lodi. Španělský celek zcela očividně nikam bezhlavě nespěchá.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Lokomotiv sice kombinuje na útočné polovině, avšak bez většího úspěchu.
     
    84
    Oblak se chopil rozehrávky volného kopu, po kterém se na druhé straně snažil najít Lemara, jehož prodloužení za sebe našlo pouze pozorného Höwedese.
     
    81
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází João Félix, přichází Marcos Llorente.
     
    79
    Kočenkov to v tomto případě zkoušel dalekonosným pasem na opačnou polovinu, kde se do hlavičkového souboje pouštěl Smolov, který neměl sebemenší šanci.
     
    78
    Thomas si ve středu hrací plochy poradil s napadající smečkou protihráčů. Následná nabídka pro Moratu byla přeci jenom nepřesná, následovat bude odkop.
     
    77
    Atlético to skvěle vykombinovalo, avšak opětovně to skřípalo ve finální fázi. Lodi měl kolem sebe dostatek prostoru, avšak centr poslal mimo dosah Moraty.
     
    76
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml jednoznačného ofsajdu, ve kterém se nacházel hostující Mirančuk. O rozehrávku volného kopu se postaral Hermoso.
     
    75
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Éder, přichází Fjodor Smolov.
     
    75
    A právě tato kombinace přinesla šanci pro Moratu! Tent se vyhoupl na hranici malého vápna, jeho hlavička nakonec lízla horní brankovou konstrukci.

    David Suchý

    Branky: 17. Félix (pen.), 54. Felipe (Koke)

    Karty:   67. Á. Correa (ATM) – 40. Cerqueira (LMO), 42. Krychowiak (LMO)

    Neproměněná penalta: 3. Trippier (ATM), brankář Kočenkov zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:0. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi – Á. Correa (68. H. Herrera), Partey, Koke (C) (73. Lemar), Saúl Ñíguez – Félix (81. M. Llorente), Morata.
    Náhradníci: Adán – Arias, J. Giménez, H. Herrera, M. Llorente, Lemar, Šaponjić.

    FK Lokomotiv Moskva: Kočenkov – Idowu, S. Kvěrkvelija, Höwedes, Ćorluka (C) (69. Magkejev), Rybus – Cerqueira, Žemaletdinov, Krychowiak, Al. Mirančuk – Éder (75. Smolov).
    Náhradníci: Medveděv – Kulikov, Magkejev, Smolov, An. Mirančuk, Živogljadov, Tugarev.

    Rozhodčí: Kassai – Ring, Toth (všichni Maďarsko)
    thejrc.org