Jekatěrinburg – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Kazaň – Ufa 2:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 8:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 4:5 (2:3 po s.n.) | Omsk – Novosibirsk 3:1 (kon.)
Viťaz – Riga 1:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
CSKA Moskva
Čtvrtek 19.12.2019, 18:00 • Gazprom Arena Stadium, Petrohrad (kapacita: 68 000 diváků) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Sergej Kalinin zaznamenal jedinou trefu a posunul CSKA do čela Západní konference, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:28:26)
     
    Československá stopa v utkání:

    Jiří Sekáč (CSKA Moskva) 0+0, žádná střela, 11:27 čas na ledě
     
    Sledovali jsme velice zajímavé utkání, které sice nabídlo hodně šancí. Ovšem střetnutí rozhodla jediná branka, o kterou se postaral Sergej Kalinin. CSKA bylo čtyřicet minut aktivnější, jenže poslední dvacetiminutovka patřila Petrohradu. Při jeho největší aktivitě přišel jediný zásah Moskvy. SKA v posledních minutách utahovala smyčku, avšak Ilja Sorokin všechna zakončení pochytal. Výborným výkonem se také ale prezentoval jeho protějšek Magnus Hellberg, jenž předvedl řadu kvalitních zákroků.

    V tabulce Západní konference to znamená jediné. CSKA díky dnešní výhře přeskočilo právě Petrohrad a posunulo se na vedoucí pozici.

    Střely na branku: 17:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Pavel Karnauchov – 2 min., sekání).
     
    59:03
    CSKA zastavilo přihrávku v rohu, kotouč se pak odrazil na střed. Místo trefení prázdné brány přišlo jen zkušené vyhození o mantinel do středního pásma.
     
    58:38
    Za nepřesnou přihrávkou se hnal Ivan Tělegin, který byl za brankou později než spoluhráč. Petrohrad reaguje oddechovým čase a Magnus Hellberg už zůstane na střídačce. Hned šest bruslařů domácího celku se nastěhuje před branku CSKA.
     
    58:00
    Přihrávka mířila na modrou čáru, jenomže puku se dotkl hostující hráč. Černá guma tak zamířila znovu do středního pásma, čas Petrohradu velmi rychle utíká.
     
    57:20
    O mantinel vyhodil hostující tým tak dobře, že do hry musel zasáhnout Magnus Hellberg. Petrohrad se potřebuje rychle dostat na druhou stranu hrací plochy.
     
    56:40
    Domácí mužstvo utahuje smyčku, ovšem stále marně hledá recept na vyrovnání. Naopak CSKA Moskva se již soustředí především na bránění nejtěsnějšího vedení.
     
    55:37
    Zakončení z pravé strany bylo hostujícím brankářem vyražené do levého kruhu, kde se nacházel Vladimir A. Tkačjov. Útočník Petrohradu měl před sebou odkrytou branku, ale trefil pouze boční síťku.
     
    54:49
    Z levé strany zakončil Anton Burdasov, jehož pokus zastavil na hranici brankovišti Bogdan Kiselevič- Petrohrad se znovu zmocnil puku a kombinuje.
     
    Dnešní utkání sleduje 61 810 diváků.
     
    54:00
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Blažijevskij – 2 min., držení).
     
    53:22
    Další krásná akce SKA nekončí alespoň střelou! Alexandr Barabanov přihrál pod sebe, kde se o dlouhou kličku pokusil Miro Aaltonen- Finský hráč už mohl střílet, jenže volil další nahrávku, která byla zastavena.
     
    52:30
    Domácímu týmu na vyrovnání zbývá stále dost času, který se ale rychle krátí. Aktuálně je Petrohrad u puku, ale jen na vlastní polovině ledové plochy.
     
    51:26
    Od levého mantinelu se napřáhl Jarno Koskiranta, jehož dělovku vyrazil hostující brankář. Ilja Sorokin ani nevěděl jak zakročil, ovšem puk se otřel o bližší tyčku.
     
    50:27
    Petrohrad inkasoval branku v době, kdy byl lepší. Trochu to vypadalo, jakoby CSKA nechalo domácí celek vybláznit a poté zaúřadovalo.
    49:07 Sergej KALININ - 0:1

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 50. Kalinin (Slepyšev, P. Karnauchov)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Samonov) – Bengtsson, A. Bělov, Zub, Chafizullin (A), Ožiganov, Tokranov, Zubarev – Barabanov, M. Aaltonen, Tkačjov – Jakupov, Kemppainen, Kagarlickij – Burdasov, Koskiranta, Kuzmenko – Ketov (C), Kablukov, Karpov – Děrgačov.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (Lars Johansson) – Nestěrov (C), Kiselevič, Marčenko, Naumenkov, M. Robinson (A), Dahlbeck, Blažijevskij – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Sekáč – Kalinin, P. Karnauchov, Slepyšev – Tělegin (A), Světlakov, Mamin.

    Rozhodčí: Bělov, Gašilov – Viljugin, Černyšjov

    Diváci: 61 810
    thejrc.org