Washington – Boston 3:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:2 (po pr.) | Colorado – Philadelphia 3:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 12.12.2019, 03:40 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pavel Francouz dopomohl velkým dílem Coloradu k vítězství, se loučím a přeji vám příjemný vstup do nového dne. (06:22:28)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Mikko Rantanen (COL) 2+0
    2. Pavel Francouz (COL) 32 zákroků, 1 inkasovaný gól, 96,97% úspěšnost zákroků
    3. Nathan MacKinnon (COL) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:

    Pavel Francouz (COL) 32 zákroků, 1 inkasovaný gól, 96,97% úspěšnost zákroků
    David Kaše (PHI) 0+0, 2 střely, 7:47 čas na ledě
    Jakub Voráček (PHI) 0+1, 4 střely, 21:26 čas na ledě
     
    Pavel Francouz se sice čistého konta nedočkal, ovšem z vítězství Avalanche se raduje. Colorado totiž soupeři z Philadelphie dalo lekci z produktivity, a tak se posunulo na první příčku v konferenci. Flyers dlouho hledali recept na překonání českého brankáře, ale jediným úspěšným byl Claude Giroux.

    K prvnímu startu v NHL nastoupil David Kaše, který se rozhodně neztratil. Český mladík se dostal ve druhé třetině do velké příležitosti, ovšem na krajana v domácí brance nevyzrál. I po stažení hry na tři formace pokračoval bývalý hráč Chomutova ve hře, ale bodově se neprosadil.

    Střely na branku: 28:33.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:8.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Domácí mužstvo se pokusilo trefit odkrytou branku, což se nepodařilo. Místo toho následuje zakázané uvolnění a bude se vhazovat po pravici českého gólmana.
     
    59:04
    Colorado Avalanche vyhodilo přes všechny čáry, a tak je tu zakázané uvolnění.
     
    58:32
    Pierre-Édouard Bellemare nevyhodil, a tak Ivan Provorov přihrál do pravého kruhu, odkud se napřáhl Claude Giroux. Jeho pokus z jedné ale zlikvidoval Pavel Francouz, který se skvěle přesunul.
     
    57:02
    Carter Hart zamířil na střídačku, a tak to Philadelphia Flyers zkusí se šesti bruslaři v poli. Podaří se hostujícímu celku ještě zdramatizovat zápas?
     
    56:33
    Philadelphia byla znovu pod tlakem, a tak po zisku černé gumy poslal hru do středního pásma. Colorado se pak chtělo rychle vrátit, ale přihrávka na levé straně byla nepřesná.
    54:48 Claude GIROUX - 3:1
     
    54:48
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Pavel Francouz se čistého konta nedočká! CLAUDE GIROUX nepřesně vystřelil a následně si odražený kotouč od zadního mantinelu našel v předbrankovém prostoru. Hostující kapitán si pak černou gumu stáhl do bekhendu a překonal českého gólmana. Asistence: Jakub Voráček a Sean Couturier.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 905 diváků.
     
    Střely na branku: 25:31.
     
    53:54
    Od levého mantinelu se prezentoval David Kaše, jehož pokus byl nepřesný. O malou chvilku znovu střílel český mladík, ale jeho pokus vykopl betonem Pavel Francouz.
     
    52:50
    Coloradu se nepodařil další přechod přes střední pásmo, a tak přišlo jen nahození za branku. Oba celky využily situaci a prostřídaly formace.
     
    51:23
    David Kaše rozehrál akci, na jejíž konci pak byl Michail Vorobjov. Zakončení mířilo zleva k zadní tyči, ovšem český brankář znovu se štěstím zasáhl.
     
    49:41
    Za hostující obranu si najel Matt Nieto, který ale neměl klid při koncovce. Pokus tak zamířil jen těsně nad horní tyčku branky Letců.
     
    49:28
    Dalším pokusem z první se prezentoval Justin Braun, jehož snažení z vrcholu pravého kruhu skončilo na hrudi domácího maskovaného muže.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 6. Calvert (Ničuškin, Bellemare), 37. Rantanen (MacKinnon, Compher), 43. Rantanen (Kadri, C. Rosén) – 55. Giroux (Voráček, Couturier)


    Colorado Avalanche: Francouz (Werner) – Zadorov, Girard, Graves, Cole, C. Rosén, Barberio – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Burakovsky, Kadri, Donskoi – Calvert, Bellemare (A), Ničuškin – Nieto, Compher, Jost.
    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov, Niskanen, Sanheim, Braun, Gostisbehere, Hägg – Giroux (C), Couturier (A), Voráček (A) – J. van Riemsdyk, Frost, Pitlick – Laughton, K. Hayes, Farabee – Stewart, M. Vorobjov, Kaše.

    Rozhodčí: Morton, Hanson – Murchison, Smith

    Diváci: 17 905
    thejrc.org