Třinec – Kometa Brno 1:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Kometa Brno
Pondělí 16.12.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokej se v Třinci bude hrát zase za dva dny. To v rámci 27. kola základní části Tipsport extraligy do města pod Javorovým přijede tým Rytíři Kladno. Zápas se hraje ve středu 18. prosince od klasických 17 hodin. My se opět přihlásíme s textovým online přenosem. (19:27:28)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 39:20
    Střely mimo 17:7
    Zblokované střely 17:13
    Hity 9:9
    Vhazování 33:34
    Trestné minuty 4:8
     
    Skončilo utkání, z něhož berou všechny tři body hráči brněnské Komety. Ti si přenesli dvougólové vedení do závěrečné třetiny již z prostřední hrací doby a v posledních dvaceti minutách utkání již pouze navýšili vedení, když přesilovku využil Mueller. Ve zbytku zápasu byli domácí aktivnější, ale mnoho vyložených brankových šancí si nevytvořili.
     
    Nejlepší hráči: Martin Gernát (1+0) – Martin Zaťovič (2+1)
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Třinečtí jsou stále v útočném pásmu a stále se snaží dosáhnout branky. Čas ale rychle ubývá. Doudera s Hrňou gólové zakončení nevymysleli.
     
    58:14
    Marcinko vjel s pukem do útočného pásma a nahrál na kruh Szturcovi. Jeho střelu neměl Vejmelka problém přikrýt.
     
    57:37
    Dravecký zastavil před Kváčou čitelný centr Zaťoviče na Muellera a vyvezl puk do středního pásma, odkud vysunul najíždějícího Chmielewského. Jeho pokus z velkého úhlu neměl šanci na úspěch, Vejmelka prostor u tyčky utěsnil dokonale.
     
    57:10
    Zakázané uvolnění Třince. Douderův dloubáček za obranu na Chmielewského třinecký útočník nedojel.
     
    56:09
    Polanský ze vzduchu zastavil brněnskou rozehrávku a z první nabil Szturcovi. Jeho střelu s nasazením zdraví vyrazil Glover.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 443 diváků.
     
    55:25
    Třinečtí byli opět nebezpeční před Vejmelkou. Dvakrát střílel Kundrátek z první z levého kruhu, ale k dorážce se před brněnským brankářem nedostal ani Ondřej Kovařčík, ani Chmielewski. Následně Vejmelka ve spolupráci s Bartejsem kryje.
     
    54:35
    Aktivní byli Stránský s Gernátem. Střelu druhého jmenovaného Vejmelka vyrazil do strany a následně pokus třineckého křídelníka přikryl před dotírajícím Marcinkem.
     
    53:36
    Musil byl na pravém křídle podražen Hruškou a Třinec si zahraje přesilovku.
     
    53:29
    Třinec se držel v pásmu a hosté se osvobodili jen díky icingu.
     
    53:00
    Polanský pálí nebezpečně po vyhraném buly v útočném pásmu. Následně Gernátova ztečovaná rána prolétla brankovištěm.
     
    52:42
    Martynek zavezl puk do útočného pásma a rozhlížel se po Marcinkovi. Vezl puk ale spíše na bruslích, a tak jej zkusil poslat na brněnskou branku. Vejmelka přerušuje.
     
    52:06
    Orsava zavezl puk do pásma, následně předal Plekancovi. Ten chtěl přihrát zpět Orsavovi, ale toho mezitím pokryl třinecký obránce.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 16. Gernát (M. Stránský, Marcinko) – 4. Zaťovič (Mueller), 34. Plekanec, 37. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 43. Mueller (Zaťovič, P. Holík)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš – M. Stránský, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrehorčák – O. Kovařčík, Polanský, Hrňa – Martynek, Novotný, Adamský (C) – Szturc.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec (A), Bartejs, Glover, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – Orsava, Plekanec (A), Hruška – Vincour, Lev, Svačina – Kucsera, Kusko, L. Horký.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Bryška, Hlavatý

    Diváci: 4 443
    thejrc.org