Přerov – Havířov 3:1 (kon.) | Kobra – Žďár n/S 3:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Vsetín 2:3 (kon.)
Poruba – Litomyšl 5:2 (kon.) | Písek – Ústí n/L 5:4 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
2:3 (2:2, 0:0, 0:1)
VHK ROBE Vsetín
Pátek 13.12.2019, 19:30DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    HK Mladí Draci Šumperk:
    Když byla řeč o tom, že si Vsetínští proti Litomyšli zastříleli a vyhráli 8:1, tak o Dracích z Šumperku můžeme tvrdit to samé. Stejným poměrem totiž v pátek přehráli brněnské Warriors. Dvakrát skórovali Matěj Drlík a Radek Vogel. Draci jsou na čtvrtém místě v takové pozici, že na třetí Vsetín ztrácí 9 bodů a jejich náskok na pátou Litomyšl je dokonce dvanáctibodový. Jenže právě s Východočechy prohráli Hanáci v neděli 2:5, trefili se Marek Kesler a dorostenec Jan Kučera.
     
    VHK ROBE Vsetín:
    Junioři se v minulém týdnu nejprve vydali do Litomyšle, kde si, hlavně ve druhé třetině, pořádně zastříleli. První třetinu vyhrál Vsetín o dvě branky a v druhé části zápasu se trefil rovnou pětkrát. Dvakrát se prosadil Jan Vašenka, třikrát pak obránce Vojtěch Pernický. Valaši nakonec vyhráli poměrem 8:1. V nedělním utkání se mohli Vsacané dostat do čela tabulky, stačilo pouze porazit rivala z Přerova. To se jim v domácím prostředí nepovedlo a Zubrům podlehli 1:4.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Venouš (Kašpar) – Blaháček, Holub, Štrbík, Plhal, Cekr L., Cekr F., Ott – Horký, Štefanišin, Drlík, Šembera, Haluza, Kesler, Vogel, Poledna, Kavan, Habrman.

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Pernický, Zeman, Liss, Holáň, Kožený, Houser, Ondračka – Novosad, Baďura, Zemánek, Pospíšil, Vrána, Hilšer, Klímek, Frimel, Vavřík, Apolenář.

    Rozhodčí: Rapák – Rožánek, Rychlý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Hilšerovu úvodní ránu z vrcholu levého kruhu zablokoval Blaháček. Draci se na druhou stranu vydávají po levém křídle a Málek jejich pokusy likviduje.
     
    01:09
    Kesler prošel ve středním pásmu přes Frimela, ale jeho střela z ostrého úhlu byla ztečována mimo branku. Na druhou stranu se mohou vydat hosté.
     
    01:46
    Poledna se ocitl sám před Málkem. Jeho pokus z mezikruží vytěsnil vsetínský brankář levým betonem. Gól z této situace nepadl, ale Šumperk získal útočné pásmo.
     
    02:41
    Plhalovu rozehrávku ve středním pásmu vystihl a zastavil Vavřík. Puk mají na hokejkách Valaši a Zeman s Ondračkou se snaží založit útok zpoza vlastní branky.
     
    03:29
    Vsetín se nastěhoval před Venouše. Vavřík nabízel puk k teči Hilšerovi, a to nahrávkou skrz brankoviště. Druhý jmenovaný hostující útočník puk k odkryté pravé tyči neposlal.
     
    03:52
    Domácí se usadili v pásmu a kombinují okolo vsetínské branky. Obrana hostů je pozorná a většinu pokusů nasměrovává za síť.
     
    04:31
    Frimel vybojoval v rohu útočného pásma puk pro Pospíšila, který na modré čáře ještě nahrál Holáňovi. Hostující bek pálil z velké vzdálenosti a Venouš zasahuje.
     
    04:56
    Pospíšil si po vyhraném buly sjel s kotoučem na pravý kruh, odkud také vypálil. Jeho střela po ledě se zastavila o bližší tyč, projela brankovištěm pod Venoušovými betony a skončila v mezikruží.
     
    05:20
    Nahozený puk chtěl ještě dorážet Zemánek, ale domácí brankář měl kotouč plně ve své moci.
     
    06:20
    Zemanova střela od modré neprošla přes Horkého a puk se ocitá ve střední třetině.
     
    06:48
    Pokus domácího obránce Štrbíka od modré skončil za brankou. Do protiútoku se Vsetínští dostali, nenašli však vhodnou pozici pro zakončení.
     
    07:19
    Obránce Pernický se napřáhl na modré čáře a na šumperskou branku poslal vysokou střelu. Ta mířila na horní tyčku a Venouš ji ukryl v lapačce.
     
    07:39
    Ve zmatku před hostujícím gólmanem Málkem se nejlépe zorientoval Plhal, jenž zakončoval od levé tyčky vsetínské branky. Brankář v zeleném si se všemi pokusy soupeře poradil.
     
    08:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Velice povedená akce ze strany Vsetínských. Daniel Klíimek sice nejprve neprošel přes šumperskou obranu, ale vypíchnutý kotouč zachytil Adam Hilšer a poslal jej Klímkovi zpět před branku. Tečovaný puk skončil na zadním mantinelu, odkud se odrazil přesně na hokejku MICHAELA VAVŘÍKA, který se už nemýlil. Asistence: Daniel Klímek, Adam Hilšer.
     
    10:12
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Domácí celek rychle vyrovnává. Puk měli u Málkovy branky ve své moci Vsetínští, ale JAKUB HORKÝ se ke kotouči v rohu kluziště dostal a poslal jej nad beton hostujícího gólmana. Asistence: Bez asistence.
     
    10:46
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Kavan – 2 min., podrážení).
     
    11:56
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Draci skórují ve vlastním oslabení! Valaši se drželi v útoku, ale Šumperku se po levém křídle podařilo uniknout. V následné akci před gólmanem soupeře dostal DAVID HALUZA přesnou přihrávku od Matěje Blaháčka a poslal puk mezi betony. Asistence: Matěj Blaháček.
     
    12:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kavan se vrací z trestné lavice a přesně v téže momentě se Venouš musí ohlížet za svá záda. Ke střele z levého křídle si sjel obránce PATRIK ZEMAN a vyrovnává stav utkání. Asistence: Adam Hilšer, Tom Ondračka.
     
    13:12
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Apolenář – 2 min., podrážení).
     
    14:15
    Domácí se po první část přesilové hry dařilo držet v Málkově blízkosti, ale nyní tápou v přechodu přes střední pásmo.
     
    14:42
    Draci se do útočné třetiny sice dostali, ale hosté si všechny hráče rychle rozebrali a odvedli k mantinelu. V tuhle chvíli využil početní nevýhody soupeře Vogel, který se tak totiž ocitl sám nebráněn v mezikruží. Jeho individuální zakončení šlo mimo prostor třech tyčí.
     
    15:12
    Hosté v plném počtu.
     
    16:05
    Hilšer čekal na hranici brankoviště, těsně bráněn Filipem Cekrem. To ale nezabránilo Ondračkovi k tomu, aby do těchto míst puk z levého křídla poslal. Hilšer kotouč tečoval těsně vedle levé tyče.
     
    17:04
    Horký získal kotouč, udělal kličku ve střením pásmu a počkal. Nakonec se rozhodl pro nahození za vsetínskou branku.
     
    18:36
    Frimel byl na levém kruhu bráněn Lukášem Cekrem, přes kterého se nemohl dostat k puku. Pomohl si proto nedovoleně a dostává menší trest za držení.
     
    18:54
    Valaši se osvobodili, ale Draci už jsou opět před Málkem.
     
    19:17
    Vsetínu se opět podařilo vyhodit, Šumperk se v této přesilové hře ještě nedostal do žádné šance a hosté drží puk daleko od vlastí branky.
     
    19:57
    Málek se musí v posledních sekundách opravdu otáčet. Z pravého kruhu vystřelil Kavan a vyražený puk si dobruslil také na druhé straně. Od modré pálil Štrbík, před brankou dorážel Kesler a poslední střelecké slovo měl opět Kavan.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Viděli jsme divokou první třetinu, hlavně pak její prostřední část. Hosté se totiž dostali do vedení, ale domácí velice rychle vyrovnali a ve vlastním oslabení se dokonce dostali do vedení. Všechny tyto události se staly v rozmezí tří minut a aby toho nebylo málo, tak o necelou minutu později Valaši vyrovnali na aktuálních 2:2.
    Druhá třetina začne cca v 20:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Hosté v plném počtu.
     
    20:56
    Frimelova dlouhá přihrávka na Pernického neuspěla. I přesto se však Valaši drží na puku.
     
    21:45
    Poledna s Kavanem se rozestoupili kolem vsetínské branky, ale teč druhého jmenovaného za zády Málka neskončila. Hostující brankář se proti pokusu od pravé tyče dokázal včas přemístit.
     
    23:43
    Blízko gólu byl po střele z vrcholu levého kruhu Ondračka, ale jeho nadějně vypadající střela skončila vedle šumperské brány. O dorážku odraženého puku se z druhé strany postaral Hilšer a jeho rána končí v brankářově lapačce.
     
    25:19
    Hraje se u Málkovy brány. Vsetínská obrana je však velice pozorná a nedovoluje svému soupeři žádné nebezpečné zakončení.
     
    25:58
    Štrbík chtěl křižnou nahrávkou vyslat Drlíka do úniku po pravém křídle. Přihrávka se nepovedla a v útoku se tak usadili hosté.
     
    26:58
    Draci oproti první třetiny zrychlili a už se opět nahrnuli do útoku. Do skrumáže před brankou pálil Filip Cekr a čekal na příhodně odražený kotouč od nebo pro někoho ze svých spoluhráčů. Vsetín se v chaosu před brankou dokázal také zorientovat. Vybojoval puk a dostává se do středního pásma.
     
    28:12
    Vogel si před Málka nabruslil po levém křídle a zakončoval z ostrého úhlu v bezprostřední blízkosti. Střela mu však nesedla a hostující brankář vůbec nemusel zasahovat.
     
    29:42
    Kavanova střela Málkovi vypadla z lapačky. Vsetínský brankář měl štěstí, že kolem něj stáli je jeho spoluhráči, kteří pomohli dostat puk do bezpečí.
     
    30:19
    Pospíšil od modré čáry těsně minul. Vsetínu se nyní daří ohrožovat Venoušovu branku. Z vrcholu levého kruhu pálil přes bránící a clonící hráče Baďura. Jeho pokus má domácí brankář ve výstroji.
     
    30:46
    Boj o kotouč v útočném pásmu Vsetína vyhráli domácí, ale Liss se ve střední třetině ke kotouči opět dostal. Souboj pokračoval i nadále a hokejisté obou celků se tak okolo mantinelu dostali až do Málkovy blízkosti.
     
    32:29
    Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou a je opravdu na co se dívat. Více práce má hostující gólman Málek, který nejprve na poslední chvíli vytěsnil střelu Vogela z ostrého úhlu a následně si betonem poradil také s únikem Lukáše Cekra, po kterém zůstal puk nechráněn v brankoviště. Zde gólu do prázdné brány zamezil Baďura.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Málek – 5 min. + osobní trest do konce utkání, sekání). Trest odpyká Zemánek.
     
    35:41
    Klímek se dostal do brejku, v kterém zvolil zakončení mezi betony. Gólman Venouš byl pozorný a vedoucí branku ve vlastním oslabení vsetínskému kapitánovi nepovolil.
     
    37:57
    Frimel s Pospíšilem dostali puk k Venoušovi, zde ale prohráli souboj o kotouč a Šumperk se po pravém křídle opět dostal před Tkadlece, který ve vsetínské bráně nahradil vyloučeného Málka. Zatím však, i přes pětiminutové oslabení svého celku, moc práce nemá.
     
    39:26
    Hilšera napřed od branky Draků dostal Holub, ale vsetínský útočník si své místo a díru v šumperské obraně našel znovu a na Venouše z pravého kruhu vystřeli. Domácí brankář ukrývá puk ve své výstroji.
     
    39:59
    Poslední sekundy druhé třetiny odehráli Draci v signalizované výhodě.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hilšer – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina utkání se obešla bez branky a taky výraznějších gólových šancí. Více práce však měl vsetínský gólman Málek, kterého pět minut před koncem druhého dějství nahradil David Tkadlec. Málek totiž dostal pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání. V dlouhém oslabení si pak největší šanci připsal hostující Klímek, domácí tak aktivní nebyli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:03
    Draci začali třetí třetinu v početní výhodě. Z jejich řad zatím zahrozil pouze Kesler, na druhé straně mířil mezi Venoušovy betony Pernický.
     
    42:00
    Hosté v plném počtu.
     
    42:33
    Pernický vybojoval puk vedle vlastní branky a spolu se svým kolegou z obrany rozehráli. Ve středním pásmu však Valachy zaskočil šumperský val, jenž svoz útočnou akci zakončil až střelou Habrmana z mezikruží.
     
    43:29
    K puku se mezi modrými čarami dostal také Vogel, nejproduktivnější hráč domácího celku. Vogel si po pravém křídle nabruslil na úroveň brankové čáry a z nulového úhlu vypálil na bližší tyč. Tkadlec zasahuje.
     
    44:00
    Liss nahodil puk od modré čáry. Venouš jej má v lapačce a rozehrává.
     
    45:28
    Vsetínu se nepodařilo udržet v útoku, a tak museli Valaši začít znovu. Obránci rozehráli od vlastní branky a útok se dostal před šumperskou branku. Jenže na zakončení stále čekáme.
     
    46:21
    Draci bojují o kotouč vedle Tkadlecovy brány, ale tuhle disciplínu prohrávají. Ani u této branky tak nevidíme žádné velké šance a zajímavější situace tak vznikají i ve středním pásmu, kde oba celky bojují o puk.
     
    46:56
    Tkadlec nyní zasahuje a přerušuje hru přikrytím kotouče lapačkou. Před jeho brankovištěm se totiž objevil početný zástup hráčů ve žlutém a hrozilo nebezpečí dorážek z bezprostřední blízkosti.
     
    47:52
    Do přečíslení dva na jednoho se proti Vránovi dostali Holub s Šemberou. Střela z levého kruhu mířila do odkryté brány za přemisťujícího se brankáře, jenže Tkadlec dokázal na poslední chvíli zasáhnout. Do prázdného prostoru vložil svou hokejku.
     
    49:09
    Po levém křídle si do pásma najížděl Štefanišin a zprvu nenápadná akce skončila nebezpečnou střelou, jelikož domácí útočník všechny přebruslil. Jeho střelu nakonec srazil Vavřík a puk proletěl kolem levé tyče.
     
    49:23
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Štrbík – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:23
    Vsetínští jsou v útočném pásmu a kombinují. Ondračka poslal od modré čáry puk na Klímka, který z vrcholu pravého kruhu vystřelil. Jeho rána se zastavila Habrmana, jenž puk nezpracoval a zakončovat mohl od levé tyče Hilšer. Střela skončila za brankou.
     
    50:58
    Klímek se nyní dostal i k defenzivní činnosti, když zabránil soupeřovu přečíslení.
     
    51:23
    Domácí v plném počtu.
     
    52:05
    Poledna zakončoval od pravé tyčky. Tkadlec byl připraven a tuto část své branky si pohlídal.
     
    53:08
    Haluza získal pro svůj tým útočné pásmo, když se na pravém křídle prosmýkl kolem všech bránících hráčů. Do zakončení se však nikdo z Draků nedostal.
     
    53:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Naopak Valaši se ke střele propracovali dokonce se také dostávají do vedení. Na levý kruh dostal z modré čáry od Richarda Lisse přihrávku TADEÁŠ POSPÍŠIL, jenž se střelou bez přípravy prosadil k pravé tyči. Asistence: Richard Liss, Vojtěch Vrána.
     
    53:49
    Vyrovnat se snažil Kesler a k dorážce jeho rány z mezikruží si ještě nabruslil Poledna. To už však měl Tkadlec puk pod kontrolou.
     
    55:04
    Další příležitost na srovnání měl Haluza, jehož pokus z levého kruhu vytěsnil hostující gólman hokejkou. Z druhé strany to zkoušel také obránce Blaháček.
     
    56:37
    Pernický zastavil Kavana. Ten však ještě na levém kruhu stihl poslat rychlou zadovku na Keslera, kterého těsně před brankou zastavil Ondračka. Hraje se u Tkadlecovy branky a Šumperk si v okolí brankoviště vytváří tlak.
     
    57:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:52
    Venouš zůstává na střídačce.
     
    58:06
    Frimelovi se nepodařilo vyhodit. O puk se bojuje za brankou Vsetína.
     
    58:27
    Hosté puk na druhou stranu kluziště vyvezli, ale Draci se dostali opět do útoku. Vogelovu střelu z vrcholu levého kruhu blokuje Vavřík.
     
    59:15
    Vsetínská obrana je opět úspěšná. Nyní Valaši vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    59:25
    Po vyhození Pernického přebruslil Hilšer Vogela, a tak se icing nepíská. Hraje se před prázdnou bránou domácích.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaný zápas bez většího množství šancí strhli na svou stranu Vsetínští. Ve třetí třetině se totiž jako jediný prosadil hostující Tadeáš Pospíšil a v posledních šesti minut už Vsetín toto vedení, i přes šumperský tlak, udržel.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Šumperka se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (21:28:01)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 11. Horký, 12. Haluza (Blaháček) – 9. Vavřík (Klímek, Hilšer), 13. Zeman (Hilšer, Ondračka), 54. Pospíšil (Liss, Vrána)


    HK Mladí Draci Šumperk: Venouš (Kašpar) – Blaháček, Holub, Štrbík, Plhal, Cekr L., Cekr F., Ott – Horký, Štefanišin, Drlík, Šembera, Haluza, Kesler, Vogel, Poledna, Kavan, Habrman.
    VHK ROBE Vsetín: Málek (35. Tkadlec) – Pernický, Zeman, Liss, Holáň, Kožený, Houser, Ondračka – Novosad, Baďura, Zemánek, Pospíšil, Vrána, Hilšer, Klímek, Frimel, Vavřík, Apolenář.

    Rozhodčí: Rapák – Rožánek, Rychlý
    thejrc.org