Zlín – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Plzeň – Litvínov 6:2 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (3:2 po s.n.) | Liberec – Sparta 4:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 5:6 (po pr.)
konec
Rytíři Kladno
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Mountfield HK
Pátek 20.12.2019, 17:30 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že mužem zápasu se stal Denis Godla, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:59:48)
     
    Kladenští nadělují fanouškům vánoční dárek, když přehráli Mountfield. Domácí mužstvo hrálo hodně obětavě a v duelu už vedlo o tři zásahy. Hradec Králové byl sice hokejovější, jenže dnes chtěl méně. Východočeši se v závěru dočkali alespoň snížení, ovšem to už nic neřešilo, a tak si Středočeši připisují důležité tři body.

    Střely na branku: 21:30.
    Střely na branku ve třetí třetině: 7:10.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Jeden z domácích hráčů se dobře vrátil a na středu zachytil přihrávku Červeného. Ovšem kotouč pak byl poslán na další icing, což Rytířům v tomto momentu stačí.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 166 diváků.
     
    59:13
    Kladno se pokusilo ještě z vlastní poloviny trefil prázdnou branku, ale puk projel asi metr od levé tyče. Hra se stěhuje před branku slovenského gólmana.
     
    58:50
    Marek Mazanec míří na střídačku, a tak to Hradec Králové zkusí se šesti bruslaři!
     
    58:23
    Tomáš Redlich obral soupeře o kotouč, ovšem poté skvěle zapracoval Tomáš Linhart, jehož výkon se mi dnes zamlouvá.
    56:56 Radek SMOLEŇÁK - 3:1
     
    56:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Denis Godla s čistým štítem dnes neodejde! Zakončení z pravé kruhu se odrazilo v brankovišti k RADKU SMOLEŇÁKOVI, jenž je šťastným autorem první trefy Mountfieldu. Asistence: Lukáš Cingel.
     
    56:30
    Krásnou akcí se prezentovali Východočeši! Radek Smoleňák se nacházel sám na brankovišti, kam také dostal přihrávku, ovšem Denis Godla předvedl famózní zákrok.
     
    55:55
    Rytíři se soustředí už na bránění. Jenže v momentu střídání zůstal na pravé straně osamocený Aleš Jergl, jehož pumelice zamířila nad branku.
     
    55:05
    Nahozením na branku se prezentoval Antonín Melka. Jenže celé snažení Kladna bylo zbytečné, protože v brankovišti se nacházel Jakub Hajný. Hra je tak vykázaná do středního pásma.
     
    54:24
    Z levé strany znovu střílel Petr Zámorský, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravé ruce slovenského gólmana.
     
    54:07
    Petr Zámorský se pokusil o přihrávku po modré čáře, jenže kotouč mířil do střední třetiny. Tam se ho zmocnil Tomáš Linhart, jenž velí k dalšímu útoku.
     
    53:16
    Nahození ze středního pásma vyklepal Denis Godla rychle z lapačky a rozehrál. Mountfield dobře napadal a ještě chvíli držel soupeře před jeho brankou, tedy spíše u hrazení.
    52:17 Jakub STRNAD - 3:0
     
    52:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle už pro Rytíře vypadá hodně dobře! Od modré čáry vypálil Martin Kehar, jehož pokus byl zablokovaný. Rychle se mezi kruhy zorientoval Tomáš Redlich, jenž přihrál do pravého kruhu, odkud JAKUB STRNAD trefil přesně horní růžek branky. Asistence: Martin Kehar a Tomáš Redlich.
     
    51:49
    Daniel Rákos se hnal po pravé straně do útočného pásma, ale na modré čáře byl přibrzděn, a tak se Mountfield Hradec Králové ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    51:06
    Nahození od modré čáry domácímu brankáři vypadla, a tak se ke dvěma dorážkám dral Radek Smoleňák. Zkušený útočník byl Godlovi příliš blízko, a tak jej nepokořil.
     
    50:45
    Tomáš Linhart se hned hodně ofenzivně laděný a opět mířil před branku. Právě na něj měla mířit přihrávka, ale obrana Kladna ji zablokovala.
     
    49:18
    Z levé strany se před branku hnal Jakub Strnad, jenž vystřelil bekhendem po ledě. Marek Mazanec celou situaci vyřešil a zakročil betonem. Hostující brankář drží pro Mountfield naději na zisk alespoň bodu.
     
    48:50
    Skvěle zabojoval Tomáš Linhart, který vyhodil černou gumu za branku Rytířů. Kladenští se pak hnali do útoku, ale jejich přihrávka byla sražená až mezi diváky.
     
    48:19
    Po vyhraném vhazování se o zakončení pokusil vyhlášený sniper Marek Hovorka, jeho pokus ale Marek Mazanec vyrazil. Kladno dál kombinuje v útočném pásmu.
     
    48:11
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radim Šalda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:57
    nahození ze středního pásma schoval Marek Mazanec pod lapačku. Chvíli si rozmýšlel zda rozehraje, ovšem rychle se k němu hnal Petr Vampola.
     
    46:41
    Patrik Miškář se pokoušel na levé straně vysunout Petra Koukala, jenž to měl do rohu daleko. Kladno posunulo hru za branku soupeře, a tak obě mužstva znovu střídají.
     
    45:41
    Ze strany sám na brankáře uháněl Rudolf Červený, který nenašel místečko u první tyče. Hra se pak rychle otočila, ovšem Vítězslav Bílek nepřekonal hostujícího maskovaného muže.
     
    45:30
    Tomáš Kaut se hnal do akce, ale jeho přihrávka byla padajícím bekem přizvednutá nad branku. Jenže s velkým opožděním bylo Kladnu odpískané ofsajdové postavení.
     
    44:31
    Po vyhraném vhazování poslal další střelu proti brance Kladna Petr Zámorský. Jenomže slovenský gólman si černou gumu znovu našel a zastavil ji.
     
    44:26
    Na pravé straně dobře pracoval Matěj Chalupa, který zakončil přes soupeře. Jeho pokus ale znovu dobře viděl Denis Godla, který je rozdílovým muže střetnutí.
     
    43:47
    Východočechům už zbývá jediná možnost a tou je útočení. Ovšem rozehrávku Hradce Králové zachytil Marek Hovorka, jehož pokus z mezikruží byl nepřesný.
    43:01 Ladislav ZIKMUND - 2:0
     
    43:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    První přesilovou hru zápasu Kladno využilo, a tak Kevin Klíma může opustit lavici hanby! Z pravého kruhu vystřelil Brendan O'Donnell, jehož pokus vyrazil Marek Mazanec před sebe. Na hranici brankovišti se rychle zorientoval LADISLAV ZIKMUND, který černou gumu pohotově zasunul do kasy Hradce Králové. Asistence: Vítězslav Bílek a Brendan O'Donnell.
     
    42:03
    Po vyhraném vhazování nahodil puk na branku Brady Austin, jeho pokus od modré čáry vyrazil Marek Mazanec betonem. Kladno ještě chvíli kombinovalo, ale Hradci Králové se podařilo vyhodit.
     
    42:00
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kevin Klíma – 2 min., sekání).
     
    41:17
    Petr Vampola bruslil na pravé straně a pokusil se o přihrávku do předbrankového prostoru. Oskars Cibulskis stál na správném místě a kotouč srazil k zadnímu hrazení.
     
    40:56
    Mislav Rosandić nezachytil dlouhou přihrávku, která byla nepřesná. Hostující hráč se po puku sice natahoval, ale zakázané uvolnění neodvrátil.
     
    40:17
    Marek Mazanec se musel vydat za branku, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho snažení málem bylo zachycené, ovšem Mountfield celou situaci vyřešil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části jsme sledovali spíše bojovnější hru, ovšem musíme podotknout, že Kladno své vystoupení hodně zlepšilo a hraje se vyrovnaný hokej. Oba brankáři předvádí spolehlivé výkony, a tak se kotouč ani do jedné z branek tentokrát nedostal. Mountfield tak bude muset najít recept na překonání slovenského brankáře, jinak odjede na východ Čech poražený.

    Střely na branku: 14:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 8:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Rovnou mezi obránce si to namířil David Stach, který zamíchal kotoučem a v tom k němu přijel soupeř. Domácí útočník pak vystřelil po ledě, Marek Mazanec byl ale znovu připravený zasáhnout.
     
    38:09
    Kladenští se hnali do útočné akce ve třech, ovšem zakončení z pravé strany zamířilo nad branku. Rytíři se ale znovu zmocnili černé gumy a kombinují v útočném pásmu.
     
    37:14
    Z pravé strany pak zakončil Marek Hovorka, který trefil brankářovy betony. O dorážku zblízka se pak pokusil Ladislav Zikmund, který pak inkasoval krosček do zad – vylučovat se nebude.
     
    37:03
    Ze spodní hrany kruhu pro vhazování zakončil Ladislav Zikmund, jehož střela Marku Mazancovi vypadl. O dorážky se pak snažili Marek Hovorka a autor prvního zakončení. Ovšem obránci celou situaci zvládli odstavením soupeřů.
     
    36:12
    Zakončením od modré čáry se prezentoval domácí obránce Brady Austin, jehož pokus byl přizvednutý do ochranné sítě. Následuje vhazování po pravici Marka Mazance.
     
    35:29
    Na modrou čáru dostal nabito Filip Pavlík, který se okamžitě napřáhl a nepřesně vystřelil. Mountfield chtělo využít toho, že Jakub Strnad dlouho kulhal na střídačku, kterou měl daleko.
     
    34:28
    Střeleckou pozici na ose si našel Petr Vampola, který se snažil zaměstnat brankáře, jenže zakončení bylo sražené do rohu hrací plochy.
     
    33:38
    Na ose hrací plochy se nacházel Matej Paulovič, jehož pokus proskákal vedle pravé tyče. Denis Godla tentokrát nic neviděl, a tak mu pomohla nutná dávka štěstí.
     
    33:16
    Hradec Králové posunul kotouč na levou stranu, odkud vystřelil Mislav Rosandić. Jeho pumelice slovenskému brankáři vypadla, a tak to hostující celek zkusil ještě jednou. Ovšem pokus od modré zastavil znovu Denis Godla.
     
    32:40
    David Stach se řítil do útočného pásma, ale byl zastaven hvizdem čárového rozhodčí. Následně byl domácí útočník faulován, ale ofsajd byl pískán dříve.
     
    32:06
    Po vyhraném vhazování vypálil pohotový Aleš Jergl, jehož pokus mířil nad branku. Stejný hráč pak chtěl zavřít ještě pásmo, což se mu ale nepovedlo.
     
    31:57
    Na pravou stranu si najel Petr Vampola, který bekhendem zakončil. Jeho pokus brankáři vypadl a celou akci ještě dojížděl Jakub Hajný, kterému nepochopitelně bylo odpískané postavení v brankovišti.
     
    31:00
    Patrik Machač nahodil puk za branku, jelikož neměl už žádné síly. Kladno tak střídalo a Mountfield se toho pokusil využít. Jenže Rudolf Červený nastřelil jen prvního bránícího hráče.
     
    30:16
    Polovina zápasu už je minulostí a Kladno se nachází stále v těsném vedení. Navíc se hraje hodně čistě, protože rozhodčí zatím nevyloučili jediného hráče.
     
    29:17
    Na pravé straně útočného pásma dostal hodně prostoru Vítězslav Bílek, který vystřelil z vrcholu kruhu. Marek Mazanec mu zmenšil úhel a schoval černou gumu na hrudi.
     
    28:40
    Zkušený Petr Koukal zapracoval za brankou a pak přihrával mezi kruhy, kde nenašel spoluhráče. Jenže o chvíli později vyslal projektil od modré čáry Petr Zámorský, jehož pokus byl sražený do rohu.
     
    28:15
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Jakub Hajný, jenž se snažil obhodit soupeře. Jenže kotouč místo do mantinelu zamířil na hostující střídačku.
     
    27:55
    Tomáš Linhart vymyslel luxusní přihrávku, která mířila před branku, kde se nacházel Daniel Rákos. Jeho pokus po ledě mířil za brankovou čáru, ovšem Denis Godla kotouč zalehl ještě v brankovišti.
     
    27:32
    Petr Vampola napadal rozehrávku soupeře, ovšem velmi dobrou prací se prezentoval Kevin Klíma. Syn slavného otce založil útočnou akci Mountfieldu.
     
    26:50
    Matyáš Zelingr bojoval ve středním pásmu a získal ho. Ovšem domácímu hráči už nezbývalo moc sil, a tak vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    26:04
    Mizernou přihrávku vymyslel Marek Hovorka, který našel jen soupeře, jenž mířil před branku. Ovšem Matyáš Zelingr si pomohl zákrokem, který byl na hraně trestu.
     
    24:51
    Východočeši získali kotouč u červené čáry a okamžitě jej nahodili za branku Kladna. Domácí mužstvo se pak hnalo do akce, jenže pokus od modré čáry byl zastaven bránícím soupeřem.
     
    23:45
    Od levého mantinelu pálil k bližší tyči Mislav Rosandić, ovšem slovenský brankář byl znovu připravený. Mountfield se stále marně snaží stáhnout těsnou ztrátu.
     
    23:08
    Do útočného pásma se podél mantinelu dral Jakub Strnad, kterého zastavil obránce. Následně Oskars Cibulskis vyhodil černou gumu na vlastní střídačku, bude se vhazovat před Mazancem.
     
    22:35
    Daniel Rákos našel na levé straně najetého Linharta, který okamžitě přejel modrou čáru a vystřelil přes obránce do horní části branky. Slovenský brankář znovu máchl lapačkou, do níž schoval kotouč.
     
    22:03
    Z vrcholu pravého kruhu pálil na druhé straně hrací plochy Oskars Cibulskis, jenže Denis Godla zakončení neustále viděl, a tak jej schoval do lapačky.
     
    21:35
    Kvalitní prací se prezentoval Jakub Hajný, který se natlačil před soupeře, ale následně si kotouč ukopl k brankáři. Marek Mazanec černou gumu rychle schoval pod lapačku a hru přerušil.
     
    21:05
    Tomáš Kaut zachytil rozehrávku soupeře za jeho brankou. Ovšem Kladno si střeleckou pozici nenašlo, a tak hra putuje do středního pásma.
     
    20:26
    Ladislav Zikmund posunul puk doprava, kde byl najetý Marek Hovorka. Jeho pokus z kruhu pro vhazování vyrazil Marek Mazanec. za dorážkou ještě mířil Zikmund, ale byl ubráněn.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Trochu překvapivě je ve vedení Kladno, které se více nacházelo pod tlakem. Hradec Králové dobře brání střední pásmo, ovšem jedna akce Rytířům vyšla, a tak se Ladislav Zikmund radoval z jediné branky. Nutno poznamenat, že Marek Mazanec se při tomto výpadu nechal překvapit. Více práce měl rozhodně Denis Godla, jenž se rozchytal k velkému výkonu a zatím je rozdílovým hráčem.

    Střely na branku: 6:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Ještě jedno přerušení v první části hry. Kladno se nemohlo dostat z obranné třetiny, a tak posunulo černou gumu přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    19:20
    Čárový rozhodčí signalizoval ofsajdové postavení Hradce Králové. Jenže hostující hráči to nerespektovali a pokračovali v napadání. Ofsajd tak byl posouzen jako úmyslný.
     
    18:34
    Vyhození sebral ze vzduchu Tomáš Linhart, který si jej hodil na led a ihned zakončil k levé tyči. Domácí brankář tak měl další práci, když zasáhl betonem.
     
    17:55
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Rudolf Červený, jehož rána letěla těsně nad ledem a mířila k zadní tyči. Jenže Denis Godla zasáhl betonem a hlavně se nenechal překvapit.
     
    17:19
    Brady Austin hledal na útočné modré čáře Antonína Melku, jehož teč poslala puk do prostoru tří tyčí. Marek Mazanec musel zasáhnout a poté kotouč schovat pod lapačku.
     
    17:01
    Tentokrát se už Jakub Strnad po levé straně do útočného pásma probojoval. Jeho pokus ale přizvedl Daniel Rákos, od něhož puk zamířil do ochranné sítě.
     
    16:21
    Za vlastní brankou velmi dobře pracoval Martin Kehar, který soupeře zbavil puku a následně počkal až mu spoluhráči vystřídají. Kladno poté znovu nepřešlo přes střední pásmo.
     
    15:13
    Ani další akce se Rytířům nepodařila, jelikož akci zastavuje další ofsajd. Hráči v modrých dresech musejí hru poněkud zjednodušit.
     
    14:47
    Brady Austin se snažil zachránit útočné pásmo, ale dostal se do těsného ofsajdu. Domácí obránce se pak pustil do strkanice s Radkem Smoleňákem, ale rozhodčí oba borce rychle rozehnali.
     
    13:50
    Z rohu útočného pásma se chtěl před branku prosmýknout Daniel Rákos, ovšem v nejdůležitějším momentu upadl. Kladno se zmocnilo puku a puk míří rychle do střední třetiny.
     
    13:31
    Jeden z hráčů Rytířů se pokusil o trefení branky z vlastního obranného pásma. Jenomže zakončení bylo nepřesné a navíc byl u puku první soupeř, a tak se píská další zakázané uvolnění.
     
    12:58
    Přihrávku na útočné modré čáře převzal zatím autor jediného gólu, ovšem Kladnu je odpískán další ofsajd. Oba celky střídají a následuje vhazování v neutrální zóně.
     
    12:14
    Brady Austin už byl napřažen a chtěl zakončit od modré čáry. Jenže sudí hru přerušil, protože puk mu z ruky při vhazování netradičně vypadl.
     
    12:12
    Hostující maskovaný muž schoval do lapačky pokus z levého kruhu pro vhazování. Následuje tak další vhazování před brankou Hradce Králové, ovšem až po reklamní přestávce.
     
    11:48
    Nahození ze středního pásma zastavil na dvakrát Marek Mazanec. Hra se tak přesune do obranného pásma Mountfieldu.
     
    11:30
    Kladenští se schovali za vlastní branku a střídají. Jenže akce celku ze středních Čech byl zastaven hned za modrou čárou.
     
    10:01
    Obrovská chyba v domácí obraně! Kotouče se zmocnil Patrik Miškář, který přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Radim Šalda. Jeho první pokus zastavil vyjetý Denis Godla. Stejný hráč se pak dostal k dorážce ze strany, ale po jeho pokusu hlavní sudí rozpažil.
     
    09:38
    Kevin Klíma nabral velkou rychlost a přes obránce se natlačil do koncovky. Jeho pokus po ledě mířil mezi betony, jenže Denis Godla byl pozorný a drží Kladno v těsném vedení.
     
    09:10
    A znovu se přerušuje, protože do hry zasáhla hostující střídačka. Následuje tak vhazování ve středním pásmu a bude se vhazovat blíže k brance Mountfieldu.
     
    08:50
    Hra se nám začíná kouskovat, jelikož Oskars Cibulskis si neporozuměl se spoluhráčem. Pro další icing se hra přesune po pravici Marka Mazance.
     
    08:16
    A znovu Kladno zastavilo akci soupeře, ovšem tentokrát vyhodilo na zakázané uvolnění. Jenže vhazování před Godlou vyhráli Rytíři.
     
    08:00
    Středočeši posunuli černou gumu do středního pásma a poté se rozestavili v neutrální zóně. Petr Koukal se pak posunul o přechod, což se mu nepovedlo.
     
    07:38
    Dalším pokusem ze strany se prezentoval Rudolf Červený. Jenže Godlova lapačka byla znovu připravena a hra byla přerušena. Po reklamní přestávce se bude vhazovat před brankou Kladna.
     
    06:59
    Nabídku na teč vymyslel u modré čáry Brendon Nash, ovšem žádný ze spoluhráčů černou gumu netrefil. Následně se odehrál souboj u zadního mantinelu, který se fanouškům Kladna nezdál.
     
    05:44
    Přes útočnou modrou čáru přejel Marek Hovorka, jehož pumelici přes obránce zastavil Marek Mazanec. Kotouč byl vyražen, ale o zbytek práce se postaral Filip Pavlík.
     
    05:14
    Od modré čáry zakončoval Filip Pavlík, jehož ránu vyrazil před sebe Denis Godla. K slabé dorážce se ještě dostal Daniel Rákos, který bekhendem trefil brankářův beton.
     
    04:44
    Petr Zámorský zastavil puk na modré čáře a poté ho posunul za branku. Již zmíněný obránce po chvíli zase vystřeli, jenže jeho pokus mířil jen nad branku Kladna.
    03:35 Ladislav ZIKMUND - 1:0
     
    03:35
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští fanoušci si poprvé mohou zazpívat gólový chorál. Na pravé straně se nacházel LADISLAV ZIKMUND, jehož pokus zamířil přesně k bližší tyči. Marek Mazanec rozhodně při tomto momentu nemá čisté svědomí, protože takové puky musí brankář jeho kvalit chytat. Asistence: Marek Hovorka a André Lakos.
     
    02:40
    Za branku Mountfieldu se hnal Vítězslav Bílek, který o kotouč přišel. Hostující mužstvo tak hru otáčí před druhou z branek, ovšem tentokrát bez zakončení.
     
    02:15
    Po vyhraném vhazování vystřelil od mantinelu Petr Zámorský, jenž mířil k zadní tyči. Denis Godla situaci viděl a lapačkou kotouč schoval.
     
    02:10
    Rytíři se pokusili o dlouhou přihrávku, která nebyla na levé straně zachycená. Rozhodčí tak odpískali zakázané uvolnění, které vrátí hru před domácího gólmana.
     
    01:19
    Hostující tým posunul puk do středního pásma, kde se ho znovu rychle zmocnilo. Následně od modré čáry nahazoval puk Oskars Cibulskis, jenže Denis Godla zasáhl maskou.
     
    00:26
    Slovenský brankář Denis Godla zaznamenal první zákrok večera, když pokryl pokus ze strany. Následuje vhazování po jeho pravé ruce.
     
    00:10
    Celek z východu Čech vyhrál vhazování, ovšem nepřešel přes střední pásmo. Kladno ihned dobře napadlo, jenže souboj v rohu útočného pásma nevyhrálo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před samotným začátkem zápasu zazpíval dětský sbor vánoční koledu. O malou chvíli později už přišli hráči obou celků a vše bude směřovat k zahájení utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Zajíc, Zelingr – Bílek, Stach, O'Donnell – Hovorka, Machač, Zikmund – J. Strnad, Vampola, Redlich – Hajný, T. Kaut, Melka.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Cibulskis, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák – Červený, Klíma, Jergl – Miškář, Koukal, Paulovič – Dragoun, Kubík, Rákos.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Pešek, Malý.
     
    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Hradec Králové bude v utkání na Kladně plnit roli favorita. Výsledky Východočechů nebyly dobré, a tak trenérský tým doplnil zkušený Vladimír Růžička. Mountfield se po jeho převzetí výsledkově zvedl a už mu patří osmá příčka, když získal devětatřicet bodů. Jenže Hradec Králové souboj před a po reprezentační pauze prohrál, a tak by se potřeboval vrátit na vítěznou vlnu. V posledních zápasech se přestalo dařit také Kladnu, které se zastavilo na předposlední příčce tabulky – hůře už jsou na tom pouze Pardubice. Středočeši by potřebovali zlepšit hru do obrany, protože inkasovali jednadevadesát branek. Směrem dopředu by měl pomoci starý známý Marek Hovorka, jenž prostředí u Rytířů dobře zná.

    RYTÍŘI KLADNO

    Nejproduktivnější hráči:

    Brady Austin 19 bodů (8+11)
    Jaromír Jágr 15 bodů (8+7)
    David Stach 14 bodů (7+7)

    Brankáři:

    Denis Godla 22 odchytaných zápasů, 641 zákroků, 91,31% úspěšnost zákroků
    Lukáš Cikánek 7 odchytaných zápasů, 142 zákroků, 86,06% úspěšnost zákroků
    Adam Brízgala 2 odchytané zápasy, 17 zákroků, 85% úspěšnost zákroků

    MOUNTFIELD HRADEC KRÁLOVÉ

    Nejproduktivnější hráči:

    Radek Smoleňák 20 bodů (10+10)
    Rudolf Červený 16 bodů (5+11)
    Aleš Jergl 12 bodů (5+7)

    Brankáři:

    Marek Mazanec 27 odchytaných zápasů, 604 zákroků, 90,96% úspěšnost zákroků
    Štěpán Lukeš 4 odchytané zápasy, 34 zákroků, 82,93% úspěšnost zákroků
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u osmadvacátého kola Tipsport extraligy, v němž se střetnou Rytíři Kladno a Mountfield Hradec Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Zikmund (Hovorka, Lakos), 44. Zikmund (Bílek, O'Donnell), 53. J. Strnad (Redlich, Kehar) – 57. Smoleňák (Cingel)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Zajíc, Zelingr – Bílek, Stach, O'Donnell – Hovorka, Machač, Zikmund – J. Strnad, Redlich, Hajný – T. Kaut, Melka, Vampola.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Linhart, Zámorský, Šalda, F. Pavlík, Rosandić, Cibulskis, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák – Červený, Klíma, Jergl – Miškář, Koukal, Paulovič – Dragoun, Kubík, Rákos.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Pešek, Malý

    Diváci: 4 166
    ocianews.com