Třinec – Kladno 2:1 (3:2 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:1 (po pr.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (0:2, 1:0, 4:0)
HC Kometa Brno
Středa 18.12.2019, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:02:06)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 081 diváků.
     
    Střely na branku: 33 – 27
     
    Je dobojováno. Domácí hráči po druhé třetině prohrávali o jednu branku, když na konci prostřední části hry snížili, a to jim vlilo krev do žil. Viktor Hübl totiž ve čtyřiačtyřicáté minutě vyrovnal na 2:2. Do vedení pak o chvíli později poslal Litvínov Michal Trávníček, jenž dokonal obrat. V osmačtyřicáté minutě bleskově využil přesilovou hru Viktor Hübl, který druhou brankou v utkání dal Vervě dvoubrankový náskok. No a v závěru třetí části hry pak při powerplay hostů trefil prázdnou branku Lukáš Kašpar a definitivně tak rozhodl o tom, že Litvínovští na svém ledě získají další důležité tři body do tabulky. Kometa tak ze severu Čech odjede s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Puk je v pásmu Brna, domácí už za ním nejdou, nemají proč. Zápas už za malý okamžik bude minulostí.
     
    59:19
    Hosté se ještě pokusili zakončit před Janusem, ten ale prostor u pravé tyče pokryl a dostal puk do bezpečí. Následně pak jdou do akce ještě domácí.
    58:08 Lukáš KAŠPAR - 5:2
     
    58:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak nyní už se domácí trefují popáté a zřejmě tak rozhodli o dnešním tříbodovém večeru. Hanzl poslal puk LUKÁŠI KAŠPAROVI, který poté ze středního pásma poslal puk do zcela prázdné hostující klece – 5:2. Asistence: Martin Hanzl a Jiří Říha.
     
    58:00
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny.
     
    57:51
    Vejmelka je na střídačce a hosté to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:14
    Michal Trávníček opět dostal přihrávku od Edwina Hedberga a měl šanci definitivně zlomit odpor Komety, ale v další velké šanci neuspěl!
     
    56:11
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje před branku Jaroslava Januse, kde se bude vhazovat.
     
    55:26
    Po Petružálkově nepřesné střele zasáhla obrana Brna a hned zavezla puk až před branku Litvínova. Ale příliš dlouho v útočném pásmu hosté nevydrželi.
     
    54:53
    Orsava našel Lukáše Kucseru, který u brankoviště Januse chtěl prostrčit puk za jeho záda, ale to se mu nepovedlo. Záhy pak domácí celek otáčí hru před Vejmelku.
     
    54:14
    Ondřej Němec hned po vhazování v pásmu Vervy napálil puk od modré čáry a jeho pokus pak pohotově kryje Jaroslav Janus plastronem. Hra je pozastavena a opět se vhazuje před jeho brankou.
     
    53:38
    Edwin Hedberg zastavil rozehrávku hostů a dostal puk do středního pásma. Zastavil tak menší hostující tlak před brankou Jaroslava Januse.
     
    53:12
    Verva prohrála vhazování v útočném pásmu, nakonec se ale ke kotouči dostala zpět a Vejmelka musel být pozorný.
     
    52:20
    Obrana Litvínova nyní hlídá hosty, aby je nepustila do zakončení. Útok Brna nakonec domácí ubránili a spěchali před Vejmelku. Tam si jim ale akce nepovedla.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 38. Jarůšek, 44. V. Hübl (Petružálek), 46. Trávníček (Hedberg), 48. V. Hübl (Petružálek, F. Lukeš), 59. Kašpar (M. Hanzl, J. Říha) – 9. P. Holík (Pyrochta), 9. Vincour (Lev)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Baránek, Kubát – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Kašpar, J. Mikúš, Hedberg – Válek, Helt, Trávníček.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Bartejs (C), O. Němec (A), Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Malec (A) – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Kucsera, Kusko, Orsava – Svačina, Lev, Vincour – L. Horký, Jenyš, P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Jindra, Zíka

    Diváci: 5 081
    thejrc.org