Třinec – Kladno 2:1 (3:2 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:3 (kon.)
K. Vary – Zlín 3:2 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Liberec 2:3 (0:3 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:1 (po pr.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:2 (0:2, 1:0, 4:0)
HC Kometa Brno
Středa 18.12.2019, 17:30 • ZS Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:02:06)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 081 diváků.
     
    Střely na branku: 33 – 27
     
    Je dobojováno. Domácí hráči po druhé třetině prohrávali o jednu branku, když na konci prostřední části hry snížili, a to jim vlilo krev do žil. Viktor Hübl totiž ve čtyřiačtyřicáté minutě vyrovnal na 2:2. Do vedení pak o chvíli později poslal Litvínov Michal Trávníček, jenž dokonal obrat. V osmačtyřicáté minutě bleskově využil přesilovou hru Viktor Hübl, který druhou brankou v utkání dal Vervě dvoubrankový náskok. No a v závěru třetí části hry pak při powerplay hostů trefil prázdnou branku Lukáš Kašpar a definitivně tak rozhodl o tom, že Litvínovští na svém ledě získají další důležité tři body do tabulky. Kometa tak ze severu Čech odjede s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Puk je v pásmu Brna, domácí už za ním nejdou, nemají proč. Zápas už za malý okamžik bude minulostí.
     
    59:19
    Hosté se ještě pokusili zakončit před Janusem, ten ale prostor u pravé tyče pokryl a dostal puk do bezpečí. Následně pak jdou do akce ještě domácí.
    58:08 Lukáš KAŠPAR - 5:2
     
    58:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak nyní už se domácí trefují popáté a zřejmě tak rozhodli o dnešním tříbodovém večeru. Hanzl poslal puk LUKÁŠI KAŠPAROVI, který poté ze středního pásma poslal puk do zcela prázdné hostující klece – 5:2. Asistence: Martin Hanzl a Jiří Říha.
     
    58:00
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny.
     
    57:51
    Vejmelka je na střídačce a hosté to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    57:14
    Michal Trávníček opět dostal přihrávku od Edwina Hedberga a měl šanci definitivně zlomit odpor Komety, ale v další velké šanci neuspěl!
     
    56:11
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje před branku Jaroslava Januse, kde se bude vhazovat.
     
    55:26
    Po Petružálkově nepřesné střele zasáhla obrana Brna a hned zavezla puk až před branku Litvínova. Ale příliš dlouho v útočném pásmu hosté nevydrželi.
     
    54:53
    Orsava našel Lukáše Kucseru, který u brankoviště Januse chtěl prostrčit puk za jeho záda, ale to se mu nepovedlo. Záhy pak domácí celek otáčí hru před Vejmelku.
     
    54:14
    Ondřej Němec hned po vhazování v pásmu Vervy napálil puk od modré čáry a jeho pokus pak pohotově kryje Jaroslav Janus plastronem. Hra je pozastavena a opět se vhazuje před jeho brankou.
     
    53:38
    Edwin Hedberg zastavil rozehrávku hostů a dostal puk do středního pásma. Zastavil tak menší hostující tlak před brankou Jaroslava Januse.
     
    53:12
    Verva prohrála vhazování v útočném pásmu, nakonec se ale ke kotouči dostala zpět a Vejmelka musel být pozorný.
     
    52:20
    Obrana Litvínova nyní hlídá hosty, aby je nepustila do zakončení. Útok Brna nakonec domácí ubránili a spěchali před Vejmelku. Tam si jim ale akce nepovedla.
     
    52:11
    Následuje další komerční přestávka.
     
    51:58
    Musejí ale dávat pozor i na zadní vrátka, která teď otevřela obrana Vervy. Hosté však svou střelu poslali jen mimo tři tyče.
     
    51:20
    Michal Trávníček se opět dostal ke střele před Vejmelkou, ale ten znovu zakročil. Domácí jsou při střelecké chuti a rádi by své vedení ještě pojistili.
     
    50:27
    Luboš Horký zavezl puk za branku, poté ho nechal Gulašimu, který se napřahoval ke střele, ale marně dobýval Janusovu klec.
     
    50:08
    Litvínov se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    49:36
    Jakub Lev byl v dobré pozici, ale nevystřelil. Místo toho poslal kotouč na jmenovce Orsavu a tomu puk nesedl. Verva se poté osvobozuje.
     
    49:11
    Další akce Litvínova v oslabení. Hedberg znovu vybídl Michala Trávníčka, ten tentokráte nezakončil přesně.
     
    48:30
    Martin Hanzl se dostal ve vlastním oslabení až před Vejmelku, jeho střelu zblízka pak fantasticky hostující brankář pokryl! Nyní tak svůj tým notně podržel.
     
    48:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrick Kudla – 2 min., podrážení).
    47:59 Viktor HÜBL - 4:2
     
    47:59
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Početní výhodu domácí celek okamžitě využívá a jde do dvoubrankového náskoku. Z pravé strany poslal puk do prostoru mezi kruhy Jakub Petružálek a VIKTOR HÜBL svou svižnou ránou vymetl v síti Vejmelky všechny pavučiny – 4:2. Asistence: Jakub Petružálek a František Lukeš.
     
    47:43
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., vysoká hůl).
     
    Dnešní utkání sleduje 5 081 diváků.
     
    47:11
    Od modré čáry střílel jeden z beků Brna, kotouč ale skončil jen vedle pravé tyče Jaroslava Januse. Domácí pak otáčejí hru na druhou stranu.
     
    46:23
    Po krátké pauze pokrčuje hra dále a u puku jsou znovu domácí hráči. Jarůšek místo střely hledal přihrávkou na pravé straně volného Martina Hanzla, ale ten na kotouč nedosáhl.
     
    46:10
    Následuje další komerční přestávka.
    45:58 Michal TRÁVNÍČEK - 3:2
     
    45:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva se nadechla k obratu a vede 3:2. Nová akvizice v litvínovském dresu, švédský útočník Edwin Hedberg zavezl puk za branku soupeře a zpoza ní ho prostrčil před brankoviště, kde ho poté pohotovou střelou umístil za Vejmelkova záda MICHAL TRÁVNÍČEK. Litvínovští tak otáčejí hru a jdou poprvé do vedení. Asistence: Edwin Hedberg.
     
    45:20
    František Hübl se ocitl na pravé straně, Lukeš mu prostrčil kotouč a prvně jmenovaný zakončil, ale pouze jen vedle tyče Vejmelkovy branky.
     
    44:55
    Pyrochta spěchal ke kotouči, který zůstal u branky hostů a poslal ho do neutrální zóny.
     
    43:50
    Hosté tak ztratili dvoubrankový náskok a na koni je Verva, kterou srovnávací branka nakopla.
    43:24 Viktor HÜBL - 2:2
     
    43:24
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Z pravé strany vyslal přízemní střelu Jakub Petružálek a tu vyrazil brankář hostů Vejmelka pouze před VIKTORA HÜBLA, který poté pohotovou střelou dostal puk za jeho záda – 2:2. Asistence: Jakub Petružálek.
     
    42:42
    Po další nepřesné střele Richada Jarůška zakončil na druhé straně Petr Holík, ale také jeho střelecký pokus nepřinesl kýžené ovoce v podobě gólu.
     
    42:17
    Martin Hanzl se proháčkoval až před Vejmelku, zblízka na něho ale nevyzrál.
     
    40:54
    Pavel Jenyš našel z rohu před brankou volného Kucseru, ale druhý jmenovaný nakonec kotouč dobře nezpracoval a tudíž ani nezakončil.
     
    40:17
    Jdeme do třetí třetiny, ve které domácí budou usilovat o vyrovnání, hosté pak naopak o navýšení svého náskoku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 24 – 19
     
    Také druhé dějství je za námi a dlouho Kometa vedla stále o dva góly. Domácí však v průběhu prostřední části hry hodně ožili a měli před brankou Brna velký tlak. V osmatřicáté minutě se blýskl individuální akcí Richard Jarůšek, jenž už Vejmelku překonal, snížil na rozdíl jediné branky a obral ho o čisté konto. Verva je tedy zpátky ve hře a můžeme se tak těšit na třetí třetinu, která bude ještě hodně zajímavá. Ta začne přibližně v 19:18.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Po Hüblově střele musel do zákroku Vejmelka a hosté pak otočili hru. Po chybě Januse málem zakončil do jeho odkryté branky Kucsera, ale Kubát puk u brankoviště pohotově rukou srazil do rohu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:39
    Adam Jánošík vyslal na branku hostů další pokus, ale ten skončil za pomoci Bartejse na ochranné síti. Hra je tak opět zastavena a buly bude vhozeno po levé ruce Vejmelky.
     
    38:01
    Vervě se zase o něco lépe dýchá. Nyní ale čelila další střele hostů, Kusko ale nezametl puk za Januse, který nakonec kotouč kryje pod lapačkou.
    37:33 Richard JARŮŠEK - 1:2
     
    37:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak tahle individuální akce RICHARDA JARŮŠKA už končí v síti hostů. Útočník litvínovské Vervy vymíchal hráče Komety, nabruslil si sám s pukem na pravý kruh a svižnou ranou pak prostřelil Vejmelku – 1:2. Domácí tak jsou svému soupeři na dostřel jediného gólu a zpátky ve hře. Bez asistence.
     
    36:32
    Další šance Litvínova, Jakub Petružálek a po něm ani Lukeš s Hüblem nedokázali Vejmelku prostřelit. Ten tak připsal další důležitý zákrok a drží svůj tým a také nulu na svém kontě!
     
    36:03
    Vejmelka čelil další akci Litvínova a po ní dostal puk pod kontrolu a zastavil hru. Po chvilce se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    34:38
    Ani tato šance Litvínova nekončí brankou. Zblízka neprostřelil Vejmelku jeden z domácích útočníků.
     
    34:04
    Jánošík také nahazoval puk před Vejmelku, ale nikdo z domácích se nedostal ke kotouči, aby ho doklepl za záda hostujícího brankáře.
     
    32:54
    Petružálek se z první snažil vystřelit po Hüblově nahození před branku hostů, ale nakonec mu rána nesedla a branka Brna tak ohrožena nebyla.
     
    32:19
    Pavelka zastavil Kucseru, který už už mířil před branku Litvínova. Ale nedokázal puk vyhodit ven a stále tak Verva čelí menšímu brněnskému tlaku.
     
    32:15
    Další komerční pauza.
     
    31:34
    Verva má před hostující brankou menší tlak a snaží se o snížení, ale obrana s Vejmelkou v brance jsou zatím proti a posílají puk do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    31:05
    Karel Kubát u modré čáry jistil puk a poté ho poslala do předbrankového prostoru, avšak nikdo z jeho spoluhráčů tam nezakončil.
     
    30:54
    Jsme za polovinou základní hrací doby a hosté mají stále dvoubrankový náskok. Domácím se zatím nedaří dostat se Brňanům na kontaktní branku.
     
    30:45
    Hostující lavička si bere oddechový čas.
     
    30:30
    Marek Baránek vyslal dělovku od modré čáry, poté se ještě ke střele dostal na levé straně Richard Jarůšek, ale i forward Litvínova neuspěl.
     
    30:05
    Brno je v plném počtu.
     
    29:51
    Hostům se početní výhoda daří, vyhazují puky do bezpečí a nepouštějí Vervu do vážnějšího zakončení. I nyní poslali puk až před branku soupeře.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:05
    Kotouč se dostal do hlediště z hole Barteise a bude se vylučovat. Verva tak bude mít možnost snížit na rozdíl jediné branky v přesilové hře.
     
    27:18
    Richard Jarůšek vypíchl puk při rozehrávce Brna Jacku Gloverovi a uháněl sám před Vejmelku. Ten jeho nebezpečnou střelu z levé strany úspěšně pokryl!
     
    26:40
    Už mají puk zase hosté a nastěhovali se do pásma Litvínova, kde opět beci Vervy musí pomoci Jaroslavu Janusovi.
     
    26:25
    Viktor Hübl se dostal k odraženému kotouči na pravé straně a prověřil pozornost Vejmelky. Ten si po delší době zapsal úspěšný zákrok a po něm nechal hru zastavit.
     
    26:06
    Následuje další komerční přestávka.
     
    25:14
    Další menší tlak Komety před brankou Litvínova, domácí se ale ubránili a šli na druhou stranu. Ovšem před Vejmelkou nevystřelili.
     
    24:19
    Svozilovo nahození na Petra Holíka u vzdálenější tyče nenašlo adresáta a tentokráte se Brňané nedostali do zakončení. Nicméně stále se drží před brankou soupeře.
     
    23:57
    Jaroslav Janus se ve své brance rozhodně nenudí, nyní na něho šla další nebezpečná střela z pravé strany a tu musel pokrýt.
     
    22:41
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se tedy stěhuje před branku Jaroslava Januse. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    22:03
    Vladimír Svačina se natlačil před branku Jaroslava Januse a ten musel znovu do zákroku. Sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustil. Hra je také přerušena.
     
    22:00
    Verva je v plném počtu.
     
    21:47
    Litvínovští se osvobozují a posílají kotouč až před Vejmelku. I tuhle početní nevýhodu zřejmě opět zvládnou.
     
    21:15
    Filip Pyrochta si srovnal puk na levém kruhu a poté vystřelil, jeho pokus pak kryje Janus, ale měl s pukem problémy ho zkrotit.
     
    20:39
    Brno mělo úvodní tlak v přesilové hře, z něho se Verva vymanila a dostala puk až před branku Vejmelky. Na chvíli si tedy domácí hokejisté vydechli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 7 – 9
     
    Už v sedmé minutě hosté přišli o svého klíčové hráče, který po nárazu na mantinel zůstal ležet na hrací ploše a tu opustil za pomoci spoluhráčů a lékařů. Do zbytku zápasu už zřejmě nezasáhne, byl hodně otřesený. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    První třetina je za námi a patřila hostům. Už v deváté minutě otevřel skóre Petr Holík, jenž zužitkoval svůj samostatný nájezd. O chvilku později pak vedení Brna navýšil Tomáš Vincour, který střelou pod víko litvínovské klece dal klid na hostující hokejky. Uvidíme, co nám přinese další třetina, která začne přibližně v 18:22.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pavelka – 2 min., držení).
     
    19:59
    Kometa má stále kotouč a už to vypadá, že neskóruje. Takže na začátku druhé třetiny si brněnští hokejisté zahrají přesilovou hru.
     
    19:35
    Hosté mají ponechanou výhodu, pokud neskórují, zahrají si další přesilovou hru.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:42
    Puk je za Janusovou brankou a domácí se tlačí opět před hostující branku. Hübl s Lukešem však na Vejmelku opět nevyzráli.
     
    18:05
    Samson Mahbod vysunul Martina Hanzla, jehož střela byla sražena mimo. Nicméně Verva stále drží kotouč a operuje před brankou Karla Vejmelky.
     
    17:48
    Jaroslav Janus znovu v akci a nyní vykryl další střelu hostů, když puk ukryl do své lapačky. Hned na to nechal hru opět pozastavit.
     
    16:57
    Obrana Brna nepustila domácí hráče do další akce a rychle se tak Brňané vrátili zpět do útoku. Janus tak měl opět práci ve svém brankovišti.
     
    16:06
    Peter Mueller skrze bránícího Pavelku vyslal svižnou ránu, ale trefil jen dobře připraveného Jaroslava Januse. Ten poté nechal puk obraně a ta otáčí hru.
     
    15:38
    Pavel Jenyš se z otočky na vrcholu mezikruží dostal ke střele, ta se nakonec ukázala jako nebezpečná a Janus musel puk vyrazit do rohu kluziště.
     
    14:45
    Další pokusy domácích byly nepřesné a hosté se tak dostali opět před branku Januse, ale jejich útok byl překažen obranou Vervy.
     
    14:15
    Lukáš Válek vyslal na Vejmelku hodně nepříjemnou střelu, která pak skončila jen těsně nad břevnem brněnské klece.
     
    13:25
    Lukáš Kašpar dostal puk do útočného pásma, ale tam ho zachytil Michal Gulaši, který ho zase vytáhl ven do neutrální zóny. Kometa tak jde útočit.
     
    12:37
    Od vlastní branky zakládali domácí hráči další akci, ale u Januse o kotouč přišli a nadvakrát se ho snažil prostrčit za Janusova záda Petr Holík, leč bez úspěchu. Nyní už jdou domácí směr útočné pásmo.
     
    12:21
    Následuje další komerční přestávka.
     
    11:59
    Richard Jarůšek nechal puk Martinu Hanzlovi, kterému ale nesedla střela a puk pak skončil opět na Vejmelkovi, který ho poslal dále.
     
    11:35
    Proti další střele Tomáše Vincoura prakticky z podobného místa jako při druhé brance Komety, už Jaroslav Janus zasáhl a puk ukazuje v lapačce. Hra je posléze přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    10:40
    Hosté jsou znovu v útočném pásmu a kombinují před Janusem. Obránci Litvínova tak musejí být hodně pozorní.
     
    09:55
    Hned poté střílel také Viktor Hübl, ale matador domácího celku se také před Vejmelkou neprosadil. Hostující brankář tak stále drží čisté konto.
     
    09:32
    František Lukeš se na levé strany u bližší tyče dostal po Petružálkově přihrávce ke svižné střele, s tou si ale poradil Karel Vejmelka a raději pak hru pozastavil.
     
    09:05
    Tomáš Vincour napadal rozehrávku Litvínova, domácí tým se tak nedostal do žádného zakončení před brankou Vejmelky.
     
    08:56
    Následuje první komerční přestávka.
    08:37 Tomáš VINCOUR - 0:2
     
    08:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    A záhy je to už o dva góly. Domácí opět propadli v obraně a Jakub Lev našel na pravé straně u domácí branky TOMÁŠE VINCOURA a ten poté pověsil puk pod víko Janusovy branky – 0:2. Litvínovští tak musejí velmi brzy dohánět už dvoubrankové manko. Asistence: Jakub Lev.
    08:01 Petr HOLÍK - 0:1
     
    08:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hned po ubráněném oslabení Vervy hosté otevírají účet dnešního zápasu. Pyrochta dalekonosnou přihrávkou na rozjetého PETRA HOLÍKA vysunul útočníka Komety, který se dostal tváří v tvář Janusovi a střelou k bližší tyči mu nedal šanci – 0:1. Asistence: Filip Pyrochta.
     
    07:57
    Litvínov je kompletní.
     
    07:43
    Puk je stále daleko od Janusovy branky a vypadá to, že i domácí celek své první oslabení zvládne.
     
    07:15
    Verva získala puk a hned ho poslala až před branku hostů. Nyní domácí střídají unavenou čtveřici a na ledě jsou tak čerstvé síly.
     
    06:39
    Hra pokračuje, hosté vyslali na Januse nebezpečnou střelu, kterou zastavil Janus a zkrotil tak skákavý a neposedný kotouč. Hra je přerušena.
     
    06:19
    Útočník Brna už je na nohou, ale je hodně otřesený a za pomoci Tomáše Vincoura a Petera Muellera byl dopraven na střídačku a poté s lékaři zamířil přímo do šatny. Vypadá to, že jeho návrat na led dnes asi nebude moc reálný.
     
    06:19
    Martin Zaťovič zůstal po střetu u mantinelu ležet na ledové ploše a nevypadá to s ním vůbec dobře. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    05:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:57
    Avšak tam Mahbod zbytečně fauloval a dostane dvě minuty. Litvínov tak bude poprvé hrát v oslabení.
     
    05:41
    Svačinovo nahození prosvištělo kolem branky Jaroslava Januse, tam si ho ovšem sebrali domácí hráči a už se znovu derou do další útočné akce.
     
    05:08
    To se povedlo, ale hosté před brankářem Vervy nezahrozili a poté vytěsnili puk do neutrální zóny domácí hokejisté.
     
    04:33
    Obrana Brna sebrala puk a pomalu se ho snaží zavézt o útočného pásma. Hosté se tak vydávají do útoku a budou chtít ohrozit Jaroslava Januse.
     
    03:54
    Kometa Brno je v plném počtu.
     
    03:45
    Po vhazování v útočném pásmu Vervy pokračují domácí hráči v pásmu hostů a snaží se o využití přesilové hry. Ale hosté se dostali na kotouč a ten vyhodili až před brněnskou klec.
     
    03:06
    Velká šance také na opačné straně. Adam Jánošík napálil puk a ten orazítkoval tyč Vejmelkovy branky!
     
    02:19
    Ale hned ve vlastním oslabení ujel do samostatného úniku Peter Mueller, a už to vypadalo, že Januse prostřelí, ale domácí brankář i s notnou dávkou štěstí jeho pokus kryje!
     
    02:02
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a mají tak šanci otevřít účet zápasu.
     
    01:54
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Stanislav Svozil – 2 min., držení).
     
    00:48
    Slibně se rodící akci Litvínova zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    00:26
    Po nepřesné akci Litvínova před brněnskou branku se do útoku dostali hosté. Ale ti si počínali podobně a ztratili kotouč. Verva tak opět otáčí hru na druhou stran.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Baránek, Kubát – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Kašpar, J. Mikúš, Hedberg – Válek, Helt, Trávníček.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Bartejs (C), O. Němec (A), Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Malec (A) – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Kucsera, Kusko, Orsava – Svačina, Lev, Vincour – L. Horký, Jenyš, P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Jindra, Zíka.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly, a sice dvakrát. Nejprve zvítězil doma Litvínov 2:1, poté Kometa taktéž před svými diváky zvítězila, ale 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    HC Kometa Brno

    Na jejich led totiž zavítá brněnská Kometa, která se v současné době nachází na šestém místě a drží tedy postupové místo přímo do čtvrtfinále play-off. Ještě je ale základní část dlouhá a hosté by se rádi vyšplhali o něco výše. Na svém kontě mají brněnští hráči čtyřiačtyřicet bodů. Před reprezentační přestávkou sehráli zápas na ledě Třince, kde zvítězili 4:1. Nyní by na tuto výhru chtěli navázat a na led Litvínova jedou s cílem urvat body, nejlépe však všechny tři. Čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Martin Zaťovič – 29 bodů (17+12)
    Petr Holík – 25 bodů (8+17)
    Tomáš Plekanec – 21 bodů (6+15)
    O reprezentační pauze ulovila Verva posilu. Na sever Čech přišel z finského Ässätu Pori švédský útočník Edwin Hedberg.

     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se v tabulce nacházejí na dvanáctém místě se ziskem třiceti bodů. Pro dlouhotrvající neúspěchy rezignoval na svou funkci trenéra Jiří Šlégr a Litvínov nyní trénuje Vladimír Kýhos, kterému se povedla premiéra v Mladé Boleslavi, kde Litvínovští senzačně otočili prakticky prohraný zápas a nakonec získali tři body. Na tuto výhru však nenavázali v pátek, kdy prohráli 1:3 v Olomouci. Poslední zápas před reprezentační pauzou však Verva doma zvládla a porazila 4:1 Kladno, když po bezbrankových dvou třetinách vedla v průběhu třetí periody 4:0, soupeř už dokázal jen snížit a obral Januse o čisté konto. Litvínovští musejí sbírat dále body, aby se oddálili od sestupové poslední příčky. Dnes znovu před svými diváky by rádi znovu bodovali, nic lehkého je však nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek – 21 bodů (12+9)
    Jakub Petružálek – 20 bodů (6+14)
    Viktor Hübl – 15 bodů (8+7)
     
    Hezký středeční večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu její sedmadvacáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 38. Jarůšek, 44. V. Hübl (Petružálek), 46. Trávníček (Hedberg), 48. V. Hübl (Petružálek, F. Lukeš), 59. Kašpar (M. Hanzl, J. Říha) – 9. P. Holík (Pyrochta), 9. Vincour (Lev)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Baránek, Kubát – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Kašpar, J. Mikúš, Hedberg – Válek, Helt, Trávníček.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Bartejs (C), O. Němec (A), Pyrochta, Glover, Gulaši, Svozil, Malec (A) – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Kucsera, Kusko, Orsava – Svačina, Lev, Vincour – L. Horký, Jenyš, P. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Jindra, Zíka

    Diváci: 5 081
    thejrc.org