Jekatěrinburg – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Kazaň – Ufa 2:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 8:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 4:5 (2:3 po s.n.) | Omsk – Novosibirsk 3:1 (kon.)
Viťaz – Riga 1:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:3 (2:1, 2:2, 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 19.12.2019, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 36 zásahů, 3 inkasované branky (17:24:35)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 32:38.
    Zblokované střely – 20:10.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/3.
    Vhazování – 32:28.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jekatěrinburgu, který svého soupeře porazil poměrem 4:3. Poslední perioda nám spíše nabídla taktickou bitvu, při které se domácí hráči snažili neudělat žádnou fatální chybu, což se jim povedlo. Jekatěrinburg byl navíc směrem dopředu mnohem nebezpečnější, avšak poslední třetina nakonec žádnou branku nepřinesla.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:02
    Šaryčenkov je na střídačce!
     
    58:45
    Domácím se povedlo dostat puk na opačnou stranu, což jim maximálně vyhovuje. Nižněkamsk se stále neuchýlil ke hře bez brankáře!
     
    57:14
    Nižněkamsk začíná mít územní převahu, dost možná budeme sledovat hru bez brankáře. Hosté se v současné době drží s pukem za brankou soupeře.
     
    56:25
    Chafizov vyzkoušel pozornost Kováře, který se rozhodl podržet puk u betonu. Poté ještě přišla na řadu krátká strkanice, avšak v tomto případě se vylučovat nebude.
     
    55:07
    Zablokované nahození z hole Enlunda trefilo pouze jednoho z protihráčů, puk navíc skončil v ochranné síti. Hra se tak přestěhuje zpět před českého brankáře.
     
    54:24
    Ve střední třetině si o nahrávku řekl Platt, který poté pouze nahazoval na branku. Šaryčenkov si nechtěl komplikovat život, proto puk schoval do své lapačky.
     
    53:06
    Do dobré pozice si sjížděl domácí Chripunov, který se ještě za obránci pokoušel najít Bělousouva, avšak tuto čitelnou nahrávku včas odehrál do bezpečí Pajgin.
     
    52:31
    V krátkém časovém sledu byla hra hned dvakrát přerušena, v tom druhém případě se jednalo o icing Nižněkamsku. Hra se tak vrátí zpět před brankáře Šaryčenkova.
     
    51:08
    Málem to bylo o dvě branky! Macek totiž uháněl sám na brankáře, ve finální fázi to zkoušel zakončením mezi betony, se kterým si Šaryčenkov poradil.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut hry, na osmou branku duelu stále čekáme. Jekatěrinburg se v poslední periody snaží neudělat žádnou chybu.
     
    49:05
    Vasilevskij spolupracoval s vedle stojícím Gurkinem, načež jsme sledovali tvrdou ránu z hole Golyševa. Šaryčenkov vyrážel betonem na hokejku kolegy Zacharčuka.
     
    48:07
    Hráči v červených dresech si pohlídali atak po pravém křídle, načež se k hracímu předmětu dostal také brankář Kovář, který ho pouze prodloužil podél mantinelu.
     
    47:25
    Mamkin raději zavítal až za vlastní branku, kde počkal na příchod další formace. Jekatěrinburgu se přesto nepovedlo kvalitním způsobem založit útočnou akci.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. Macek (Golyšev, Gurkin), 11. Bělousov (Dacjuk, Chripunov), 26. Platt (Mamkin), 39. Macek (Mamkin, Platt) – 15. Berglund (Enlund), 23. Černikov (Chisamutdinov, P. Kulikov), 35. Enlund (Padakin, Berglund)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Gurkin, Alexej Vasilevskij, Mamkin, Berezin, Trjamkin, Batyršin, D. Bodrov, Valitov – Golyšev, Macek, A. Garejev – Sexton, Holland, Obidin – Chripunov, Dacjuk (C), Bělousov – Ovčinnikov, Platt, Ivašov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Šaryčenkov (Barulin) – Pajgin, R. Murphy, Aťušov, S. Zacharčuk (C), An. Sergejev, Šaripzjanov, Volgin – White, Z. Mitchell, Šiksatdarov – Chajrullin, P. Kulikov, Černikov – Enlund, Berglund, Denis Kazionov – Chisamutdinov, Šarifjanov, Padakin – Chafizov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Judakov – Parikov, Slavikovskij
    thejrc.org