Winnipeg – Philadelphia 7:3 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Los Angeles 2:4 (kon.)
Vegas – Vancouver 6:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Los Angeles Kings
Pondělí 16.12.2019, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:48:48)
    Anže Kopitar dvakrát skóroval a v počtu získaných bodů za organizaci Kings poskočil před Waynea Gretzkyho na čtvrté místo
     
    Československá stopa v utkání:
    Filip Hronek (DET)
    0+1, 1 střela, čas na ledě 26:25
    Filip Zadina (DET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:53.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anže Kopitar (LAK)
    2+0
    2. Jeff Carter (LAK) 1+0
    3. Alex Iafallo (LAK) 0+2.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 24 – 32 (7:11, 7:18, 10:3)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 8
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 47 % – 53 %
    Bodyčky: 21 – 15.
     
    Detroit po dvou výhrách zaznamenal už šestadvacátou prohru v sezóně a pochopitelně zůstává jednoznačně nejhorším týmem v celé NHL. Kings se naopak mohli na Západě posunout z posledního místa před Chicago, nicméně to rovněž dovedlo do vítězného konce souběžně hraný zápas s Minnesotou. Patnáctí Kaliforňané se tak aspoň přiblížili na rozdíl dvou bodů dvanáctému Nashvillu.
     
    Je dobojováno! Zápas dvou posledních týmů z obou konferencí nepřinesl žádnou strhující podívanou. Detroit hrál velkou část zápasu bez většího zápalu, který postupně nacházel až v závěrech všech tří třetin. Kings působili o něco málo živěji a do dvaatřicáté minuty si díky Carterovi a Kopitarovi vybudovali třígólový náskok. Po čtvrtém gólu z dílny Tylera Toffolliho už hosté povolili a toho Red Wings dvakrát využili ke kosmetické úpravě skóre, když své druhé góly v sezóně dali Filip Zadina a Madison Bowey.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Nielsen svým nahozením z ostrého úhlu nadělal Campbellovi značné potíže. Pomoct mu museli kolegové z obrany, kteří zablokovali o dorážku se snažícího Erneho.
     
    59:34
    Anže Kopitar zaútočil na hattrick, nicméně z obranného pásma o kousek minul ze svého pohledu levou tyč nehlídané branky.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:52
    Další vyhození Amadia bylo příliš krátké na to, aby se pískal další icing. Moc času na dva góly už domácím nezbývá.
     
    58:30
    Red Wings to vcelku logicky zkouší v šesti proti pěti. Kings mezitím odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
    57:37 Madison BOWEY - 2:4
     
    57:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Ještě menší dramatizace koncovky zápasu! Za snaživý výkon je kanadským bodem odměněn Tyler Bertuzzi, který si po nahrávce Hronka dobře pokryl puk před obránci a vracečkou k modré čáře vybídl ke střele MADISONA BOWEYHO, jehož prudká rána se zastavila až o síť za Campbellovými zády. Asistence: Tyler Bertuzzi, Filip Hronek.
     
    57:20
    Jeff Carter se před pravým kruhem zbavil Larkina i Fabbriho, ale prudkou střelou pak trefil jen nohu vlastního spoluhráče, jenž stál na hranici brankoviště.
     
    56:10
    Dobré defenzivní střídání pro Kopitara, který si před chvíli připsal blok a teď u útočné modré učebnicově vypíchl puk Manthovi. Nic vážného to v příštích vteřinách ale neznamenalo.
     
    55:52
    Filppula přihrál na modrou, jenže Bowey svým dalekonosným nahozeným nedostal puk přes dvougólového Kopitara.
     
    55:08
    Po odrazu kotouče od zadního mantinelu to z úhlu zkoušel až solidně hrající Prochorkin, ovšem Eric Comrie se stačil přesunout k levé tyči.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 50. Zadina (Bowey, Mantha), 58. Bowey (Bertuzzi, Hronek) – 13. J. Carter, 21. Kopitar (Iafallo, Roy), 32. Kopitar (Iafallo, D. Brown), 47. Toffoli (Prochorkin, Amadio)


    Detroit Red Wings: Comrie (J. Bernier) – Green, Nemeth, Hronek, Ericsson, Bowey, Biega – Fabbri, D. Larkin (A), Bertuzzi – Zadina, Filppula, Mantha – Helm, Glendening, Athanasiou – Abdelkader (A), Nielsen (A), Erne.
    Los Angeles Kings: J. Campbell (Quick) – Doughty (A), J. Ryan, Roy, B. Hutton, Walker, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Clifford (A), J. Carter, Lewis – Wagner, Lizotte, A. Kempe – Toffoli, Amadio, Prochorkin.

    Rozhodčí: Mccauley, Pollock – Murchison, Murphy

    Diváci: 18 540
    thejrc.org