Finsko – Slovensko 8:6 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 10:4 (kon.)
konec
Finsko
8:6 (5:2, 1:2, 2:2)
Slovensko
Čtvrtek 12.12.2019, 16:00 • Patinoires du Littora, Neuchatel • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z florbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:03:16)
     
    Je dobojováno. Finky se mohly v závěru třetí třetiny obávat o výsledek, nakonec ale ještě soupeřkám odskočily a dokráčely k postupu do semifinále mistrovství světa. Na slovenské straně byla nejlepší hráčkou vyhlášena Paulína Hudáková, na té finské pak Oona Kauppiová. Obě hráčky zaznamenaly hattrick. Kauppiová k němu přidala ještě další dvě branky, Paulína Hudáková pak ještě jednu.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Viktória GROSSOVÁ - 8:6
     
    59:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky se ještě dokázaly prosadit, když míček dostala za brankovou čáru PAULÍNA HUDÁKOVÁ. Její gól ještě zkoumala sudí na videu a poté ho uznala, protože padl ještě před sirénou – 8:6. Na výsledku už to ale nic nezmění. Bez asistence.
     
    59:48
    Katarína Klapitová švihla do míčku, ten ale obrana Finska srazila do bezpečí. Nicméně stále slovenské hráčky operují před Nieminenovou.
     
    59:31
    Hra je přerušena a hned na to si oddechový čas bere slovenská lavička.
     
    58:51
    Slovenky mají míček na hokejkách a míří znovu před finskou branku. Už jim ale moc času na vstřelení tří branek opravdu nezbývá.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:45
    Znovu je slovenská branka prázdná!
    57:18 Oona KAUPPIOVÁ - 8:5
     
    57:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V momentě, kdy už byla slovenská branka prázdná, obrala OONA KAUPPIOVÁ po chybě o míček Ferenčíkovou a poté neměla problém zakončit do zcela prázdné slovenské svatyně – 8:5. Bez asistence.
     
    55:55
    Finky mají stále míček na svých holích a tlačí se před slovenskou branku. Nepouštějí tak slovenský tým k odvolání brankářky.
     
    55:21
    Slovenky odevzdaly míček soupeřkám a odcházejí střídat.
     
    54:02
    V rohu bojovala Lampinenová o míček s Troškovou, ale nakonec ho vybojovala Finka a její tým tak jde znovu do útočné akce.
     
    53:20
    Slovenkám začíná velmi rychle ubíhat čas. Finky se příliš do útoku netlačí a snaží se bránit své slibné vedení v tomto čtvrtfinále.
     
    51:34
    Po reklamní pauze hra pokračuje znovu. U míčku jsou Slovenky a jdou do útoku.
    49:18 Oona KAUPPIOVÁ - 7:5
     
    49:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní finské hráčky znovu svým soupeřkám odskakují. Nezastavitelná OONA KAUPPIOVÁ prostřelila Krištofovou ke vzdálenější tyči a trefila se dnes už počtvrté – 7:5. Asistence: Mia Valleniusová.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Kauppiová (Karjalainenová), 3. Kauppiová (Hoynalaová), 7. Kippiläová (Hoynalaová), 9. Kauppiová (Karjalainenová), 18. Piispaová (Kippiläová), 31. Piispaová (Hämäläinenová), 50. Kauppiová (Valleniusová), 58. Kauppiová – 1. Viktória Grossová (Šidlová), 2. Paulína Hudáková (Ďuriková), 30. Paulína Hudáková (TS), 40. Hudáková (Viktória Grossová), 42. Šponiarová (Paulína Hudáková), 60. Paulína Hudáková


    Finsko: Nieminenová K. (Siltanenová) – Piispaová, Nieminenová S., Hämäläinenová, Manninenová, Karjalainenová, Hoynalaová, Sällströmová, Homiová, Valleniusová, Sundstromová, Pöllänenová, Kauppiová, Lampinenová, Kippiläová, Saarakoskiová, Saariová, Leinová
    Slovensko: Krištofová (Dupčáková) – Ďuriková, Papierniková, Chupeková, Ferenčíková, Klapitová (C), Gáborová, Lencesová, Šidlová, Pudišová, Trošková, Hudáková P., Adamcová, Šponiarová, Belicová, Grossová V., Robová, Grossová K., Hudáková K.

    Rozhodčí: Franzonová, Hedelindová
    thejrc.org