Trenčín – Zvolen 2:0 (kon.) | Nové Zámky – Detva 2:0 (kon.) | Banská Bystrica – Nitra 2:1 (kon.)
Miskolc – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Michalovce – MAC Budapešť 5:2 (kon.) | Poprad – Košice 0:4 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Neděle 22.12.2019, 17:30 • Ice rink, Miškovec (Maďarsko) • Tipos Extraliga (SR) • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:00:39)
     
    Miškovec si napokon pripisuje výhru, Liptovský Mikuláš sa ale výborným výkonom v tretej tretine postaral o obrovskú drámu. Liptáci vstúpili do tretieho dejstva skvele, výrazne prestrieľali domácich a Petran napokon využil ich druhú presilovku v zápase na zníženie skóre. Po tomto góle sa hral otvorený hokej zo strany na stranu, ani jeden z tímov však nedokázal svoje gólové príležitosti využiť. Hosťom na vytúžený vyrovnávajúci gól už nestačila ani záverečná power-play a body tak nezískali šiestykrát za sebou. V tabuľke po výhre Nových Zámkov strácajú na tento tím z posledného miesta už osem bodov. DVTK Miškovec sa vďaka zisku ďalších troch bodov posunul na šieste miesto.

    Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 8:18 (34:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Petran ranou od modrej vyvolal pred bránkou DVTK veľký závar, v ktorom sa snažil puk doraziť do bránky Sukeľ i Kriška, ani jeden z nich ale hrací predmet nezasiahol a domáci ho odpálili spred vlastnej bránky.
     
    59:29
    Puk sa po Rajnovom zákroku odrazil k Vasovi, ktorý puk vyhodil tesne mimo prázdnej bránky hostí.
     
    59:22
    Domáci zatiahli puk do rohu vlastnej tretiny, kde ho ale Oško vybojoval. Po krížnej prihrávke strieľal z ľavého kruhu Kurali, Rajna ale jeho pokus vyrazil.
     
    59:01
    Hostia prehrali vhadzovanie v útočnej tretine a až v strednom pásme sa dostali k puku. Kurali ho hneď zaviezol naspäť do pásma Miškovca a nebezpečným nahodením na teč donútil Rajnu k zákroku.
     
    58:39
    Zalivin odchádza na striedačku, Liptovský Mikuláš tak bude hrať so šiestimi korčuliarmi.
     
    58:39
    Oddychový čas Liptovského Mikuláša.
     
    58:39
    Sukeľovu strelu od modrej zrazili domáci na ochrannú sieť.
     
    58:32
    Hostia sa usadili v pásme Miškovca a teraz zatláčajú domácich do hlbokého obranného bloku. K odvolaniu brankára Zalivina Liptáci zatiaľ nesiahli.
     
    57:59
    Ďalšiu chybu v rozohrávke predviedol Dudás, ktorého obral o puk Surový. Ten strieľal spomedzi kruhov bekhendom, Rajna ale jeho strelu vyrazil.
     
    57:25
    Snahu Liptovského Mikuláša o ďalší útok zastavil ofsajd Petrana.
     
    57:06
    Rudolf Huna sa ďalším prienikom dostal okolo Göza z pravej strany pred bránku Miškovca, puk ale pri bližšej žŕďke zastavil brankár Rajna.
     
    56:38
    Láda sa potom dostal aspoň k strele od modrej čiary, tá ale nebola veľmi prudká, a tak ju Zalivin na dvakrát skrotil.
     
    55:59
    Liptáci už hrajú vabank a v ich obrane vznikajú veľké medzery. Vandaneovu strelu vyrazil Zalivin k Ládovi, ktorý pred odkrytou bránkou Liptovského Mikuláša puk minul.
     
    55:22
    Harrison sa dostal po chybe hostí, ktorí prepustili za seba St. Pierreovu slabú prihrávku, k puku a vyrazil do samostatného úniku. Ten zakončil strelou tesne mimo pravej žŕďky Zalivinovej bránky.
     
    54:36
    Rudolf Huna nabral v strednom pásme rýchlosť a doslova presvišťal okolo obrancov Miškovca. Z pravého kruhu tesne minul Rajnovu bránku.
     
    54:09
    Zalivin rozohral spoza svojej bránky veľmi zle a jeho puk pri mantineli zastavil Beauviller. Ten strieľal z ťažkej pozície na bránku, tú ale výrazne minul.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 12. Farkas (Miskolczi, P. Kiss), 22. Beauviller (Vas, Lövei), 31. Magosi (Galanisz) – 14. Oško (Rud. Huna, Petran), 46. Petran (Rud. Huna, Oško)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna (Adorján) – Dudás, Göz, Vandane, Láda, D. Kiss, Szirányi, Farkas, Vojtkó – Rodman, St. Pierre, Beach – Reszegh, Vas, Beauviller – Magosi, Galanisz, Harrison – P. Kiss, Miskolczi, Lövei
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Romančík) – Kramár, Kurali, Petran, Nemec, Mezovský, Roman, Smutný, Droppa – Sukeľ, Piatka, Kriška – Vybiral, Oško, Rud. Huna – Rich. Huna, Rób. Huna, Surový – Lištiak, Uhrík, Haluška

    Rozhodčí: Müllner, Adamec – Stanzel, Šoltés

    Diváci: 1 411
    ocianews.com