Skalica – Pov. Bystrica 0:3 (kon.) | Trnava – Spišská N. Ves 2:1 (kon.) | Martin – Bratislava Capitals 4:3 (kon.)
Levice – Topoľčany 3:4 (po s.n.) | Žilina – Dubnica 5:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:3 (3:1, 0:0, 1:2)
iClinic Bratislava Capitals
sk Středa 11.12.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Peter Oremus (tréner Bratislava Capitals): "Z našej strany sme predviedli veľmi málo na to, aby sme boli úspešní. V prvom rade chcem povedať, že Martin vyhral úplne zaslúžene. Vstup do zápasu či druhú tretinu mal plne pod kontrolou. Jeho hráči boli aktívni, bojovali. Teraz ale k môjmu mužstvu. Ak si niektorí myslia, že takýmto prístupom či hrou budú zvládať zápasy, nielen niektoré, ale všetky, tak sú na omyle. Dnes bolo veľmi málo hráčov za to, aby sme boli úspešní, čo rozhodlo o výsledku. Zajtra je ďalší deň, ďalší tréning, ďalší míting. Stretnutie si určite zhodnotíme, Martin ale zvíťazil zaslúžene, k čomu mu môžem iba gratulovať."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Z môjho pohľadu sme len potvrdili, že posledné stretnutia hráme dobre. Myslím si, že výsledky, ktoré sme spravili v posledných kolách neboli náhodné. V jedinom stretnutí, v ktorom sme zlyhali, tak v Leviciach. Od tej doby sme si sadli, povedali sme si víziu. Chceme byť úspešní, držať sa v popredí tabuľky, pričom je potrebné zmeniť prístup. Hráči musia ísť do stretnutia s väčšími emóciami, aspoň ja som na to zvyknutý. Ak chcete hrať proti lídrom tabuľky, nemôžete dať do stretnutí iba svoje hokejové umenie ale aj trošku emócií. Dnes hráči emócie ukázali. Súhlasím s kolegom, dnes sme strašne chceli vyhrať, som rád, že sa chlapcom za snahu, za to – čo predviedli, toto podarilo. Zvíťazili sme za tri body."

    Marek Slovák (útočník Bratislava Capitals): "Neviem, čo sa stalo úvodnú tretinu. Nekorčuľovali sme, nepristupovali sme k hráčom. Strelili sme úvodný gól a akoby sme si mysleli, že už je po zápase. Prvú tretinu sme totálne vybuchli, viezlo sa to s nami až do tretej tretiny. V nej nám pomohlo zranenie Kaliho po špinavom faule. Vtedy sme sa mohli zdvihnúť. Dali sme na 3:2, skóre sme dokonca vyrovnali. Tu sa mal zápas zlomiť na našu stranu, boli sme hore. Nemôžeme ale inkasovať v rovnakej minúte gól na 4:3. V závere to už bol vabank, domáci si vedenie ustrážili. Za to chcenie si tri body domáci zaslúžili. Proti Topoľčanom sme odohrali ťažký zápas, čakala nás dlhá cesta, na to sa ale nemôžeme vyhovárať. Hokej je o cestovaní na zápasy, program je nahustený. My sme sa dnes dokázali vrátiť do zápasu, urobili sme to najlepšie, čo sme mohli. Vyrovnali sme tri minúty pred koncom tretiny, mali sme si skóre ustrážiť. Mali sme udržať nerozhodný stav do predĺženia alebo rozhodnúť. Mali sme udrieť, boli sme emočne hore ale inkasovali sme gól na 4:3. Góly sú pre tím prospešné, keď sa vyhráva. V takomto zápase sú ale prd platné. Nezískali sme ani bod. Cestovali sme sem s cieľom získať body. Keby išiel zápas do predĺženia, ešte je to dobré. V Martine sú fantastickí diváci. Do varu ich dostávali nielen domáci, ale aj my. Takto má vyzerať hokej. Domáci hnali svoj tím dopredu, pričom aj nám sa lepšie hrá v takejto atmosfére. Domácich fanúšikov môžem len pochváliť. Po zranení hlavného rozhodcu bola hra rozkúskovaná, bolo tam veľa prerušení. Vbehli tam potom ľadári vyčistiť ľad, rozhodca nemohol pokračovať. Toto rozkúskovanie nám určite nepomohlo. Zápas sme si ale prehrali ešte v prvej tretine. Vrch tabuľky je momentálne natlačený. Je to len dobré, Prvá liga sa určite dvíha. Divákov takýto hokej baví. Hrá sa to pre ľudí, pre nikoho iného. Tí odmenili potleskom domácich, v kútiku duše ale zatlieskali aj nám."

    Matej Dírer (útočník HK VITAR Martin): "Na súpera sme sa pripravovali od začiatku týždňa. Vedeli sme, čo nás čaká. Bratislava má vo svojom tíme kvalitných hráčov. Dnes sme na nich skúsili nový systém. V úvodnej tretine sme na nich čakali, z protiútokov a vzniknutých príležitostí sme strelili tri góly. V druhej tretine sme držali skóre. Záver tretej tretiny nám ušiel, počas vlastnej presilovej hry sme inkasovali gól, čo by sa nemalo stávať. Následne sa nám podarilo streliť víťazný gól. Ivan Brezniak zabojoval v rohu klziska, hodil to hore na Tomáša Rusinu. Ja som videl, že to smeruje ku mne, hodil som to do bránky. Videl som, že je tam časť bránky odkrytá, hodil som to tam, kam to padlo. Ďakujem Bohu. Teší ma strelený gól, ktorému som šiel naproti. Bojujem v každom zápase a snažím sa tímu pomôcť. Je skvelé, že mi tam padol gól, naozaj ma to teší. Dnes hral tretí tím s prvým. Obaja si uvedomujú, že o niekoľko stretnutí sa tabuľka rozdelí na prvú šestku a zostávajúce štyri tímy. Už nás nečaká žiadny ľahký súper, je potrebné pripraviť sa na každý zápas, ktorý bude náročný. V piatok nás čaká Dubnica, potom máme Spišskú Novú Ves. Na každý sa musíme pripraviť tak, aby sme brali body. Túto sezónu chceme vrátiť divákov späť na tribúny. Ak prídu vo vyššom počte, aj nám sa hrá lepšie. Cítiť veľkú podporu z tribún, chceme sa im za to odvďačiť. Každému tímu sa tak hrá proti nám ťažšie ak je tu výborná atmosféra. Tešíme sa z toho, ak nás diváci vyburcujú tak ako dnes. Bola to najlepšia možná príležitosť. Nemysleli sme na poslednú domácu prehru s Bratislavou, pripravili sme sa na dnešný zápas. Hlavy sme si vyčistili, potrebovali sme zvíťaziť. S Bratislavou sme konečne potrebovali naplno bodovať." (22:19:17)
     
    Martin sa v tejto sezóne dočkal a zvíťazil nad Bratislavou 4:3. Góly: 5. Babka (Rudzan, Melcher), 12. Žiak, 16. Poliaček (Tabaček, Nauš), 57. Dírer (Rusina, Brezniak) – 4. Slovák (Vašaš, Biro), 52. Slovák (Sloboda, Varga), 56. Slovák.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Dírer nastrelil ľavú žŕdku prázdnej hosťujúcej bránky. Domácim to však nemusí príliš vadiť.
     
    59:44
    Jem ý dotyk Burzíka s pukom. Ten končí v strednom pásme.
     
    59:31
    Martinelli do lapačky brankára. Hra je prerušená.
     
    59:24
    Domáci vytláčajú hostí do ich pásma. Až teraz odchádza Hamerlík na striedačku.
     
    58:39
    Hostia zatiaľ vyčkávajú. Mohlo sa im to ale vypomstiť po úniku Poliačeka.
     
    58:19
    Oddychový čas hostí.
     
    57:23
    Pokrivčák v úlohe obrancu. Teraz bude dôležité z pohľadu domáceho tímu udržať si vedenie.
     
    56:33
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. MATEJ DÍRER na seba zobral zodpovednosť pri zakončení pri brankárovi z pravej strany. Asistencie si pripisujú Tomáš Rusina a Ivan Brezniak.
     
    55:57
    HC Bratislava Capitals dáva gól! Gól v oslabení. MAREK SLOVÁK unikol domácim prenasledovateľom a svoje sólo zakončil gólom do odkrytej bránky.
     
    55:43
    Murček po prihrávke od Pokrivčáka. Tesne vedľa.
     
    55:34
    Erik Smolka (HCB) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    55:28
    Hostia v plnom počte. Slovák na ľadovej ploche.
     
    54:46
    Jankovič odpálil puk do bezpečia. Hostia nemusia čeliť domácemu náporu.
     
    54:04
    Pokrivčák z ľavej strany. Domáci si zatiaľ len posúvajú puk.
     
    53:27
    Oddychový čas domácich.
     
    53:27
    Marek Slovák (HCB) inkasuje dve minúty za podrazenie.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 5. Babka (Rudzan, Melcher), 12. Žiak, 16. Poliaček (Tabaček, Nauš), 57. Dírer (Rusina, Brezniak) – 4. Slovák (Vašaš, Biro), 52. Slovák (Sloboda, Varga), 56. Slovák


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Matejka, Tabaček – Dvořák, Burzík – Šimon, Rusina – Themár, Ligas – Videlka, Murček, Pokrivčák – Brezniak, Dírer, Poliaček – Nauš, Jurášek, Žiak – Rudzan, Babka, Melcher
    iClinic Bratislava Capitals: Hamerlík (Adamko) – Martinelli, Bohunický – Sloboda, Biro – Bača, Jankovič – Juriga – Varga T., Buc, Varga R. – Vašaš, Slovák, Selleck – Hudec, Kalináč, Surovka – Šálka, Smolka, Danišovský

    Rozhodčí: Štefik – Makúch, Drblík, Chudada

    Diváci: 1065
    thejrc.org