Kolín nad Rýnem – Leverkusen 2:0 (kon.) | Bayern – W. Brémy 6:1 (kon.) | Hertha – Freiburg 1:0 (kon.)
Mohuč – Dortmund 0:4 (kon.) | Paderborn – Union Berlín 1:1 (kon.) | Düsseldorf – RB Lipsko 0:3 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
6:1 (2:1)
Werder Brémy
Sobota 14.12.2019, 15:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes vše. Užívejte klidného třetího adventního víkendu a budu se na vás těšit opět ve středu při vloženém kole. Bayern totiž bude čekat další důležitý zápas proti Freiburgu, který před chvílí prohrál s Herthou 0:1 a propadl se na průběžné šesté místo. Z Freiburgu se začíná ve 20:30, napočtenou! (17:32:47)
     
    Dnešní utkání sledovalo 75.000 diváků.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 17:10. Střely mimo: 12:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:14.
     
    Po vyrovnané první půli se z té druhé stala naprosto jednoznačná záležitost a Bayern zdemoloval Werder nakonec nemilosrdně 6:1. Přitom by to řekl asi málokdo. Brémy může zpětně mrzet to, že neudržely vedení 1:0 ze 24. minuty ještě v první půli. Bayern totiž ukázal sílu a během čtyř minut v samotném závěru poločasu otočil zápas.

    Ve druhém poločase stáhl trenér Flick Boatenga, který se věnoval spíše všemu okolo, jenom ne fotbalu. Místo něj nastoupil útočník Ivan Perišič a jeho větrání obrany Brém na levé straně neslo své ovoce. Mnichovský celek proměnil druhých 45 minut v jednoznačnou záležitost, a když v 78. minutě zkompletoval svůj hattrick Philippe Coutinho, bylo to už 6:1. Tento výsledek se do konce zápasu již nezměnil a po velice dobře odehrané první půli Werder v té druhé absolutně opadl.
     
    90
    Robert Schröder už dále utkání nenatahoval a Bayern tak může slavit jasnou výhru.
     
    89
    Serge Gnabry byl opět v souboji až příliš aktivní a je mu pískán další útočný faul.
     
    88
    Z něj ale nic nevzešlo, naopak se Mnichov vytlačil až k vlastní brance. Manuel Neuer se tak po delší době potká s balonem, nebylo by možná od věci si příště vzít knihu, ať mu čas rychleji v těchto zápasech ubíhá.
     
    87
    Bayern se už nikam nežene, zápas bez problémů dohrává a kombinuje na polovině soupeře. Navíc si vybojoval další rohový kop v utkání.
     
    86
    Splněno má i nejlepší hráč Brém pro toto utkání, Milot Rašica. Po zranění se na trávník vrací do závěru utkání Fin Bartels.
     
    85
    Gnabry obral o balon Friedla poněkud nešetrným způsobem. Ač tedy Singh nabíral rychlost do úniku, sudí se vrátil k předchozí situaci a přisuzuje míč Brémám.
     
    84
    Rohový kop zahrával Perišič a centr propadl až na Kimmicha, který střílel z hranice pokutového území, Pavlenka ale tento pokus lapil.
     
    82
    Ohromné ovace si užívá Philippe Coutinho, který dnes nasypal do sítě Brém hattrick. Třígólový střelec je nahrazen do posledních minut Sarpreetem Singhem.
     
    81
    Domácí zcela kontrolují závěr dnešního utkání a Werder si přes celé Německo poveze domů minimálně šestigólovou nadílku. Za vytrvalé podpory domácích fanoušků ale hráči pokračují v útočení a chtějí navýšit už tak vysoké skóre.
     
    78
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tohle už je skutečná demolice Werderu. Perišič na levé straně vyhodnotil situaci tak, že patičkou sklepl na PHILIPPA COUTINHA, který si vycouval na hranici brankoviště a z levé strany krásným technickým obstřelem na zadní tyč – která mu ještě navíc pomohla – kompletuje svůj hattrick v dnešním zápase – 6:1! Asistence: Ivan Perišić.
     
    75
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bavorský tým se rozhodl, že šetřit se v závěru nebude a výsledek narůstá postupně až do obludného rozměru. Philippe Coutinho ještě stihl přihrávku na hrací ploše a téměř z brankové čáry vrátil míč pod sebe na THOMASE MÜLLERA z druhé vlny. Legenda Bayernu následně zametla míč hladce do kasy, přidala svůj 112. gól v 333. zápase Bundesligy ve své kariéře a Brémy mají skutečně hořký druhý poločas – 5:1! Asistence: Philippe Coutinho.
     
    72
    Bayern právě vstřelil branku!
    Ve vyprodané Allianz Areně je hotovo a zápas se bude v závěru jenom dohrávat. Lewandovski si vyměnil míč s Müllerem, který mu následně doručil centr do vápna. ROBERT LEWANDOVSKI si poradil za dané situace zkušeně, měl hodně času a prostřelil Pavlenku přes otevřený prostor vrchní části branky – 4:1! Asistence: Thomas Müller.
     
    71
    Po něm nastaly zmatky před brankou domácích, Brémy vehementně reklamovaly hru rukou jednoho z bránících hráčů Bayernu. Rozhodčí ale nic takového neviděl, nechává proto hru pokračovat.
     
    70
    Maximilian Eggestein si otevřel prostor na pravém křídle a obstřelem donutil jít Neuera do zákroku. Domácí gólman vytěsnil na rohový kop.

    Tomáš Kalas

    Branky: 45. Coutinho (Gnabry), 45+4. Lewandowski (Coutinho), 63. Coutinho (Alaba), 72. Lewandowski (T. Müller), 75. T. Müller (Coutinho), 78. Coutinho (Perišić) – 24. Rašica (Klaassen)

    Karty:   16. Pavard (BAY), 18. J. Boateng (BAY) – 22. Groß (BRM), 62. Friedl (BRM)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 17:10. Střely mimo: 12:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:14.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (46. Perišić), Alaba, A. Davies – Kimmich – Goretzka (70. T. Müller), Th. Alcântara – Gnabry, Lewandowski, Coutinho (82. S. Singh).
    Náhradníci: Ulreich – Mai, Batista Meier, S. Singh, Perišić, T. Müller, Zirkzee.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie (45+2. Friedl), Veljković, Groß – Şahin – Lang, M. Eggestein, Klaassen (C), Augustinsson – Osako (67. Bittencourt), Rašica (86. Bartels).
    Náhradníci: Kapino – Friedl, Bittencourt, Bartels, J. Eggestein, C. Pizarro, Goller.

    Rozhodčí: Schröder – Gittelmann, Neitzel-Petersen (všichni GER)

    Diváci: 75.000
    thejrc.org