Buffalo – Nashville 4:3 (kon.) | Tampa – Boston 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 1:0 (po pr.)
Florida – NY Islanders 1:3 (kon.) | Detroit – Winnipeg 5:2 (kon.) | Minnesota – Edmonton 6:5 (kon.)
St. Louis – Vegas 4:2 (kon.) | Calgary – Toronto 4:2 (kon.) | Arizona – Chicago 5:2 (kon.)
Anaheim – Los Angeles 1:2 (kon.) | Vancouver – Carolina 1:0 (po pr.) | San Jose – NY Rangers 3:6 (kon.)
konec
Florida Panthers
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
New York Islanders
Pátek 13.12.2019, 01:10 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mathew Barzal (NYI) 1+0
    2. Jordan Eberle (NYI) 0+2
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) 27 zásahů, 2 inkasované branky (03:43:56)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:30.
    Zblokované střely – 10:20.
    Vyloučení – 5:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 2/5.
    Vhazování – 29:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím New Yorku Islanders, který svého soupeře porazil poměrem 3:1. Poslední perioda nám přinesla taktickou bitvu, při které se hosté snažili neudělat žádnou chybu. Florida se skutečně do mnoha vyložených šancí nedostala, navíc na brankáře Greisse našla recept pouze jedinkrát. Tři vteřiny před koncem hosté přidali třetí přesný zásah.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Anders LEE - 1:3
     
    59:57
    Islanders právě vstřelili branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Hostujícímu celku se povedlo poslat puk do středního pásma, navíc se jako první k němu dostal ANDERS LEE, který se rychlostně prodral přes protihráče a poté zamířil do prázdné branky.
    Bez asistence.
     
    59:48
    Ekbladová rána skončila v ochranné síti, do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    59:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:07
    Huberdeau pálil od pravého kruhu, jenomže branku přeci jenom minul. Poté se před Greisse natlačil Trocheck, který se snažil došťourat puk za brankáře.
     
    58:50
    Bobrovskij je na střídačce, domácí jsou v šesti!
     
    58:06
    Domácí sice neustále svírají svého soupeře, avšak ten si velice dobře střeží prostor kolem banky. Navíc se před malým momentem jednalo o ofsajd Islanders.
     
    57:01
    New York Islanders opět dostal puk z vlastní třetiny, což mu naprosto vyhovuje. O útočnou akci se tak staral Yandle, který po přejetí červené čáry nahazoval na druhou stranu.
     
    56:15
    Fantastický Greiss! Prázdnou branku měl před sebou Connolly, který se zakončením čekal natolik dlouho, že se k bližší tyči stihl přesunout německý brankář.
     
    56:09
    Zavánělo to faulem na Barkova, jenomže sudí nechává pokračovat ve hře. New York Islanders tak přečkalo kritický moment, v tuto chvíli je u kotouče obránce Boychuk.
     
    55:12
    Na ledovou plochu se opět dostala nejlepší formace Floridy. Barkov nedokázal vydolovat puk u pravého hrazení, naopak se hosté dostali do bezpečnějšího prostoru.
     
    54:07
    Malgin předával na modrou čáru, kde se nacházel Boyle. Jeho nevýrazné nahození nebylo přinést kýžený úspěch, domácí hráči ale pořádně tlačí svého soupeře.
     
    53:05
    Po skončeném oslabení si nebral servítky hostující Johnston, který i díky mantinelu poslal puk přes všechny čáry. Zakázané uvolnění, hra se vrací před Greisse.
     
    52:14
    V oslabení mohl udeřit Nelson, který mohl využít nedůraz domácí obrany. Americký forvard byl ve finální fázi příliš blízko, Bobrovskij navíc nenechal skulinku mezi betony.
     
    51:05
    Trocheckovi se nepovedlo uspět na vhazování, což mělo následky v podobě vyhození kotouče do bezpečí. Panteři tak musí spěchat zpět za vlastní svatyni.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 30. Hoffman (Pysyk, Connolly) – 21. D. Toews (Eberle, Lee), 25. Barzal (Eberle, Jo. Bailey), 60. Lee


    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strålman, Yandle, Brown, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Connolly, Trocheck (A), Hoffman – Malgin, Acciari, Vatrano – Sceviour, B. Boyle, Toninato.
    New York Islanders: Greiss (Varlamov) – Boychuk, Dobson, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Jo. Bailey (A), Barzal, Johnston – Dal Colle, B. Nelson, Beauvillier – Eberle, Brassard, Lee (C) – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Kozari, O'Halloran – Daisy, Cherrey
    thejrc.org